- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz03
senior tag
nem lehúzni akarom az ati-t félreértés ne essék! beleolvastam ebbe a topicba is mert számítástechnikai boltban dolgozom ezért érdekelnek a személyes tapasztalatok nem csak a különböző oldalok által készített tesztek! láttam h senki nem válaszol neki, vártam, még mindig senki...attól h egy ati-s topicba tette fel a kérdést én még ajánlhatok nv kártyát ha egyszer személyes tapasztalataim, sőt munkám alatt szerzett tapasztalataim alapján azzal járna jobban! kiemelném: EGYÁLTALÁN NEM AZ ATI KÁRTYÁKAT AKARTAM BECSMÉRELNI!! csupán segítő jelleggel írtam, ha elolvasod ezzel a háttérinfóval mégegyszer akkor látni fogod te is!
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem túl lényeges az órajel a HD 6990-nél a 300 watt miatt agresszív PowerTune kell. Konkrétan maximális órajel lesz megadva, de azt szinte sosem fogja elérni a kártya AFR módban. Ellenben, AFR nélkül az egyik GPU felküldheti maximumba, így nem számít majd, hogy nem jól skálázódik a CF, mert az órajel ilyenkor sosem csökken le. Nyilván a 300 wattos limitet nem kötelező két GPU-val egységesen tartani. Akár az is lehetséges, hogy az egyiket a meghajtó hibernálja, és a másikra nyom minden erőt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
|nsane
tag
A ref. cuccoktól már hányingerem van nem lehet takarítani, (igaz, hogy takarításra nincs szükségem, mert egy kártya max. fél évet van nálam), hangosak, zajosak, a ventilátor csattogni kezd, ilyenkor nem marad más csak a gariztatás stb. Vízhűtésben pedig azért nem gondolkodok, mert ahogy említettem gyakran cserélgetem a kártyákat, és így rendkívül költséges lenne.
Köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
-
Drizzt
nagyúr
Viszont feszültséget nem lehet, hogy szintén feljebb pöcköli? Az meg gondolom akár még árthat is(ha például éppen azért lett 6950-es a chip, mert nem bírta normálisan a magasabb feszt). Persze ha ugyanakkora a 6950, s 6970 fesz, akkor nem szóltam.
I am having fun staying poor.
-
-
planbmokus
senior tag
"Zöld"-fülű....
Mi sem megyünk a ti topicotokba segget rázni...Még mindig fenntartom az álláspontomat, ha majd kipróbáltál egy db 69xx-et is, akkor gyere nyugodtan, addig meg csókolgasd a GTX580-at (mintha mr Furkót hallanám: -fúúú, de jóóó vagy!).
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
LackoMester
addikt
Na az a 20% a HB -ban lehet. Mondjuk, h. játéka válogassa.
Tény, h. gyorsabb a legtöbb játékban, na meg ugye drágább is.
Nekem bőven elég a 6970-es sebessége.Def26 mindenki önmagát minősíti a buta beszólásaival. Egyébként semmi baj az új 69xx sorozattal. A 6970-es pariban van a GTX570-el, a 6950 a GTX 470-el majd a GTX 560 lesz egy érdekes párharc. A GTX 580 az más kategória, elég h. ha csak az árát nézzük
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
radi8tor
MODERÁTOR
Igen. Próbáltam nem multiGPU-val, de ugyanazokat az értékeket kaptam.
Szerintem újradobom a Windowst vasárnap. Mást úgysem csinálhatnék a születésnapomonAz viszont érdekes, hogy a sebessége a kártyáknak ugyanakkora 16x-16x PCIe módban, mint 16x-8x módban. Lehet ezért vannak ilyen 16x-8x-8x alaplapok a piacon, mert nem használja ki a 16x PCIe-t.
⭐ Stella
-
ffodi
veterán
Kíváncsi leszek, bár az eredmény szerintem kevés, mert most felraktam azt a drivert, ami a gyári cd-n volt, és kicsit több pontot adott.
Nyilván heavenben nem ellenfél a két kártya, de kíváncsi leszek. Egy Crysis warhead benchmarkot(FBWH Bench) tolhatnál. 1920*1080, DX10, 4xaa, enthusiast, ambush, beállításokkal. Arra vagyok kíváncsi igazából.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Cybertrone
veterán
Írta kolléga is hogy ha jobbb akkor jobb... Ezt én és ffodi kolléga kértük elsősorban!!!
KÉREK MINDENKIT HOGY EZ CSAK EGY ÁRTATLAN ÖSSZEHASONLÍTÁS, SEMMI OFFOLÁSI SZÁNDÉK, ÉS FELTÜNÉSI VISZKETEGSÉG NINCS BENNE!
Köszönöm mindenkinek, ez mégiscsak másabb mint a ph-s teszt, vagy akár bármelyk tesztoldal tesztje, valósabb képet kaphatunk legalább!Deha mégsem ide akkor nekem is jöhet privátban!
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
-
LackoMester
addikt
Ott voltam én is, nézd csak meg, amikor ez az egész elkezdődött. Nem okoskodni akarok, csak nagyon nemszeretem, amikor az adott fórum másról, egymás b@sztatássáról kezd szólni. Persze nekem sem esett volna jól, de efféle ( hülye ) gyerekekkel nem kell foglalkozni, kár,h. ez nem jött le az évek során.
Nem bántani akartalak, csak megelőzni a rosszat.
Téma OFF
üdv. Lackoott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
BeLucZ
addikt
Jó kártya a 6950 mert ár/teljesítményben messze veri a mezőnyt, de nekem arra nem igazán érte volna meg váltani 1részt 5850ről, másik meg 2dbt semmiképp nem vennék, multigpu ellenes vagyok nagyon, meg ahhoz kell külön cf lap vmi komolyabb, szal nem biztos hogy annyira megérte volna
-
EkSYS
senior tag
ezért írtam a végére:
Na persze egy fair összehasonlítás kedvéért érdemes lett volna venni ha a 6970 árát ami úgy 90e magassága. Akkor már csak 38% a különbség, elgondolkodtató.szerk: + 150-ből vettem kettőt, de az több mint +50% al többet tud heaven alatt mint a szimpla 580gtx és kb +20%-aé több árban mint az. Igaz, ezek 6950-ből avanzsált 6970-ek
[ Szerkesztve ]
Eki - az eredeti
-
ffodi
veterán
Ebben igazad van, hogy ez nem teljesen igaz, viszont a rev1-es verzióból 90% moddolható volt, ami azért jó arány, ismerjük el.
Ha a mostani i*on-os árakat vesszük alapul, akkor a legolcsóbb GTX580-as 130k, a legolcsóbb 6970 pedig 85k(és ugye ez garantáltan 6970). Így is megvan bő 50% az árban...........ha pedig szerencséje van az embernek és belehúz egy jó 6950-be, akkor az árkülönbség csak tovább nő.
-
-
Cybertrone
veterán
Természetesen, csak mi itt este csóró szemmel nyáladzottunk...
Dj Dekko!:
Ahhoz a rendszerhez még az 580 is sok lesz... Szvsz 9550-el is alig tudják meghajtani, nemhogy E8400-al... Szegény Antilles csak vegetálna! Mindezt építő jellegel mondom, nem bántásként, és nem is kötekedésként![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
ffodi
veterán
Szerintem a ref 6950(moddolható), és a ref 6970 hűtése megegyezik. Az új revízióknál természetesen már van eltérés.
Egy összehasonlításra én is kíváncsi lennék. Mondjuk nekem a 6950-en a gyári hűtő kb fél órát ment, mert már alapon is hangosnak találtam(terhelve ki sem mertem próbálni ), úgyhogy ment szépen a vga-ra a VF3000a egy kis átalakítás után.
-
SzlobiG
félisten
Ugyanaz a hűtés van rajtuk. De a powertune pont ezért lett kitalálva, hogy kevesebbet fogyasszon a kártya akinek az fontos, nem hogy 6950bios-t tegyen rá, értelmetlen lenne.
A másik, hogy a shaderek alig nyomnak a fogyasztásba az órajelek ami miatt többet fogyaszt meg a teljesítmény is attól nő lényegesen.
Nem tudom mennyi haszna van ennek a módosításnak, de a többi része uaz szerintem.
[link]
[link]Nálam 85 fok fölé nem szoktak menni a magok gyári vezérléssel se.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Hát igen elég idegölő... Bár most már szinte 100% biztos vagyok benne, hogy legalább nem az OC miatt volt ez hanem a video driver miatt. És van egy olyan érzésem is, hogy az 11.3 és a 11.4 is érintett. Csak az a gyanús, hogy még senki másnak nem volt hasonló... Bár a 11.3 ma lett kiadva fene tudja talán ma estére okosabb leszek. Mindenesetre nagyon jó lenne tudni ez most mi a fene. Mert terhelés alatt minden rendben van. Lefut 3DMark11 etc.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
Értem, köszi. Órajel kapuzás alatt azt érted amikor órajelet vált? (Sry ha nagy hülyeséhet írtamm) Akkor elvileg az is driveres hiba és nem hw-s, nem?
SzlobiG: Köszi, ezt fogom tenni.
Cybertrone: Nézz meg még pár tesztet. A SB topicba volt link erről. x8/x8-nál marhára nincs 10FPS kül. Egyébként megnéztem pl. Metro-nál kicsivel jobb eredményt érek el mint a HD 6990 (alap) 2.0 x16-on.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
Új hozzászólás Aktív témák
- Manli GeForce RTX 3080
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest