Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rasiel

    senior tag

    válasz proci985 #35982 üzenetére

    Nagyban függ ez az egész attól, ki hogyan használja a gépét. Nekem Windows betöltés után 1,1-1,2 GB RAM van használatban úgy, hogy több automatikusan induló programom is van (ezek közül pl. tűzfal, vírusírtó kéri a legtöbbet). Ha emellett elkezdek böngészni a neten, több oldalt megnyitva (persze itt elsősorban nem pl. YouTube videókra kell gondolni), úgy ~ 2GB-ig megy fel a használat. Persze emellé még jön pár megnyitott program, amelyek azért nem kérnek sok RAM-ot. Ha még pluszba megnyitok egy játékot, akkor az nem fog 5,5-6 GB-ot elvenni a fizikai memóriából, ergo korrekten ki tudok jönni 8 GB-ból, nekem jelenleg ezért sincs szükségem 16-ra. Viszont azt is megértem, ha valakinek valami oknál fogva nem elég a 8, hiszen nem mindenkinek egyformák a felhasználói szokásai. Van olyan ismerősöm, aki mindig 70 tonna lapot megnyít a böngészőjében, emellett még dolgozik is a gépen, több program meg van neki nyitva, amelyek azért tudják zabálni a RAM-ot, tehát nem csodálom, hogy kifut a 8-ból.
    Egyszerű átlagfelhasználóknak, akik csak netezésre, filmnézésre, stb. szokták használni a gépüket, 4 GB szoktam beletenni a PC-jükbe. Akik játékra is, azoknak 8 GB alatt semmiképp. Akik meg az előbbieknél "extrémebb" módon szokták használni, azoknak meg 16.

    Én 2009-ben 2x1 gigával kezdtem, viszonylag szűkös keretből kellett a gépet kihoznom. :) Sokáig nem is volt elég, 4-re léptem fel, aztán meg a mostani 8.

    (#35983) iszilard: "...Crytek gépet épít..."
    Biztos vagy benne? :) Esélyes, hogy abból nem lesz semmi. ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák