- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz Davidkoma #43350 üzenetére
"Csak előbb olvastam itt a fórumban (3 bejegyzésben is előfordul), hogy Windowsos környezetben egy ilyen stick pár soros utasítást futtatva, pár dolgot engedélyezve működik."
"Ez az ASUS AC53 nano stick."
Melyik az a HSZ, amelyik arról ír, hogy a pici vacakoddal internet megosztás működik ?
mezis
-
Davidkoma
tag
Nem pont ez a konkrét AC53 nano, hanem amit a #43327-ben is idéztem leírás 1-4 pontja, ezt találtam itt a Prohardver fórumán 3x.
Tehát egy AP-ként működni képes hálózati eszköz.Volt egy ilyesmi eladó, AC-s, nem is túl drága, megvettem. Ha lett volna információm róla, hogy akármilyen bedugható stick nem feltétlenül működőképes, mert mint kiderült ennél, amit vettem, nem említik az AP-t ill. infrastructure-módot, akkor nem futok bele ebbe a problémába.
-
atirag
őstag
Szép lassan muszáj leszek egy switch-et rakni a nas és a router közé,hogy az apple tv és a tv egyből a nas-ról menjen. Milyen beállításokkal jár az?
-
Topikgazda
-
atirag
őstag
válasz Gubek-Einste #43354 üzenetére
Az szuper. És azzal tehermentesítem a routert ha filmert nézek a nas-ról és közben torrent fut és filmeket tölt?
-
Topikgazda
válasz atirag #43355 üzenetére
Belső hálós forgalom annyira nem terheli a router mivel abban az esetben is csak a switch-én megy keresztül a forgalom de részben valóba tehermentesíteni tudja. Külső hálós forgalom esetén semmit sem számít mivel ugyan úgy van terhelve.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
atirag
őstag
válasz Gubek-Einste #43356 üzenetére
Az a bajom,hogy mikor a tv vagy a mediaplayer használja a nas-t és töltök
le vagy bármi használja a routert akkor a 4K-s film akar meg is áll annyira akad.
Nekem emiatt lenne jó a switch. Mert a router után kötnem a switch-et és a switch-be a tv és a media player. -
Beni2360
félisten
válasz atirag #43357 üzenetére
Még a FHD anyagnál is tud akadni a lejátszás. Ilyenkor leveszem 50%-ra letöltési sebességet és megy rendesen a film. 1 LAN kábelen megy minden a NAS-ról akárhova dugod. Nálam legalább is így van.
Nálam is a modem után van a switch.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Beni2360
félisten
Pedig megakadt CAT 5E kábelek voltak. Most cseréltem CAT 6 kábelekre.
Igaz, hogy azóta nem is ütköztetem a dolgokat hagyom éjszakára a letőltést.
Na de ez a múlt majd evvel is letesztelem letöltéskor.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz Beni2360 #43360 üzenetére
5E kábel nem jelenthet szűk keresztmetszet gigabites kapcsolatnál. Nálam is azok vannak mindenhol, és akármennyire is szeretném, nem tudom megakasztani a 4K lejátszást a nasról, semmilyen plusz letöltés elindításával. Ki kellene szűrni, mi a korlátozó tényező mert egy gigás switch nem lehet az.
-
Beni2360
félisten
Mint írtam majd letesztelem. Azóta sok minden változott és már nem tudom, hogy mi. Mivel kerülöm az ütközést így nem fordul elő. De legközelebb amikor letöltök elindítok egy 4 K filmet mellé.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #43362 üzenetére
Ha túl sokszálas a letöltés az is okozhat gondot a NAS erőforrásainak (pl. CPU), mivel azok is végesek (NAS-tól függ). Azt hiszem olyan 120 aktív kapcsolat körülire ajánlják ilyenkor korlátozni a kliensben, vagy lehet még az alá is, ha közben meg videót is stream-el, de ezt egyénileg ki lehet tapasztalni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv.
TPlink TL-WR841N routerről lenne szó, két hónapja üzemel tökéletesen, majd egy hete elkezdte, hogy pár óránként, fél nap után megszakad a net. És nem kapcsolódik újra, pedig always on-ra van állítva. Bedugtam router nélkül a netet, az tökéletesen megy napokig, szóval nem az kapcsol szét hanem a router és nem hajlandó újracsatlakozni még manuálisan sem, szürke a connect gomb is. Mintha azt hinné, hogy csatlakozva van már.
Ideiglenes megoldásnak beállítottam autorebootot, de csak napi egyszer tud annyi meg nem elég.Van valami beállítási gond vagy szimplán szar az egész?
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #43363 üzenetére
A globális partnerkorlátra gondolsz mert ott nekem 200-ra van állítva.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #43370 üzenetére
Transmission, vagy a NAS saját kliense? Azt nem ismerem, de valószínűleg az. Bittorrent-ben ez a "kapcsolatok maximális száma". Valamint azt is korlátozni lehet, hogy egy Torrent-re mennyi legyen a maximum ebből. Valamint nálam van még egy olyan, hogy új feltöltő slot-ot nyit, ha a sebesség 90% alatt van, ezt is ki lehet kapcsolni próba képen. (Bár kliense válogatja mire van lehetőség).
-
Soma01
veterán
válasz #47205632 #43369 üzenetére
Ilyenkor a firmware csere még megoldás szokott lenni.
A resetet úgy értettem, hogy a routeren megnyomnod a reset gombot (ahogy kell vagy a webes felületen ) és minden visszaáll gyári, alap beállításra ez után mindent újra beállítasz amit szeretnél. -
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #43371 üzenetére
Transmission Remote GUI van a lapin és ott van az a bizonyos 200-s partner korlát. Más opciót nem találok sehol.
-
Beni2360
félisten
Értem de most már mind1.
Egy 5 m-s kábellel szívtam amit időnként a lapival kötöttem össze mint kiderült rossz volt a bekötés és csak 100 MB adat ment rajta. Pedig már fél éve itt a teszter de nem volt 9V elemem itthon és mindig elfelejtettem venni. De most már mindegyik kábel leellenőriztem és javítottam a hibát.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
dancsuri
veterán
Adott egy 16 portos switch, az első 1- 8 ig POE+, 9-16-ig sima. melyik portba kell dugni a routert?
Köszi
esetleg a típus: TL-SG1016PE[ Szerkesztve ]
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
Lacielvtárs
nagyúr
Üdvözlet urak.
Remélem jó helyre írok.
Veszek egy ilyen nast, van már NAS326, és azok mellé menne a NAS542.
Ezen már dupla gigabites lan port van.
Ezt egy otthoni gigabites belső hálón hogy tudom használni?
Gondolom nem azt jelenti a dupla lan port hogy két kábellel kötöm rá a switchre?
Hogyan értelmezzem a dupla lant?
Előre is köszönöm a választ"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Lacielvtárs #43380 üzenetére
Úgy tudod használni, hogy a NAS 2db portját összekötöd egy megfelelő switch-el ami tud LACP-t kezelni, és ezt mindkét eszközön beállítod. Így mondjuk két klienssel csatlakozva 2x1Gbps sebességet is elérhető egy időben. Persze ha az adattárolóid bírják ezt a tempót.
Itt egy leírás, bár másik gyártótól, de talán könnyebb elképzelni. -
SP4C3
veterán
válasz Lacielvtárs #43380 üzenetére
1 ETH portját fogod használni...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Lacielvtárs
nagyúr
Nah, az azért eddig is nyilvánvaló volt számomra is
rekop: köszönöm a válaszod
Akkor nem bántom a dolgot, szerintem a hddk nem tudnak egy időben kiszolgálni két gigás kapcsolatot..
Erre nem is gondoltam[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Predikative
tag
Üdv mindenkinek. A következő lenne a kérdésem, szeretnénk néhány barátommal egy kisebb "lan party-t" de a hely ahol lenne csak egy 10/10 mbit internet kapcsolattal rendelkezik. Elvileg 6 an leszünk a játékok amivel játszanánk cs1.6, Battlefield 2, Age of 2 HD, steam-en keresztül. A kérdés az lenne, hogy elbirja e ez a net esetleg ha switch-el szétosztom vagy gondoltam egy olyan megoldásra, hogy veszek egy wifi ismétlő egységet 10/100/1000 -t aminek van lan kimenete, telefonról megosztom a netet 200/40 mbit az ismétlőből lan kábelen elvezetem a netet a switch be onna pedig a gépekbe. Ha esetleg van más ötlet ami max 15000 ből megoldható megköszönném. A választ előre is köszönöm.
-
Borisz76
veterán
válasz Predikative #43384 üzenetére
Elég egy Gigabites 8 portos switch.
Routerből viszed az utp kábelt a switch-be.
Majd minden PC-t a switch-re kell kötni.A 10/10 netnek bírnia kell.....nem hatalmas adatcsomagok fognak ott mozogni.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Soma01
veterán
válasz Predikative #43386 üzenetére
A telefonnal osztanád meg a 4G netet WiFi-n?
-
SP4C3
veterán
válasz Predikative #43386 üzenetére
Mobilneten játszani? Nem túl jó ötlet.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Predikative
tag
Mobile hotspot létrehozásával, amúgy játékra használtam már máskor is, viszont csak egy gép csatlakozott rá. A wifi jel erősítő -az elméletem szerint- venné a jelet és lanra küldené le és a switch osztaná szét. Amennyiben ez így műköne gyakorlatilag mindenhol lehetne játszani ahol van áram a gépek üzemeltetéséhez, nem lenne az internet szolgáltatás szűk keresztmetszet.
-
Soma01
veterán
válasz Predikative #43390 üzenetére
Az elmélet jó. Ha a mobilneten keresztül megfelelően lehet játszani (ill. nektek megfelel), akkor ok.
Nekem ez a mobil hotspot nem szokott annyira jó lenni. A kábeles szolgáltatókhoz képest érezhető a különbség, még böngészéskor is. Persze nem kuka, csak van különbség. -
TeeJay
félisten
van valami teszt mód arra hogy lehet lemérni mit tud egy router WAN-LAN átvitelre?
gondolom kell hozzá két gigabit LAN-os gép meg valami programtudtok ebben segíteni mert akkor lemérem az AC66U B1 mit tud
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
SP4C3
veterán
válasz MasterMark #43394 üzenetére
Hát igen, törvénnyel írnám elő, hogy csak olyan eszközre szabad rakni gigabit portot, ami képes is arra a teljesítményre. Persze akkor kibuknának a hulladék 300mbps-os eszközök, nem lenne kár...
-
SP4C3
veterán
-
atirag
őstag
Egy sima wifi routert nehez beállítani arra,hogy vevő legyen? Mert gyenge a jel a házba és betennék egy wifi router ami a modemes routernek venné a jelét és szórná tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...