Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Byk01

    senior tag

    válasz Sefter #25277 üzenetére

    Én az új 16-80/2.8-4-ről írtam. És nem a megérés-nem megérés kérdése foglalkoztat, mert egyértelmű, hogy eszméletlenül drága, hanem az irány, amit elkezdett vele a Nikon. A régi vázak nem tudják megfelelően vezérelni az elektromágneses blendét. Ugyanígy nem tudom, hogy az AF-P verziós objektíveknél az AF/MF váltás megoldható-e a vázon lévő kapcsolóval, vagy arról is lemondhatnánk, ha ilyen obit akarnánk használni.
    Ha ezen az úton haladnak tovább, akkor új fejlesztésű objektíveket nem fogsz tudni rátenni a régi vázakra. Tény, hogy nem is feltétlenül akarsz, de a lehetőségét is elveszik tőled.
    Persze haladni kell a korral (és sütni Váncza sütőporral) és vázat is cserélni, nem csak egyre jobb objektíveket venni, de minek, amíg megfelel az is, ami most van.

    (#25286) Throme Amikor egy 220V rendezvényen feltettem az akkor még vadonat új 16-80-at a D90-re, még én sem tudtam, csak azt vettem észre, hogy csak max fényerőn hajlandó képet csinálni. Mivel nagyon friss fejlesztés volt még akkor, betudtam annak, hogy biztos demo verzió volt és még bugos. Aztán később olvastam, hogy ezekkel a régebbi vázakkal nem kompatibilis.

    [ Szerkesztve ]

    "Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Új hozzászólás Aktív témák