Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #20844032

    törölt tag

    válasz Kendek #144630 üzenetére

    Tegnap én is újrakentem MX4-el. Nekem eredendően sem volt hangos, de ezzel lényegesen halkabb lett.
    Viszont a szétszedés arra is rávilágított, hogy alapvetően nem az APU hűtése miatt nem hangtalan így már, pedig az lehetne. Gyakorlatilag evvel a hűtéssel, és egy jó pasztával hangtalan hűtése lehetne a PRO-nak, de legalábbis valami olyasmi, mint a ONE-X-é. Erről majd teszek fel videókat. Hogy miért nem, annak az oka a felépítésben van, és a hűtés kialakításában, amiben ugyanazt a hibát követi sajnos már harmadik nekifutásra is a sony.
    A probléma abban van, hogy a borda nem hűti a ramokat, mert azok a másik oldalon vannak. A hűtés ugyanolyan kényszerpályás megoldás, mint az eredeti gépnél is: a venti nyitott oldala szándékosan kellően szellőzetlen, így kénytelen a board másik oldaláról is átszívni levegőt, így hűti a ramokat. De ott is csak egy nagyon kicsi ablak van, és az egész nagyon levegőtlen, ezért közepes fordulaton már vákuumban pörög, ami tovább emeli a fordulatszámot->jetengine.
    Önmagában az APU-t, 4K HDR-ben hajtva az Uncharted4-et, szinte alapjáraton elhűti. Ha kap elég levegőt a venti. De ha kap elég levegőt a venti (mondjuk leszedjük a gép tetejét), akkor szépen lassan elfőnek a ramok, onnan ugyanis már nem fog szívni. Amiknek külön termisztora van, ami tolni fogja fel a fordulatszámot lassan, ahogy képtelen hűlni a ramokat hűtő sapka. Ha a ramok kapnak egy akár hangtalan minimálhűtést, az egész gép a one-x -et megszégyenítő módon (de még a vízhűtött pc-met is) zéró hanggal elmegy a legdurvább játékokban. Csak sajnos ez ebben a házban sem barkácsolás nélkül, sem szépen nem igazán kivitelezhető.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák