- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ojb
tag
Ismereteim szerint a MySensors hálózat 2.4GHz (nem WiFi) alapú. A SonOff RFBridge egyik oldala WiFi a másik 433MHz ASK/OOK. Esetleg próbáld meg az RFLink-et. Az a 433 MHZ mellett opcionálisan részben tuja kezelni a MySensors; NODO NRF; MiLight; Philips Living Colors; IKEA Ansluta/Trusta 2.4GHz-s eszközöket is.
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
Az ajánlott a 2.4g-s, de lehet 433 vagy 868 is az rf a mysensorsnál. A legtöbb példa tényleg 2.4g-t használ.
Ha jól olvastam, saját protokolt használ az üzenetek hitelesítéséhez, emiatt nem fog menni a sonoff a mysensors-szal.szerk: az rflink megoldás, amit linkeltél, alapból 433-et használ, de opciós a 868 és a 2.4g is. Ott külön adó és vevő modul is van a kommunikációhoz, míg a mysenzor-os csak egy modult használ. Egy modullal lenne megoldva az adó/vevő funkció vagy szenzor kivitelezéstől függ, hogy csak ad vagy vesz?
Nekem még szinte minden úton van a sonoff-okon kívül, jó ha februárra ideérnek a csomagok.[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
Igazad van! Az RFM69-re ráfelejtettem (valószínűleg pont azért, mert sokam -mint ahogy én is - a 2.4GHz-vel azonosítják) Az RFLink alapból 433MHz-es Auriol TransCeiver (adó-vevő) modult használ, de ez aránylag drága és még mellé az érzékenysége is hagy némi kívánnivalót maga után. Igen! a MySensor inkább egy protokoll vagy keretrendszer és alapvetően a az információ kódolását határozza meg 2.4GHz-n vagy akár RFM69-en (433; 868; 915MHz) És az RFM69 valóban Transceiver, de úgy tudom az nem ASK!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Yoshida #7839 üzenetére
Daikin FTXP20-as klímáink vannak (3 db) és fűtésre is használjuk őket... A Domoticzban van alaból "Daikin Airconditioning with LAN (HTTP) interface" azzal sikerült működésre bírni...
- ip
- és port (80-as nálunk) kell nekiAz ipt nem volt egyszerű kitalálnom, mert az ASUS router nem mutat minden eszközt a hálózatról (kb 30-40 ip van) ezért írtam egy fort ami végig pingelte az alhálózat összes ipjét... Ezután - mivel volt aktív kommunikáció az eszközök megjelentek a routeren
script:FOR /L %i IN (1,1,254) DO ping -n 1 192.168.1.%i
Majd kiszűrtem, hogy mely eszközök amikről tudok melyekről nem... s végig próbálgattam...
Annyi segítség, hogy a Daikin 80-as porton ugye válaszol így mikor egy klímát megtaláltam akkor már könnyű volt a többit is megtalálnom mert csak ugyanazt a http választ kaptam vissza...Ami gond, hogy a ventillátor fokozatokat nem tudom még állítani... szerintem kell majd virtuális szenzorokkal szórakozni... de mivel a venti nálam automatán van így max a ki-be és hőfok állítás ami izgalmas lehet egyelőre... (Jelenleg van kb 1700 kWh plusz áramunk - napelem miatt - így egyelőre még a fogyasztást se kell optimalizálnom...)
-
kgymac
őstag
Ip kereséshez a fing app (én droidon használom, fing hw-em jelenleg nincs) nem lett volna megoldás? Eddig minden eszközt korrekten megtalált, gyakran még konkrét gyártóhoz/eszközhöz is kötötte a mac address-e alapján (>90%). A repeateren keresztül csatlakozó eszközeimmel nem boldogul teljesen (tplik, re200/re210, a mac az eszköz és a repeater mac kombinációjából áll elő, így a fing esélytelen), mert külön eszközként azonosítja őket.
@ojb: A 915-öt meg én hagytam le
'89-ben abbahagytam az elektronikát, bár forrasztani - talán- még tudok. Most jön majd a szenzorgyártás, kiderül, mennyit felejtettem.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ha épp "fingod sincs" a helyi hálón valamilyen eszköz címéről, gyors segítség a Fing: szépen földeríti a hálózatodat, és nem csak IP- és MAC címeket, hanem ahol tudja, az eszköz gyártóját is kiírja.
Amúgy nem kell ciklusban: elég a broadcast címet pingelni (nálad 192.168.1.255) és arra is jönnek a válaszok, ill. utána kiíratni az ARP táblát ("arp -a")
-
supercharley
tag
válasz enesbcs #7655 üzenetére
Shelly1 az alternatív és keresztkapcsolók UTÁN (mindegy mennyi és hol, az utolsó kapcsolótól pontosan egy szál kapcsolt fázis megy a fogyasztó felé, azt kell a Shelly SW bemenetére kötni.. nyilván saját fix fázist és nullát meg kábelezni kell a Shellynek, azt nem mondtam, hogy kábelezni nem kell)
Ma kötöttem be a garázsban, de nekem nem működik! Biztos hogy az összes kapcsoló után raktam a Shelly-t, mert a lámpának a búrájába szereltem. A fix fázist a szomszédos konnektorból húztam át, a nulla pedig ott volt a lámpánál, azt nem kellett odahúzni. Ha az SW-ből kihúzom a manuálisan kapcsolt fázist, akkor szépen tudom működtetni a Shelly-vel a lámpát. Ha az SW-be bent van a manuálisan kapcsolt fázis, akkor a manuális kapcsolóval nem tudom kapcsolni, de az egyik állásban véletlenszerűen kapcsolgatja a lámpát a Shelly.
Lehet az a baj hogy a manuálisan kapcsolt fázisnál lekapcsolt állapotban is mérek 70V-olt(ez gonodolom látszólgos feszültség a lámpán keresztül vissza)? Vagy okozhatja az a problémát hogy igazából két darab lámpám van párhuzamosan kötve, és az elsőnél van felszerelve a Shelly?
Sajnos nem értek ezekhez a dolgokhoz! -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Szeretnék okos dugaljat vásárolni.
Van ugye a jól bevállt BlitzWolf® BW-SHP2.
Az új BlitzWolf® BW-SHP6 ami egy árban van a régivel, de helytakarékosabb és Francia dugalj komaptibilis.
Ezen kívül nincs is különbség köztük ha jól lárom?
Vehetem az újabbat nyugodtan?Valamint találtam még a DIGOO DG-SP202-t.
Ami kicsivel többe kerül, de 2 aljzatos, külön kapcsolhatók, igaz a fogyasztásmérés együtt megy.
De a mobilos Appja regisztráció után ki is fagy...
A Blitzwolf appal működhet ez?Igazából, még csak fogyasztás mérésre használnám, de lehet később bekerülne fix helyre nas-t áramtalanítani vihar esetén vagy hasonló.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
-
Czimby
addikt
válasz Degeczi #7861 üzenetére
Egyébként az SHP6-on van visszajelző led, Youtube-os videókon látni.
És abban is 16A relé van, csak gondolom biztos ami tuti kisebb specifikációt adtak meg.
Lehet az SHP2-nél voltak panaszok, hogy nem bírta a 16A-t vagy valami...[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Kiskopika
senior tag
Shellyk is sajat felhon keresztul mukodnek vagy egybol lanon keresztul vezerelhetok? Vagy lanhoz flashelni kell oket?
-
Degeczi
nagyúr
Az enyém még nem jött meg, és elhittem egy hülye kínai eladó közlését, aki azt írta a termékoldalon, h nincs LED.
A terhelhetőséget nem csak a relé határozza meg! Nyilván a kisebb méret miatt vékonyabb vezetékek vannak az SHP6-ban (ez a linkeden látható is, míg az SHP2 jóval masszívabb), így nem túlzott óvatosságból specifikálhatták a 10A-t.
-
enesbcs
tag
-
enesbcs
tag
válasz supercharley #7859 üzenetére
Ha a Shelly "L"-re a fix fázist nem ugyanarról a biztosítékról húztad, amiről a lámpa is megy, azt sürgősen kösd ki.
Próbáltad, hogy úgy működik-e a Shelly, ha az O nincs bekötve, ami a fogyasztó felé megy? (vagyis ha rámérsz az O-ra úgy hogy nincs rá kötve semmi, akkor rendben váltja az állapotot?)
Ha a két lámpát párhuzamosan kötötted, gondolom megvizsgáltad úgy is a kérdést, hogy kicsavartad a másikat, ami nem a Shelly mellett van, és úgy mi történik?
Az is lehet, hogy a nulla felől kap vissza valamit, én megpróbálnám azt is onnan hozni a Shellynek, ahonnan a fix fázist.
A tünetek és mellékhatások tekintetében keresse fel villanyszerelőjét... -
vampire17
addikt
válasz Degeczi #7848 üzenetére
Szia!
Valami elmaszott...
Ezt a kodot hasznalom:
const buf = Buffer.from(msg.payload.buffer);
high = buf.readInt16BE(2);
low = buf.readInt16BE(0);
clock = (high << 16) | low;
clock = clock.toString();
msg.payload = {"idx": 114, "nvalue": 0, "svalue": clock}
return msg;A "- "os ertek az, amit a kod allit elo, a masik (ami jo) a 16-bites adat regiszerbol jon.
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz vampire17 #7870 üzenetére
Az ide-oda konvertáláskor a legfelső bit 1-es, ez adja valószínűleg a negatív értéket (előjelbit).
A clock = clock.toString()-et ebben a formában nem használnám, egy string típusú változóba kéne töltened a numerikus clock változó stringgé konvertált értékét. Kellene egy új string változó, a clock biztosan nem jó.szerk: A negatív értéken ez nem fog segíteni, egy olyan numerikus típus kell a clock-nak, ami nem előjeles egész, azaz a legmagasabb helyi értékű bit 1 értéke esetén pozitív számot jelent.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Igen koszonom a tippet, ez volt a baj!
var clock_string;
const buf = Buffer.from(msg.payload.buffer);
high = buf.readUInt16BE(2);
low = buf.readUInt16BE(0);
clock = (high << 16) | low;
clock_string = clock.toString();
msg.payload = {"idx": 114, "nvalue": 0, "svalue": clock_string}
return msg;Csinaltam egy uj valtozot a stringnek, most mar azt iratom ki.
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz vampire17 #7874 üzenetére
A változó típusa is számít, egy 4 byteos érték konverzió nélkül kerül tárolásra, így signed int-ként lesz értelmezve az unsigned int, ha a változó előjeles. 25-30 éve ez még probléma volt c-ben, a fordítók még nem nagyon kezelték vagy adtak figyelmeztetést ilyen esetben.
-
alcsapalcsa
tag
Van egy kis gondom...
egy nodemcu lapkához kötöttem egy 4-es relay-t, ezek működnek is, de szeretnék kapcsolót is hozzá rendelni. A tápellátást egy régi nokia töltő adja ez megy a nodemcu-hoz, illetve ez adja a tápot a reléknek is. A gondom, hogy a négyes kapcsoló nem akar működni. Ha beállítom az összes szabad gpiot kapcsoló4-re akkor sem kapcsolja, egyik sem. A kapcsolók egy külön gnd-re vannak kötve, de bmelyik gnd-t próbáltam nem sikerült aktiválnom. Ha felcserélem a kapcsoló3-at 4re, akkor a 3-as nem megy, de mondom, az összes többi gpio-n is kipróbáltam. Ha a RX,TX,D8,D7-re kötöm a reléket és d3,2,1-re a kapcsolót, akkor meg egyáltalán nem működik.... Van vmi titkos kiosztás, hogy melyik gpio mi lehet? van esélyem 4-5 relét kapcsolóval együtt bekötni, vagy rakjak egymás mellé két mcu-t és úgy oldjam meg, max 2-3 relével?D3 GPIO0 Relay3i
TX GPIO1
D4 GPIO2 Relay4i
RX GPIO3
D2 GPIO4 Relay2i
D1 GPIO5 Relay1i
D6 GPIO12 Kapcsoló2
D7 GPIO13 Kapcsoló3
D5 GPIO14 Kapcsoló1
D8 GPIO15 Kapcsoló4
D0 GPIO16 -
alcsapalcsa
tag
válasz alcsapalcsa #7876 üzenetére
Beraktam egy relét a d1-re és végigpróbáltam az összes gpiot és a d8 és a d0-n nem megy a kapcsoló
-
fecus
őstag
Egy rádióba építenék Sonoff relét. Ennek van az a kis nyomógombja amit kivezetnék a rádió elejére kézi bekapcsolónak.
Már van egy Sonoff fali kapcsolóm ami a fürdőszoba világítást kapcsolja. Ha elmegy a WiFi akkor a kapcsoló csak sokadjára fogadja el az érintést.
A kérdésem, hogy másnak van ilyesmi tapasztalata?
Esetleg lehet valamilyen paraméterrel befolyásolni ezt a halott állapotot?
A Sonoff relének is van ilyen "szokása"?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
kertkaput és bejárati ajtót szeretnék okosítani. Jelenleg kulccsal nyitható.
Olyan megoldást keresek, amelyhez nem kell elővenni a telefont, nem kell applikációt nyomkodni ahhoz, hogy ki tudjam nyitni, mégis legyen meg a biztonság, hogy csak a telefonom (ios) jelenlétében (elég közel) legyen nyitható a kapu.
Amit esetleg el tudok képzelni:
Impulzuszár
Egy kapunyitó gomb a kapun, ami csak akkor nyitja a zárat, ha a telefonomról azonosított (pld. bluetoothon, ios-en még nem megy az nfc…)
Ami miatt nem tartom biztonságosnak az a BT hatótávolsága, pld. lakásból is akár érzékelheti a vezérlő, 10m-en belül. Ezt kellene leszabályozni valahogy 1m-re pld.Bejárati ajtónál "felhúzós" kilincs van, sokponton záródó, erre is keresnék hasonló elmélettel működő okoszárat.
Mindkettőnél fontos, hogy kulccsal is működtethető legyen, legalább kívülről.
Köszönöm a hasznos hozzászólásokat.
-
bajnokpityu
félisten
radiátor thermofejet szeretnék wifin távirányítani. Van erre megoldás? Zömmel Hertz sarokszelepeink vannak, ezekhez kéne megoldani. Van esetleg kijárt ösvény?
eladó topping dac
-
vampire17
addikt
válasz bajnokpityu #7880 üzenetére
En Tadot hasznalok, nem olcso.... Van hozza sokfele csatlakozo konverter (Hertz is)
[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
válasz bajnokpityu #7880 üzenetére
Én ilyet használok, sonoff basic-kel.
-
Froclee
őstag
-
tag
Sziasztok
Elkezdtem probálgatni elöször az openhab-ot majd a domoticz-t. Otthon kábeles és wifi hálozatom van vegyesen , gond nélkül működik több mint 10 éve , több számítógép , mobil , tvbox minden látja egymást ( csak azért irom mert a hálozat szerintem jó ) . A xiaomi gateway appbol is tökéletesen működik. De sem az openhab sem a domoticz nem látja. A gépről amire raktam az openhabot majd a domoticzet pingelni tudja a xiaomi gatewayt , tehát fizikailag nem lehet gond a kapcsolat mégis a felületekben egyik sem látja . Az openhabban bindeltem a samsung tv-met , azt rögtön látta is de a gateway-t nem találja . Ekkor raktam fel a domoticz-t és ott is ugyanez a problémám . Van ötlet valakinek hogy merre induljak , hol lehet a hiba ?
előre is köszi -
S.Milan
csendes tag
Sziasztok,
Androidon használja valaki a Domoticz app-ban a Geofence funkciót?
Nekem azt produkálja hogy itthon vagyok, és mintha random szerűen elfelejtené hogy itthon vagyok, és felkapcsolja a lámpát. Jön is az értesítés hogy ön belépett erre e helyre. (250 m re van beállítva a radious)
Van valakinek valami hasonló tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
Magga
aktív tag
válasz S.Milan #7887 üzenetére
Én használom. Kísérleti jelleggel, lámpák, fűtés lekapcsolása, ha elmegyünk otthonról, illetve fűtés bekapcsolása, ha megérkeztünk...
Vegyesek az érzéseim, nagyon jó lenne, ha működne biztonsággal, de hasonló tapasztalataim vaannak nekem is. Sokszor elég későn kapcsol... -
Statikus
senior tag
válasz Froclee #7883 üzenetére
Köszönöm, hogy felnyitottad a szemem.
Kulcsmentessé szeretném tenni az életem ezen részét.
Ha nem muszáj a telefon, vagy egyéb kis kütyü az azonosításhoz, még boldogabb leszek.Számkód? Eszembe nem jutott, végülis széfeket is így védik...
Ezzel annyi a bajom csak, hogy be kell ütni a számkódot. Tehát szabad kéz kell hozzá, mintha kulcsot használnék.
Valami érintésre biztonságosan nyíló zár kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest