- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztian7
tag
Kezdőként általános használatra d5100-ra szeretnék obit venni, 40-50 körül használtan. Tele nem fontos számomra, mert ezt tudok kölcsön kérni és ritkán használnám.
Amit nézegetek ismerős ajánlására.
Sigma 17-70 f2.8
Mennyire alkalmas portré, tájkép, kisebb túrák fotózására? -
krisztian7
tag
Végein milyen? Mennyire lágyul? elég sok különböző véleményt találni róla. Ekkora szórás lenne gyártásban?
-
krisztian7
tag
válasz aleister #18127 üzenetére
Természetesen használtban gondolkozok,50-55 körül láttam mostanában(OS HSM verzió), újonnan kicsit túlárazott, annyit nem is tudnák fizetni érte. Amúgy milyen változat van még belőle, mert ebayen is van egy pár, de nem mindig tüntetik fel a dolgot?
18-105-t nem szeretnék a tesztek alapján a sigma jobban tetszik, és a 70 mm utáni távot le tudom fedni kölcsönkért obival.
Ami még esetleg nem lehet rossz az a nikon 18-70, ez ahogy nézegettem még egy kicsit olcsóbban is van ( ha el nem vitték). Da sigma talán fényerősebb.
A tamron 17-50 pedig drágábban van használtan, így az kiesik a körből, annyit nem tudok rászánni.[ Szerkesztve ]
-
krisztian7
tag
Na most kicsit tanácstalan lettem, melyik is lenne jó nekem Mert feleslegesen nem adnék plusz pénzt a sigmaért, ha nem hoz sokkal több pluszt, de ráadásul most így ahogy írjátok, még talán jobb is a nikon??
-
krisztian7
tag
Természetesen belekavarodtam a dolgokba és elnéztem, csak a régi sigma 17-70 f/2.8-4.5 van hasonló árban mint a 18-105. Amiben ha jól értem a dolgot, akkor nincs stabilizátor még.
Gondolom ilyen szempontból akkor a 18-105 jobb választás lenne, mert VR-t sokan dicsérik.
Vagy még ami szóba jöhet 18-55 plusz 55-200 kombó kb ugyanennyiért, de ezt nem erőltetném.[ Szerkesztve ]
-
krisztian7
tag
válasz aleister #18155 üzenetére
Nem mondtam olyat, hogy nikkort nem szeretnek, mert tudom, hogy gyari legtobbszor legjobb obik, csak elsore jobbnak talaltam a sigmat, ugyanannyi penzert, csak a jelolesek megkavartak sajnos.
Amugy dontottem es 18-105 lesz a dologbol, ezen le tudom tesztelni, hogy mit szeretnek, mire hasznalnam legtobbszor, problemak is ritkabban vannak vele. Kesobb meg elcserelem valami masra, ha tudom mire van szuksegem. -
krisztian7
tag
Valóban félrement, de a lényeg érthető remélem, hogy miért döntöttem az általad is ajánlott obi mellett Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
krisztian7
tag
válasz negyedes #18159 üzenetére
pont erről az obiról (sigma) volt szó, olvass vissza egy picit.
De lényegében két teljesen különböző és árú obit nehéz összehasonlítani. Az obi állományodat nézve szerintem a sigmával mindenféleképp jobban járnál. A nikonnal nincs nagylátód, ráadásul a tele része is felesleges az 55-200 mellé. -
krisztian7
tag
A mostani felállásom a következő: d5100, 35 f1.8 és 18-105.
Ezeket kiegészíteni keresnék egy macro objektívet, mert ezek körül egyik se kiemelkedő ezen a téren. Nincs szükségem durva dologra,de szivesen befognám portrézni is néha, de nem ez lenne az elsodleges szermpont. Árban olcsóbb kategóriára gondoltam (szóval minél olcsóbb ), de max spórolok egy picit és később veszem meg, ha több dologra is tudom használni. Autofocus nem feltétlenül szükséges, makrohoz ugyse nagyon kell. -
krisztian7
tag
Köszönöm a választ, tényleg nem tűnik rossznak, autofókuszos van amúgy hasonló?
-
krisztian7
tag
Szeretnem kicsit atalakitani a mostani obiparkomat, mert szerintem tobb mindenre alkalmas lenne egy kis befektetessel. (nikon 5100, 18-105vr, 35 f1.8). Ezeket cserelnem le egy 17-50 f2.8 ra es egy 55-200vr re. Szinte allandoan a 35os van fennt most is, a 18-105 nagylatoban ok, de se portrera nem jo, se telere. A 17-50et tudnam hasznalni egy kicsit portrera is az 50 gyujtav es jobb hatterelmosas miatt. Az 55-200 meg jobb lenne neha allatokat fotozni (ez csak atmeneti, mert lecserelnem majd 70-300 vr-re). Nem tudom mennyire tudnam kivaltani a 35 ost a 17-50el, mert igazabol keves fenyeros helyen ritkan hasznalom, max marad a kulso vaku. Mit gondoltok?
-
krisztian7
tag
Gondolkozok, hogy a meglevo 18-105-t es 35 1.8-at elcserelem egy sigma 17-70 2.8-4 os hsm-re.A 18-105-t eleg kevesszer hasznalom, mert nem eleg fenyeros, meg a 35 sokkal jobb kepeket csinal mar elso ranezesre is. A 105 veget kevesszer hasznalom annyira nem hianyzik, de kirandulasok alatt sok portret keszitek amire eleg lenne a 70es veg es a 4f el mar el is lehet mosni a hatteret. Szerintetek megerne a cseret? Radasul igy cserelgetnem se kellene az obikat, kenyelmesebb lenne.
-
krisztian7
tag
Gondolkozok kicsit újítanám régebbi dolgaimat, egy kis változás soha nem árt.
Amin van: Nikon D5100, Nikor 18-105, Nikor 35mm f.1.8
Nagyon szeretek a fix 35mm-el fotózni, mert sokkal szebb rajzolata van az optikának, gyors, beltéri portréra, családi dolgokra is tökéletes, babát is jó fotózni (most még nem mozog sokat, majd később), így legtöbbször ez van az kamerán.
Ha kell a nagylátó akkor teszem fel a városi utazós fotózásnál az alapzoomot, mert ilyenkor a 35mm elfogy és sok lesz gyújtótávolságban. A zoom másik végét ritkán használom. De néha portnénál jó lenne az 50mm még jobban elkenni a hátteret, ezért nézelődök a kis alapzoom-ok között, illetve családi eseménynél nem kellene cserélnem objektívet se, amit kinéztem: Sigma 17-50mm f2.8 EX DC OS HSM
Mennyire tudom ezzel kiváltani a 35mm-es fix optikát és a másik zoom-ot? Tudom vesztek a gyújtótávolságból, ehhez később max veszek olcsón egy 55-200mm-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest