Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz TTomax #76174 üzenetére

    ja, 100%os gpu skalazodas mellett tenyleg kb 1080Ti szintrol beszelunk, ez igaz :R gyakorlatban kb 1070/1080Ti, bar a 290X alapjan nem a VRam nem igazan fogy el.*

    ahogy az elso teszteket neztem (es csak azokat!), az 1070 picit gyorsabb volt a Tinel, viszont kb tuningban ugyanott fogytak el ahogy emlekszem. rosszul emlekeztem az aranyokra, igazad van.

    *a memallokacios strategia miatt ellenben a 980Ti siman meg fog enni 4GB ram folott ott ahol a 980 alatta marad, gyakorlatban VGAknal cellak felulirasa helyett altalaban ures cellakat preferal a vezerles akkor is, ha az adott hasznalt cella mar felulirhato lenne es emiatt tunik magasabbnak a memhasznalat tobb rendelkezesre allo memoria mellett. gyakorlatban a hasznalt de felulirhato cellanal ido mehet el az uritesre es egyszerubb siman nem foglalkozni vele. akkor van baj amikor nincs ures cella, es nincs eleg felulirhato, tehat egy kepkocka mar nem fer bele a memoriaba. az viszont azonnal latszik a frametimeokon, ld 8800gt 256MB. ez egy altalanos optimizacios trukk abban az esetben, ha van sok memoria ellenben a valaszido (variancia) kritikus.

    Devid_81: akkor is eldobja magat, ha a VRM es a memoria tesztre kap egy extra ventit pl gyorskotozovel?

    lehet a TDP limit kiiktatasa novel annyit a VRM / ram kornyeken valaminek, hogy ott mar hibazik. nalam Far Cry 5 dobalta el magat 3+ ora utan amikor nem volt leveve a gephaz oldala es 30+ fok volt a szobaban (Skandinavia az uj Magyarorszag), ugy hogy kozben az osszes hofok latszolag oke volt.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák