- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SeatZola
őstag
A másik a Sandisk Ultra II 8 GB SDHC, ez 4900/db. Nekem is ez szimpatikusabb.
Zoli
-
SeatZola
őstag
-
Szten Márs
nagyúr
válasz SeatZola #2805 üzenetére
Felejtsd el. Nem mondom, hogy biztosan hamisított, azt meg pláne nem, hogy az eladó tud róla, ha az is, mert ismeretlenül, és kellő információ hiányában ilyet nem mondok senkire. De annyi bizonyos, hogy a Sandisk pont egy erőteljesen hamisított márka, és az is biztos, hogy ennek olyan kétszerese kellene, hogy legyen árban, alsó hangon is. Ez a két dolog nekem elég ahhoz, hogy azt mondjam, ha csak kicsit is szeretnéd az adataidat biztonságba tudni, ne vedd meg!
Tessék, itt olcsó és biztonságos, vedd itt: [link]
Vagy vegyél két 4 gigásat. Inkább vegyél most kevesebb biztosan jó kártyát ugyanannyiért, minthogy megveszel rengeteg kétes minőségűt és egyszercsak nincsenek ott a képeid a kártyádon...
-
SeatZola
őstag
Félig off: Van esetleg valakinek feleslegessé vált Baki Péter: Fényképészet c. könyve? Szeretnék egyet venni...
Zoli
-
jeni
félisten
válasz philoxenia #2814 üzenetére
Kétlem,hogy olyatt betennének a többi könyvek közé?Bár ocsó lenne a szkennelése
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz philoxenia #2816 üzenetére
Én az otthonira gondoltam,ha ki lehet kölcsönözni akkor miért ne ne lehetne otthon elkésziteni
Ma már szinte csak kompletten árulnak nyomtatókat amelyekbe a szkenner kötelező szolgáltatás ráadásként még LCD is van beépítve(bár ez még ritkább).[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Bár ez a téma itt nagyon off, egy kis segítség:
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa: [link]Baki Pétertől vannak bennt fotózással kapcsolatos könyvek, de a keresett könyv egyik Szabó Ervinben sincs meg. Sem ott olvasható, sem kölcsönözhető változatban.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #2818 üzenetére
Szerintem még nincs katalogizálva, az átfutási idő sok könyvtárnál kb. fél év. Persze nem biztos.
Az Országos Széchenyi Könyvtár viszont elvileg kell kapjon belőle kötelespéldányt.... -
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #2820 üzenetére
2007-es könyvről van szó. Azóta nem fél év telt el. Ettől függetlenül előrordulhat ilyesmi is.
-
Gubro
senior tag
válasz philoxenia #2820 üzenetére
Bizony, az OSZK minden megjelent kötetből kap köteles példányt. A várban helyben olvasásra tutira kikérhető.
[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
Szóval felhívtam a MFSZ-t, ők forgalmazzák. Könyvtárakba nem negyon lesz ebből a könyvből, több mint 700 oldalt meg úgysem fogok beszkennelni. Sajnos e kiadásról szó nincs, sem csökkentett, sem, sem teljes áron sem. Azt hiszem meg fogom vetetni a évnapomra. Legalább esténként lesz mit olvasgatni....
Zoli
-
SeatZola
őstag
Valakinek nincs esetleg egy felesleges Pentax 16-45 F4 eladó sorban?
Zoli
-
hcs57
őstag
válasz makszutov.hu #2830 üzenetére
Ez itt nem az apró... tetesd át oda.
...amúgy mennyiért adod?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
SeatZola
őstag
Szerintetek mit tegyek/vegyek? Most viszik el a 1,5 éves 50-200 KIT obimat 26k-ért. 31-ért van 2 hónapos Tamron 70-300 vagy inkább 30k-ért egy zsírúj 50-200 KIT obit a garancia miatt?
Zoli
-
jeni
félisten
válasz SeatZola #2832 üzenetére
Ugyanolyan obit vennél zsír újban akkor a garit nyered,de amiatt adod el,hogy ki told a gariját a 50-200mm telezoomnak,bár a 4e.Ft többlet=a gari nyerés érthető valamelyest.
Ha másikat veszel akkor inkább a 50-300mm mert akkor megértem a változást.
Mondjuk a gari nyerést is érthető lenne ha régi obi helyett egy zsír újat veszel.BULINAK BULI A DOLOG
Tamro-nal nagyobb átfogást érnél vele ha hibátlan,bár nem tudom minőségben ugyanolyan mint a Pentax 55-300mm
-
Szten Márs
nagyúr
Azért a Tamron 70-300 minőségben kellően elmarad a Pentax 55-300-tól. Nem mellesleg átfogásban is.
Ez az eladod az 50-200-at, hogy vehess 50-200-at, kis ráfizetéssel dolgot viszont nem tudom, hogy viccnek vegyük, vagy komoly
Erről egy Örkény novella jut eszembe:"Joliot Curie téri, ötödik emeleti, kétszobás, alkóvos, beépített konyhabútorral fölszerelt, Sas-hegyre néző lakásomat sürgősen, ráfizetéssel is elcserélném Joliot Curie téri, ötödik emeleti, kétszobás, alkóvos, beépített konyhabútorral fölszerelt lakásra, a Sas-hegyre néző kilátással."
