- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz szasanyi #71199 üzenetére
Amikor ilyenekről van szó, akkor eszembe jut a szlovák pénzügyminiszterrel készített interjú.
[link]
Magyarországon viszont, összeszerelő üzemeken kívül nem nagyon van más.
Az Euróval kapcsolatos rész is nagyon érdekes. Ők 2009-ben bevezették, és "... Szerintem Szlovákia tapasztalata az euróval nagyon pozitív. Különböző válsághelyzetekben többször is védelmet nyújtott, stabilitást hozott. Nézzük meg azt is, mi az alternatíva! Egy kis, nyitott gazdaság számára egyre nehezebb saját monetáris politikán keresztül teljesíteni az inflációs célokat..." -
szasanyi
félisten
válasz tDr1v3r #71200 üzenetére
Én "88-92 között jártam fősulira, és a déli országrészekből (Zalaegerszeg, Győr, stb.) érkezettek azt az általános nézetet képviselték, hogy a tiszán túl az már Ázsia. Azóta sok idő eltelt és volt több éskülnöbő kormány is, de a problémát egyik sem volt hajlandó magáénvá tenni és semmi érdemlegeset nem tettek a felzárkóztatás érdekében. Ez máig sem változott.
Másrészről viszont aki mondjuk Bp-en él és dolgozik az is hasonló helyzetben van mint Te - ti. ott hiába magasabbak a bérek (az ittenihez képest 2x vagy még nagyobb mértékben) az ottani lakás és albérletárahoz még az is kevés. Szóval ez nem csak itt probléma, igaz nagyrészt valóban nagyon alacsony bérezések miatt. -
félisten
válasz szasanyi #71199 üzenetére
Ez mind okes, de azon nem valtoztat, hogy amig ilyen az emberek hozzallasa addig mindegy mi jon, dolgozni nem akar.
Olvasok par helyet, az elkepzeles kb a napi 5-6 ora munka, irodaban, netto fel millio felett lenne es kedvezmenyes nyugdij.
Bezzeg amikor menni kell aranyaiban ugyanennyiert mosogatni nyugatra meg boldogan megy mind.
-
tDr1v3r
veterán
válasz szasanyi #71204 üzenetére
Nálatok Nyíregyen is iszonyatosan elszálltak az albérletárak, barátnőm szerint kb fővárosi szint most hogy ott vannak a menekült gazdag ukránok.
Veszprémben nézünk most albérleteket, de kb ugyanaz vagy akár kicsit olcsóbb szint mint Nyíregyen - megjegyzem ezzel a kérdéssel csak ő foglalkozik, rá tudok építeni de tavaly maga is nézett a városotokban albikat, sok helyi csoportban is bent van emiatt, jobban látja a piacot mint én.
#71201 Janaboy: Igen, ezt mi is észrevettük. Én iparban vagyok érdekelt (EMS), nekem KO az egész munka kérdéskör így. NI-t néztem Debrecenben de az még rosszabb pénzben mint most ott ahol vagyok, pedig innét is mindenki menekül...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
szasanyi
félisten
válasz szabonagyur #71205 üzenetére
Az elképzelésből és illúziókból nem lehet megélni. Akinek kell a jövedelem, az dolgozik (olyan helyen amilyet képességei és a lehetőségei biztosítanak). Hozzátéve, HA tud!
Szerintem a többség azért nem link, inganyélő típus csak sz@rok a munkalehetőségek és a fizetések is. Akinek van még lehetősége rá az továbbra sem "dolgozik" csak pénzt keres (mert még mindíg lehet ilyet Mo-n -, vagy idióta aki csak panaszkodik és családi pótlékból, segélyból esetleg alkalmi munkából el. De nem ez a tübség.
