Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gilbertp

    csendes tag

    Sziasztok,

    Ha minden jól megy januárban beköltözhetünk új(nekünk) otthonunkba és szeretnék 1-2okos megoldást a házba:
    Minden hálószoba (3) és a nappali valamint spejz és fürdőszoba hőmérsékletét és páratartalmát folyamatosan monitorozni log-olni a nyilászárok állapotát figyelni 1-2 kamerát automata kapu nyitást és ha nemvagyunk otthon távolról menedzselhető fűtést kiépíteni.
    A fűtés helyiségenként lenne megoldva elektromos fűtéssel (infra+fali elektromos fűtőtest) nappaliban kandalló(ennek a távezérlése nem fontos nem is lényeges).
    Amink van synology ds216play erre már felraktam Openhab-ot be is konfigoltam próbaképpen, működni látszik van még egy ajándékba kapott arduino unom és megrendeltem az alábbiakat:

    MQ-2 MQ2 Gas Sensor 1db
    MQ135 1db
    SI7021 4db
    MC38 ajtónyitás érzékelő 5db
    PN532 NFC RFID Reader/Writer Module V3, Support NFC with Android Phone1db (ezt a kapunyitáshoz szeretném használni távirányitó helyett vagy a bejárati ajtóhoz)
    Mire lesz még kb szükségem az érzékelőket jó lenne vezeték nélküli megoldással a rendszerhez csatolni vagy ethernetet használva poe switchen keresztül). A ház jelenleg egyszintes kb 70nm. A kamerákat a synology survivalence stationel szeretném használni de openhub felületen is meg szeretném jeleníteni a lakásban egy központi helyen lévő androidos tableten.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák