Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • X Factor

    addikt

    válasz -=RelakS=- #7627 üzenetére

    Ebben a témában én leginkább a gyártókra haragszom, egyszerűen nem öntöttek tiszta vizet a pohárba, h. mi micsoda és hogyan műkődik és mi mit csinál, plusz elvárt igény esetén milyen beállitások passzolnak hozzá. (Ok, van pár grafikon, pár minimalista leiras, de az h. az embereke arcába nyomták volna az infókat, elmaradt)

    Ezzel teret engedtek olyan vitáknak amik sok esetben, minden technikai paramért,tudást mellőznek, kvázi hit viták zajlanak megannyi fórumon.

    Mi is Így olvasva, igazából ugyanazt irogatjuk egymásnak. Meg jól le is irtad a lényeget, pár mondatban mi miért hogyan mukodik.

    Annyival egésziteném ki, h. a csgo és overwatch vagy mas kompetitiv fps kicsit kivételes, mert egyrészt egy hajszariton is elfutnak, masfelől vagy engine sajatossag vagy egyéb dolgok miatt a jatekosok szeretik ha 300fps-el megy, ami azért ha belegondolsz elég szürreális.

    maajsz

    Minden extra okoz input lagot, akárhogy is nézed mivel valamilyen számítási folyamat van mögötte

    Ezt a v-sync+adaptiv sync dolgot nem is értem.

    Most, ha tényleg nem is értedm akkor miért jelented ki az első mondatodban, h. mi történik :)

    No offense, tényleg nehogy magadra vedd, csak szerintem ez a példa is mutatja, amit fentebb emlitettem. Mind az NV mind az AMD bár adott ki fact sheet-et, a userekben történő tudatositas h. mi micsoda és hogyan mukodik elmaradt.

    Az utóbbi konkrétan azért jött létre, hogy elengedhesd a v-syncet, úgy hogy ne legyen tearinged.

    Ez részeben így is van, de ebben a felállásban továbbra is az a kérdés, h. mi történik ha kilépsz a specifikáció szerinti range-ből, ahol a gsync aktÍv. Tehát amig 40-144 range-ben vagy aktiv, a gsync, nincs input lag novekmeny, minden egyes gpu bufferbol megjelenitesre tovabb kuldott frame, a kijelzo szinkronizacionak megfeleloen jelenik meg tearing nelkul. Ha atleped a 144-et, akkor a gsync megszunik, innentol annak fuggvenyben h. milyen egyeb beallitasok vannak aktivalva tobb scenario letezik.

    Innen fakad a gyartoi es egyeb ajanlas mert ilyenkor ha vsync on aktiv, akkor nem tudod meghaladnia gsync range felső értékét. nyilvan ha tobbet akarsz mind 144, akkor kikell kapcsolni, ez esetben viszont ugye semmi nem aktiv. Illetve van a fast sync, ahol 3 frame kerul a gpu buffer-be es mindig csak az utolso rajzolodik ki, ha atleped a 144-et, a semminel jobb, de nem az igazi.

    nyul105

    utánanézek majd, de asszem kb 2 éve. Még azelőtt megcsináltaK, h. a gsync compatible elérhető lett volna.

    [ Szerkesztve ]

    Make things work

Új hozzászólás Aktív témák