Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Loha #10156 üzenetére

    Nem csak hardcore gamer van, hanem casual is. Sőt, a casual többet ér, mert sokkal többen vannak. Irodába senki sem vesz már dGPU-t.

    Az architektúra csak egy eleme a rendszernek. Win RT lesz ARM-ra. Nyilván mire itt a Maxwell már lesz új Win is, vagy ha nem is új, akkor egy jobban kigyúrt. Nem marad a Win RT örökké a kezdeti szinten. Az biztos, hogy az NVIDIA-nak nincs x86/AMD64 licence, vagyis csak olyan cGPU-t képes készíteni, ami az ARM-hoz köthető architekturálisan, erre van licencük.

    Az APU-t nagyon rosszul látod. A skálázhatóság hívta életre a koncepciót, mert semmi esélyed skálázni a homogén többmagos rendszert, csak ha kiheréled az egy szálú teljesítményt. Ha csak az AMD érdeke lenne ez az egész, akkor az Intel nem állt volna elő az Ivy Bridge-dzsel és az NV sem tervezne APU-t. A valóság az, hogy a heterogén többmagos rendszerekben az összes cég hisz, és nem csak az AMD. Hozzájuk csak azért kötik az APU-kat, mert az AMD látta meg először a skálázhatóság problémáját, és elsőként is reagáltak rá.

    Hihetsz elméletekben, hogy az NV eredetileg így meg úgy tervezte, de ebben az esetben megvalósíthatatlan dolgokban hiszel. Nincs értelme egy ekkora lapkát lehozni erre a piacra, mert tranzisztorok milliárdjai állnának benne kihasználatlanul a gyártás pedig vinné a pénzt. Jobban megéri tervezni ide egy másik lapkát, mert a GK110 alkalmatlan a versenyre. Ezt a HPC-re tervezték és ennyi. Többet nem is akarnak, mert a mérnökök látják, hogy az extrák a GeForce piacán korlátokat is jelentenek.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák