Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BenJoe80

    senior tag

    Sziasztok!

    Segítségre lenne szükségem. Egy társasházban lakom, ahol a többi lakóval együtt használunk egy T-Home, 25Mbit/sec-os, TV-kábelen érkező internet kapcsolatot.

    Erre a sávszélességre van összesen - ha mindenki egyszerre bekapcsolja az összes gépét - 19 PC ill. laptop. Ez a 19 gép egy belső otthoni hálózatban is össze vannak kötve. A hálózatban van egy router ill. egy WiFi router és 6db switch (plusz hálózati merevlemez: NAS).

    Probléma: újabban a net mindenkinek lassú. De nagyon! Párnak csak egy ideje, pár már régebb óta reklamál. Aztán van, amikor a belső hálózatunk is eltűnik. Jó esetben látom a NAS-t és azokat, akik éppen fenn vannak, viszont alkalomadtán ezek is eltűnnek. Aztán egy fél nap múlva megint megjelennek.

    Kérdés: mi lehet a probléma? Okozhatja-e a problémát vírus, féreg ami magán a hálón van? Vagy mi az ami még rombolhatja hálózatot, lassíthatja a netet? Aztán ez az eltérő lassúság múlhat-e esetleg hálózati kártyán (úgy értem régebbi, lassabb hálókártya kisebb módon teljesít?) Végül esetleg van-e olyan program amivel monitorozni lehetne, hogy kinél, milyen mértékben van felhasználva net?

    A válaszokat és segítségeket előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

Új hozzászólás Aktív témák