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Szten Márs #2834 üzenetére
Én a garanciára értettem,bár az obi nem romlik el mint egy TV
[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
válasz Szten Márs #2834 üzenetére
A dolog komoly, mert 26k-ért eladom a 1,5 éves nem garos 50-200-at és az helyett vennék egy ugyanolyan, de teljesen új obit +4k felárral. Nekem enyit megérne a garancia. Vagy a másik verzióm, hogy a használt 50-200 helyett +5k ráfizetéssel veszek egy 2 hónapos Tamron 70-300-at. Ám ennek a minőségét a 200 feletti tartományban sokat nagyon lehúzzák, valamint hiányozna a 50-70 közötti tartomány is. És nem tudok dönteni, pedig ma kellene...
Zoli
-
Szten Márs
nagyúr
válasz SeatZola #2836 üzenetére
Mondom, tényleg Örkény novella, csak élesben.
Na, fordítsuk kissé komolyra a szót. Volt egy obid, 1,5 éves. Milyen garanciális hiba lépne fel vele, ha már ennyi ideje jól működik? Kb semmilyen, ha eddig jó volt, ezentúl is jó lett volna, semmit nem nyersz a hosszabb garanciával. De legalább vesztessz 4 ezer forintot...
Ja igen, ezen túl létezik ugye olyasmi, hogy gyári szórás. Optikai minőségre is. Ha most meg voltál elégedve az 50-200-ad optikai minőségével, simán van esélyed egy roszabb darabot húzni. És az nem garanciális probléma. Persze, van esélyed jobbat is húzni, mint a lutri. De nem tudom, ha van egy obim, amivel meg vagyok elégedve, akkor én azt nem cserélem ráfizetéssel kaparós sorsjegyre, amivel lehet rosszabbat húzok, ez egész biztos.
Aztán persze lehetnek front- és backfocus problémák. Igen, ez garanciális probléma, milyen jó, hogy van garancia. Na de, ha a régi objektíveddel nem volt ilyen, akkor pusztán egyvalamit nyertél a garanciával, meg a cserével: hetekig nem lesz objektíved és rohangálhatsz ide-oda, hogy gariba elintézzék ezt a dolgot.A teljesen új mint cserealap mit ér? Ütött-kopott volt a régi? Gombásodott? Karcos vagy poros volt? Ha nem akkor annyi marad, hogy el tudod mondani róla pár napig, hogy új. Szóval ezt sem értem miért jó.
Na mindegy, ez nekem teljesen kimeríti az abszurd fogalmát, de te tudod mit akarsz. -
SeatZola
őstag
válasz Szten Márs #2838 üzenetére
Igazad van. Meggyőztél. 50-200 ról 50-200 ra nem lesz csere. De mi a véleményed az 50-200 vs 70-300 ról úgy, hogy csk 5k-t kellene rádobnom?
Zoli
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz SeatZola #2839 üzenetére
Jelentősen nagyobb súly, viszont valamiféle makrózási lehetőség is, nagyobb fényerő, más átfogás, nekem 70-300 van, 55-200 nincs és nem is volt. Az 55-70 igazából eddig nem hiányzott. Távolabbi fotócélokra sokat jelenthet a 200 helyett 300 mm , ha azonban eddig nem érezted rövidnek a 200-at, akkor lehet, hogy nem is használnád ki....
-
SeatZola
őstag
válasz philoxenia #2841 üzenetére
Tovább gondolva, miután a 18-55-ös KIT obit úgyis szeretném lecserélni egy 17-70 f2.8-4-re, így hosszabb távol gondolkodva a 70-300 tűnik kicsit jobb választásnak.
Zoli
-
hcs57
őstag
válasz SeatZola #2842 üzenetére
Van egy másik alternatíva, ami szerintem határozottan jobb:
Tamron 17-50/2,8 Di II és a Pentax 55-300/4-5,8 páros határozottan szebb képet produkál az általad gondolt Sigma 17-70 és a Tamron 70-300-nál.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
SeatZola
őstag
Valakinek van tapasztalata a Sigma 28 - 135mm, F3,8-5,6 Macro obival? 35-40 között hozzá lehetne jutni. Tetszik az átfogása, pont ezt a tartományt használom legtöbbet. Megéri szerintetek?
Zoli
-
-
SeatZola
őstag
Napok óta csak teszteket meg hozzászólásokat olvasok, meg a régebbi képeim exif adatait nézegetem. Ismét eljutottam oda, hogy nekem egy Pentax 16-45 lesz a nyerő egyenlőre egy Pentax 50-200-al. Az igényeimhez és a tudásomhoz ez bőven elég lesz egy jó darabig. Úgyhogy aki tud jó, szép, esetleg garos 16-45-öt eladót, az nyugodtan keressen meg!
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest