- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Custom vizet kedvelo kollegaktol kerdeznem, mennyire erdemes lecserelni a jatekvizemet erre a komplett szettre?
Igazsag szerint ha beferne talan inkabb ezt vennem, sokkal durvabb a pumpa viszont a haziko tetejebe nem fog beferni a borda mert mocsok vastag
A haz elejeben meg mar a VGA jatekvize van, termeszetesen rovid csovekkel, lehetetlen lenne a haz tetejebe atrakni.
Csapagyas lett a jatekvizem, ha van egyaltalan ebben olyan, de valami marhara zorog benne az biztos, egyre borzalmasabb hangja van, avagy megy vissza gariba, de akkor vagy 2 hetig nem lesz hutom az is biztos, es arra gondoltam elobb veszek valamit, majd kuldom a regit gariba, ahogy visszajon garibol mar adom is el a jatekvizet ahogy van...
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #91650 üzenetére
"Majd meg holnap megprobalok rajonni, hogy a szemuveges muanyag keretet hova a banatba kell bepattintani"
Kiveszed a facial interface-t (azt amire a szilikonos maszkot rahuztad), berakod a szemuveges keretet es visszateszed a facial interface-t. De ha ugy latod hogy nem kell a szemuveg akkor inkabb hagyd, mert vesztesz vele egy kis FOV-t. Nekem egyebkent ez van [link] de nem mondhatnam hogy idealis pont azert mert ezzel is vesztettem FOV-t. Azt mondjak a VR Cover valtozattal nem vesztesz, de nem igazan akarok annyit experimentalni vele. Lehet azt a silikonos szettet azert rendelek mert a kontollerekre jo lenne aztan a maszkot is kiprobalom ha mar itt lesz.Igaz hogy SD835 van csak benne mint az S8-ban, de itt nem throttlingol mert van ott batar rez hutes es venti is (meg ha nem is hallod). Ezert is ilyen nehez a HMD. Raadasul nemhogy nem throttlingol, meg magasabb orajeleken is jar. Plusz van meg ott jopar szoftveres trukk OS szinten (dinamikus CPU es GPU orajelek terheles szerint) plusz foveated rendering. Ezt szinten mindegyik jatek hasznalja, van hogy jobban latszik van hogy nem a jatek grafikajatol fuggoen.
Arra is figyelj hogy mindig rakd el nehogy nap erje a lencseket mert kiegeti a kijelzoket.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #91651 üzenetére
Allitolag levego bubi csinalja ezt a hulye hangot
Ma is tanultam, mar csak azt kellene tudjam, hogy engedjem ki belole, ugy, hogy ne kelljen a vizet is kiengedni
Viszont azt is irjak, hogy siman csak a pumpa fos ahogy van...
Meg van aki azt irtja miota felfutotte a vizet benne prime95-el azota nem csinalja a cucc, gondolom ott tenyleg buborek volt es kimozdult a helyerol a melegviz miatt.
Nah prime95-om pont van itthon a WD40 mellett a polcon, mindjart kifustolom en ezt...
-
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #91654 üzenetére
*Update, procim nem stabil 5GHz-en 1.32Vig, szoval csak ugy tunt mintha
4.9-en viszont egeszen barati feszultseg kell neki, marad igy.
Erre akkor jottem ra amikor probaltam felfuteni a vizet prime95 small FFT-vel, hogy a pumpa kerrego hangjat "megszuntessem"
A hazat forgattam ide oda, levego bubi most mar a pumpaban van, latszik a kis ablakon, de a kerrego hangja megint elojott...mehet vissza gariba...
-
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #91654 üzenetére
folyadekhutesnel valamennyi folyadek eltunik. mivel keverekrol beszelunk, ezert jellemzoen nem desztviz van a rendszerben, tehat technikailag nem viz. az eltuno viz zart rendszernel reszben a csoveken keresztul tunik el, reszben az illesztesi hezagokon szublimalhat el. ezt szabad szemmel nem latni. havi szinten kb 0,1% koruli ertekrol beszelunk, de ez elegge fugg a csatlakozoktol es a csovektol.
zart vizhuteseknel jellemzoen emiatt szokott leegni a pumpa. a megoldas jellemzoen egy extra tartaly szokott lenni tobb folyadekkal kitolni az elettartamot. nyitott rendszereknel (azaz epitett vizhutesnel) az ember siman ratolt, en is azt csinalom parhavonta.
par corsair huto egyebkent jellemzoen ezert egette le idejekoran a pumpat.
setet kerdezz ra a vizes topikban (tippre az egyik leghcbb szakmai topik az oldalon), a DDC310et nem ismerem, de ahogy nezem egy 10Wos DDC varians. az alap DDC ugye az egyik legjobb pumpa a D5 mellett, picit jobb az emelomagassaga (ez majdnem mindegy) de picit hangosabb a D5nel. ez mondjuk gyengebb, de 10W azert eleg, nalam a 20Wos D5 max fordulaton egyedul feltolteskor es az elso orakban ment. az ST360 egy 30as radi: CPUra eleg lesz, ha GPUt is be akarod kotni kesobb akkor nem art meg egy, de azt be tudod kotni. cserebe semmivel nem akad ossze.
---
VR cover a legjobb beruhazas, es moshato. utobbi elonye hasznalva jon elo. nekem harom parnam is van hozza.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Raymond
félisten
válasz keIdor #91663 üzenetére
Nem tudom mit csinalnak az emberek de neztem ma egy 2080Ti OC thread-et a reddit-en es eleg elszalt orajeleket irkaltak be zomeben. 2100Mhz+ es hasonlok. En ilyeneket messze nem latom a sima 2080-al se. Mindegy hogy vizhutes volt naluk mert nalam se a hutes a problema hanem az hogy 2000Mhz felett (2025Mhz) meg enyhe alulfeszel (1031mV) is mar power limit problema van pedig ki van tolva 268W-ig. Marming az OC scanner egesz odaig eljut. Ha nem tolom ki es hagyom 215W-on akkor olyan 1920-1950Mhz kozott van mert ott lesz power limit. A homersekletek vegig problemamentesek es a ventik is az also 50-es regiokban vannak.
Mondjuk en 925mV-n jaratom 1920Mhz-en mert annak tobb ertelme van hogy ugy 200W alatt megy csak furanak tartottam hogy 2100Mhz+ amiket irkodnak hasznalatra, van itt aki tolja 2100Mhz-eken a 2080/2080S/2080Ti kartyajat?
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #91664 üzenetére
Nekem as Asus Dual 2080-am max 2070MHz-en volt stabil, es onnan dobalta el az orajelet amikor melegedett.
OC scannerrel meg talan max ~2040 volt amit tudott ha jol emlekszem.
Viszont a Ti az OC scanner altal (erosen driver fuggo azert valahol csak max 2100, de volt mar 2130 foleg elso drivereknel) 2115MHz-rol indul es megy lefele eppen fogyasztas/TDP limit es melegedes hatasara.
Havernak ugyan ilyen kartyaja mint nekem van csak ujabb, oven mar Samu ram van es neki pontosan egy boost lepcsovel megy jobban mint nekem, neki 2130-ig a peak szinte barmelyik driverrel es onnan esik le.
A 2080 Ti-k picit magasabb orajelen mennek max, de iszonyatosan durvan bele tud nyalni a TDP limitbe, szerintem ha lehetne adni neki 400Wattot meg abba is belenyalna.
Sokkal kevesbe lehet "besaccolni" a biztos orajelet nem ugy mint a 2080 volt.
A 2080 nekem kb ugy viselkedett mint az elodje a 1080 Ti, avagy ha melegedett akkor elkezdte dobalni az orajelet le, de nem voltak "ingadozasok", nem voltak jatek/terheles fuggo elteresek igazan.
2080 Ti-nal az sem mindegy mivel jatszok, vannak jatekok ahol a ~2000Mhz az atlag orajel, egyszeruen eddig futja a TDP bol (330W az en kartyamnal)
De vannak olyan jatekok ahol kozel 2100MHz is megvan atlagban (ez a ritkabb)
Nagy atlagban azt mondom, hogy 2050-70 kornyeken latom a GPU-t uzem kozben.Szerintem pont ezert is vannak ezek szet korlatozva az nVidia altal, ez a csiszolt 16nm, bocsanat 12nm ennyit tud, elszabadulna a pokol azonnal ha lehetne feszt allitani + brutal TDP limit melle...
...
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91660 üzenetére
Bekoszontem oda abba a topikba a kis drone-ommal , koszi a tippet
Kozben egyik itteni haverral beszeltem, neki full epitett vize van, 480-as radiatoron CPU es VGA, full merev csoves cucc, csili vili minden.
O azt mondta minel nagyobb annal jobb, es induljak el a 45mm radival, nagy pumpaval.
Ami nem fer be a hazba, azt ugyesen szereljem a gep tetejere, hatuljara, barhova ha tudom persze igenyesen.
Mondott egy tippet, hogy egy kis ugyesseggel a pumpat siman lehet kvulre, hatulra, mint szoktak is, de akar lehet a 360-as radit is, es akkor aztan nem lesz bajom abbol hogy a VGA AIO eleve befuti a hazat.
Meg latok is benne fantaziat, igazabol van itthon minden ami kell, csak a vizhutest kellene kitalajam milyet is akarok[ Szerkesztve ]
...
-
keIdor
titán
Eladó szélvédőre akasztható dísz, kell valakinek?
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
snecy20
nagyúr
Mély megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy ilyen monitort még kapni újonnan...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Az meg a másik, jobb helyeken ez már az ingyen, vagy tábla csokiért elvihető kategória volt már évekkel ezelőtt is.
Pár ezressel drágábban 24'' 1080p 75Hz IPS Freesync is van már. ~ más dimenzió.[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91660 üzenetére
Akkor ha jol sejtem ezzel a EK-KIT P360 Custom 360mm Complete Watercooling Kit-el jobban jarnek, ebben D5 pumpa van, Vardar ventik. 40mm radi stb.
...
-
cyberkind
félisten
Új Bioshock, új Ghostbusters, mi jöhet még?
-
Devid_81
félisten
Most nezem az AMD talalgatost, de ez a pecsi kollega csak nem bir magaval
...
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #91676 üzenetére
Ugyesen megoldottak
Intel Z490 Motherboards For 10th Gen Comet Lake-S CPUs Expected To Launch in April 2020
Egy ujabb dead end cucc incoming
De tutira ez meg 4 fps-el jobb lesz jatekra mint a 9xxx szeria, ugyhogy tovabbra is verhetik magukat[ Szerkesztve ]
...
-
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91679 üzenetére
Olvasgattam kozben errol a pumpa hibarol az Alphacool Solonal, ha irok egy mailt a gyartonak, es evidence-t akkor kuldenek masik pumpat+feltolto szettet meg egy kis folyadekot gariban.
Azon gondolkodom mi lenne ha megtartanam a jelenlegi radiatort es inkabb vennek hozza egy D5-ot+tartaly+csovek+fitting+cpu blokk.
Csak a mostani radiator az 11/8-as...ami ha jol sejtem az egyik legkisebb atmeroju cucc ami a piacon van es a flow rate-et gondolom jol pofan is veri...
Erdemes lenne erre a radiatorra epiteni?
Vagy inkabb csereljem az egeszet es akkor lehetoleg 16/10-essel csinaljam az egeszet?Bocs, hogy Teged bombazlak, nem is a megfelelo topikban, de a vizesben azota sem irtak a kerdesemre
...
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91681 üzenetére
Aha rezbol van, de akkor ha masik kell akkor nem szorakozok ezzel a radival inkabb.
Gondoltam sporolhatnek picit az egeszen ha a radiator jo lenneViszont az Alphacool solo pumpa tegnap ment zorges mentesen, fogalmam sincs ez most jot vagy rosszat jelent, de irok az Alphacoolnak, hogy baj van, aztan ha tenyleg kuldenek masik pumpat akkor max ha elojon a problema akkor csere azonnal es onnan megy az egesz a piacra a null km-es uj pumpaval.
Es onnan meg dobok valami borzalmat a hazba/ra...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #91682 üzenetére
ja, az jo otletnek tunik.
igazabol az egesz epitett viznek pont azert lenne ertelme, mert lehet rakni nagyobb pumpat, arban meg egy DCP150 es egy DDC (ne adj isten D5) kozott azert nem akkora a kulonbseg. jo, a D5ot nehez elpakolni a hazba, de mostanaban az 5.25 es 3.5os tarolok nelkuli miditornyok koraban ez ne legyen mar akkora problema.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #91683 üzenetére
Akkor mar inkabb egy D5 lesz a vege, az befer a hazba, valahogy megoldom.
Rakok egy vastag radit hazon kivulre plusz a VGA AIO-t meg kell probaljam a haz tetejebe berakni ideiglenesen ha tudom, hogy ne fujja telibe az egesz hazat meleg levegovel.
Majd szepen aprodonkent megveszek mindent, egyszerre sok penz lenne most, addig meg elleszek a csattogo Alphacool Soloval+ha jon hozza masik pumpa garibol az csak hab lesz a tortan
Vegeredmeny az lesz, hogy 360x45 hazon kivulre, 360x30 haz tetejebe, VGA-ra full blokk, CPU-nak is valami blokk.
A haz elejebe meg berakok 3 ventit ami vegre friss huvoset fog befujni a gepbe.
Eddig is nehezen vittem mar arrebb a gepet, ezzel meg adok neki vagy +5kilot tuti
Egyedul a kulso radit sajnalom elore, mert az jobban fog porosodni, de annyi baj legyen[ Szerkesztve ]
...
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #91682 üzenetére
A helyedben összeválogatnék egy rendes elemekből álló épített vizet majd megrendelném. Amint megjött összeraktam és ha minden rendben, akkor adnám is el az Alphacool-t úgy ahogy van.
Nem bántam meg az épített vizet.
Esetemben a szivattyú+tartály és a radiátor használtan volt, de minden más része újonnan lett rendelve a caseking.de-ről ami ugye UK-ban/ben overclockers.co.uk.
Olyan hűtési teljesítményre tettem szert CPU esetén, ami az akár 255W-ot benyaló 9900K-t is 5,1GHz@1,275-1,28v-on megfogja. Prime95-ben. Nyáron is.
A mostani VGA-t hetente vizezni akarom, de nem szabad. Mert egy év múlva ilyenkor már vehetek is egy új Nv 3000 szériás kártyát
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #91685 üzenetére
Az lesz, hogy berendelek mindent majd jovore, kozben intezem a garijat az Alphacoolnak.
Majd ha megjon minden akkor osszerakom es a mostani hutokbol egy kis penzt visszatermelek a legvegen.
De mindenkeppen nem-merev csoves rendszert akarok, rosszabbul nez ki, de csereben konnyebb egy procicsere vagy barmi piszkalas a gepbenEn valahol 1.30v korul lepem at a huthetosegi kuszobot a mostanival.
Erdekes modon 200W korul mutatja a HWinfo64 nekem a max fogyasztast, regebben mintha tobb lett volna ekkora fesz mellett...vagy csak en emlekszem rosszul, ami siman elofordul[ Szerkesztve ]
...
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #91686 üzenetére
A házam az 583 x 230 x 560 mm méretű full tower :
Régi szett még: 4790K, AF240, 3x 200 TT venti, 3x 120 bq! SW 3 PWM
Az épített vízhez 16/10-es csőből rendeltem két métert (ez nem a végleges rendelési listám) és azt darabolgattam úgy, hogy ne szívassam meg magamat ha bármi miatt le kell tekernem a CPU blokkot a helyéről, így kanyargósan ugyan de szerintem nem zavaró módon ráhagyással megcsináltam:
még itt is a 4790K van bentA szivattyú bal oldali csatlakozásánál megy ki a folyadék, és nyomja be a CPU blokkba, a blokkból kijövő ágon megy be a radiátorba, majd a radiátorból a szivattyú+tartályba.
Az általam használt Noiseblocker NB-eLoop B14-PS Black ventilátorok 30 mm vastagok, plusz a radiátor 40mm-es vastagsága. Azaz egy 100mm-es masszív tömb van a ház elejében
Mindez a ház belsejében.
Éppen, hogy elfértem, és a tartály teteje és a VGA vége között van egy kevés hely.
Ha most még a VGA-t is bevenném a vizes buliba, akkor ott is ráhagyással csinálnám meg a csövezést.
A szivattyú kimenő ágán van egy T elosztó, annak a végén egy csap és egy kézzel betekert dugó. Ezen a csapon keresztül le tudom engedi a vizet a rendszerből, de ehhez a szivattyú+tartályt le kell csavarozzam az alul lévő be quiet! ventilátorról és aztán mehet a leengedés.
Ja és a csőből maradt egy meg nem mondom pontosan hány centis darab, de van vagy 30-40 és ezt egy csatlakozóval rá tudom rögzíteni a csap végére. A másik végét meg egy flakonba vagy bármibe bele tudom vezetni kényelmesen.
Viszont a ház így ezzel a benne lévő anyagmennyiséggel nehéz lett
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
keIdor
titán
No, jön a RE 3 Remake is, ígéretesnek látom, alig várom! 2020.04.03.
Öléggé oda fog bacni a tavasz![ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #91691 üzenetére
Tegnap este odaig jutottam, hogy a hoban elmentunk a haverokkal es par arcot lelottunk egy haznal ahol buli volt, majd a feleseg meg lett mentve a gonosz banditaktol akik megoltek a ferjet es aztan hazavittuk a menedekhelyre a csajt...akkor nekem meg sok van hatra mi?
...
-
Puma K
nagyúr
-
Devid_81
félisten
Itt is ket verzio lesz, az erosebb ami native 4K meg a gyengebb.
Azert 12TF, ray tracing, zen2 stb...most a PC-knek lesz egy kis ido mire felzarkoznak[ Szerkesztve ]
...
-
Raymond
félisten
-
ScomComputer
veterán
Ez lesz a jó.....
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen program, ami...?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest