Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • keIdor

    titán

    válasz carl18 #17544 üzenetére

    Sokszor nem veszitek figyelembe a fizikát. Biztos vagyok abban, hogy az eddigi trendet 12nm-en nem is tudták volna tartani, ezért se kezdtek bele már 2018 elején.
    A Titan V-ből nagyon is ki lehet indulni abban az esetben, ha a Turing marad Volta alapon. Az eddig kiszivárgott specek alapján nem lett volna meg az eddigi ugrás. (3584 CUDA Core kevés, pont a Titan V miatt lehet erre következtetni)

    Ezért mondogattam és értetlenkedtem én már márciusban itt a topikban, hogy nem értem, hogy ilyen specek alapján miért vártok Titan V+30%-ot, mert ennyi kéne hogy folytatódjon a trend. Valaki írta a drivert... nincs az a driver, ami "Titan V 2/3-ad" CUDA Core-al ráver a +30%-ot a Titan V-re.

    Valami nagyon nagyot kell alakítsanak 7nm-en, vagy másik architektúra kell, vagy meg kell variálni úgy a számozást, hogy ne lehessen kiigazodni, de az eddigi specek alapján ez hurka...

    Ugye mondták 2-3 éve az Inteles fórumokba is, hogy ott van a "fiókban" a csodafegyver ha az AMD hirtelen feltámadna, csak szándékosan visszafogják a fejlődést. Ja, aztán a 10nm sem megy nekik, 3 éves csúszások vannak, jön a Threadripper 2, látszik, hogy megy a pánikolás, hirtelen "felmond" a CEO is. Nincs olyan, hogy csodafegyver. Nem fognak több dollár milliárdos fejlesztési költséget a "fiókba" kifejleszteni, ilyen nincs, csak a gyerek mesében. nVidia-nál is ugyanez van, nem tudnak örökké fenntartani egy fejlődést, mert közbe fog szólni a fizika egy idő után és ez az, amit nem vesztek elég sokan figyelembe. A Titan V-ből szépen leszűrhető, hogy ez, 12nm-en kevés, nem véletlen nem dobtak semmit a piacra év elején, megtehették volna, csak +15% lett volna körülbelül.

    ¡GLORIA A LAS PLAGAS!

Új hozzászólás Aktív témák