Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pechman8

    aktív tag

    válasz Lajkó #13226 üzenetére

    Ha már mindent elállítgattál akkor router reset! A gépek automatára. Ezután:

    Azt rontottad el, hogy a router-hez kapott lemezt használtad. Én is találkoztam ezekkel a "segítő" lemezekkel, jó messzire dombd el! Nem kell hozzájuk semilyen lemez! 2 dolog kell: 1: a router Alap IP-je, 2: a belépéshez szükséges név/jelszó (nem azonos a T-s név/jelszóval!)
    Általában admin/admin

    A számítógépen ami eddig a netre kapcsolódott, most töröld a T-s kapcsolatot a hálózati kapcsolatokból. Mert ezentúl a router megy a netre, a gépek a routerhez csatlakoznak az ad netet nekik. Ha mégsem jó a router új hálózati kapcsolatként bármikor visszarakhatod.

    Aszongya: A modenből kijön a tyúkbél, (utp KÁBEL) azt bedugod a router különlévő WAN portjába (lyukába)! Aztán a számítógépeket a LAN portok valamelyikébe, mindegy melyikbe, csak NE a WAN-ba oda a modem megy, hogy ismételjem magam... JA! A számítógépeken A TCP/IP -nél legyen MINDEN AUTOMATÁN!!!!

    Ezután mindent bekapcsolsz. A számítógép elé ülve elindítod az Internet Explolert. (lehet Firefox vagy akármi) A címsorba begépeled a router ip-jét pl:192.168.1.1. de a leirása írja! Amikor bejön a router kezelőfelülete Beírod a roiuter név/jelszó párosát.

    Ezután quicksetup-ot választasz, Azon belül PPPOE-t! Másik nem jó! ne is próbáld, ha csak nem fizetsz fix ip-ért de azt nem írtad.... Ekkor a következő ablakban bekéri a router a nevet és jelszót. Ide írd azt amit a T-adott Neked. Nem lehet elírni! Hibátlanul kell beírni, kis és nagybetű, szóköz minden számít!

    Ezután finish! Kész is. Ha nem jön meg a net, mindent, mindent újraindítasz! Ez néha csodákra képes. Ha ekkor sem jön meg MAC cím clónozás, ha akkor sem, a status ablakban minden nulla, akkor a router rossz!

    Általában emberi hiba miatt nem megy, a ruti ritkán rossz, de van , hogy az.
    A legyakoribb hiba a kábelek rossz helyre dugva, a tcp/ip automata helyett kézzel butaságok megadása, a felhasználó név/jelszó páros elírása.

    [ Szerkesztve ]

    Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.

Új hozzászólás Aktív témák