Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • muxi-muxi

    senior tag

    válasz N_A_S #32767 üzenetére

    Én 3700X-szel hajtom, minden különösebb probléma nélkül. Egy picit több kakaó van a nyolcvanasban 1440p-ben, 4K-ban meg biztos hogy hatalmas ugrás van a két kártya közt. (főleg a 80-as fedélzeti memóriája okán, de több számolóegysége is van, stb.) Szerintem a 3080-as korszak már lassan véget ér, sajnos sokat kellett várni rá míg megint emberi lett az ára, de ezen már kár vekengeni. Ha 3X8 pin-es kártyákat keresel, én tuti három külön ágról hajtanám meg. Léggel sajna már egyiket sem lehet normálisan hűteni (legalábbis rendesen meg kell járatni a házventiket is, és jól szellőző, mesh ház kell), ha évekre tervezel, jó szolgálatot tehet a víz. (Bár mint mondottam volt, ez a VGA már "idejétmúlt", nyakunkon az utóda/i)

    Személy szerint én egy 750W-os táppal nem forszíroznám a tuningot, bár bőven benne van az ajánlott kategóriában a tápod.

    Mindegyik kártya jó lehet, amiket nézegetsz. Megfelelő hűtésük van, nem forr el az agyuk. Nekem Giga van, igaz csak a 2X8 pin-es, annak szerintem jó a hűtése (négyslotos böhönc, és 2D-ben passzív), de túl sok tartalék nem volt benne (nagyjából 2Ghz boost a vége). Fordult már meg TUF meg STRIX hűtés is a gépemben, az előbbit az ízlésemnek hangosnak tartom, a Strix jó volt. (hozzáteszem ezek még prevgen VGA-k voltak - TUF 5700XT, Strix 2070 OC.)

    AM4-nél már csak egy proci van, amivel JÁTÉKok terén fejlődni lehet az az 5800X3D, de szerintem még borsos az ára. Tesztek már vannak a neten, lehet őket nézegetni.

    Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

Új hozzászólás Aktív témák