És azért az mégis túlzás, hogy egyes cégek túlzott ismkolai végezttséget és esetleg nyelvtudás is kérnek olyan fizetését cserébe, amiből alig lehet megélni (legutóbb többműszakos raktárost kerestek így, meg takarítót érettségivel). Degradálják sőt, hülyének nézik a magyar munkaerőt aztán arra panaszkodnak, hogy nincs ember mert "nem akartan dolgzni".tDr1v3r: szerencsére nem kell, hogy képben legye. De anélkül sem rózsás a helyzet.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz szabonagyur #71205 üzenetére
Bezzeg amikor menni kell aranyaiban ugyanennyiert mosogatni nyugatra meg boldogan megy mind
Ezek szerint nem vagy tisztában a kinti arányokkal. -
félisten
válasz Ivy.4.Ever #71209 üzenetére
De elegge, eleg sok idot toltok kint. Aki itt a gyarban dolgozna kint sem a millios munkat tolja.
-
Tamás9x
őstag
válasz szabonagyur #71210 üzenetére
Nagyon sok ismerősöm él kint, és röhögni szoktunk, már sírással egybekötve, hogy az a mocskos hanyatló nyugat olcsóbb mint itthon a bolt. És nem hülyeség, aki itthon gyári munkára szorul, nem feltétlenül segg hülye, hogy kint ne tudna jobbat vállalni. Csak épp most ez jutott neki. És vagy beszari, vagy pénze, lehetősége nincs elindulni.
Ha más nem, de én nagyon is tisztában vagyok a saját! fizetési szintemmel európai szinten, és 3-4* többet lehetne kint keresni, és ez a minimum a kinti dupla életszinvonalhoz képest, csak, mint sokan én is beszari vagyok, meg hülye, mert várom, hátha jobb lesz, de NEM! Ez nem elsz jobb És mindenki belenézhet a szívébe, hogy igen az Ő hibája is... Mert vagyunk elegen, csak ki kellene nyitnia szánkat, már ott tartanak, hogy az ételt veszik el az embertől és az egészséget.https://www.youtube.com/@kisstontour
-
szasanyi
félisten
Tamás9x: így van, bár ennél sokaknak bonyolultabb. Van csalág, családi kötelék, betegség, stb. DE aki teheti és elmegy azt teljesen megértem! Még 1 évtized így, és többségében a nyuggerek és otrobák országa lesz Mo.
Tessék, itt az újabb gyár. És az előmye csupán statisztikai értékű, a mi számunka közel 0 értékkel bír.
Aon gondolkodom, hogy ilyen és ehhez hasonló felháborítóan rossz döntésekről (sokadjára) nem olvasnak vagy hallanak az emberek, esetleg súlyos értelmezési problémáik vannak, netán egyszerűen érdektelen "lesz@rom" módban vegetálnak. Én nem látnak abból sem semmit ami a háttérben történiik.. [link] [link] [link] és ez csak az amit be is vallanak, mert már tagadhatatlan. Ez kell nekünk! -
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Hol kaphatok ilyen barna 30 cm-es ajtókitámasztót Nyíregyházán vagy Nagykállóban?
Obi-Praktiker honlapja szerint ott nincs.
Köszi.
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB
-
Tamás9x
őstag
válasz zsolti1902 #71214 üzenetére
A kossuth utcan mintha lett volna egy zar bolt, a 14 emeletessel szemben. De nem vagyok biztos, hogy ott van meg. A pazonyi vasboltban lennie kell.
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
-
Drughi
addikt
Ha találtál írd már majd meg. Garázsajtóra keresek pont ilyet.
-
szasanyi
félisten
válasz huliganboy #71217 üzenetére
Ha kérdeznek illik válaszolni, de most ezt privátban teszem mert kitiltanak a fórumról.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz Drughi #71219 üzenetére
OK. A héten fogok arra járni, írok majd mire jutottam.
Neked milyen hosszú kellene? Nekem 30cm-es, de van 25 és 20-as is.My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB
-
tDr1v3r
veterán
Apropó, Kelet Áruház alatti bowlingterem jó? Egy ideje nézegetjük már asszonnyal hogy kipróbáljuk.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
szasanyi
félisten
ELADÓ új Deepcool AG500 BK ARGB CPU hűtő.
-
embe
nagyúr
Legutóbb, kb. 2 hónapja, itt vettem a Kelet Lánc Bt.-nél, a Selyem utcán. Igaz nem ilyen festettet, csak ezüst színűt.
-
szasanyi
félisten
Tud valaki ajánlani szobai álló ventilátor típustt? Csenes típust szeretnék, az sem baj ha nem drága.
-
zsolti1902
aktív tag
Köszönöm. Szétnézek ott is, ha hamarabb, út közben nem kapok!
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB
-
embe
nagyúr
Igazolvány fotót lehet még készíttetni valahol?
-
embe
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #71231 üzenetére
Köszi!
-
zsoca67
tag
válasz Ivy.4.Ever #71215 üzenetére
KGST-én láttam ilyet.
-
myk74
senior tag
-
zsolti1902
aktív tag
Köszönöm. Annnyi tippet kaptam, hogy biztos kapok!
Mindenkinek köszönöm a segítséget!My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB
-
tDr1v3r
veterán
IPA alkoholt (99% v jobb) hol tudok vásárolni? Belváros lenne a célszerű, asszonyság arra lakik, én is ott kotlok most.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tamás9x #71184 üzenetére
Pedig nagyon egyszerű a matek, segítek.
A gonosz brüsszel nem ad péééénzt, az oroszoknak épp van jobb dolga is jelenleg ugye, pénz viszont kurva gyorsan kell, így marad a Kínához való dörgölőzés.
Mindegy honnan, csak jöjjön a lóvé, legyen mit lenyúlni meg foltozgatni a költségvetést.
Én már nem legutóbbi, hanem az ezelőtti választáskor sem értettem, hogy lettek megint ezek megszavazva, de most amit művelnek azt már kis túlzással egy idomított majom is felfogja, hogy hova vezet, épp ezért most a józan eszemre hallgatva elképzelhetetlennek tartom, hogy ezek még egy ciklust megéljenek. Szerintem valahol ezt már ők is sejtik, aztán most a 19-re még húznak egy lapot, osztanak annyi pénzt még maguk között amennyit nem szégyellnek, meg tudnak, aztán majd az új kormány meg üres kasszával, csilliárdos adósságokkal, meg kihátrálhatatlan sok évre szóló szerződésekkel csináljon amit akar, sőt még majd megy is a szardobálás, hogy tessék az új kormány semmit se felmutatni, (hogy is tudna, mikor lóvé sehol se lenne, max a csúnya nyugat felől jöhetne a lé ha látnák esetleg újra a demokrácia nevű valami halovány szikráját) de ők ezt pont lefossák, annyi lóvéból amit már az évek alatt lenyúltak vígan ellesz az egész pereputty akár 2-3 generáción át is.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz Shkiz0 #71243 üzenetére
"...de most amit művelnek azt már kis túlzással egy idomított majom is felfogja, hogy hova vezet, épp ezért most a józan eszemre hallgatva elképzelhetetlennek tartom, hogy ezek még egy ciklust megéljenek."
Orbán drogosan orgiázhatna férfiakkal élő adásban. Ők akkor is a biztonságot és stabilitást jelentik a választóknak, mert "legalább ezt ismerik". Az aksigyárak meg nagyon kevés embert érintenek közvetlenül. A többi meg leszarja. De még akit érint, azok közül is túl hülyék sokan, hogy felfogják. Például a vendégmunkásoktól félnek, de kognitívan képtelenek összekapcsolni, hogy az nem magától intéződött, meg nem a polgármester volt, hanem a kormány.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Apropó akkugyár, a főtéren van aláírásgyűjtés, csütörtökön 5-kor lesz utcafórum is. (LMP-s)
-
tDr1v3r
veterán
válasz szasanyi #71249 üzenetére
Ugyanezt elmondtam nekik én is. Itt a magyarság jövője szvsz az ha minél többen kivándorolnak és az adott országban alapítanak helyi magyar közösségeket, akkor fennmarad a kultúránk.
Ez az ország halott, úgy ahogy van.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest