- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakondka
őstag
válasz palkrisz #10100 üzenetére
Minden normális szerveren be lehet állítani egy úgynevezett CRON időzítőt, ami lefuttatja neked a kívánt php fájlt (vagyis megkattintja a megadott linket)
Ha ez nincs akkor lehet rá írni egy trükkös php programot, ami ugyanezt meg tudja oldani CRON nélkül is.https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Belba
őstag
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
palkrisz
csendes tag
válasz vakondka #10101 üzenetére
A szerver jelene esetben egy szolgáltatónál van. Valamiért nincs hozzá elérésem. :S
PHP írásban nem vagyok jártas így a php fájl írás nem fog menni, én nem tudom megcsinálni.
Valószínüleg a corn iddőzítős megoldás lesz a jó, jövő héten beszélek a szolgáltatóval.
Már csak annyi kérdésem lenne, hogy a csv_import.php-t kell futtatni? Vagy mit futtassak, hogy menjen?És én is Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
Krisztián
-
vakondka
őstag
válasz palkrisz #10104 üzenetére
Amikor lefutatod az importot, a böngészőben lévő URL-t kimásolod és azt adod meg a CRON időzítőnek.
Ha GET-el küldi el az adatokat a program akkor fog menni, ha POST-al, akkor jópár dolgot át kell majd írni benne, hogy ily módon is le tudd futtatni, hiszen az URL-ben ez esetben nincsenek benne a futáshoz szükséges paraméterek.
Most nem tudom neked megnézni, mert ez nem a saját gépem, de ha belenézel a progiba, meglátod.
Vagy kipróbálod úgy, hogy kimásolod az URL-t importálás után, újra beilleszted a böngészőbe és nyomsz egy entert. Ha lefut, akkor simán le fog futni a CRON-al is minden változtatás nélkül.Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek !
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Kolli7
tag
Áldott Húsvétot kívánok mindenkinek!!!
-
Bonasera
tag
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek!
-
Belba
őstag
válasz Bonasera #10108 üzenetére
Szívem szerint ma én is egy sonkás, tojásos, húsvéti asztal-képet tettem volna fel, de már nem akartam még 1 képet kitenni, nehogy a moderátorok összevonják a szemöldöküket...
KÖSZÖNÖM! Ez a legjobb kép, ami igazán a húsvétra legjellemzőbb!
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Mezso
tag
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok minden fórumtagnak!!!
Üdv. Zsolt http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mezso
-
Marsy51
aktív tag
Sziasztok!
Kaptok egy szerény Húsvéti ajándékot. Elészültem az osCommerce 3.0 alfa 5 verzió magyar fordításával. Aki akarja használja.
A telepítés is magyar nyelvű, ha nem magyar nyelvű telepítést szeretnél akkor az install/includes/application.php fájl tartalmát
define('DEFAULT_LANGUAGE', 'hu_HU');
//define('DEFAULT_LANGUAGE', 'en_US');így írd át
//define('DEFAULT_LANGUAGE', 'hu_HU');
define('DEFAULT_LANGUAGE', 'en_US');A fordítás nem tartalmazza:
az adatbázis
a catalog/includes/languages/hu_HU/modules/shipping/usps.xml és a zones.xml
a catalog/includes/languages/hu_HU/modules/payment/authorizent_echeck.xml
fájlok fordítását.Az adatbázist mindenki fordítsa le magának, a 3 nyelvi fájlt azért nem fordítottam le
mert ezt Magyarországon szerintem nem használatos.Sok sikert.
Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
Marsy51
aktív tag
válasz vakondka #10113 üzenetére
Hát. ami igaz az igaz, tényleg nagy meló volt.
Nyugodtan tedd fel a weblapodra is.
Amúgy a az oscommerce.com -on is fent van.[ Szerkesztve ]
Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
xXdensionXx
tag
válasz Marsy51 #10116 üzenetére
Szia Marsy51!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok mindenkinek!
Nagyon sajnálom, hogy ígéretemmel ellentétben nem tudtam neked segíteni a fordításban, de egyszerűen nem jutott rá időm.
Gratulálok neked a sikeres fordításhoz, és még egyszer elnézésed kérem amiért nem tudtam neked segíteni.
Üdvözlettel
http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''
-
Marsy51
aktív tag
válasz xXdensionXx #10117 üzenetére
Szia Mala!
Semmi gond. Nem kell elnézést kérni. Nem volt időd megértem.
[ Szerkesztve ]
-
Marsy51
aktív tag
Sziasztok!
Megkérlek Titeket, hogy aki tud regisztráljon http://tesztshop.marsysoft.hu és rendeljen a hatalmas árukészletből , a levélküldés tesztelése miatt. A karakterkészlet megjelenésére vagyok kíváncsi. Amikor próbáltam nálam jó volt, Az egész új OSC gyárilag utf-8-as kódolású. A letölthető teljes magyar csomagban benne vannak az üres "nyomógombok" a catalog/includes/languages/hu_HU/images/buttons/empty_buttons mindenki úgy szinezi át ahogy akarja.
Telepítés után az admin felület angol lesz.
A magyar nyelvre állítás menete:
Beállítások -> Languages -> Import (gomb) a lenyíló menüből kiválasztani a hu_HU, bejelölni az Összeset cseréli, majd beállítod a következőket:
és utána Mentés gomb.
Ha mindent jól csináltál akkor megjelenik a Magyar (alapértelmezett) nyelv, ezután a Segítség menüben kiválasztod a Magyart és készen van.[ Szerkesztve ]
-
batabe
senior tag
válasz Marsy51 #10119 üzenetére
hát nem az igazi ... :-)
MarsySoft - Teszt ĂruhĂĄz
------------------------------------------------------
RendelĂŠs szĂĄma: 7
RĂŠszletes szĂĄmla: http://tesztshop.marsysoft.hu/account.php?orders=7
RendelĂŠsi dĂĄtum: hĂŠtfĹ 13 ĂĄprilis, 2009TermĂŠkek
3 x fogĂł () = 3.600,-Ft
RĂŠszĂśsszeg: 3.600,-Ft
FutĂĄrposta, utĂĄnvĂŠttel (fizetĂŠs az ĂĄru ĂĄtvĂŠtelekor): 2.419,-Ft
Ăsszesen: 6.019,-Ft
ĂFA 20%: 1.003,-FtSzĂĄllĂtĂĄsi cĂm
a regisztrációs email meg nem is tartalmaz semmit, épp csak egy üdvözlést
S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
Belba
őstag
válasz Marsy51 #10119 üzenetére
Tesztelésem tapasztalatai :
- regisztrációs oldal alján (adatvédelem) 2 helyesírási hiba!
- regisztrációs levél a levelezőmben (IncrediMail) kínai karakterekkel jelenik meg (levél Tárgysora és Címzett neve, a levélnek nincs szövege, csak "Kedves Belba,"), viszont a Gmail postafiókomban mindez helyesen jelenik meg!
- megrendelés : "fogó2"-t hiába tenném a Kosárba, ez a rendszer szerint "nem létező termék...
- checkout.php oldalon : helyesírási hiba!!! (ehez = ehhez)
- Irányítószám nem kötelező adat, de a Megye kötelező??? (Mindenkinél az Adminisztrátor fogja kikutatni az irányítószámot?!)
- "Fizetési mód" oldalon elírás (efogadom = elfogadom)
- Elég rossz megoldás, hogy a megrendelési oldalakon nincs "Vissza"-gomb...
- Jó megoldás, hogy a regisztrációnál van "Adatkezelés elfogadása" és a megrendelési oldalon "Használat feltételeinek elfogadása"!
- "Kapcsolatfelvétel" oldalon elírás (Kapcsolat tartó adatai = Kapcsolattartó adatai)
- leadott megrendelésemről kapott email a levelezőmben olvashatatlan, viszont a Gmail postafiókomban hibátlanul jelenik meg!Na, elég részletes voltam?
-
Marsy51
aktív tag
Szia Belba!
Köszi az észrevételeket.
A helyesírási és hibákat és elírásokat javítani fogom.
A gmail postafiókodban a regisztrációs levél rendesen jelenik meg, teljes szöveggel?
Bemásolnád ide?
1. Írányítószám az alapból nem kötelező, sajnos, de majd teszek róla.
2. Megrendelési oldali Vissza gomb, alapból nincs benne a rendszerben.Na ezt nem értem, a levelező programokban sz@rul jelenik meg az ékezetes szöveg a gmailen meg jól.
A program alap karakter kódolása utf-8 és így készült a fordítás is.
Az oldalon és az admin felületen minden karakter hibátlanul jelenik meg, kivéve a levelezést.
Valakinek van erre nézve ötlete?Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
Belba
őstag
válasz Marsy51 #10122 üzenetére
Ezt látom a Gmail postafiókomban a regisztrációs levélből :
Ezt látom ugyanarról a levélről az IncrediMail levelezőmben :
Érdekes, mert a levelezőm beállítása ilyen :
Tehát alapból kellene értelmeznie az UTF-8 karakterkódolást!!!
Mondjuk, nem biztos, hogy mindegyik levelező programban megjelenik ez a hiba, ki kellene próbálni!!!
A Gmail-ban van valamilyen automatikus karakter-felismerő/javító, lehet ott ezért nem látszik hiba?
Még azt elmondanám, hogy régen a Diablótól kapott leveleim is ugyanilyen hieroglifákkal jelentek meg, aztán Diabló valamit csinált (átállított?) és utána megszűnt ez a hiba!
Lehet, ő tudja, mit kellene csinálni!(Nem lehet, hogy a Szolgáltató levelezőjében kellene valamit átállítani?)
-
Belba
őstag
Nekem az a véleményem erről a v3.0 verzióról, hogy igaz, vannak benne újítások és jó dolgok, de még tele van "gyermekbetegségekkel", amiket majd idővel javítani fognak, csak ki kellene várni...
Szerintem azért sem érdemes még EZT telepíteni, mert nem biztos, hogy a meglevő milliónyi bővítmény telepíthető-e rá?...
Márpedig, mi már tudjuk, hogy sok-sok bővítmény kell ahhoz, hogy kényelmesen használható shopot kapjunk akár vevő-oldalon, akár admin oldalon...[ Szerkesztve ]
-
Marsy51
aktív tag
Igazából én sem akarom telepíteni, csa ha már belefogtam akkor úgy gondoltam, hogy befelyezem, Igazából nincs még hozzá bővítmény egy sem.
Ahogy csináltam most a fordítást úgy látom, hogy nem egyszerübb lett, hanem szerintem túl van bonyolítva a felépítése, de nagyon. Apró részekre van szabdalva az egész, szerintem így átláthattatlanabb. Tehát egy meglévő és jól működő shop helyett alkalmazni az a véleményem, hogy nem szabad.Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
Belba
őstag
Megpróbáltam a "Nézet"-nél átállítani a karakterkódolást és most jó lett!!!!
(Central European(Windows) volt eddig, most Unicode(UTF-8)-ra állítottam a nézetet.)
Akkor ez a hiba megoldva!!! (Lehet, csak nálam van ez?)
Lehet, hogy Batabe-nál is olvasható lenne, ha a karakterkódolást átállítja!
[ Szerkesztve ]
-
xXdensionXx
tag
Szia Marsy!
Szerintem a rendszer az e-mailek küldéséhez nem az UTF-8 karakterkódolást használja, hanem az ISO-8859-1 kódolást.
Ez egy tipp a részemről, de erős a gyanúm, hogy a kiküldött levelek karakterkódolása valamiért nincs összefüggésben az rendszer karakterkódolásával.Mindjárt meg is nézem.......
Aha, meg is van szerintem a hiba oka.
Nézd meg az telepítési könyvtár/includes/classes/mail.php fájlt és annak a 29. sorát.
Idézek:
class osC_Mail {
var $_to = array(),
$_from = array(),
$_cc = array(),
$_bcc = array(),
$_subject,
$_body_plain,
$_body_html,
$_attachments = array(),
$_images = array(),
$_boundary,
$_headers = array('X-Mailer' => 'osCommerce'),
$_body,
$_content_transfer_encoding = '7bit',
$_charset = 'iso-8859-1';mint látod iso-8859-1 kódolással küldi az UTF-8 karakterkódolású ékezetes szöveget. Szerintem ezt csapd át UTF-8-ra.
Üdv, remélem segítettem.
U.i.: remélem nektek is feltűnt ez a sor a fenti kódban:
"$_body_html,"
Olybá' tűnik ez a verzió alapból támogatja a html alapú e-mail küldését.[ Szerkesztve ]
http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''
-
Marsy51
aktív tag
válasz xXdensionXx #10127 üzenetére
Szia Mala!
Nem nyert. Ugyan az a krix-krax karakter megjelenítés.
Mára befejezem. tele a hócipőm.
[ Szerkesztve ]
-
Belba
őstag
Akit érdekel egy újabb bővítmény :
Elég sokat bosszankodtam már az eltelt webshopos éveim alatt azon, hogy sok Vevő rosszul írja be regisztrációnál az email-címét, és utána nem kapja meg sem a regisztráló levelet (ez a kisebb baj), de a megrendelés-másolatot sem, és a visszaigazolásomat vagy más fontos leveleket...
Sajnos, ez az osC. rendszer hiányossága, hogy bármilyen (akár kamu!) email-címmel is lehet megrendelést leadni!
Látom a két másik UNAS shopunknál, hogy nagyon hasznos funkció az email-cím leellenőrzése egy aktiválókód kiküldésével.
Találtam erre egy könnyen telepíthető bővítményt : Activation Code
Ez a kiegészítés regisztráció után (a regisztrációs emailben) kiküld az új felhasználónak egy aktiváló kódot ill. egy linket, amire kattintva aktiválható a regisztrációja.
(Ha valamelyik böngészőben nem működne a link, akkor a kód is bemásolható a shop aktiválókód-ablakába!)A regisztráció aktiválása Admin oldalon ki-bekapcsolható, ha kikapcsolom, akkor a rendszer úgy működik, mint előtte...
A regisztráció aktiválása nélkül belépni sem lehet a shopba, ha mégis megpróbálja az új felhasználó, akkor a rendszer felszólítja, hogy aktiválja a regisztrációját!
Én kicsit módosítottam a bővítményen : szebbé tettem a megjelenést a weboldalon, az emailben és magyarítottam a szövegeket.
Az én telepítési leírásom (magyarítva!) is mellékelve van egy csomagban, több screenshottal együtt innen letölthető (817KB).A letölthető csomagomban :
- eredeti bővítmény telepítési leírása (Installation Manual.text)
- eredeti bővítmény új fájljai (catalog mappa)
- az én magyarított telepítési leírásom (ActicationCode_telepitese.txt)
- 7 db screenshot a működésről és a beállításokrólÉn 10-én telepítettem a shopjaimban, azóta alaposan leteszteltem : nálam hibátlanul működik!
==============================================
Vakondka!
A HOST-oldalra is felteheted, ha lesz kis időd rá... Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
vakondka
őstag
OK, fent van ! oscommerce aktivációs kód
Köszönjük mindenki nevében !
-
wjani
tag
Kedves Belba!
Te rendíthetetlenül csinosítod és korszerűsíted a weboldalad, ezért maximális gratulációm.
Üdv
WjaniCoViA Online könyvkereskedés,
-
vakondka
őstag
Sajnos én nem tudom használni, pedig tényleg tök jó...
A vásárlóink 70%-a freemail-es vagy citromail-es és ez a két ingyenes szolgáltató az összes levelünket blokkolja...úgyhogy sok vásárlót veszítenénk, ha aktiválni kellene a regisztrációthttps://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Móric
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Eléggé amatőr vagyok webáruház üzemeltetésben, igazándiból még csak most ismerkedek vele. Az lenne a kérdésem, hogy hol tudom átálítani annak az automatikusan elküldött emailnek a tartalmát, amit regisztráció esetén kap egy új vásárló? -
Belba
őstag
válasz vakondka #10138 üzenetére
Nem tudom...
Én azt gondolom, hogy ha a Vevő már a regisztrációs levelet sem kapja meg, akkor a megrendelés-másolatot sem fogja megkapni, illetve a visszaigazolást vagy bármilyen fontos email-üzenetet a megrendelésével kapcsolatban!
Szerintem jobb, ha ilyen email-címmel le sem adja a megrendelését!
Nálunk is a Vevők 70-80%-nak Freemail illetve Citromail postafiókja van, mégis a 90%-nak megérkezik a levél, csak gyakran többórás késéssel... (Kipróbáltam : volt olyan, hogy 4 óra múlva érkezett meg a Freemail fiókba a megrendelés-másolat!)
A fennmaradó 10%-nak is megérkezik a levél, de ezeknek a Spam-fiókjában lapul.Azt is tapasztalom, hogy pl. hírlevél-küldésnél a Freemail rendszere a Vevők 70%-tól "Mailer-Daemon" (Nincs ilyen fiók, Megtelt a fiók, stb.) üzenettel jön vissza, holott a címzett MEGKAPTA a hírlevelet!
Szóval, egyáltalán nem biztos, hogy blokkolva van a leveletek, csak a Freemail üzenete ezt hiteti el veletek! (Na, én ezt onnan tudom, hogy annakidején több Vevőt felhívtam, akiktől ilyen hibaüzenet jött vissza, hogy figyelmeztessem őket : nem jó az email-címük. Ők meg döbbenten közölték, hogy nem értik, mert megkapták a leveleinket!)És akkor ti hogyan küldtök Visszaigazolást, vagy más értesítést a megrendeléssel kapcsolatban?
Mindent telefonon intéztek?< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
vakondka
őstag
Háát én csak azt tudom, hogy sokan mondták azt, hogy ők bizony semilyen visszaigazolást nem kaptak se a vásárlásról, se a regisztrációról.
Lényegében citromailre még soha senki sem kapta meg a leveleket, freemail-re pedig több órás késéssel, vagy egyáltalán nem.
Reggel 9 körül regisztráltam a shopunkban és 14.30-kor jött meg róla a levél...
...attól félek, hogy a vevők nem várnának ennyit hogy vásárolni tudjanak, mert aktiválniuk kell...
Ha minden OK, küldjük a csomagot, ha bármi gond van telefonálunk.Minden esetben.
-
Belba
őstag
válasz vakondka #10143 üzenetére
Komolyan, nem értem : ha valaki sorozatosan és évek óta azt tapasztalja egy postafiókról, hogy döcögve vagy sehogyse működik, az miért AZT használja???...
Elég sok ingyenes postafiók van, miért nem váltanak?!
Én azonnal átmentem a Gmail-hoz, amikor létrehozták (akkor még meghívó kellett hozzá).
De remek a Lajt.hu és Mailbox.hu is!
Mondjuk, ti nagy cég vagytok, nem számít ha néhány küldeményt visszahoz a posta, de nekünk nagyon számít minden egyes kidobott postaköltség, ami 1-1 megrendelésnél 1400-2000 Ft is lehet...
-
DiabloCorsa
őstag
Nálam sok ember inkább nem rendel, mert nem hajlandó regisztrálni SEM.
Inkább telefonál, hogy mit szeretne rendelni. Elmondom, hogy ott tud rendelni az oldalon, amiről épp nézi az árakat, mert azok csak rendelés esetén érvényesek.
Akkor inkább nem vásárol, de nem hajlandó regisztrálni.Ilyen is van.
Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
Belba
őstag
válasz DiabloCorsa #10146 üzenetére
Szerencsére, nálam a Vevők azonnal megértik, hogy CSAK a weboldalról fogadunk el megrendelést.
Elmondom nekik telefonban, hogy :
- nekem is tovább kell küldenem a megrendelést...
- amit írásban megrendel, annak bizonyíthatóan nyoma van, ez később neki is jó!...
- a weboldali megrendelésnek mindig utána nézhet a személyes fiókjában (nyomon követheti az aktuális állapotát) ...
- későbbi reklamációnál neki lesz elsősorban előnyös, ha írásbeli megrendelése, visszaigazolása van...
- telefonos megrendelésnél félreérthetem a nevét, címét, a terméket és a darabszámot...
- ha ő rendel meg a weboldalon, akkor a számára legjobb postázási módot tudja kiválasztani (mindjárt láthatja az árakat is)...Elmondom azt is nekik (aki még ezután is rinyál, hogy "jaj, ő még soha nem rendelt"), hogy ne féljen, egyáltalán nem bonyolult az egész folyamat, sőt ha egyszer kipróbálta, rá fog jönni, hogy egyszerűbb, mint a sarki boltban a bevásárlás!
Elmondom azt is, hogy én már szinte mindent a neten vásárolok, mert gyorsabb, olcsóbb, kényelmesebb!
Most nem tudom, hogy azért hagyják magukat rábeszélni, mert lyukat beszéltem a hasukba, vagy mert látja, hogy hiába minden, nincs más választása, ha hozzá akar jutni az általa áhított cucchoz?...
Volt már több olyan Vevőm, akinek nincs számítógépe, csak a telefonszámunkat kapta meg valamelyik ismerősétől : végül még ők is megtalálták a módját a megrendelésnek (megkérte szgépes ismerősét, rokonát, barátját, gyerekét a közvetített megrendelésre!).
Talán nálad azért lehet más a helyzet, mert a millióféle autógumi közt nem ismerik ki magukat sokan és jobban szeretné személyesen megbeszélni szakemberrel, mit is kellene megrendelnie?!...
Végülis a sarki boltban is meg kell fogni a kosarat, meg kell keresni a cuccokat a polcokon, sorba kell állnom a pénztárnál, ki kell vennem a pénztárcám vagy be kell gépelnem a bankkártyám PIN-kódját...
Ez is elég strapás : ha valaki nem hajlandó sorban állni a bolti pénztárnál, annak nem fognak külön embert kiküldeni, hogy ő külön fizethessen!
Kérem szépen, akkor nem kötelező vásárolni!Jó lenne kicsit tudatosítani az emberekkel : van TELE-shop és van WEB-shop...
A TELE-shopban tud telefonos megrendelést leadni! (Kell hozzá telefon.)
A WEB-shop az interneten működik (kell hozzá számítógép, internet-kapcsolat, email-cím és nem lehet megrendelni regisztráció nélkül).Ja, és a sarki boltban meg csak személyesen tudok vásárolni, hiába telefonálok nekik, hogy rendelnék 1 kg kenyeret és 2 liter tejet, nem hajlandók kihozni...
-
Lehoo88
csendes tag
Kedves felhasználók. Segítségre lenne szükségem, oscommerce alapú webárúházat készítettem. A nyelv beállítás mindenhol magyar, valamint az adatbázisban utf8_unicode van beállítva. Termék feltöltésnél, valamint egyéb php fájl szerkesztésénél a beírt hosszú "ű" és "ő" betűket ékezet nélkül írja. Ha valaki tud rá megoldást, megköszönöm!
-
Lehoo88
csendes tag
Javítanám előző hozzászólásomat, ha kalapos ő és ű betűt írok php-ben valamint az oscommerce adminjában a termékeknél, akkor rendesen megjeleníti az ő és ű betűt, viszont ha hagyományos ő és ű betűt írok, akkor ékezet nélkül jelenik meg.
-
vakondka
őstag
válasz Lehoo88 #10148 üzenetére
Mit állítottál utf8 unicode-ra ? (nem kell semmit átállítani, mindent alapértelmezetten kell hagyni)
Milyen nyelvi csomagot használsz ? (használd az általam összeállított fájlokat, mely tartalmazza a magyar nyelvet is. Link az aláírásomban)Adatbázis beállítás:
Az adatbázis (alap)beállításait nem szabad megváltoztatni !
Ha már megváltoztattad, akkor töröld az adatbázist és hozz létre újat.
Alapbeálítások:
MySQL kapcsolat illesztése: utf8_general_ci
Az adatbázis a benne lévő táblák és mezők: latin1_swedish_ciÍgy működnie kell hibátlanul.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest