- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degradator
tag
Sziasztok!
2 hete gazdája lettem egy 98 as AEE 1.6 8v octavianak. gondom a következő:
olvastam egy két fórumon h a nívópálca kicsit érdekesen "működik". vásárláskor pont félnél volt tehát pont tökéletes az olajszint. ha jól tudom ebbe 4.3 liter olaj kell.(jól tudom?). nna most egyik nap néztem h a szint jelentősen megcsappant a minimum szintre. tehát kb kicsivel több mint 2 liter maradhatott benne.
ráöntöttem még egészen pontosan 0,5 liter olajat, mert így hirtelen ennyi volt itthon. megnéztem a szintet, most bőven fullon van, tehát a 4.3 liter bőven megvan.
vagy a nívópálca szórakozik velem, vagy eszi az olajat, vagy valamit nagyon benéztem.
szerintetek?olajszintet mindig indulás előtt néztem h biztos legyek h lecsöpögött mindd
[ Szerkesztve ]
"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."
-
Degradator
tag
válasz !Overdose! #64776 üzenetére
55kw os AEE re 3.5 litert ír csak a kézikönyv. az a furcsa hogy a pálca alján volt már csak olaj, nem a recés részen hanem legalul, tehát elvileg a minimum alatt volt. ráöntöttem fél litert így túlment a maximumon.
másképp: a teljes tartomány egynegyedénél volt a szint. ráöntöttem a 3.5 liter max mennyiségből fél litert, így a 4/4 ig ment. ez sehogyansem stimmel.
van akinek volt hasonló "gondja"?
[ Szerkesztve ]
-
Degradator
tag
ck nekem is sz*r a nívóm. össze vissza van rajta az olajszint. ma háromszor is megnéztem hagytam leüllepedni. egyszer majdnem minimumon volt, utánna még jóval a minimum alatt.
aztán rátöltöttem négy öt decit, és felment maximum fölé..
ki a roseb érti ezt?de nem hinném h eszi az olajat... ezt már kipufogó gáz szagról meg szoktam mondani
-
Degradator
tag
-
Degradator
tag
de látom nem csak nekem van gondom az AEE motoros 98 as octavia nívójával.
-
Degradator
tag
Hi!
utóbbi napok esőzése megtette a hatását: megtelt a szélvédő alatti vízelvezető csatornám csurig vízzel. annyira televan h ahol a levegőt szívja a fűtő rendszer, néha begluggyan az utastérbe fél liter víz(pl induláskor) ami erősen növeli a vérnyomásom..
diagnózis: k*rvára eltömődött a vízelvezető csatornáa(falevelek, kosz, stb).
kérdés: hogyan lehetne kitakarítani? jelenleg is kb 20 liter esővíz van benne.
típus: octavia 1.6 1998
előre is köszi a választ!
-
Degradator
tag
Mágus: köszi! de a műanyagot leszedtem és úgy nézem hogy ahol levezeti a vizet ott lehet eltömődve a jobb oldalon.. oda mivel érdemes belenyúlni? úgy áll benne a víz mintha akvárium lenne. csurig van.
-
Degradator
tag
na kipucoltam... ne tudjátok meg mi volt benne... teszek fel képet délután.
ahogy kidugult ömlött folyt ki belőel a víz, öröm volt nézni.."makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."
-
Degradator
tag
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t31.0-8/10365452_10201138516983944_3217969370608866590_o.jpg
sajna belül nem tudtam képet lőni mert a csatornában sötét volt de csurig állt benne a víz.
-
Degradator
tag
idegesítő hiba:
rángat az autóm(octavia 1998, 1.6 8v AEE). ha lepadlózom hidegen melegen gondolkodik és gyak nem történik semmi csak ugrál mint a bakkecske. idefele jövet már ott tartottam h elakadásjelzővel tudtam csak 20-30 km/h t kicsikarni belőle. néha egy kicsit jobb néha rosszabb.
fojtószelep? mondom olyan érzés mintha hiába nyomnád a gázt, elveszi.
-
Degradator
tag
Tököm televan!
Múlthéten írtam ide, mert megállt az autóm(octavia 1.6 AEE 1998). először rángatott aztán már be sem indult, kb 2 nap alatt szép lassan megadta magát.kicserélték az AC pumpát mert nem volt üzemanyagnyomás, az üzemanyagszűrőt is meg a kopogásérzékelőt is mert azt is jelezte a diag hogy rossz. 50 rugómba fájt.
most eltelt egy hét és 500 km. megint kezd rángatni és egyre kevesebb ereje van, tegnap már nehezebben is indult.
mi a túró lehet a gond? a fojtószelepem is új.
alapjárat ingadozik néha, de már megvétel óta ilyen és soha semmi gond nem volt vele.
ötlet? felgyújtom az egészet komolyan mondom...[ Szerkesztve ]
-
-
Degradator
tag
igen! ez lehet... vagy valami hasonló.
-
Degradator
tag
jelentem, a 2 hét alatt a harmadik AC pumpa megy tönrke az autómban. 1 hete van bent a mostani, az előzőre is azthittük gyári hibás. de ez is kezd meghalni, megint rángat ugye és hangos. egyre rosszabb, és ezzel is meg fog állni az autó, napok kérdése.
mi a túrót lehet csinálni? kosz van a tankban? mindenesetre jövő héten visszaviszem hogy b*sszák meg és csinálják meg gariban ha már 50 rugót otthagytam a diagnosztikára a munkadíjra meg a pumpákra. ja üzemanyagszűrőt is kétszer cserélték.
-
Degradator
tag
tele szoktam tankolni mindig.
ha kiszedjük az AC -t belenézünk a tankba lámpával hogy látni e benne valami trutyit.
egyébként tankoltam közvetlen azután miután hozták a benzint a kútra, megjelentek a számok az oszlopon és piff már tankoltam is. elvileg vagon szűrő van beépítve, de mi van ha mégis attól szaródott el az autóm?akkor bemegyek arra az OMV kútra és feldugom a seggükbe a javítási számlákat...
-
Degradator
tag
srácok! megint ki lett cserélve az AC pumpa az autómban, ez a harmadik benne 1 hónap alatt. a tankban nincs kosz, megnéztük.
ki lett cseélve a teljes fojtószelep, gyertyák, gyújtás tökéletes, mégis rángat a gép. és attól félek megint meg fog állni és utána be sem indul. ezt már háromszor eljátszotta...
mi lehet a gond?
azt se tudom hová vigyem szerelőhöz már... ja és a kopogásérzékelőt is kicserélték. alapjárati motor okozhat ilyen gondot?"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."
-
Degradator
tag
hi!
következő gondocska támadt: Seat Cordoba 2004 -es, akksilemerülés után új akksival nem nyitja a távirányító a kp zárat.
Nna most kézikönyvben faszán le van írva hogy kell újratanítani akksicsere után a computert h kinyissa azt a kurva kp zárat. megcsináltuk kétszer, de még mindig nem jó.
valakinek valami ötlete vagy hasonló gondja?"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."
-
Degradator
tag
megint egy kp záras riasztós kérdés.
META M87 riasztóm van octavia 1. ben. sajna amióta megvettem a verdát nem működik. se kép se hang, ezért kulccsal nyitom zárom. távirányítóban elemet cseréltem, de rájöttem h a motortérben lévő riasztó központi egységbe egyetlen kábel se megy be, kikötötték.
de sehol nem fityeg egy plusz csatlakozó sem. hogy tudnám visszakötni?"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gitáros topic
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest