Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Sonja #10371 üzenetére

    :N Nem tudom, hány ilyen hsz lesz még itt. :((( (Leszámítva a multis játékokat, amelyekhez kell a CPU, de nem a VGA miatt.)
    Nekem simán jó volt az 560ti szintre húzott 560 alá egy 3.7GHz-en (szar G41 lapban addig lehetett húzni beállítási lehetőségek nélkül) járó E5800. A VGA 98-100%-on ment (régebbi játékoknál persze nem, ott leszabályoztam a karit), semmiféle FPS-zuhanás nem volt, és még a 4 magot igénylő játékok is 30-35FPS-szel mentek, azaz a "harmatgyenge" proci egyáltalán nem csökkentette a játékélményt. Ugyanezt a karit teszteltem i5-tel is, tehát nem a levegőbe beszélek. Ahol az E5800 kihajtotta az 560ti-t (Oblivion, Witcher 2, stb graf. igényesebb progik), ott szignifikáns gyorsulás nem volt mérhető i5-tel. Ahol kellett a +2 mag, ott természetesen volt gyorsulás, de az extra magok, és nem a proci sebessége miatt (viszont, mint írtam, a 2 magos procival is játszhatóak voltak ezek a játékok).
    A lényeg: egy Q9-es proci simán kihajt egy 560ti-t, persze nyilván nem Quake 2-ben, vagy buta DX9 beállításokkal.

    Brekkk: Csak magas szintű grafikát kellene használni, és simán kihajtja az 560ti-t egy kicsit megtuningolt C2D is, Q9-ről már nem is beszélve (van pár ismerősöm, aki ilyen teljesítményű nV v. AMD karit használ ki vele). Ha meg nem játszol olyan játékkal (vagy olyan beállítással), amelynek kell az erős VGA, tök fölöslegesen dobtad ki rá a pénzt, de ha már van, akkor tényleg vegyen az ember alá egy szintén szükségtelen, drága procit is. :K Ráadásul erős CPU-limit esetén a VGA órajeleinek csökkentésével is kaphatunk FPS-növekedést, illetve eltűnhetnek a lagok.
    A hirtelen FPS zuhanás amúgy inkább rossz tuning (RAM-kezelés, hibajavítás) esetleg kevés cache következménye, nem a CPU-limité (nálam legalábbis CPU-limit esetén sem fordult elő), mert utóbbi estén gyengébb ugyan a VGA teljesítménye, viszont nem zuhog le véletlenszerűen, ahogy egy erősebb proci tuningja esetén is simán zuhoghat, ha a tuning nincs rendesen kitesztelve.

    [ Módosította: stevve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák