Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Naota

    tag

    Sziasztok! Pár hónapnyi kutatómunka után vettem egy 50ST50-et. Előzőleg végigolvastam ennek a témának is a hozzászólásait egy évre visszamenőleg, úgyhogy gondoltam leírom a tapasztalatokat, hogy vissza is dobjak valamit a közösbe. Kicsit hosszú lett.

    A Panashoptól rendeltem online fizetéssel és 5 év garanciával. Én is meg tudom erősíteni a korábban leírtakat, hogy emailben kicsit nehézkes velük a kommunikáció, telefonon viszont nagyon segítőkészek. Kiszállítással kértem, amivel minden rendben volt, az autóban állítva utaztatták. Ketten vittük fel a futárral a lakásba, és amíg ő a papírokat töltögette, addig én végignéztem, hogy nincs-e valami sérülés a hátlapon vagy a kijelzőn. Nem volt. Ezután 2 órát pihentettem szobahőmérsékleten, mielőtt összeszereltem volna. A szerelés egyszerű volt, az egész konstrukció úgy van kitalálva, hogy egy ember is gond nélkül meg tudja csinálni. A doboz alja stabilan tartja a tévét, amíg az ember kiszedi a különféle bigyókat a csomagolásból és összerakja a talpat. A panelt tartó sín szintén úgy van kialakítva, hogy egyedül is rá lehet emelni, a saját súlya tartja a helyén. Így nyugodtan lehet csavarozni.

    Bekapcsolás után először a szervizmenüre néztem rá. Nekem nem volt egyértelmű, hogy miként történik a navigáció benne, ezért végül gombnyomásról gombnyomásra az itt olvasott instrukciókat követtem. Meg is találtam a számlálókat. Azok szerint enyém volt az első bekapcsolás, és 3 percnyi üzemidőt használtam el, mire eddig eljutottam. A panel homogenitása saccra 95%-os, jobb oldalt a szélénél van egy nagyjából egy centis sötétebb sávom. Bal oldalon nem találtam semmit. Így két nap használat után normál képtartalom mellett nagyon ritkán látszik egyáltalán. Inkább csak akkor ha szándékosan keresem, úgyhogy emiatt nem fogom kicseréltetni, egyáltalán nem zavar. A tápot meghallgattam teljesen fehér képpel, még a gyári beállítások mellett. Másfél-két méter távolságig hallani, utána semmi. Bár a lakás kicsit zajos, mert főút megy el előtte. A későbbi saját beállításaimmal, amik visszafogottabbak a dobozosnál, még nem hallottam semmit.

    Ezután tévé előfizetés nem lévén a PC (XBMC)-s HDMI és Xbox360 (komponens jellel, mivel 2007-es modell) forrásokat próbáltam ki. Kicsit küzdöttem, mivel a HDMI beállításoknál be volt kapcsolva a tartalomtípus felismerés és emiatt hiába raktam tru cinema módba, mindig cinemára váltott. De a Google segített rajtam és sikerült ettől megszabadulni. A képbeállítások terén az alacsony kontrasztot szoktam preferálni, ezért ghostot csak akkor láttam eddig, ha pár percig kint hagytam rajta valamit. Akkor is csak úgy ha gyorsan átváltottam az USB-be dugott pendrive sárga tesztábrájára és siettem közel menni a kijelzőhöz, mert pár másodperc alatt eltűnt. PC-ről és konzolról is nagyszerű képe van, nagyszerűen beáll kadenciahelyes frekvenciára. Az élesség, a színek és a feketék nagyszerűek, a white és black crushing eltüntetése pofonegyszerű volt. Ditherzajt csak 2 méternél közelebbről láttam, ami a szokásos, 3 méter körüli nézési távolságunk mellett nem jelent problémát. SD forrásnál is kellemes a képe, bár a GPU számolású, kifinomultabb felskálázás kellett ehhez. Poszterizációt eddig csak Pixar filmeknél láttam, de ott inkább codec gondot sejtek egyelőre a háttérben.

    A hangjáról nem tudok mit mondani, mert külső hangszórókat kapott első perctől. A wifit csak gyorsan felkonfiguráltam, nem foglalkoztam túl sokat vele. Néha mintha eldobálná a wifi vezérlést, de hogy ez a lakáson belüli interferencia vagy készülékhiba azt egyelőre nem tudom. De túlzottan nem is izgulok miatta. Az iOS-es távirányító alkalmazások gond nélkül megtalálták a tévét, de elég buta felületük van, ezért nem hiszem, hogy sokat fogom használni őket.

    Összességében nagyon elégedett vagyok a tévével, igazi élmény a mérete és a minősége. Csak ajánlani tudom.

Új hozzászólás Aktív témák