Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pergabb

senior tag

válasz Sanyesz. #1624 üzenetére

A színhűséggel nem volt gondom, mert ahogyan egy monitort, ugyan úgy a mobiltelefon kijelzőjét is lehet kalibrálni, aztán szépen menteni a beállításokat. Nyilván ezt nem a menüben bogarászva lehet elérni, monitor esetén is kell egy kalibráló eszköz hozzá. Engem az zavart, hogy a képernyő alja zöldes volt, aztán felfelé haladva már lilult. Egységesen zöldes vagy lila akkor no problem, de itt vagy a háttér világítás nem volt kóser, vagy vmi más, ráadás mint írtam erre nem mindenkinek a szeme áll rá, így másnak lehet tökéletes lett volna a készülék, nekem nem fér bele, ha már annyira promózzák azt a színtér lefedettséget. Első generációs ipad pro volt ilyen, de annak minden egyéb baja is volt :D Én visszavittem, hétfőn jön a csere készülék, kiderül az is ilyen e, ezeket a panelokat legyártják vagy 10 helyen, mindegyik más, egy biztos, ha nem tudom kalibrálni balta, de ha ne is akarnám, akkor is a szemem az őrületbe kergeti, fokozottan érzékeny vagyok a színátmenetekre, sajnos nem csak a pasis 8 vagy 16 szín létezik számomra :) A fehér fehér e tök 8 szerintem, anno iphone felhasználóként is a true tone vagy nem tudom milyen technológia nem zavart, átállítod olvasomódba de ésszel, nyilván nem 100%-ra húzod, akkor kb 5 perc alatt hozzá szokik a szemed és fehérnek fogod látni. Sokszor amúgy amit nem fehérnek érzékelsz, ha nem esetleg kicsit sárgásnak, pont az a valódi fehér, csak mást szoktál meg. De akkor legyen egységes az egész panel és ne legyen benne átmenet, mert szívrohamot kap a szemem :) Természetesen amikor bevittem akkor hosszasan kellett magyarázni és mutatni, mire éppen hogy 1-2 ember szeme ráállt a dologra, a többiek még így sem látták amit én, számomra viszont olyan volt, mint a fekete és fehér egymás mellett, szóval megb@szódhat a szemem, hogy ennyire érzékeny, mondjuk munka során pont, hogy jól jön :D Minden egyéb szempontból jó volt a telefon, picit sajnálom is, mert pont a felső szegmensben kevesebb figyelmet fordítanak bizonyos dolgoknak. pl note 7 kamerája egységesen éles a sarkokban, míg pl egy mi 8 esestén az összes készülék valamelyik, ha nem az összes sarka elég durva mértékben ellágyult, ami sima lencse hiba, egyszerűen decenteres vmelyik optikai elem mindegyikben. Az a durva, hogy egy rohadt telefonról van szó és napok óta görcsölök, hogy hétfőn mit kapok. Ennél többet nem szánok telefonra, huawei nálam kilőve, egyéb alternatíva pedig gyakorlatilag nincs, mi9t nem mozgat meg, note 7-re nem akarok vissza menni, már azt is elfogadnám, hogy nem tudom kalibrálni a kijelzőt, de egy sima google mapsban is a szememnek fájt, hogy alul kb zöldes volt a térkép és biztos, hogy közületek 20/1 ember vette volna csak észre. Amoled tools appot fel sem mertem tenni, mi 8-nál horror volt az eredmény, főleg zöld szín esetén kb 13%-ra húzva olyan csíkok és foltok voltak a kijelzőben, hogy eszem megáll.

Új hozzászólás Aktív témák