Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lasy

    veterán

    Sony Xperia XA összefoglaló, FAQ

    Többféle módszerrel tudsz szoftvert frissíteni a készüléken.

    Legegyszerűbb az OTA (Over The Air)
    Amikor a készüléked automatikusan figyelmeztet ha a forgalmazó (szolgáltató) új verziót ad ki, és ezt Wifi-n keresztül kb. 15-20 perc alatt fel is telepíti a telefonra. Beállításaid és telepített szoftvereid megmaradnak.

    Xperia Companion szoftverrel frissítés.
    Ez magyar nyelvű, és ugyanúgy megmarad minden adat a készüléken. A szoftver adatmentésre is használható. Frissítés előtt egy biztonsági mentést jó csinálni vele, ha szükségünk van rá.
    Beállításaid és telepített szoftvereid megmaradnak.

    Flashtool-al való frissítés.
    Ennek előnye hogy bármely forgalmazó, bármely országban megjelent verziója telepíthető. Ezzel akár olyan romot is fel tudunk rakni amiben nincsenek a szolgáltatós alkalmazások benne. (kicsivel több helyünk marad a telefonban.
    Beállításaid és telepített szoftvereid megmaradnak, de van rá lehetőség, hogy minden törlődjön.

    Nézzük is melyik romok jöttek ki eddig.
    Ugye amint a kezünkbe kaptuk a készüléket, egyből frissített is. Most pediglen egy újabb frissítés érhető el amiben az akkumulátor üzemideje jelentősen megváltozott. az eddigi 40 óráról 54-re emelkedett. ez elég sok ha csak a szoftvert nézzük. És reméljük lesz még jobb is.
    Sony XPERIA XA (F3111) 32.2.A.2.93 Android 6.0

    Jelenleg csak nyitott bootloaderre van root megoldás!

    TA mentése BackupTA szoftverrel
    - Töltsük le a programot
    - Csomagoljuk ki a zip fájlt
    - Kapcsoljuk be a készüléken az USB hibakeresést. (Ezt a fejlesztői menüben tudjuk elérni. Menü, Beállítások, Fejlesztői lehetőségek alatt találjuk meg. Ha ez esetleg még nem látszódna a készülékben ne ijedjünk meg. Lépjünk a Menü, Beállítások, A telefonról részre, és a Buildszámra nyomjunk addig míg ki nem írja, hogy már fejlesztők vagyunk.)
    - Indítsuk el a Backup-TA.bat fájlt
    - Nyomjunk meg egy tetszőleges gombot a gépen
    - Most dugjuk össze a telefont a géppel az adatkábel segítségével
    - A készüléken a felugró ablakban engedélyezzük a gépünket, ha még nem tettük meg.
    - A program tovább fog menni, és megcsinálja a mentést.

    Hogy miért is jó ez nekünk?
    Ezzel ugyanis a BOOTLOADER nyitás utáni Zárást úgy megtudjuk oldani, hogy ne vegyék észre ezt a szervizben, de ugye azt is tudni kell, ha ők megnézik, és te lekérted a nyitó kódot, akkor akár nyithattad is, tehát el is állhatnak a garanciától. Eddig nem hallottam volna ilyenről, de nagyon nem is szokta visszaküldeni senki sem a SONY készüléket, ha már nyitotta a BOTTLOADERT.

    Hogyan térjünk vissza a régebbi romra ha nem tetszene az új frissítés!
    Igen erre is van lehetőségünk, ami nem más mint a Flashtool program, amit egy kicsit visszaolvasva már meg is találhatsz. A GYÁRI romok között meg fogod találni mindig a linket a romokhoz. Az folyamatosan frissülni fog.

    BOOTLOADER NYITÁSA!!!
    Csak saját felelőségre! Ha nem tudod mit miért csinálsz és elrontod, akkor nem biztos, hogy menthető lesz a telefonod!!!

    Nézzük is mi az amire szükségünk lesz:
    - egy SONY készülék
    - nyitható bootloader
    - adatkábel
    - parancssor
    - működő fastboot
    - illetve a driverek hozzá. (Ha nem lenne meg, akkor a flashtool telepítése utána a Flashtool/driver mappában van egy exe fájl az segít.)

    Ellenőrizzük a tárcsázóban mindent...

    a végére még tegyünk egy csillagot, és be is lépünk a szervizmenübe.

    itt válasszuk a service info-t

    utána a configuration-t

    És máris olvashatjuk a Rooting status: alatt, hogy Bootloader unlock allowed: YES
    Ha igen akkor mehetünk tovább.

    - Lépjünk fel a http://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/unlock-yourboot-loader/ oldalra, és csináljuk meg a kódunkat.

    - Adjuk meg az Email címünket, és pipáljuk ki alul, hogy elfogadjuk.

    - nyissuk meg az Email-t, és kattintsunk a Click hier to Proceed linkre

    - Adjuk meg az imei számunkat, és a két részt pipáljuk ki. Ezután mehet a SUBMIT gomb.

    - Ha mindent jól csináltál kapsz egy kódot.

    Ezt érdemes jól felírni!

    - indítsuk a telefont FASTBOOT módban. (kikapcsolt állapotban, hangerő fel, és rádugod az adatkábelt. ekkor a led kéken fog világítani)

    - lépjunk a Flashtool\x10flasher_lib mappába, és indítsunk innen egy DOS parancssort.
    (remélem tudjátok ezt hogy kell)

    - most írjuk be a parancssorba
    fastboot devices
    ekkor egy szám is meg fog jelenni.
    - Most akkor írjuk be amit kaptunk kód ilyen formában:
    fastboot -i 0x0fce oem unlock 0x4BE4EA8707B1905B

    Ha mindent jól csináltál a készülék újra fog indulni, és Nyitott bootloadered lesz.

    +36702778032

  • csasaKKP

    senior tag

    Pokémon Go témaösszefoglaló

    A Pokémon Go egy multiplayer jellegű, kiterjesztett valóság (AR = Augmented Reality) játék, amelyet a The Pokémon Corporation (Nintendo a többségi tulajdonosa) és a Niantic fejlesztett, Androidra és iOS-re egyaránt elérhető (lesz) világszerte. Utóbbi cég fejlesztette még a Google berkein belül az Ingress nevű játékot, így a csapatnak már jó tapasztalata van AR téren.
    A Pokémon Go játékban a célod, hogy te legyél a legnagyobb Pokémester. :K Tehát gyűjtögetned és fejlesztened kell a Pokémonokat, melyekkel később harcba szállhatsz más Pokémesterekkel az arénákban. A játékmenet hasonló az Ingress-éhez: Miután elkészítetted a karaktered, a való világot, a környékedet bejárva kell kutatnod a virtuális lényeket. Ugyanígy tudod felkeresni az úgynevezett PokéStop-okat, ahol Itemeket (pl. üres pokélabdákat, gyógyszereket, tojásokat, stb.) tudsz begyűjteni, továbbá az Arénákat, ahol más játékosok Pokémonjával lehet megküzdeni. A játékban található térkép a Google Mapsra, a PokéStop-ok és az Arénák az Ingress adatbázisára épülnek.

    Alapfogalmak:

    Catching a Pokémon: Pokémonok elfogása. Környéked bejárva különböző helyeket Pokémonok bukkanhatnak fel, ezeket Pokélabdákkal tudod elkapni, mellé Candy-t, Stardust-ot és XP-t kapsz. Elkapásuk különböző nehézségű lehet, ezt egy kör színe mutatja:
    -Zöld: Egyszerűen elkapható, nagyon ritkán megszökhet
    -Sárga: Kicsit nehezebben elkapható Pokémon, Pokélabdából kiugorhat
    -Narancs: Közepesen nehezen elkapható, Pokélabdából többször is megszökhet
    -Piros: Nehezen elkapható, Pokélabbából gyakran megszökhet, de ne add fel
    Minél magasabb a CP-jük, annál nehezebb elkapni. Használj "bogyót" (Razz Berry), hogy növeld az elkapási esélyeket, és/vagy jobb Pokélabdát (GreatBall vagy UltraBall).

    PokéStop: Valós helyek, rendszerint emlékművek, szobrok, egyéb köztéri díszelemek közelében találhatók. A PokéStop-okat meglátogatva különböző Item-eket lehet begyűjteni (pokélabdák, gyógyzserek, tojások stb.). PokéStop meglátogatásával 50 XP-t kapsz. Item-ek szintlépésnél is szerezhetők.

    Gym vagy Aréna: Szintén valós emlékművek közelében találhatóak, ahol más Pokémesterekkel, pontosabban Pokémonokkal lehet megmérkőzni. Harcolni LVL5 szint elérése után tudsz. Ahányas szintű az adott Gym, annyiszor kell harcolnod, hogy befoglald a Gym-t egy Pokémonoddal. Lehetőség szerint teljes életerejű Pokémonnal harcolj. A harc során a Pokémonod/Pokémonjaid életereje 0 HP-re csökken. A csata végén nem veszíted el ezeket a Pokémonokat, csak újra kell élesztened (Revive) és Potion-al az életerejét fel kell töltened. Győzelem esetén a "szürke", azaz üres arénát „befoglalhatod” Pokémonoddal. Minden befoglalt Gym után 10 Pokécoin + 500 Stardust kombót kaphatsz, amiket 21 óránként vehetsz ki. Amennyiben egy Gym-ből kiütik a Pokémonodat, azt visszakapod, csak újra kell élesztened (Revive) és az életerejét fel kell töltened Potion-al (csak a teljes HP felét kapja meg Revive után).

    XP: Experience Points, vagyis tapasztalati pontok, melyek a szintlépéshez szükségesek. Szintlépésnél bónusz Itemeket kapsz.

    PokéCoin: Virtuális fizetőeszköz, virtuális javakat vásárolhatsz, pl. Incubator, Eggs, Lure, Incense, stb.

    Stardust: Pokémonod fejlesztéséhez szükséges. Pokémon elkapásával (100 Stardust / Pokémon), illetve Gym-ek elfoglalásával szerezhetsz.

    Candy: Pokémonod fejlesztéséhez és evolvoláshoz szükséges. Figyelem, a Candy fajtaspecifikus! Pokémon elkapásával (ált. 3 fajtaspecifikus Candy / elkapott Pokémon), illetve tojások kikeltetésével szerezhetsz. Evolvolni csak magasabb szinten érdemes (>LVL20).

    Eggs: A PokéStop-okból tojások pörgethetők ki, melyekben egy Pokémon található. Max. 9 tojásod lehet. A tojásokat inkubátorban lehet kikeltetni. Kétféle inkubátor van:
    -Narancssárga, örökké használható, de egyszerre csak egy tojás keltethető vele.
    -PokéCoin-ért vehető (vagy bizonyos szinteken kapható) kék, 3-szor használható inkubátor. Egyszerre több is lehet, így párhuzamosan is keltethetők a tojások.
    A tojásokat CSAK sétálással lehet kikeltetni. Bizonyos sebességhatár fölött (~15km/h) a keltetés abbamarad. Minél nagyobb távot kell megtenned egy tojás kikeltetéséhez (2, 5 és 10km-es tojások vannak), annál erősebb és ritkább Pokémont kaphatsz. 10 km-es tojás nehezen pörgethető ki, de rendszerint ebben vannak a legritkább és legerősebb Pokémonok.

    Potions: Segítségével a Pokémonod életerejét növelheted, ha harc után az lecsökkent. Több típusa is van: A "sima" Potion 25 HP-t, a Hiper Potion (LVL10) 50-et, a Hyper Potion (LVL15) 200-at, a Max Potion pedig a teljes HP-t visszatölti.

    Revive: Ájult (0HP) Pokémonod tudod újraéleszteni. Az alap Revive a Pokémonod életerejét félig, a MaxRevive (LVL25) teljesen feltölti.

    Incense: Használatával a közeli Pokémonokat magadhoz csalogathatod. Hatása 30 percen keresztül tart, "elsütése" után a karaktered körül rózsaszín füst jelenik meg. Az így megjelenő Pokémonokat csak te látod. Incense bizonyos szinteken szintléppéssel, vagy PokéCoin-ért cserében szerezhetők.

    Lure modul: Ugyanúgy Pokémonok csalogatására használható, mint az Incense, de ez egy PokéStoba helyezhető. Hatása szintén fél óra. A Lure modullal ellátott PokéStop körül rózsaszín szirmok jelennek meg, ezt más is játhatja, sőt, kihasználhatja. Ugyancsak bizonyos szintlépéssel vagy Shop-ból PokéCoin-ért szerezhető.

    Csapatok: Háromféle csapat található a játékban, csapatot választani LVL5 szint elérésénél tudsz választani egy Gym-t meglátogatva. Győzelem esetén a választott csapatod hírnevét (statisztikáit) javítod. A választható csapatok:

    -„Sárga” csapat, vagy másnéven Team Instinct. Vezetője Spark, kabala Pokémonjuk Zapados.
    - „Piros” csapat, vagy Team Valor. A csapatvezető Candela és kabalájuk Moltres.
    -„Kék” csapat, azaz Team Mystic

    . Vezetűjük Blanche és a csapat kabalája Articuno.

    Pokémon Go Plus: Egy opcionális külső hardver, vagyis egy karkötő, mely állandó Bluetooth kapcsolatban áll a telefonnal. LED-jével és vibramotorjával jelzi a játékosnak, ha egy esemény történik a játékban.

    Figyelem: A játékhoz aktív internetkapcsolat (tehát mobilinternet) és GPS szükséges. Maradj éber és ügyelj valós környezetedre! Soha ne játssz vezetés közben! A játék telefonod szinte minden hardverelemét használja (GPS, 3G/4G/WiFi, kamera, giroszkóp, egyéb szenzorok, stb.) ezért az rendkívül gyorsan merülhet. Érdemes lehet egy Powerbank-ot, azaz külső akkumulátort beszerezni. Ajánljuk többen is a Xiaomi PowerBank-jait, ár-érték arányban verhetetlen, minőségi termék.
    Ajánlott hardverminimum: Android 4.4/iOS 8, 1280x720 kijelzőfelbontás, 2 GiB RAM. Az AR élményhez giroszkópra van szükség, valamint a Battery Saver módhoz is. Intel Atom alapú eszközökkel nem kompatibilis. Mod.: A 0.29.3 verzió óta Intel SoC-s telefonokon is fut. Telefonokra optimalizálva. Aktuális verzió (2016.08.26):
    Android: 0.35.0
    iOS: 1.5.0

    Friss információkat a hivatalos Facebook oldalon találsz.

    Hasznos információk a kezdéshez petyus_ billentyűzetéből: #2018 hsz.

    [ Szerkesztve ]

    "Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

  • trebrona

    nagyúr



    [ Szerkesztve ]

    ------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

  • mepet

    addikt

    Könyvtárnévben a csillagot nem szereti paraméterként.

    [CODE=batch]FOR /F "tokens=* USEBACKQ" %%F IN (`dir mappa* /D /B`) DO (
    xcopy C:\Transfer\Forras\%%F c:\CELMAPPA /S
    )
    xcopy C:\Transfer\Forras\file* c:\CELMAPPA

    Így ezt mind másolja: mappa1, mappa2, ..., file1, file2, ...
    A dátumozást pedig kicsit feljebbről okoskodd bele! ;)

  • mepet

    addikt

    Könyvtárnévben a csillagot nem szereti paraméterként.

    [CODE=bat]FOR /F "tokens=* USEBACKQ" %%F IN (`dir mappa* /D /B`) DO (
    xcopy C:\Transfer\Forras\%%F c:\CELMAPPA /S
    )
    xcopy C:\Transfer\Forras\file* c:\CELMAPPA

    Így ezt mind másolja: mappa1, mappa2, ..., file1, file2, ...
    A dátumozást pedig kicsit feljebbről okoskodd bele! ;)

  • darkmann

    őstag

    Sziasztok!
    Én lettem kijelölve a Vernee Apollo Lite mobilarénás tesztjéhez kapcsolódó topik gazdájának.
    Biztosan lesz majd pár kérdésem, segítségkérésem hozzátok.
    Elkezdtem a témaösszefoglalót szerkeszteni, és ezzel kapcsolatosan lenne is kérdésem:
    Jól láttam, hogy ha szeretném témakörökre bontani az összefoglalót, akkor az egyes témaköröket akár itt is létrehozhatom új hozzászólásként? Azért szeretném itt, mert ha jól láttam, akkor csak itt tudom majd később, akár egy-két nap múlva is szerkeszteni azokat.
    A segítségeteket előre is köszönöm! :R
    darkmann

    Bocs, másik topikba akartam. :R

    [ Szerkesztve ]

    Honor Magic5 Pro 12/512, Oneplus 9 Pro 8/128, Huawei P30 Pro 8/128, Redmi Note 7 4/64

  • Plero

    tag

    Kindle Amazonhoz keresek magyarítást. A jelenlegi Firmware verzió: Kindle 5.6.5 (2730300038)
    WiFi-s a Kindle. Mi lehet a pontos típusa?

    "Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu

  • olbaidhun

    őstag


    Movian Media Player 5.0

    Röviden összefoglalva egy méltánytalanul mellőzött, egyben szuper online és offline lejátszóról van szó

    www.movian.tv
    logout.hu - bemutató
    telepítés lépései - chrome böngésző
    lista a jellemzőkről

    F.A.Q részleg, azaz Gyakran Ismételt Kérdések
    • és válaszok

    előforduló program hibák - riport a fejlesztőktől

    • Magyar plugin fejlesztésével kapcsolatban két fórumtárs van képben.
    LittleShark-nak köszönhetően működnek bizonyos tárhely elérések
    w.miki-nek köszönhetően tájékoztatva vagyunk

    Egyrészt jár nekik az elismerés és köszönet, miattuk megérte a leírást elkészíteni. Ugyanakkor jól jönne bármilyen támogatás, vagy felajánlás. Ötleteket szívesen fogadunk!

    Leírásomban kifejtettem miért fontos a MAGYAR REPO-k fejlesztésének folytatása és a visszajelzés. Ezért kérek midenkit, akit érdekel a téma, hogy írjon a fórumba, legalább egy köszönömöt, vagy valamit, mert ha nincs nyoma, bezárják a topikot végérvényesen!

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • olbaidhun

    őstag


    Movian Media Player 5.0

    Röviden összefoglalva egy méltánytalanul mellőzött,
    egyben szuper online és offline lejátszóról van szó

    www.movian.tv - homepage
    logout.hu - bemutató
    telepítés lépései - chrome böngésző
    • Android, Linux, PS3, RPi v1-2, Mac OS X, Windows Chrome (böngésző) támogatás
    5-8! MegaByte platformtól függően..
    • minimális erőforrás igény; 1 magos telefonon, c2d laptopon már jól fut
    • átlagos kábelinternet-kapcsolaton 1080p műsor már élvezhető
    • teljesen letisztult, minden sallangtól, regisztrációtól és reklámtól mentes,
    • Online TV, Zene Streaming, felirat, hálózati lejátszás
    • On Screen Keyboard, egyedi megjelenésű felszín,
    • 4K, 1080p, mkv, dts, dual monitor,
    • nyílt forráskód, korrekt fórum, magyar lokalizáció,
    intuitív - testre szabható felület,
    • pár hiányosságtól eltekintve masszív alap,
    jellemzők - teljes lista

    F.A.Q részleg, azaz Gyakran Ismételt Kérdések
    • és válaszok

    előforduló program hibák - riport a fejlesztőktől

    • Magyar plugin fejlesztésével kapcsolatban két fórumtárs van képben:
    LittleShark-nak köszönhetően működnek bizonyos tárhely elérések
    w.miki-nek köszönhetően tájékoztatva vagyunk

    Egyrészt jár nekik az elismerés és köszönet! Miattuk megérte a leírást elkészíteni. Ugyanakkor jól jönne bármilyen támogatás, vagy felajánlás! Ötleteket is szívesen fogadunk.

    Leírásomban kifejtettem miért fontos a Magyar repok fejlesztésének folytatása és a visszajelzés. Ezért kérek midenkit, hogy írjon a fórumba, legalább egy "köszönöm", vagy valamit, mert ha nincs nyoma az érdeklődésnek, bezárhatják a szakmai topikot is, végérvényesen!

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • pikszel

    őstag

    ...

    [ Szerkesztve ]

    „Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

  • k-adi

    nagyúr

    Rainbow Six Siege

    FONTOSABB TUDNIVALÓK

    Mi is az a Rainbow Six Siege?
    A Rainbow Six Siege egy FPS típusú akció videojáték, amely a Tom Clancy's Rainbow Six franchise tagja, az Ubisoft Montreal csapata készíti és a kiadója az Ubisoft Entertainment. A legutolsó játék a sorozatban a Rainbow Six: Vegas 2 volt, mivel a folytatásnak szánt Rainbow Six: Patriots sajnos visszavonásra került és sosem fejezték be.
    A Rainbow Six Siege videojáték 2015 év végén jelent meg.

    A játék E3-as videó trailere: > KATT <

    Mi a legfontosabb dolog a Rainbow Six Siege videojátékkal kapcsolatban?
    Előző Rainbow Six játékokhoz képest a Siege-ben nincs egyjátékos kampány, csak többjátékos mód. Viszont vannak úgynevezett Szituációk (melynek többsége inkább csak Tutorial) amelyeket lehet egyedül vagy co-op módban is játszani. Tehát elmondható, hogy ez a Rainbow Six rész nagyon többjátékos orientált.

    De ami ennél is fontosabb: NINCS RESPAWN semmilyen játékmódban sem. Emiatt nagyon óvatosan kell mozogni a meccsek során, mivel a fegyverek sebzése nagy és a játékosoknak kevés (100 hp) életük van.

    Milyen DLC-k vannak a többjátékos részhez?
    A készítők által kiadott YEAR ONE ROADMAP alapján a játékhoz az első évben 4db INGYENES DLC-t terveznek, melyből hármat már meg is kaptunk.
    Minden DLC 2 új operátort (1 védekező, 1 támadó) és 1 teljesen új pályát takar. Az új DLC-k érkezésekor általában egy nagyobb bugfix / balance patch is szokott jönni.
    Kivételt képez az S3-S4 közötti szeptemberi MID-SEASON patch, amely jelentős változásokat hozott 2 dlc közötti időszakban. Bővebben erről ezen a linken: > KATT <
    (a patch életbe lép: szeptember 13.-tól)

    Season 1 - Operation Black Ice - Február 2016
    Season 2 - Operation Dust Line - Május 2016
    Season 3 - Operation Skull Rain - Augusztus 2016
    Season 4 - Operation ? - 4. negyedév 2016, várhatóan NOVEMBER (ez lesz a japán operátorokat felvonultató dlc)

    Milyen karakterek vannak a többjátékos részben?
    Alapvetően két oldalra lehet csoportosítani a karaktereket, Operátorokat: TÁMADÓK & VÉDEKEZŐK
    Minden operátor feloldása R6 creditbe vagy R6 reown-ba kerül. Előbbit valós pénzért kapunk, utóbbit a játék során gyűjthetjük össze minél többet játszunk a játékkal.

    TÁMADÓK

    SAS
    Sledge · Thatcher

    FBI SWAT
    Ash · Thermite

    GIGN
    Twitch · Montagne

    Spetsnaz
    Glaz · Fuze

    GSG 9
    Blitz · IQ

    JTF2 (BI dlc)
    Buck

    SEALs (DL dlc)
    Blackbeard

    BOPE (SR dlc)
    Capitão

    Egyéb / speciális
    Recruit

    VÉDEKEZŐK

    SAS
    Smoke · Mute

    FBI SWAT
    Castle · Pulse

    GIGN
    Doc · Rook

    Spetsnaz
    Kapkan · Tachanka

    GSG 9
    Jäger · Bandit

    JTF2 (BI dlc)
    Frost

    SEALs (DL dlc)
    Valkyrie

    BOPE (SR dlc)
    Caveira

    Egyéb / speciális
    Recruit

    Milyen fegyverek vannak a többjátékos részben?
    Alapvetően mindegyik operátornak saját egyedi fegyvere van, de vannak átfedések is.
    Továbbá érdemes tudni, hogy fegyvereinkre különféle fegyverkiegészítőket is rakhatunk, illetve vannak rengeteg skinek és charm-ok is amikkel díszíthetjük azokat.

    Milyen játékmódok vannak a többjátékos részben?
    Alapvetően 3+1 de a későbbi DLC-k során ez változhat.
    Ez érvényes Casual és Ranked is.
    Rankedben lévő rangokról kép itt: > KATT <
    (minden SEASON-ban újra kell játszani a 10 placement meccset RANKEDEN, hogy berangsoroljon újra a játék)

    PvE, avagy Co-op módnak számít a Terrorist Hunt.
    PvP módok:
    Hostage
    - A támadóknak ki kell szabadítaniuk a túszt vagy le kell győzniük minden védekezőt.
    - A védekezőknek meg kell védeniük a túszt az idő lejártáig vagy le kell győzniük minden támadót.
    Bomb
    - A támadóknak kettő közül az egyiket hatástalanítaniuk kell vagy legyőzni minden védekezőt.
    - A védekezőknek meg kell védeniük mindkét bombát az idő lejártáig, (illetve ha a támadók elkezdték a hatástalanítást akkor a folyamatot meg kell szüntetni) vagy le kell győzniük minden támadót.
    Secure Area
    - A támadóknak a szobában lévő biohazard konténert el kell foglalniuk vagy le kell győzniük minden védekezőt.
    - A védekezőknek meg kell védeniük a szobában lévő biohazard konténert az idő lejártáig vagy le kell győzniük minden támadót.

    Mennyi pálya van a többjátékos részben?
    Alapvetően 11 pályával startolt a játék, de minden DLC-vel +1 pályát kapunk még.
    Jelenleg ezek a pályák vannak: Bank · Chalet · Clubhouse · Consulate · Hereford Base · House · Kafe Dostoyevsky · Kanal · Oregon · Presidential Plane · Bartlett University (PVE) · Yacht (BI dlc) · Border (DL dlc) · Favelas (SR dlc)

    Mi a Rainbow Six Siege rendszerkövetelménye?

    Minimum:

    Supported OS: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64bit versions required).
    Processor: Intel Core i3 560 @ 3.3 GHz or AMD Phenom II X4 945 @ 3.0 GHz.
    RAM: 6GB.
    Video Card: NVIDIA GeForce GTX 460 or AMD Radeon HD 5870 (DirectX-11 compliant with 1GB of VRAM) [See list of supported video cards down below].
    DVD ROM Drive: DVD-ROM Dual Layer.
    Sound: DirectX® 9.0c compatible sound card with latest drivers.
    Hard Drive: 30GB.
    Multiplayer: Broadband connection with 256kbps upstream or faster.

    Recommended:

    Supported OS: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64bit versions required).
    Processor: Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz or better or AMD FX-8120 @ 3.1 Ghz or better.
    RAM: 8GB.
    Video Card: NVIDIA GeForce GTX 670 (or GTX760 / GTX960) or AMD Radeon HD 7970 (or R9 280x [2GB VRAM] / R9 380 / Fury X) [See list of supported video cards down below].
    DVD ROM Drive: DVD-ROM Dual Layer.
    Sound: DirectX® 9.0c compatible sound card 5.1 with latest drivers.
    Hard Drive: 47GB.
    Multiplayer: Broadband connection with 512kbps upstream or faster.
    Supported video cards at time of release:

    NVIDIA: GeForce GTX460 or better, GTX560 or better, GTX650 or better, GTX750 or better, or any card from the GT900 and Titan Series.
    AMD: Radeon HD5870 or better, HD6870 or better, HD7770 or better, R7 260X or better, or any card from the R-300 series and Fury X.

    A játék...
    Hivatalos weboldal linkje: > KATT <
    STEAM linkje: > KATT <
    Facebook linkje: > KATT <


    Az összefoglalót készítette: k-adi Topikgazda :)
    2016.09.14

    [ Szerkesztve ]

  • pubi2.

    újonc

    B75m D3H alaplapom van.Gondol egyet a gépem és bekapcsol.Külömböző időpontokban.

  • pikszel

    őstag

    ...

    [ Szerkesztve ]

    „Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

  • csasaKKP

    senior tag

    Pokémon Go témaösszefoglaló

    A Pokémon Go egy multiplayer jellegű, kiterjesztett valóság (AR = Augmented Reality) játék, amelyet a The Pokémon Corporation (Nintendo a többségi tulajdonosa) és a Niantic fejlesztett, Androidra és iOS-re egyaránt elérhető (lesz) világszerte. Utóbbi cég fejlesztette még a Google berkein belül az Ingress nevű játékot, így a csapatnak már jó tapasztalata van AR téren.
    A Pokémon Go játékban a célod, hogy te legyél a legnagyobb Pokémester. :K Tehát gyűjtögetned és fejlesztened kell a Pokémonokat, melyekkel később harcba szállhatsz más Pokémesterekkel az arénákban. A játékmenet hasonló az Ingress-éhez: Miután elkészítetted a karaktered, a való világot, a környékedet bejárva kell kutatnod a virtuális lényeket. Ugyanígy tudod felkeresni az úgynevezett PokéStop-okat, ahol Itemeket (pl. üres pokélabdákat, gyógyszereket, tojásokat, stb.) tudsz begyűjteni, továbbá az Arénákat, ahol más játékosok Pokémonjával lehet megküzdeni. A játékban található térkép a Google Mapsra, a PokéStop-ok és az Arénák az Ingress adatbázisára épülnek.

    Alapfogalmak:

    Catching a Pokémon: Pokémonok elfogása. Környéked bejárva különböző helyeket Pokémonok bukkanhatnak fel, ezeket Pokélabdákkal tudod elkapni, mellé Candy-t, Stardust-ot és XP-t kapsz. Elkapásuk különböző nehézségű lehet, ezt egy kör színe mutatja:
    -Zöld: Egyszerűen elkapható, nagyon ritkán megszökhet
    -Sárga: Kicsit nehezebben elkapható Pokémon, Pokélabdából kiugorhat
    -Narancs: Közepesen nehezen elkapható, Pokélabdából többször is megszökhet
    -Piros: Nehezen elkapható, Pokélabbából gyakran megszökhet, de ne add fel
    Minél magasabb a CP-jük, annál nehezebb elkapni. Használj "bogyót" (Razz Berry), hogy növeld az elkapási esélyeket, és/vagy jobb Pokélabdát (GreatBall vagy UltraBall).

    PokéStop: Valós helyek, rendszerint emlékművek, szobrok, egyéb köztéri díszelemek közelében találhatók. A PokéStop-okat meglátogatva különböző Item-eket lehet begyűjteni (pokélabdák, gyógyzserek, tojások stb.). PokéStop meglátogatásával 50 XP-t kapsz. Item-ek szintlépésnél is szerezhetők.

    Gym vagy Aréna: Szintén valós emlékművek közelében találhatóak, ahol más Pokémesterekkel, pontosabban Pokémonokkal lehet megmérkőzni. Harcolni LVL5 szint elérése után tudsz. Ahányas szintű az adott Gym, annyiszor kell harcolnod, hogy befoglald a Gym-t egy Pokémonoddal. Lehetőség szerint teljes életerejű Pokémonnal harcolj. A harc során a Pokémonod/Pokémonjaid életereje 0 HP-re csökken. A csata végén nem veszíted el ezeket a Pokémonokat, csak újra kell élesztened (Revive) és Potion-al az életerejét fel kell töltened. Győzelem esetén a "szürke", azaz üres arénát „befoglalhatod” Pokémonoddal. Minden befoglalt Gym után 10 Pokécoin + 500 Stardust kombót kaphatsz, amiket 21 óránként vehetsz ki. Amennyiben egy Gym-ből kiütik a Pokémonodat, azt visszakapod, csak újra kell élesztened (Revive) és az életerejét fel kell töltened Potion-al (csak a teljes HP felét kapja meg Revive után).

    XP: Experience Points, vagyis tapasztalati pontok, melyek a szintlépéshez szükségesek. Szintlépésnél bónusz Itemeket kapsz.

    PokéCoin: Virtuális fizetőeszköz, virtuális javakat vásárolhatsz, pl. Incubator, Eggs, Lure, Incense, stb.

    Stardust: Pokémonod fejlesztéséhez szükséges. Pokémon elkapásával (100 Stardust / Pokémon), illetve Gym-ek elfoglalásával szerezhetsz.

    Candy: Pokémonod fejlesztéséhez és evolvoláshoz szükséges. Figyelem, a Candy fajtaspecifikus! Pokémon elkapásával (ált. 3 fajtaspecifikus Candy / elkapott Pokémon), illetve tojások kikeltetésével szerezhetsz. Evolvolni csak magasabb szinten érdemes (>LVL20).

    Eggs: A PokéStop-okból tojások pörgethetők ki, melyekben egy Pokémon található. Max. 9 tojásod lehet. A tojásokat inkubátorban lehet kikeltetni. Kétféle inkubátor van:
    -Narancssárga, örökké használható, de egyszerre csak egy tojás keltethető vele.
    -PokéCoin-ért vehető (vagy bizonyos szinteken kapható) kék, 3-szor használható inkubátor. Egyszerre több is lehet, így párhuzamosan is keltethetők a tojások.
    A tojásokat CSAK sétálással és esetleg lassú biciklizéssel lehet kikeltetni. Bizonyos sebességhatár fölött (~15km/h) a keltetés abbamarad. Minél nagyobb távot kell megtenned egy tojás kikeltetéséhez (2, 5 és 10km-es tojások vannak), annál erősebb és ritkább Pokémont kaphatsz. 10 km-es tojás nehezen pörgethető ki, de rendszerint ebben vannak a legritkább és legerősebb Pokémonok.
    A tojások úgy működnek, hogy vissza fele nem hozhat ki semmit, vagyis pl. 10km-es nem dob olyat, ami 5 vagy 2 km-esben lehet.
    A régió lock-os Pokék közül meg csak olyat dobhat, amelyik régióból szerezted a tojást.

    Potions: Segítségével a Pokémonod életerejét növelheted, ha harc után az lecsökkent. Több típusa is van: A "sima" Potion 25 HP-t, a Hyper Potion (LVL10) 50-et, a Hyper Potion (LVL15) 200-at, a Max Potion (LVL25) pedig a teljes HP-t visszatölti.

    Revive: Ájult (0HP) Pokémonod tudod újraéleszteni. Az alap Revive a Pokémonod életerejét félig, a MaxRevive (LVL25) teljesen feltölti.

    Incense: Használatával a közeli Pokémonokat magadhoz csalogathatod. Hatása 30 percen keresztül tart, "elsütése" után a karaktered körül rózsaszín füst jelenik meg. Az így megjelenő Pokémonokat csak te látod. Incense bizonyos szinteken, szintléppéssel, vagy PokéCoin-ért cserében szerezhető.

    Lure modul: Ugyanúgy Pokémonok csalogatására használható, mint az Incense, de ez egy PokéStoba helyezhető. Hatása szintén fél órán át tart. A Lure modullal ellátott PokéStop körül rózsaszín szirmok jelennek meg, ezt más is láthatja, sőt, kihasználhatja, a megjelenő Pokémonokat ő is elkaphatja. Ugyancsak bizonyos szintlépéssel vagy Shop-ból PokéCoin-ért szerezhető.

    Csapatok: Háromféle csapat található a játékban, csapatot választani LVL5 szint elérésénél tudsz választani egy Gym-t meglátogatva. Győzelem esetén a választott csapatod hírnevét (statisztikáit) javítod. A választható csapatok:

    -„Sárga” csapat, vagy másnéven Team Instinct. Vezetője Spark, kabala Pokémonjuk Zapados.
    - „Piros” csapat, vagy Team Valor. A csapatvezető Candela és kabalájuk Moltres.
    -„Kék” csapat, azaz Team Mystic.

    Vezetűjük Blanche és a csapat kabalája Articuno.

    Pokémon Buddy: Kiválaszthatsz magad mellé egy Poké társat, aki a profilodon az avatárod mellett lesz látható (térképen tehát nem). A vele megtett séta távolságnak megfelelően Candy-t fogsz kapni a saját fajtájából. Ez a kép tartalmazza, hogy mennyi km-t kell megtenni a Buddy-dal, hogy 1 db fajspecifikus Candy-t kapj. Ugyanaz a mérési algoritmus, mint a tojások keltetésénél. Bármikor megváltoztathatod a Buddy-dat, de érdemes ritkaságokat választani, mint pl. Charmander. A funkció a 0.37-es frissítésben jelent meg.
    Az alábbi méretek kerülnek megkülönböztetésre:
    - Medium
    - Big
    - Shoulder
    - Flying

    Pokémon Go Plus: Egy opcionális külső hardver, vagyis egy karkötő, mely állandó Bluetooth kapcsolatban áll a telefonnal. LED-jével és vibramotorjával jelzi a játékosnak, ha egy esemény történik a játékban, pl. jelzi, ha egy Pokémon van a közelben, és a gombját megnyomva elkapható, anélkül, hogy a telefont elő kellene venni. Megjelenés: szeptember 16.

    Figyelem: A játékhoz aktív internetkapcsolat (tehát mobilinternet) és GPS szükséges. Maradj éber és ügyelj valós környezetedre! Soha ne játssz vezetés közben! A játék telefonod szinte minden hardverelemét használja (GPS, 3G/4G/WiFi, kamera, giroszkóp, egyéb szenzorok, stb.) ezért az rendkívül gyorsan merülhet. Érdemes lehet egy Powerbank-ot, azaz külső akkumulátort beszerezni. Ajánljuk többen is a Xiaomi PowerBank-jait, ár-érték arányban verhetetlen, minőségi termék.
    Ajánlott hardverminimum: Android 4.4/iOS 8, 1280x720 kijelzőfelbontás, 2 GiB RAM. Az AR élményhez, valamint a Battery Saver módhoz giroszkópra van szükség. Intel Atom alapú eszközökkel nem kompatibilis. Mod.: A 0.29.3 verzió óta Intel SoC-s telefonokon is fut.
    Telefonokra optimalizálva. A 0.37.0 verziótól kezdve (a csalások lehetőségének visszaszorítása miatt) rootolt/jailbroken eszközök nem támogatottak.
    Aktuális verzió (2016.09.10):
    Android: 0.37.0
    iOS: 1.7.0

    Friss információkat a hivatalos Facebook oldalon találsz.

    Hasznos információk a kezdéshez petyus_ billentyűzetéből: #2018 hsz.

    [ Szerkesztve ]

    "Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

  • spammer

    veterán

    -

    [ Szerkesztve ]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

  • trebrona

    nagyúr

    .

    [ Szerkesztve ]

    ------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

  • olbaidhun

    őstag

    Wolfenstein • Doom • Quake kitörölhetetlen örökség, mely egy ipart kovácsolt.
    Szentségtelen háromság, ami új műfajt szült - és örökre megváltoztatta a játék történelmet.

    Az id szoftvernek és legutóbbi játékuk tiszteletére szeretnék egy megfelelő fórumot.

    ELŐZMÉNY
    A QUAKE mondhatni az utolsó szög volt a Doom "FPS klón" játékok koporsójában. Többé nem utánzat, hanem egy teljesen új műfaj a megalkotók terve.

    Évről - évre jelentek meg újabb processzorok, nagyobb merevlemezek és nőtt a memória méret.
    A CD támogatás többé nem szorította korlátok közé a programok méretét.
    GPU támogatás (3dfx), poligon grafika ontotta nehézkesen kiejthető hírnevét.

    Gyorsan változó technológia, hatalmas elvárások és feszültség jellemezte az első Quake születését.
    • Mi tette kiváló, intuitív harci játékká?
    • Szinte hibátlan design művészetté?
    • Tökéletes verseny játékká a quake-et?

    Velősen egy szóba sűrítve – motor

    ÖRÖKSÉG
    Ezúttal minden 3D
    Sprite helyett poligon + kevesebb korlátozás + magas szintű architektúra + kíméletlen optimalizálás = John Carmack.

    Úgy gondolom, hogy minden mai játék egy visszhangja csupán az egykori csúcs játékoknak. Milyen örökséget hagyott a fentebb említett id?

    WASD + egér = harmónikus GAMER elrendezés.. alap billentyűzet kiosztás a quake 1 játékban
    Speedrunning felvételek - Fraps, YouTube, Twich, Gamer Channelek nagypapája
    QUAKE 1 motor dobog a - Valve GoldSrc - azaz Half-Life és modjai, pl CS alatt !
    QUAKE 2 motor dobog a - SIN, HERETIC2, Soldier of fortune, Ion Storm..
    QUAKE 3 motor elfoglalta méltó helyét a - RtC Wolfenstein, Medal of honor, SW Jedi Knight, Alice és COD játékokban

    Számtalan populáris játékban napjainkig fellelhető a klasszikus QUAKE technológia forrása, mondhatni sok játék eredete innen kezdődött.

    QUAKE JÁTÉKOK
    • 96' Quake 1 + Mission Pack: No. 1-2-3
    • 97' Quake 2 + Mission Pack: The Reckoning (1998) Ground Zero (1998)
    • 99' Quake 3 Arena + Mission Pack: Team Arena (2000)
    • 05' Quake 4
    • 07' Quake Wars - Enemy Territory
    • 10' Quake Live
    • 16' Quake Champions

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • olbaidhun

    őstag


    Wolfenstein • Doom • Quake kitörölhetetlen örökség, mely egy ipart kovácsolt.
    Szentségtelen háromság, ami új műfajt szült - és örökre megváltoztatta a játék történelmet.

    Az id szoftver és legutóbbi játékuk (Quake Champions) tiszteletére szeretnék egy megfelelő(bb) gyűjtő topikot.

    ELŐZMÉNY
    Mondhatni az utolsó szög volt a Doom "FPS klón" játékok koporsójában. Többé nem utánzat, hanem egy teljesen új műfaj a megalkotók terve..

    Évről - évre jelentek meg újabb processzorok, nagyobb merevlemezek és nőtt a memória méret.
    A CD támogatás többé nem szorította korlátok közé a programok méretét.
    GPU támogatás (3dfx), poligon grafika ontotta nehézkesen kiejthető hírnevét.

    Gyorsan változó technológia, hatalmas elvárások és feszültség jellemezte az első Quake születését.
    • Mi tette kiváló, intuitív harci játékká?
    • Szinte hibátlan design művészetté?
    • Tökéletes verseny játékká a quake-et?

    ÖRÖKSÉG
    Quake 1996.06.20. minden 3D +
    + Sprite helyett poligon +
    + kevesebb korlátozás +
    + magas szintű architektúra +
    + kíméletlen optimalizálás
    ___________________
    = John Carmack.

    Úgy gondolom, hogy minden mai játék egy visszhangja csupán az egykori csúcs ötleteknek. Milyen örökséget hagyott a fentebb említett id és a kedvenc programozóm?

    WASD + egér = harmónikus GAMER elrendezés.. alap billentyűzet kiosztás a quake 1 játékban

    Speedrunning felvételek - Fraps, YouTube, Twich, Gamer Channelek nagypapája
    QUAKE 1 motor dobog a - Valve GoldSrc - azaz Half-Life és modjai, pl CS alatt !
    QUAKE 2 motor dobog a - SIN, HERETIC2, Soldier of fortune, Ion Storm..
    QUAKE 3 motor elfoglalta méltó helyét a - RtC Wolfenstein, Medal of honor, SW Jedi Knight, Alice és COD játékokban

    Számtalan populáris sorozatban napjainkban is fellelhető a klasszikus QUAKE forrása, megannyi cím, technológiai értelemben csupán klón.

    QUAKE JÁTÉKOK
    • 96' Quake 1 + Mission Pack: No. 1-2-3
    • 97' Quake 2 + Mission Pack: The Reckoning (1998) Ground Zero (1998)
    • 99' Quake 3 Arena + Mission Pack: Team Arena (2000)
    • 05' Quake 4
    • 07' Quake Wars - Enemy Territory
    • 10' Quake Live
    • 16' Quake Champions

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • olbaidhun

    őstag


    Wolfenstein • Doom • Quake kitörölhetetlen örökség, mely egy ipart kovácsolt.
    Szentségtelen háromság, ami új műfajt szült - és örökre megváltoztatta a számítógépes játékok történelmet.

    Az id szoftver és legutóbbi játékuk (Quake Champions) számára készítem az (átfogóbb) gyűjtő topikot.

    Mondhatni az utolsó szög volt a Doom "FPS klón" játékok koporsójában kedvenc kvékünk. Többé nem utánzat, hanem egy teljesen új műfaj a megalkotók terve..

    ELŐZMÉNY
    • Évről-évre jelentek meg az újabb processzorok, nagyobb merevlemezek és nőtt a memória.
    • A CD támogatás többé nem szorította korlátok közé a programok méretét.
    • GPU támogatás (3dfx), poligon grafika ontotta nehézkesen kiejthető hírnevét.

    Nem térek ki a programozás nehézségeire, olvasmányt ajánlok az érdeklődőknek. Dr. Milef Péter tollából - www.bit.ly/3dcoders
    Gyorsan változó technológia, hatalmas elvárások és feszültség jellemezte az első Quake születését.

    • Mi tette kiváló, intuitív harci programmá?
    • Szinte hibátlan design művészetté?
    • Tökéletes verseny játékká a quake-et?

    Quake 1996.06.20.
    Az első játék melyben MINDEN 3D +
    + Sprite helyett poligon +
    + kevesebb korlátozás +
    + magas szintű architektúra +
    + kíméletlen optimalizálás
    ___________________
    = John Carmack.

    Véleményem szerint minden mai "csúcs játék" egy visszhangja csupán az egykori ötletnek. Ahogy a Starcraft2 is vissza vezethető a sakkra, igaz valós időben azért másabb jellegű az esemény. Milyen örökséget hagyott a fentebb említett id és a kedvenc programozóm?

    WASD + egér = harmónikus pc GAMER elrendezés.. megesett, hogy ez az alap billentyűzet kiosztás: quake 1
    Speedrunning felvételek - Fraps, YouTube, Twich, Gamer Channelek nagypapája
    QUAKE 1 motor dobog a - Valve GoldSrc - azaz Half-Life és modjai, pl CS alatt !
    QUAKE 2 motor dobog a - SIN, HERETIC2, Soldier of fortune, Ion Storm..
    QUAKE 3 motor elfoglalta méltó helyét a - RtC Wolfenstein, Medal of honor, SW Jedi Knight, Alice és COD játékokban

    Számtalan populáris sorozatban napjainkban is fellelhető a klasszikus QUAKE kód forrása, megannyi cím, technológiai értelemben csupán klón, ami egy nagyszerű játék és a mögötte szorgoskodó programozó kutatásainak köszönhető.

    • 96' Quake 1 + Mission Pack: No. 1-2-3
    • 97' Quake 2 + Mission Pack: The Reckoning, Ground Zero (1998)
    • 99' Quake 3 Arena + Mission Pack: Team Arena (2000)
    • 05' Quake 4
    • 07' Quake Wars - Enemy Territory
    • 10' Quake Live
    • 16' Quake Champions

    original sound track

    QUAKE • ost (1997) • www.bit.ly/ostquake
    QUAKE2 • ost (1997) • www.bit.ly/ostquake2
    DooM4 • ost (2016) • www.bit.ly/ostdoom4

    • weboldal • www.quake.com
    • debut gameplay trailer • www.bit.ly/quakec1

    :::::::::::::::

    amiről még szó lesz érdeklődés esetén:
    quake themes = zene, bethesda, technológia, mods, ph-gamerek összekovácsolása, egy kis q3 vagy brutal doom.. ugye Flash Papi?!

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • hpsafl

    tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

  • Modst3R

    senior tag

    PASCAL (GP104)

    Architektúra:
    A GP100 Gpu-t úgy építették fel, hogy felhasználták a Tesla P100 gyorsító platform alapjait. Ezért felépítése is hasonló a Tesláéhoz, azaz áll egy sor Grafikus Műveleteket végző Klaszterből (GPC), Textura Feldolgozó Klaszterekből (TPC), valamint Streaming Multiprocesszorokból (SM) és a memória vezérlőből. A teljes GP100 Gpu röviden állhat:
    o GPC,
    o 60 Pascal SM,
    o 30 TPC (mindegyikben két SM), és nyolc 512 bites memória vezérlő (összesen 4096 bit).

    Tehát a GP100 minden egyes GPC-je tíz SM-el rendelkezik, mely egyenként 64 db CUDA magot foglal magába és négy textúra egységet.

    Minden memória vezérlő 512 KB L2 cache-el szerelt. A teljes GPU pedig összesen 4096 KB-os L2 cache-t tartalmaz.

    kép

    kép

    Nvidia Ansel:
    Ansel egy forradalmian új módja annak, hogy a játékban készített screenshot-okat 360 fokban tekinthessük meg. Ezen screenshotok készülhetnek bárhol, bármilyen helyzetben. Állítsuk be a „post-process filtereket” (folyamat utáni szűrők), majd készítsünk HDR képet „high- fidelity” formátumban, és már meg is oszthatjuk őket a 360 fok-os képet kezelő okos telefonon, számítógépen, vagy VR headseten.

    kép

    VR – Virtual Reality:
    A virtuális valóság már nem sci-fi. A Pascal vga-k már kezelik a VR headseteket, mellyel teljes egészében ki tudjuk zárni a külvilágot és maximalizálni tudjuk a játék élményt. Egyes modellek rendelkeznek külön VR számára kialakított HDMI csatlakozóval pl.: lásd a képen:

    kép

    Felbontásban és képarányban itt is van különbség mint hagyományos kijelző esetén, az elterjedt felbontás 3024x1680 90 FPS mellett. Ez nagyjából 16:9 képaránynak felel meg, azonban van 16:10 és 4:3 is.

    kép

    TDP, Fázisok, Fesz Lock:
    TDP: Thermal Design Power, azaz adott maximális fogyasztáshoz lett tervezve.
    A TDP lényege, hogy ne azt a fogyasztási adatot kapják meg a partnerek, amit a chip elvi szinten képes abszolválni, hanem sokkal inkább azt, ami a gyakorlatban, valós alkalmazások futtatása mellett elérhető. Ez a hűtőrendszer tervezése szempontjából fontos, mivel a TDP értéke meghatározza, hogy mennyi hőt kell a gyakorlatban elvezetni a termékről. A TDP bevezetésével arra is figyelni kellett, hogy mi történik akkor, ha a hardver mégis túllépi a meghatározott fogyasztást, és ezzel egy előre meghatározott működési hőmérsékletet. Régebben ennek fagyás volt a következménye, hiszen a gépnek meg kellett védenie magát a gyenge hűtéstől, ma már sokkal modernebbek a lapkák, így a fagyás gyakorlatilag elkerülhető. Erről még bővebben itt olvashattok.

    Power limit kitolása: Ha egy grafikus kártya TPD-je példának okáért 180W – ez a 100%, de lehetőségünk van ezt 130%-ra növelni, akkor a TDP 180*1,3=234W lesz, emeltünk a maximális fogyasztásunkon ezáltal OC (húzás) következtében kisebb az esély, hogy power limit-be ütközünk, ergo stabilabb lesz az adott OC profil.

    Fázisok: Mennyi fázis kell egy VGA-ra?

    Itt kitérnék még egy közkedvelt témára, a „cicergésre”.

    Fesz lock: 2012-ben túl sok volt a garanciális probléma húzásból, azon belül fesz emelésből adódóan a GK104-es Gpu-kal, ezért a GK110 óta egyes gyártók egyes modelljeikbe fesz lockot építenek, melyet csak átforrasztással lehet megkerülni. A jelenség idegesítő tud lenni, amikor csak pár mv-ot szeretnénk emelni, hogy bestabilizáljuk OC profilunkat, azonban nincs mit tenni (olcsó húsnak híg a leve) – ha ilyen szándékunk van, vásárlás elött tájékozódjunk!

    Hűtés:
    A Gpu-k hőt termelnek, melyet átadnak a hűtőrendszernek, ami elvezeti és átadja azt a környezetnek. Közvetítő közeg a termikus paszta. Léghűtés esetén íme egy sematikus ábra:

    kép

    Víz- vagy hybrid hűtés esetén annyi a különbség, hogy vizes blokk van benne hűtő folyadékkal, mely a rendszerben kering és viszi a hőt a radiátorig, ahol szintén a környezetre jut át.

    Egyes gyártók modelljeinek megoldásai:

    Xtreme:
    kép

    FTW:
    kép

    Gaming:
    kép

    Phoenix / Jet Stream:
    kép

    G1:
    kép

    Strix:
    kép

    Érdemes megfigyelni, hogy a Strixen van a legrosszabb minőségű hűtő, mégis elég hűvösek tudnak maradni, ez azért lehetséges, mert alacsony a tdp-je, csupán 8 fázisú a tápellátása és még fesz lockos is, tehát nincs hőtermelés, nem kell akkora hő közvetítés sem. Ez igaz a G1-re, a Phoenix-re vagy a Jet Streamre is, bár utóbbi 3-nak mérnöki szemmel szimpatikusabb a megoldása. Hogy melyek ajánlott vételek és melyek kevésbé, arra majd később még kitérek.

    OC – Over Clocking:
    Over Clocking, azaz „túlhajtás” közismertebben „húzás”.
    Avagy hogyan préseljük ki az utolsó pár % teljesítményt is csúcs Vga kártyáinkból. Itt van pár dolog, amit jó előre leszögezni. Azt, hogy melyik gpu mennyit bír teljesen lutri, van amelyik +200 Mhz-et is elvisel alap fesz mellett, valamely kifekszik +50-től is. Ez teljesen random és független gyártótól, modelltől, hűtőrendszertől stb. Illetve mindenki saját felelőségére húzza kártyáját. Bár sérülés esetén elég nehéz (lehetetlen) bizonyítani, hogy adott esetben OC végzett a kártyával. Más kérdés, ha valaki BIOS módolásig megy – ez esetben mindenképp konzultációt javaslok előtte ffodi kollégával. :R
    Módszerek: 2 féle módon tudjuk az értékeket módosítani.
    • Hagyományos
    • Curve féle módszer
    Hagyományos:
    Tulajdonképpen csúszkák állításából áll az egész, csak nem mindegy mit hogy. :D
    Népszerűbb programok esetében 5 csúszkánk van:
    • Feszültég
    • TDP limit
    • Temp limit
    • Core Clock
    • Mem Clock

    kép kép

    Mindenek elött célszerű lefuttatni egy benchmarkot (unigine valley vagy heaven) és közben menjen a gpu-z is. 2 okból van erre szükség, megtudjuk hogy teszt ok a kártya alap értékek mellett, valamint, hogy hová boostol a kicsike. :P
    Ha ez megvan kapunk egy értéket pl.: 1936Mhz
    TDP és Temp limit koppanásig, priority a TDP. Majd egy vagy több lépcsőnként haladhatunk is felfelé még nem dobál kép hibákat, vagy ki nem fagy, netán még el nem érjük a számunkra már szimpatikus értéket.
    Egy lépcső az 13Mhz, tehát ha 2000 körüli értéket szeretnénk, nincs más dolgunk mint rövid számitást végezni. 2000-1936=64, 64/13=4,92..., 5*13=65 tehát a Core Clock csúszkán 65Mhz-t állítunk be – célszerű egyszerre egy max 2 lépcső pluszt tesztelni. Én azt mondom, hogy fesszel csak stabilizáljuk a 24/7-es beállítást, ami nem megy, ne erőltessük, bosszantó ha később játék közben dob hibát.
    Grafikus memóriával ugyan igy tudunk eljárni, ám lépcsők nincsenek, de itt is javasolt fokozatosan pakolni neki, és soha de soha ne teszteljünk egyszerre gpu és vram OC-t, bele fogsz zavarodni és nem fogod tudni mi a hibás.

    Curve

    Ajánlott programok:
    • MSI afterburner (OC)
    • Evga Precision X OC (OC)
    • Unigine Heaven és Valley (Bench)
    • GPU-Z

    A programokhoz csak azért nem készítettem hivatkozást mert abból ajánlott mindig a legfrissebbet letölteni!

    Ajánlott modellek, jó és rossz tulajdonságaik:
    Xtreme: Egyedi PCB, jó tápellátás, kiváló hűtés, szép design, drága.
    FTW: Jó tápellátás, közepes hűtés, szép design, Dual BIOS, elérhető ár.
    SC: közepes hűtés, szép design, elérhető ár, voltak vele problémák.
    Gaming X: jó hűtés, szép design, olcsó műanyag hatású burkolat, elérhető ár.
    Phoenix/Jet stream: jó hűtés, olcsó műanyag hatású burkolat, gyenge tápellátás, fesz lockos, alacsony ár.
    G1: jó hűtés, olcsó műanyag hatású burkolat, gyenge tápellátás, fesz lockos, alacsony ár, problémás.
    Strix: Gyenge hűtés, szép design, gyenge tápellátás, fesz lockos, elérhető ár.

    A cikkem első sorban 1080/1070 topic leírásához készítettem, későbbi modellekre (1060/1050/1080ti) nem feltétlen hasznosítható.
    Későbbiekben igyekszem folyamatosan updatelni, melyben a ti segítségetek is szívesen veszem. Bármi észre vételed van, ne habozz megírni pü-ben.
    Köszönöm a figyelmet és további szép napot/estét!

    Impresszum:
    hpeter10, Keldorpapa, Laraxior, Ffodi, Razi, Abu85, Oliverda, Blindmouse

    ️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)

  • mobilizmo

    addikt

    ..:: Lenovo Vibe Shot ::..

    ..:: Verziók::..
    - Z90-7
    - Z90a40
    - Z90a3 (kínai belpiacos verzió)
    Elvileg a három típus hardverben nem különbözik, csak támogatott frekvenciákban. A kínai belpiacos változattól óvakodjunk, már csak azért is, mert arról semmilyen tapasztalat nincs.
    Teljes specifikáció itt található.

    ..:: Vásárlás ::..
    Magyarországon jelenleg sok helyen igen változatos árakon lehet kapni. Ezeken a helyeken vásárolt készülékekben van B20-as frekvenciasáv támogatás, így ezek itthon is teljes értékű LTE képes telefonok:
    Egyéb beszerzési forrás
    Kiegészítők: Nilkin fólia, matt fólia bumper tok, tok+fólia, nilkin tok, grip shell

    ..:: Általános kérdések és válaszok ::..
    --A készülék támogatja-e a magyar nyelvet?
    Az international (ROW) ROM-okkal, igen. Van olyan vélemény amely szerint ezek nem gyári ROM-ok, hanem a forgalmazók saját „tákolmányai” és lassabbak, mint a nem ROW változatok. Erre vonatkozóan itt olvashatsz többet.

    ..:: Előforduló hibák a telefonnal ::..
    Nagyobb számú, tipikusnak nevezhető hardveres hiba még nem került napvilágra. A fényképező fókusz problémáit és a fotózás közbeni újraindulásokat inkább gondoljuk szoftveres hibának. Bár az tény, hogy ugyanazzal a firmware-el van, akinek problémás, másoknak hibamentes a működés.

    .::Itt kezdődik a Mélyvíz::..
    SAJÁT FELELŐSSÉGRE

    Először olvasd végig (ha kérdésed van, olvass utána vagy tedd fel a fórumban), és utána kezdj bele!
    Jelenleg a típusnak nincs XDA gyűjtő oldala. Vannak viszont bejegyzések, az egyik leglátogatottabb, ahol kis türelemmel és angol tudással, szinte mindenre kaphatsz választ, ez.

    ..:: Bootloader Unlock :::..
    Jelenleg a bootloader nyitása csak az MM ROM-kon lehetséges az OEM unlock segítségével. Ezekre van custom recovery (TWRP) és természetesen rootolhatóak is. Felmerült annak lehetősége, hogy a kinyitott bootloader okozhatja a kamerával kapcsolatos gondokat, ez azonban még nem kezelhető tényként. Leírás a ROM-oknál található.

    ..:: Root ::..
    A rootolható MM ROM-okon kívül, elérhetőek prerooted ROM-ok is zárt bootloaderrel. Jelenleg ezek közül az S240_ROW tűnik a leggördülékenyebb, legstabilabb a multilanguage és a 1621 az EN/CN változatok közül.

    ..:: Nem Gyári Rom-ok ::..
    CM13

    Minden esetben javasolt az aktuális ROM mentése recovery-ből, mielőtt egy új ROM-ot kipróbálsz és telepítesz.

    ..:: Rom flashelése :::..

    ..:: Magyarítás ::..
    1. Nem rendszer alkalmazások "magyarítása" Root nélkül Morelocale & ADB segítségével

    ..:: Hasznos alkalmazások ::..

    ..:: Szét-és-Összeszerelés ::..
    Abszolút mélyvíz. Yt-on több videó is található, ez talán a legprofibb.

    [ Szerkesztve ]

    Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

  • pikszel

    őstag

    ...

    [ Szerkesztve ]

    „Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

  • HoaryFox

    őstag

    [ Szerkesztve ]

    Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

  • King Unique

    titán

    USB 2.0 —► 480 Mb/s —► 60 MB/s —► 48 MB/s —► ~ 35-4x MB/s
    USB 3.0 —► 5 Gb/s —► 625 MB/s —► 500 MB/s —► ~ 450 MB/s
    USB 3.1 —► 10 Gb/s —► 1250 MB/s —► 1000 MB/s(?) —► ~ 800(+) MB/s

    USB 2.0 —► 480 Mb/s —► 60 MB/s —► 48 MB/s —► ~ 35-4x MB/s
    USB 3.0 —► 5 Gb/s —► 625 MB/s —► 500 MB/s —► ~ 450 MB/s
    USB 3.1 —► 10 Gb/s —► 1250 MB/s —► 1289 MB/s (?) —► ~ 800(+) MB/s

    USB 2.0 —► 480 Mb/s | 60 MB/s | 48 MB/s | ~ 35-4x MB/s
    USB 3.0 —► 5 Gb/s | 625 MB/s | 500 MB/s | ~ 450 MB/s
    USB 3.1 —► 10 Gb/s | 1250 MB/s | 1289 MB/s (?) | ~ 800(+) MB/s

    USB 2.0 —► 480 Mb/s —► 60 MB/s —► 48 MB/s —► ~ 35-4x MB/s
    USB 3.0 —► 5 Gb/s —► 625 MB/s —► 500 MB/s —► ~ 450 MB/s

    USB 3.1 —► 10 Gb/s —► 1250 MB/s —► 1000/1289 MB/s(?) —► ~ 800(+) MB/s

    [ Szerkesztve ]

  • King Unique

    titán

    USB 2.0 —► 480 Mb/s —► 60 MB/s —► 48 MB/s —► ~ 35 - 4x MB/s
    USB 3.0 —► 5 Gb/s —► 625 MB/s —► 500 MB/s —► ~ 450 MB/s
    USB 3.1 —► 10 Gb/s —► 1250 MB/s —► 1000 / 1289 MB/s (?) —► ~ 800(+) MB/s

    USB 2.0 —► 480 Mb/s | 60 MB/s | 48 MB/s | ~ 35-4x MB/s
    USB 3.0 —► 5 Gb/s | 625 MB/s | 500 MB/s | ~ 450 MB/s
    USB 3.1 —► 10 Gb/s | 1250 MB/s | 1000 / 1289 MB/s (?) | ~ 800(+) MB/s

    USB 2.0 —► 480 Mb/s | 60 MB/s | 48 MB/s | ~35-4x MB/s
    USB 3.0 —► 5 Gb/s | 625 MB/s | 500 MB/s | ~450 MB/s
    USB 3.1 —► 10 Gb/s | 1250 MB/s | 1000/1289 MB/s(?) | ~800(+) MB/s

    [ Szerkesztve ]

  • olbaidhun

    őstag


    Wolfenstein • Doom • Quake kitörölhetetlen örökség, mely egy ipart kovácsolt.
    Szentségtelen háromság, ami új műfajt szült - és örökre megváltoztatta a számítógépes játékok történelmet.

    Az id szoftver és legutóbbi játékuk a Quake Champions számára készítek egy átfogó (bb) gyűjtő topikot.
    https://gamepod.hu/teszt/quake_nosztalgia_bemutato/a_quake_tortenete.html Nosztalgia bemutató vagy más leírás helyett, inkább egy összefoglaló topikbra rendezném a számtalan - szétszort információt.

    Utolsó szög volt a Doom "FPS klón" játékok koporsójában a népszerű és már valóban 3D ben pompázó quake. Újabb gyenge utánzat helyett egy új lépcsőfok a megalkotók terve.
    Nyomatékosan kijelentették, hogy minden eddiginél pörgősebb multiplayer lehetőségek várhatóak.

    AKKORIBAN
    • Évről-évre jelentek meg az újabb processzorok, nagyobb merevlemezek és nőtt a memória.
    • A CD támogatás többé nem szorította korlátok közé a programok méretét.
    • GPU támogatás (3dfx), poligon grafika ontotta nehézkesen kiejthető hírnevét.
    • a programozás nehézségei másabbak voltak.. olvasmány Dr. Milef Péter tollából - www.bit.ly/3dcoders

    Gyorsan változó technológia, hatalmas elvárások és feszültség jellemezte az első Quake születését.

    • Mi tette kiváló, intuitív harci programmá?
    • Szinte hibátlan design művészetté?
    • Tökéletes verseny játékká a quake-et?

    LEGACY

    Quake 1996.06.20.
    Az első olyan FPS melyben MINDEN 3D és tömegeket szólít +
    + Sprite helyett poligon +
    + kevesebb korlátozás +
    + magas szintű architektúra +
    + kíméletlen optimalizálás
    ___________________
    = John Carmack id csapata.

    Véleményem szerint minden mai "csúcs játék" egy visszhangja csupán az egykori ős "találmánynak". Ahogy a Starcraft2 is vissza vezethető a sakkra, igaz valós időben azért másabb jellegű, de a logika még mindig ugyanaz. Milyen örökséget hagyott a fentebb említett id és a kedvenc programozónk?
    Témaindító lehet még, hogy mi volt igazából az első FPS játék, de ezt nagyon jól kifejtette https://prohardver.hu/tema/re_quake_nosztalgia_bemutato/hsz_132-132.html ceia fórumtárs.

    WASD + egér = harmónikus pc GAMER elrendezés.. megesett, hogy sok nyavajgás ellenére ez lett az alap billentyűzet kiosztás: quake 1
    Speedrunning felvételek - Fraps, YouTube, Twich, Gamer Channelek nagypapája
    3D gyorsító kártyák történelme is kapcsolódást mutat.
    Quake sikere mutatta meg, hogy óriási lehetőség rejlik a grafikus gyorsítókártyákban. A 3dfx megkérte Carmackot, hogy készítse el a Quake OpenGL változatát,
    ami kihasználja a Voodoo kártyák képességeit. John egy hét leforgása alatt végzett, majd a patch-et feltöltötte a nyilt hálózatra.
    3D-s kártyán a GL Quake mintegy 20%-al gyorsabb és lépcsőfokokkal szebb. Aki egyszer így látta a programot, már nem akart a "régivel" játszani.

    Ekkoriban még volt hangulata a játékoknak, de innentől a megszállott grafika mánia a kockaság részét képezte.

    Wolfenstein 3D - a nagy alapkő, mely tömegeket hív egy kis vadászatra
    DooM 1-2 - a nyitottság és könnyű modolhatóság miatt számos "2.5D" fork készült, köztük: Duke Nukem 3D, Hexen, Heretic
    QUAKE 1 dobog a - Valve GoldSrc - azaz Half-Life és modjai, pl CS alatt !
    QUAKE 2 dobog a - SiN, HERETIC2, Soldier of fortune, Ion Storm..
    QUAKE 3 elfoglalta méltó helyét a - RtC Wolfenstein, Medal of honor, SW Jedi Knight, Alice és COD játékok motorjában
    DooM 3 - dinamikus per-pixel - egységesített megvilágítási rendszer, textúra tükröződés

    Számtalan populáris sorozat napjainkban is tartalmazza a klasszikus QUAKE kód forrását. Megannyi cím, technológiai értelemben csupán klón, ami egy nagyszerű játék és a mögötte szorgoskodó programozó kutatásainak köszönhető.
    Tudni kell azt is, hogy nem egy anyagi megszállottról beszélünk, minden id motor forrás fellelhető idővel ingyenesen is.. talán épp emiatt számtalan a forkok száma.

    • 96' Quake 1 + Mission Pack: No. 1-2-3
    • 97' Quake 2 + Mission Pack: The Reckoning, Ground Zero (1998)
    • 99' Quake 3 Arena + Mission Pack: Team Arena (2000)
    • 05' Quake 4
    • 07' Quake Wars - Enemy Territory
    • 10' Quake Live
    • 16' Quake Champions

    original sound track

    Nine Inch Nails, a zenekar, mely komoly hatást gyakorolt a quake játékokra. DooM lőszerdoboz megvan? NiN

    www.bit.ly/ostquake • QUAKE • ost •
    www.bit.ly/ostquake2 • QUAKE2 • ost •
    www.bit.ly/ostquake3 • QUAKE3 • ost •
    www.bit.ly/ostquake4 • QUAKE4 • ost •

    www.bit.ly/ostrage • Rage • ost •
    www.bit.ly/ostdoom4 • DooM4 • ost •
    www.bit.ly/osthalflife3 • Half-Life3 Ep3 • ost •
    www.bit.ly/quaddamage • QUADE DAMEGE Music Compilation • ost •

    bethesda

    A Bethesda Softworks a ZeniMax Media vállalat egyik videojáték-fejlesztő cége.
    kiadói feladatokért Todd Howard felel.
    már több mint két évtizede foglalkozik videojátékok fejlesztésével és kiadásával
    A Bethesda készítette el az első fizikán alapuló sportjátékot, ami a Gridiron!
    legismertebb munkájuk azonban a The Elder Scrolls sorozat

    id - bethesda

    2009. június 24-én a ZeniMax Media felvásárolta az id Softwaret, így a Rage kiadásáért is ők felelnek (az Electronic Arts helyett),
    illetve az összes id Tech 5 grafikus motort használó játék megjelenéséért is.
    Itt jött képbe a doom4 és a quake champions is

    bethesda címek
    Gridiron! (1986) • The Terminator series(1990-95) • The Elder Scrolls: Arena (1993) • The Terminator: Future Shock (1995) • SkyNET (1996) • The Elder Scrolls II: Daggerfall (1996) • An Elder Scrolls Legend: Battlespire (1997) • The Elder Scrolls Adventures: Redguard (1998) • IHRA Drag Racing (2000) • The Elder Scrolls III: Morrowind (2002) • Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth (2005) • Star Trek: Legacy (2006) • The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006) • Fallout 3 (2008) • WET (2009) • Fallout: New Vegas (2010) • Brink (2011) • Hunted: The Demon’s Forge (2011) • Rage (2011) • The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) • Dishonored (2012) • Doom 3 BFG Edition (2012) • The Elder Scrolls Online (2014) • Wolfenstein: The New Order (2014) • The Evil Within (2014) • Wolfenstein: Old Blood (2015) • Fallout Shelter (2015) • Fallout 4 (2015) • Doom series (2010 - 2016) • Quake series (2016)

    FEJLESZTÉS ALATT
    Prey 2 • The Crossing (fejlesztése szünetel) • Dishonored 2 (2016) • BattleCry (2016) • The Elder Scrolls: Legends (2016)

    Legismertebb módosítások
    Q1 • GLQuake • ezQuake
    Q2
    Q3

    D1
    D2 • Brutal Dooom
    D3
    D4

    www.quake.com • weboldal •
    www.bit.ly/quakec1 • debut gameplay trailer •

    :::::::::::::::

    amiről még szó lesz érdeklődés esetén:
    quake themes = zene, bethesda, technológia, mods, ph-gamerek összekovácsolása, egy kis q3 vagy brutal doom.. ugye Flash Papi?!

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • UFO1

    senior tag

    Kis segítség a kezdő játékosoknak!

    Amint lehet keresd fel HQ-t a főhadiszállásod ott keresd meg a perk feliratot, mert sok mindenben segít a játék folyamán. Elsődlegesen Zoe-nál (első oszlop) a másodikat max.-old ki, mert a küldetések jó teljesítése után dupla perk pontot kaphatsz amit itt fel tudsz használni és nem kell 100.000 Bucks-ért megvenned a pontok darabját!

    Perk-ek jelentése:

    Zoe (Detroit):

    On a dime: 1%-5% fékezéshez ad bónuszt. Fontos, legjobb ha max.-on van.

    Double Down: 2%-20% esélyed lesz,hogy dupla perk pontot kapsz szintlépéskor, 50. szint felett fölösleges.

    Word on the Street: 3%-30%-kal olcsóbban tudod megvenni a Street-re alakítást ill. a Street autókba való alkatrészeket.

    Missionary: 2%-10%-kal több XP és Bucks küldetések után.

    The crew: 2%-10%-kal több XP és Bucks coop küldetések és faction küldetések után.

    Omar (Chicago):

    Like a glove: 1%-5% kezelhetőség/kormányzáshoz ad bónuszt. Ezt is fontos max-ra húzni.

    Insurance: 5%-50%-kal csökkenti a javítási költséget.

    The inside track: Műholdas navigációs segítség: a checkpoint között mutatja merre menj ill. kanyarban színjelzéssel figyelmeztet a helyes sebesség megválasztására.

    Dealer discount: 3%-30%-kal olcsóbban tudsz új járművet vásárolni. Ez mindig fontos új jármű vásárlása előtt, 1milliós kocsinál ezzel 300.000-t tudsz spórolni.

    Harry (New York):

    Mobile mechanic: 200%-100%-ra tudod csökkenteni a kocsi javítást bárhol menüből. Nem kell visszamenned a főhadiszállásra. Pont a napokban kérdeztem ezt és kiderült,hogy szinte teljesen fölösleges erre pontot tenni.

    The new world: 550m-1km-ig tudod növelni a "látásod".Azaz amikor mész a térképen nagyobb rész lesz látható, ha ezt növeled. Nyersen, gyorsabban fogy a "köd" a térképen. :-)

    Skills pay bills: 2%-10%-kal több XP és Bucks skills-ekben. Jump/escape/speed/stb
    .
    Dirty deals: 3%-30%-kal olcsóbban tudod megvenni a Dirt-re alakítást ill. a Dirt autókba való alkatrészeket.

    Alita (Miami):

    Holeshot: 10%-100%-os nitróval indulsz a PvP és egyéb versenyeken. Ha ezen nincs, üres nitróval rajtolsz.

    Light the fires: 2%-20%-kal gyorsabban gyorsul a kocsi nitró közben. Ez is a fontosak közé tartozik.

    Daredevil: 2%-10%-kal több Bucks stunts-okban.

    A perfect price: 3%-30%-kal olcsóbban tudod megvenni a Performance-re alakítást ill. a Performance autókba való alkatrészeket.

    Roxanne (Las Vegas):

    Shifting gears: 1%-5%-kal jobban gyorsul a jármű. Ez is nagyon fontos,max.-old.

    Friends with benefits: 2-max.4 barátod tudod küldeni a küldetésekbe. Ez is lényeges. Nagyobb eséllyel sikerülnek a küldetések ahova a barátaid "küldöd".

    Notorious: 2%-10%-kal több Reputation pont faction küldetések és PvP-k után.

    It's a steal: 3%-30%-kal olcsóbban tudod megvenni a Raid-re alakítást ill. a Raid autókba való alkatrészeket.

    Vincent (Los Angeles):

    Highly skilled: 3%-15%-kal több pontot érsz el a skill-ek alatt. Ha lesz sok pontod erre érdemes lesz pakolni. Ettől lehet több pontod mondjuk egy jump után mint másnak aki ugyanakkorát ugrott mint te.

    Redline: 1%-5%-kal jobb a végsebessége a kocsidnak/motorodnak. Ez is nagyon fontos!

    Mvp: 2%-10%-kal több XP és Bucks PvP events-ek után.

    The bottom line: 3%-30%-kal olcsóbban tudod megvenni a Circuit-re alakítást ill. a Circuit autókba való alkatrészeket.

    [ Szerkesztve ]

  • olbaidhun

    őstag


    Wolfenstein • Doom • Quake kitörölhetetlen örökség, mely egy ipart kovácsolt.
    Szentségtelen háromság, ami új műfajt szült - és örökre megváltoztatta a számítógépes játékok történelmet.

    Az id software és legutóbbi játékuk a Quake Champions számára készítek egy átfogó (bb) gyűjtő topikot. Nosztalgiázás vagy más leírás helyett szeretném egybe rendezni a számtalan - szétszórt információt.

    Utolsó szög volt a Doom "FPS klón" játékok koporsójában a népszerű és már valóban 3D ben pompázó quake. Gyenge utánzat helyett egy új lépcsőfok az alkotók terve. Kijelentették azt is, hogy minden eddiginél pörgősebb multiplayer lehetőség várható.

    AKKORIBAN
    • évről-évre jelentek meg az újabb processzorok,
    • nagyobb lettek a merevlemezek és nőtt a memória.
    • a CD támogatásnak (650mb!) köszönhetően ledőltek a korlátok
    • GPU támogatás (3dfx), poligon grafika ontotta nehézkesen kiejthető hírnevét.
    • a grafikai kihívásokról (felfedezés) nem is beszélve..
    • olvasmány Dr. Milef Péter tollából - www.bit.ly/3dcoder

    Gyorsan változó technológia, hatalmas elvárások és feszültség jellemezte az első Quake születését.

    • Mégis mi tette kiváló, intuitív harci programmá?
    • Szinte hibátlan design művészetté?
    • Tökéletes verseny játékká a quake-et?

    Quake 1996.06.20. • az első FPS melyben minden 3D
    + Sprite helyett poligon
    + kevesebb korlátozás
    + magas szintű architektúra
    + kíméletlen optimalizálás
    ___________________
    = John Carmack élen az id csapatban.

    Véleményem szerint minden "csúcs játék" egy visszhangja csupán az egykori "találmánynak". Nem az id software készítette az első 3D akciójátékot, de ő vezette be az FPS fogalmát.

    WASD + egér = harmónikus pc GAMER elrendezés.. megesett, hogy sok nyavajgás ellenére ez lett az alap billentyűzet kiosztás: quake 1
    • Speedrunning felvételek - Fraps, YouTube, Twich, Gamer Channel helyett volt a quake-ben annó játék rögzítésre lehetőség
    • a 3D gyorsító kártyák történelme is kapcsolódást mutat.
    Quake sikere mutatta meg, hogy óriási lehetőség rejlik a grafikus gyorsítókártyákban. A 3dfx megkérte Carmackot, hogy készítse el a Quake OpenGL változatát, ami kihasználja a Voodoo kártyák képességeit. John egy hét leforgása alatt végzett, majd a patch-et feltöltötte a hálózatra.
    3D-s kártyán a GL Quake mintegy 20%-al gyorsabb és lépcsőfokokkal szebb. Aki egyszer így látta a programot, már nem akart a "régivel" játszani.

    Iinnentől a megszállott grafika mánia a kockaság részét képezte.

    • Wolfenstein 3D - a nagy alapkő, mely tömegeket hív egy kis vadászatra
    • DooM 1-2 - a nyitottság és könnyű modolhatóság miatt számos "2.5D" fork készült, köztük: Duke Nukem • 3D, Hexen, Heretic
    • QUAKE 1 dobog a - Valve GoldSrc - azaz Half-Life és modjai, pl CS alatt !
    • QUAKE 2 dobog a - SiN, HERETIC2, Soldier of fortune, Ion Storm..
    • QUAKE 3 elfoglalta méltó helyét a - RtC Wolfenstein, Medal of honor, SW Jedi Knight, Alice és COD játékok motorjában
    • DooM 3 - dinamikus per-pixel - egységesített megvilágítási rendszer, textúra tükröződés

    Számtalan populáris sorozat napjainkban is tartalmazza a klasszikus QUAKE kód forrását. Megannyi cím, technológiai értelemben csupán klón, ami egy nagyszerű játék és a mögötte szorgoskodó programozó kutatásainak köszönhető.
    Tudni kell, hogy nem egy anyagi megszállottról beszélünk, minden id motor forrása fellelhető volt ingyenesen.. talán épp emiatt közelít a végtelenhez a forkok száma is.

    • 96' Quake 1 + Mission Pack: No. 1-2-3
    • 97' Quake 2 + Mission Pack: The Reckoning, Ground Zero (1998)
    • 99' Quake 3 Arena + Mission Pack: Team Arena (2000)
    • 05' Quake 4
    • 07' Quake Wars - Enemy Territory
    • 10' Quake Live
    • 16' Quake Champions

    original sound track

    Nine Inch Nails, a zenekar, mely komoly hatást gyakorolt a quake játékokra. DooM lőszerdoboz megvan? NiN

    www.bit.ly/ostquake • QUAKE • ost •
    www.bit.ly/ostquake2 • QUAKE2 • ost •
    www.bit.ly/ostquake3 • QUAKE3 • ost •
    www.bit.ly/ostquake4 • QUAKE4 • ost •

    www.bit.ly/ostrage • Rage • ost •
    www.bit.ly/ostdoom4 • DooM4 • ost •
    www.bit.ly/osthalflife3 • Half-Life3 Ep3 • ost •
    www.bit.ly/quaddamage • QUADE DAMEGE Music Compilation • ost •

    A Bethesda Softworks a ZeniMax Media vállalat egyik videojáték-fejlesztő cége.
    kiadói feladatokért Todd Howard felel.
    már több mint két évtizede foglalkozik videojátékok fejlesztésével és kiadásával
    A Bethesda készítette el az első fizikán alapuló sportjátékot, ami a Gridiron!
    legismertebb munkájuk azonban a The Elder Scrolls sorozat

    id - bethesda

    2009. június 24-én a ZeniMax Media felvásárolta az id Softwaret, így a Rage kiadásáért is ők felelnek (az Electronic Arts helyett),
    illetve az összes id Tech 5 grafikus motort használó játék megjelenéséért is.
    Itt jött képbe a doom4 és a quake champions is

    bethesda címek
    Gridiron! (1986) • The Terminator series(1990-95) • The Elder Scrolls: Arena (1993) • The Terminator: Future Shock (1995) • SkyNET (1996) • The Elder Scrolls II: Daggerfall (1996) • An Elder Scrolls Legend: Battlespire (1997) • The Elder Scrolls Adventures: Redguard (1998) • IHRA Drag Racing (2000) • The Elder Scrolls III: Morrowind (2002) • Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth (2005) • Star Trek: Legacy (2006) • The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006) • Fallout 3 (2008) • WET (2009) • Fallout: New Vegas (2010) • Brink (2011) • Hunted: The Demon’s Forge (2011) • Rage (2011) • The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) • Dishonored (2012) • Doom 3 BFG Edition (2012) • The Elder Scrolls Online (2014) • Wolfenstein: The New Order (2014) • The Evil Within (2014) • Wolfenstein: Old Blood (2015) • Fallout Shelter (2015) • Fallout 4 (2015) • Doom series (2010 - 2016) • Quake series (2016)

    FEJLESZTÉS ALATT
    Prey 2 • The Crossing (fejlesztése szünetel) • Dishonored 2 (2016) • BattleCry (2016) • The Elder Scrolls: Legends (2016)

    Legismertebb módosítások
    Q1 • GLQuake • ezQuake
    Q2
    Q3

    D1
    D2 • Brutal Dooom
    D3
    D4

    www.quake.com • weboldal •
    www.bit.ly/quakec1 • debut gameplay trailer •

    :::::::::::::::

    amiről még szó lesz érdeklődés esetén:
    quake themes = zene, bethesda, technológia, mods, ph-gamerek összekovácsolása, egy kis q3 vagy brutal doom.. ugye Flash Papi?!

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • olbaidhun

    őstag

    Wolfenstein • Doom • Quake kitörölhetetlen örökség, mely egy ipart kovácsolt.
    Szentségtelen háromság, ami új műfajt szült - és örökre megváltoztatta a számítógépes játékok történelmet.

    Az id software és legutóbbi játékuk a Quake Champions számára készítek egy átfogó (bb) gyűjtő topikot. Nosztalgiázás vagy más leírás helyett szeretném egybe rendezni a számtalan - szétszórt információt.

    Utolsó szög volt a Doom "FPS klón" játékok koporsójában a népszerű és már valóban 3D ben pompázó quake. Gyenge utánzat helyett egy új lépcsőfok az alkotók terve. Kijelentették, hogy pörgős multiplayer várható.

    • évről-évre jelentek meg az újabb processzorok,
    • nagyobb lettek a merevlemezek és nőtt a memória.
    • a CD támogatásnak (650mb!) köszönhetően ledőltek a korlátok
    • GPU támogatás (3dfx), poligon grafika ontotta nehézkesen kiejthető hírnevét
    • a programozási kihívásokról (felfedezés) nem is beszélve..
    • olvasmány Dr. Milef Péter tollából - www.bit.ly/3dcoder

    Gyorsan változó technológia, hatalmas elvárások és feszültség jellemezte az első Quake születését.

    • Mégis mi tette kiváló, intuitív harci programmá?
    • Szinte hibátlan design művészetté?
    • Tökéletes verseny játékká a quake-et?

    Quake 1996.06.20. • megjelent az első FPS melyben minden 3D
    + sprite helyett poligon
    + kevesebb korlát
    + fejlett architektúra
    + kíméletlen optimalizálás
    ___________________
    =
    az id csapat élen John Carmack.

    Szerintem ismétli magát a történelem. Minden "csúcs játék" egy visszhangja csupán az egykori "találmánynak". Nem az id software készítette az első 3D akciójátékot, de nekik köszönhető a ma ismert FPS fogalma.

    WASD + egér = harmónikus pc GAMER elrendezés.. megesett, hogy ez lett az alap billentyűzet kiosztás: quake 1
    • Speedrunning felvételek - Fraps, YouTube, Twich, Gamer Channel helyett: van a quake-ben rögzítésre lehetőség
    • a 3D gyorsító kártyák történelme szoros kapcsolódást mutat.
    Quake sikere mutatta meg, hogy óriási lehetőség rejlik a grafikus gyorsítókártyákban. A 3dfx megkérte Carmackot, hogy készítse el a Quake OpenGL változatát, ami kihasználja a Voodoo kártyák képességeit. John egy hét leforgása alatt végzett, majd a patch-et feltöltötte a hálózatra.
    3D-s kártyán a GL Quake mintegy 20%-al gyorsabb és lépcsőfokokkal szebb. Aki egyszer így látta a programot, már nem akart a "régivel" játszani.

    A grafika mánia a kockaság részét képezi.

    • Wolfenstein 3D - alapkő, mely tömegeket hív egy kis vadászatra
    • DooM 1-2 - könnyű modolhatóság miatt számos "2.5D" fork készült: Duke Nukem • 3D • Hexen • Heretic
    • QUAKE 1 dobog - Valve GoldSrc - azaz Half-Life és modjai • CS alatt !
    • QUAKE 2 dobog a - SiN • HERETIC2 • Soldier of fortune • Ion Storm..
    • QUAKE 3 elfoglalta helyét - RtC Wolf • Medal of Honor • SW Jedi Knight • Alice és COD motorban
    • DooM 3 dinamikus per-pixel • egységesített megvilágítási rendszer • textúra tükröződés
    • RAGE megatextrure, de azt hiszem innen elbúcsúzhatunk J. Carmack és az id-től..

    Számtalan populáris sorozat napjainkban is tartalmazza a klasszikus QUAKE kód forrását. Megannyi cím, technológiai értelemben csupán klón, ami egy nagyszerű játék és a mögötte szorgoskodó programozó kutatásainak köszönhető.
    Tudni kell, hogy nem egy anyagi megszállottról beszélünk, minden id motor forrása fellelhető volt ingyenesen.. talán épp emiatt közelít a végtelenhez a forkok száma is.


    • 96' Quake 1 + Mission Pack: No. 1-2-3
    • 97' Quake 2 + Mission Pack: The Reckoning, Ground Zero (1998)
    • 99' Quake 3 Arena + Mission Pack: Team Arena (2000)
    • 05' Quake 4
    • 07' Quake Wars - Enemy Territory
    • 10' Quake Live
    • 16' Quake Champions

    Nine Inch Nails, a zenekar, mely komoly hatást gyakorolt a quake játékokra. DooM lőszerdoboz megvan? NiN

    www.bit.ly/ostquake • QUAKE • ost •
    www.bit.ly/ostquake2 • QUAKE2 • ost •
    www.bit.ly/ostquake3 • QUAKE3 • ost •
    www.bit.ly/ostquake4 • QUAKE4 • ost •

    www.bit.ly/ostrage • Rage • ost •
    www.bit.ly/ostdoom4 • DooM4 • ost •
    www.bit.ly/osthalflife3 • Half-Life3 Ep3 • ost •
    www.bit.ly/quaddamage • QUADE DAMEGE Music Compilation • ost •

    A ZeniMax Media vállalat egyik videojáték-fejlesztő cége a Bethesda Softworks.
    kiadói feladatokért Todd Howard felel.Több mint két évtizede foglalkozik videojátékok fejlesztésével és kiadásával. A Bethesda készítette el az első fizikán alapuló sportjátékot, ami a Gridiron!
    legismertebb munkájuk azonban az Elder Scrolls sorozat.

    2009. június 24-én a ZeniMax Media felvásárolta az id Softwaret, így a Rage kiadásáért is ők felelnek (az Electronic Arts helyett), illetve az összes id Tech 5 grafikus motort használó játék megjelenéséért is.
    Itt jött képbe at új doom és a quake champions.


    Gridiron! (1986) • The Terminator series(1990-95) • The Elder Scrolls: Arena (1993) • The Terminator: Future Shock (1995) • SkyNET (1996) • The Elder Scrolls II: Daggerfall (1996) • An Elder Scrolls Legend: Battlespire (1997) • The Elder Scrolls Adventures: Redguard (1998) • IHRA Drag Racing (2000) • The Elder Scrolls III: Morrowind (2002) • Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth (2005) • Star Trek: Legacy (2006) • The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006) • Fallout 3 (2008) • WET (2009) • Fallout: New Vegas (2010) • Brink (2011) • Hunted: The Demon’s Forge (2011) • Rage (2011) • The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) • Dishonored (2012) • Doom 3 BFG Edition (2012) • The Elder Scrolls Online (2014) • Wolfenstein: The New Order (2014) • The Evil Within (2014) • Wolfenstein: Old Blood (2015) • Fallout Shelter (2015) • Fallout 4 (2015) • Doom series (2010 - 2016) • Quake series (2016)

    Prey 2 • The Crossing (fejlesztése szünetel) • Dishonored 2 (2016) • BattleCry (2016) • The Elder Scrolls: Legends (2016)


    Q1 • GLQuake • ezQuake
    Q2
    Q3

    D1
    D2 • Brutal Dooom
    D3
    D4

    www.quake.com • weboldal •
    www.bit.ly/quakec1 • debut gameplay trailer •

    :::::::::::::::

    amiről még szó lesz érdeklődés esetén:
    mods, ph-gamerek összekovácsolása, egy kis q3 vagy brutal doom..

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • olbaidhun

    őstag

    history - történelem

    Quake 1996.06.20. • megjelent az első FPS melyben minden 3D
    + sprite helyett poligon
    + kevesebb korlát
    + fejlett architektúra
    + kíméletlen optimalizálás
    ___________________
    =
    az id csapat élen John Carmack.

    Ismétli magát a történelem. Minden "csúcs játék" egy visszhangja csupán az egykori "találmánynak". Nem az id készítette az első 3D akciójátékot, de nekik köszönhető a ma ismert FPS fogalom.

    legacy - örökség

    WASD + egér = harmónikus pc GAMER elrendezés.. megesett, hogy ez lett az alap billentyűzet kiosztás: quake 1
    • Speedrunning felvételek - Fraps, YouTube, Twich, Gamer Channel helyett: van a quake-ben rögzítésre lehetőség
    • a 3D gyorsító kártyák történelme szoros kapcsolódást mutat.
    Quake sikere mutatta meg, hogy óriási lehetőség rejlik a grafikus gyorsítókártyákban. A 3dfx megkérte Carmackot, hogy készítse el a Quake OpenGL változatát, ami kihasználja a Voodoo kártyák képességeit. John egy hét leforgása alatt végzett, majd a patch-et feltöltötte a hálózatra.
    3D-s kártyán a GL Quake mintegy 20%-al gyorsabb és lépcsőfokokkal szebb. Aki egyszer így látta a programot, már nem akart a "régivel" játszani.

    A grafika mánia a kockaság részét képezi. Ahogy a csalás is hétköznapivá vált.

    • Wolfenstein 3D - alapkő, mely tömegeket hív egy kis vadászatra
    • DooM 1-2 - könnyű modolhatóság miatt számos "2.5D" fork készült: Duke Nukem • 3D • Hexen • Heretic
    • QUAKE 1 dobog - Valve GoldSrc - azaz Half-Life és modjai • CS alatt !
    • QUAKE 2 dobog a - SiN • HERETIC2 • Soldier of fortune • Ion Storm..
    • QUAKE 3 elfoglalta helyét - RtC Wolf • Medal of Honor • SW Jedi Knight • Alice és COD motorban
    • DooM 3 dinamikus per-pixel • egységesített megvilágítási rendszer • textúra tükröződés
    • RAGE megatextrure, de azt hiszem innen elbúcsúzhatunk J. Carmack és az id-től..

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • olbaidhun

    őstag

    Sziasztok!

    Kérnék egy kis javítást, tettem megint pár dolgot a quake-be:

    Wolfenstein • Doom • Quake kitörölhetetlen örökség, mely egy ipart kovácsolt.
    Szentségtelen háromság, ami új műfajt szült - és örökre megváltoztatta a számítógépes játékok történelmet.

    Az id software és legutóbbi játékuk a Quake Champions számára készítek egy átfogó (bb) gyűjtő topikot. Nosztalgiázás vagy más leírás helyett szeretném egybe rendezni a számtalan - szétszórt információt.

    Utolsó szög volt a Doom "FPS klón" játékok koporsójában a népszerű és már valóban 3D ben pompázó quake. Gyenge utánzat helyett egy új lépcsőfok az alkotók terve. Kijelentették, hogy pörgős multiplayer várható.

    history

    • évről-évre jelentek meg az újabb processzorok,
    • nagyobb lettek a merevlemezek és nőtt a memória.
    • a CD támogatásnak (650mb!) köszönhetően ledőltek a korlátok
    • GPU támogatás (3dfx), poligon grafika ontotta nehézkesen kiejthető hírnevét
    • a programozási kihívásokról (felfedezés) nem is beszélve..
    • olvasmány Dr. Milef Péter tollából - www.bit.ly/3dcoder

    Gyorsan változó technológia, hatalmas elvárások és feszültség jellemezte az első Quake születését.

    • Mégis mi tette kiváló, intuitív harci programmá?
    • Szinte hibátlan design művészetté?
    • Tökéletes verseny játékká a quake-et?

    2# hsz

    legacy, engine

    3# hsz games, ost, bethesda, mod

    www.quake.com • weboldal •
    www.bit.ly/quakec1 • debut gameplay trailer •

    :::::::::::::::

    amiről még szó lesz érdeklődés esetén:
    mods, ph-gamerek összekovácsolása, egy kis q3 vagy brutal doom erejéig..

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • olbaidhun

    őstag

    quake
    games

    • 96' Quake 1 + Mission Pack: No. 1-2-3
    • 97' Quake 2 + Mission Pack: The Reckoning, Ground Zero (1998)
    • 99' Quake 3 Arena + Mission Pack: Team Arena (2000)
    • 05' Quake 4
    • 07' Quake Wars - Enemy Territory
    • 10' Quake Live
    • 16' Quake Champions

    ost

    Nine Inch Nails zenekar komoly hatást gyakorolt a quake játékokra. Lőszerdoboz felirata megvan? NiN

    www.bit.ly/ostquake • QUAKE • ost •
    www.bit.ly/ostquake2 • QUAKE2 • ost •
    www.bit.ly/ostquake3 • QUAKE3 • ost •
    www.bit.ly/ostquake4 • QUAKE4 • ost •

    www.bit.ly/ostrage • Rage • ost •
    www.bit.ly/ostdoom4 • DooM4 • ost •
    www.bit.ly/osthalflife3 • Half-Life3 Ep3 • ost •
    www.bit.ly/quaddamage • QUADE DAMEGE Compilation • ost •

    bethesda

    A ZeniMax Media vállalat egyik fejlesztő cége a Bethesda Softworks. Kiadói feladatokért Todd Howard felel.Több mint két évtizede foglalkozik videojátékok fejlesztésével és kiadásával. A Bethesda készítette el az első fizikán alapuló sportjátékot, ami a Gridiron! Legismertebb munkájuk az Elder Scrolls sorozat.

    2009. június 24-én a ZeniMax Media felvásárolta az id Softwaret, így a Rage kiadásáért is ők felelnek (az Electronic Arts helyett), illetve az összes id Tech 5 grafikus motort használó játék megjelenéséért is.
    Itt jött képbe at új doom és a quake champions.

    bethesda
    games

    Gridiron! (1986) • The Terminator series(1990-95) • The Elder Scrolls: Arena (1993) • The Terminator: Future Shock (1995) • SkyNET (1996) • The Elder Scrolls II: Daggerfall (1996) • An Elder Scrolls Legend: Battlespire (1997) • The Elder Scrolls Adventures: Redguard (1998) • IHRA Drag Racing (2000) • The Elder Scrolls III: Morrowind (2002) • Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth (2005) • Star Trek: Legacy (2006) • The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006) • Fallout 3 (2008) • WET (2009) • Fallout: New Vegas (2010) • Brink (2011) • Hunted: The Demon’s Forge (2011) • Rage (2011) • The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) • Dishonored (2012) • Doom 3 BFG Edition (2012) • The Elder Scrolls Online (2014) • Wolfenstein: The New Order (2014) • The Evil Within (2014) • Wolfenstein: Old Blood (2015) • Fallout Shelter (2015) • Fallout 4 (2015) • Doom series (2010 - 2016) • Quake series (2016)

    dev

    Prey 2 • The Crossing (fejlesztése szünetel) • Dishonored 2 (2016) • BattleCry (2016) • The Elder Scrolls: Legends (2016)

    mod, fork

    Q1 • GLQuake • ezQuake • nQuake
    Q2 • méltatlanul elfeledett SiN • Half-Life-Black Mesa
    Q3 • Generations • Urban terror

    D1 • Doomsday www.youtube.com/watch?v=bfVGLrA-OSA
    D2 • Brutal Dooom
    D3 • Lost Marine • Reborn
    D4 • Classic levels ingame www.youtube.com/watch?v=irdBTW0F6mE

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • vacs

    veterán

    A Farming Simulator 15 játék 2014. október 30-án jelent meg PC-re (konzolra 2015 tavaszán).

    Az FS15 legnagyobb újdonsága a mezőgazdaság mellett a favágás (erdészet) tevékenysége, amelyet a kettő gyári pálya közül az egyiken végezhetünk.

    Állatok és növények terén ugyanazok állnak rendelkezésre, mint amelyek FS13-ban.

    A vezető új márka a New Holland és a Ponsse, ezeken kívül még számos márka termékeit élvezhetjük, lent megtalálható a teljes lista.

    A járművek mostantól koszolódnak munkavégzés közben, melyeket nekünk kell lemosnunk egy erre a célra játékba kerülő magasnyomású vízsugaras mosóval.

    A többjátékos (multiplayer) mód hasonlóan, mint az előző részeknél, itt is megtalálható (max. 15 fő), illetve a módolás is megmarad, igaz, kicsit jobban feladja a feladatot a lelkes modderek számára.

    A gyűjtői kiadás hazánkban nem érhető el!

    Műfaj: Szimulátor
    Kiadó: Focus Home Interactive
    Fejlesztő: GIANTS Software
    Hivatalos weboldal: www.farming-simulator.com

    Minimális gépigény:
    CPU: 2.0 GHz Intel or equivalent AMD processor
    RAM: 2 GB RAM
    GPU: Nvidia Geforce 8600, ATI Radeon HD2600 or higher (min. 512 MB VRAM)
    OS: Microsoft Windows XP, Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
    Tárhely: 2 GB free hard drive space
    Hang: Soundcard
    ODD: DVD-ROM Drive

    A megfelelő működéhez ajánlott feltenni a legfrissebb patch-et: [link]

    A játék éltető motorja a módolás!

    Mi is jelent ez?

    Azt jelenti, hogy lelkes profi (és amatőr) felhasználók készítenek a játékhoz olyan gépeket (és pályákat), amik gyárilag nincsenek benne, illetve sokszor ezek a gépek sokkal több funkcióval rendelkeznek, mint a gyári megfelelőjük!

    A letöltött modokat be kell másolni a Dokumentumok\My Games\FarmingSimulator2015\mods mappába!

    Nézd meg, hogy a letöltött fájl milyen formátumú!

    ZIP: A legtöbb esetben zip fált töltesz le, ezzel semmit nem kell csinálnod, csak be kell másolni a mods mappába

    RAR: Mindenképpen ki kell csomagolnod, majd a kicsomagolt .zip vagy .exe fájlokat a lentiek alapján telepíteni.

    EXE: Futtasd a letöltött állományt, ezáltal automatikusan települ a mód, nincs más teendőd, mint belépni a játékba és kipróbálni.

    Leginkább mapoknál fordul elő, hogy mégis ki kell bontani. Ilyenkor a fájl névben olvasható az Unzip me szöveg!

    Ha további kérdésed van, akkor ajánlom figyelmedbe az LSHungary oldalát! :K

    Modokat az alábbi oldalakról tudsz letölteni (de ha a google keresőbe beírod a Farming simulator 15 mods szót, akkor még rengeteg oldalt fogsz találni, bár a tartalomban nem nagyon lesz eltérés):

    farming-simulator.com/mods (hivatalos weboldal mod megosztó oldala)

    fsportal.hu

    lshungary.hu (regisztrálni kell)

    modhoster.com

    modhub.us

    modland.net

    gamesmods.net

    fs-uk.com

    modai.lt

    ls-novinky.cz

    farming-brasil.com.br

    stb ...

    [ Szerkesztve ]

    (^)(>.<)(^)

  • olbaidhun

    őstag

    Wolfenstein • Doom • Quake kitörölhetetlen örökség, mely új iparágat kovácsolt.
    Szentségtelen hármas, ami szokatlan műfajú (cthulhu) akció játékot szült - és örökre megváltoztatta a pc játékok történelmet.

    Az id software és legutóbbi játékuk a Quake Champions számára szeretnék egy átfogó (bb) gyűjtő topikot. Leírás vagy nosztalgia helyett egybe gyúrom a számtalan - szétszórt rész információt.
    Abban egyetértehetünk, hogy a játékipar egyik, ha nem a legmeghatározóbb kódja a quake I motor. Amellett, hogy az egyik legkompetitívebb játék volt az első 3 rész, elmondható, hogy azoknak akik a 80' as években születtek nem lehet kiszúrni a szemét a mai ficsőrökkel, némi túlzással és moding után elmondható, hogy napjaink játékai megrekedtek egy szinten. Tisztelet néhány exkluzív kivételnek, mely legtöbb esetben egy konzol zászlóshajó, célhardverekre optimalizálva..

    history, legacy, engine

    games, ost, bethesda, mod

    3D FPS történelem és a quake Öröksége, kapcsolódó mod-ok, leírások és további érdekességekért lapozz a 2. , 3. oldalra, vagy a fenti hivatkozásokra.

    Mire számíthatunk?
    • 2017 beta megjelenés
    • klasszikus formula alapjaira épükő reboot
    • aréna stílusú FPS, brutális ugrásokkal, frag vadászó célzással
    • kiegészítve speciális képességű "hős" karakterekkel
    • hangsúly újra a mozgáon és térkép kontrolon alapul (stratégia pontok)
    • könnyű csatlakozás és barátlista beépítésre kerül
    • pc-re fókuszálnak így várható a 120fps (frame per sec - kép per másodperc) feloldás

    engine

    A QuakeCon 2016 konferencián - Tim Willits kreatív igazgató beszámolója szerint a Quake Champions a hagyományoktól eltérően nem az id Tech 6 motorjával dolgozik, hanem egy hibrid technológiát kap, mely az id Tech 6 és Saber tech engine ötvözetéből jött létre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy számos jellemző a doom4-ben tapasztaltakból, nem öröklődik a Quake Championsban.
    Ilyen
    - a virtuális valóság,
    - Vulkán API,
    - Snap Maps és
    - a Mod támogatás is hiányozni fog az első kiadásból.

    Talán a későbbiekben a Mod támogatás elérhető lesz egy patch formájában.
    A QChampions játékmechanizmusának alapja a 2010-ben megjelent Quake Live (free-to-play) lesz, így egyértelműen a nagy elődök versenyjátékára épül.

    TRAILER
    www.bit.ly/quakec1 • debut gameplay •
    www.bit.ly/quakec2 • reveal gameplay •

    WEBSITE
    www.quake.com

    VETERÁN ÉSZREVÉTELEK
    www.bit.ly/quakec2 • veteran thoughts • felirat kapcsolható!
    • természetesen a klasszikus fegyverek megfigyelhetők
    • régi skillek felfedezhetők (rocket jump, bunny hopping, strafe jump, circle jump)
    • és tesznek hozzá új special abilityt (teleport.. )
    • nyilván lesz quad damage
    • ismert, régi arcok: Ranger, Visor, Anarki
    • és lesznek újak: Nyx, Scalebearer

    :::::::::::::::

    amiről még szó lesz, skills, quakeworld, ph-gamerek összekovácsolása, egy kis q vagy brutal doom mókára..

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • olbaidhun

    őstag

    history

    Utolsó szög volt a Doom "FPS klón" játékok koporsójában a valódi 3D ben pompázó quake. Gyenge utánzat helyett egy új lépcsőfok az alkotók terve. Kijelentették, hogy pörgős multiplayer várható.

    • évről-évre jelentek meg az újabb processzorok,
    • nagyobb lettek a merevlemezek és nőtt a memória.
    • a CD támogatásnak (650mb!) köszönhetően ledőltek a korlátok
    • GPU támogatás (3dfx), poligon grafika ontotta nehézkesen kiejthető hírnevét
    • a programozási kihívásokról (felfedezés) nem is beszélve..
    • olvasmány Dr. Milef Péter tollából - www.bit.ly/3dcoder

    Gyorsan változó technológia, hatalmas elvárások és feszültség jellemezte az első Quake születését.

    • Mégis mi tette kiváló, intuitív harci programmá?
    • Szinte hibátlan design művészetté?
    • Tökéletes verseny játékká a quake-et?

    legacy - örökség

    WASD + egér = harmónikus pc GAMER elrendezés.. megesett, hogy ez lett az alap billentyűzet kiosztás: quake 1
    • Speedrunning felvételek - Fraps, YouTube, Twich, Gamer Channel helyett: van a quake-ben rögzítésre lehetőség
    • a 3D gyorsító kártyák történelme szoros kapcsolódást mutat.
    Quake sikere mutatta meg, hogy óriási lehetőség rejlik a grafikus gyorsítókártyákban. A 3dfx megkérte Carmackot, hogy készítse el a Quake OpenGL változatát, ami kihasználja a Voodoo kártyák képességeit. John egy hét leforgása alatt végzett, majd a patch-et feltöltötte a hálózatra.
    3D-s kártyán a GL Quake mintegy 20%-al gyorsabb és lépcsőfokokkal szebb. Aki egyszer így látta a programot, már nem akart a "régivel" játszani.

    Innentől a grafika mánia a kockaság részéhez tartozik. Ahogy a csalás is hétköznapivá vált.
    A játékok egyre nagyobb térnyelésével elkezd kibontakozni az eSport.

    Ha szeretnétek követni a hazai és a külföldi esport legfontosabb eseményeit: facsén megtaláljátok

    SKILLS
    http://www.revilla.nildram.co.uk/tips-play-move.htm
    http://www.quake3world.com/q3guide/movement.html

    • Wolfenstein 3D - alapkő, mely tömegeket hív egy kis vadászatra • DooM 1-2 - könnyű modolhatóság miatt számos "2.5D" fork készült: Duke Nukem • 3D • Hexen • Heretic • QUAKE 1 dobog - Valve GoldSrc - azaz Half-Life és modjai • CS alatt ! • QUAKE 2 dobog a - SiN • HERETIC2 • Soldier of fortune • Ion Storm.. • QUAKE 3 elfoglalta helyét - RtC Wolf • Medal of Honor • SW Jedi Knight • Alice és COD motorban • DooM 3 dinamikus per-pixel • egységesített megvilágítási rendszer • textúra tükröződés • RAGE megatextrure, innen elbúcsúzhatunk J. Carmack és a régi id-től.. (IMG:https://drive.google.com/uc?export=view&id=0BzvMlF4hjT2ieDNUOUQ0a1ROblE)engine(/IMG)[/P] Számtalan populáris sorozat napjainkban is tartalmazza a klasszikus QUAKE kód forrását. Megannyi cím, technológiai értelemben csupán klón, ami egy nagyszerű játék és a mögötte szorgoskodó programozó kutatásainak köszönhető. Tudni kell, hogy nem egy anyagi megszállottról beszélünk, minden id motor forrása fellelhető volt ingyenesen.. talán épp emiatt közelít a végtelenhez a [L:https://lh4.googleusercontent.com/iv6NGeJEBEIrNpCYThW0BJqSbzCCs0SEy2w26a_6ACEPH3ol0FmevYLzgbSm4paQBB9GYUKqF4zfwsY=w1366-h672]forkok száma[/L] is. [L:https://prohardver.hu/tema/quake_champions/hsz_3-3.html][P:C](IMG:https://drive.google.com/uc?export=view&id=0BzvMlF4hjT2iZmtvQm4zN0IzUjQ)quake(/IMG)(IMG:https://drive.google.com/uc?export=view&id=0BzvMlF4hjT2iR0dZaktlR2lwN1U)(/IMG)games, ost, bethesda, develop, mod

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

Új hozzászólás Aktív témák