Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz #30153472 #7619 üzenetére

    Ez kicsit off (de talán a Panasonic médiajátszóját érintő probléma, tehát nem is annyira):
    Nekem kicsit régebbi Dune-m van (mostani értéke kb 40-50 ezer forint lehet), illetve egy több mint 500 ezres Oppo-m. A Dune bitráta tekintetében (hálózatról) agyonveri az Oppo-t! Az Oppo néha beszaggat már 80-90 Mbit/sec-nél is, a Dune a 100 Mbit/s feletti bitrátát is simán viszi! Ugyanannál a filmnél.
    Ezen kívül a Dune-m lényegében minden formátumot vígan kezel (na jó, SACD, DVD-Audio, meg hasonlókat) .Iso-ból nem, azt csak az Oppo (okosítva).
    Mindezt csak azért írom, mert azt már más forrásokból is olvastam, hallottam, hogy az újabb Dune-k sajnos sok szempontból kevesebbet tudnak, de azt nehezen hiszem (és erre még senki sem panaszkodott), hogy az új Dune-k (pláne a 4K-sok) ne vinnék akár hálózatról, akár USB-ről a magasabb bitrátát. Ha 4K-s, akkor azon biztosan gigabites LAN van, tehát vinnie kell! A hálózatodban minden jól van beállítva? Router? Én nagyon sokat küzdöttem, hogy az otthoni NAS-omról pl. az Oppo is elfogadható sebességet tudjon, ehhez sokat kellett mókolni a NAS-on, de a routeren is, a beállításokban.
    Viszont ha tehetem, akkor filmet Dune-n nézek (nekem jobban bejön a képe az agyon dicsért Oppo-hoz képest is - persze ez szubjektív), és sokkal kezesebb, kényelmesebb, könnyebb kezelni, a filmbe hajszál pontosan beletekerni, stb. Ha koncertfilmet nézek, vagy audio anyagot hallgatok, akkor Oppo.
    Nekem EX700 Panasonic tévém van, de még a Dune is mindenben elveri a tévé saját médiajátszóját, bitrátában is és a formátumok terén is. Az Oppo pedig nem kérdés... (oké, két és fél EX700 kijön az árából) :)

Új hozzászólás Aktív témák