- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
Aug. 27.-én megjelent a 306.02-es béta. Tesztelte már valaki?
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
banfigy2
csendes tag
Sziasztok,
Visszaolvasva sem találtam ilyen hibát senkinél:
Egy PC konfigból kivettem és egy másikba beraktam amin win7 fut a GeForce GTX 560-m majd a driver-t is.. A gép elindul de csak valami szörnyűséges 600x800-as butított futásba. A vezérlőpulton is csak a 600x800-as felbontás van és nem lehet állítani. Mitől lehet?
Köszi.:
-
Faterkam
addikt
Igen, erre jutottam én is, mert igazából amivel néztem, ott semmi kiugró sebességnövekedést nem láttam. Sőt semmilyet. Azért fennhagytam. Nálam a leggyorsabb a 304.79 béta volt, de az is csak 1-2 FPS-el.
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Faterkam
addikt
válasz Zodicus #9370 üzenetére
BF3 ezekkel a beállításokkal 55-60 FPS. Szerintem ez egy régi Lga775-ös géptől nem rossz
CPU alap 2,6Ghz
VGA gyári beállításon (alulfeszelve 0,987v)
Ramok: alap 1066MhzÉn antituning vagyok
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Mitől lehet az, hogy elindítok játékot vagy 3dmarkot, és kb fele, harmada fps-el fut minden.Aztán újraindítom gépet, és minden oké. Kb minden másnap előfordul.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Pipó
őstag
válasz JoolsNOS #9372 üzenetére
Amikor csinálja, nézd meg, mennyire használta a vga-t. (pl. afterburner) Szerintem annál a játéknál nem kapcsol fel valami miatt időnként 3D-be, csak low 3D-be, vagy ha fel is kapcsol, nagyon alacsony kihasználtsággal. Ha így van, állítsd be a drájverben külön erre a játékra a "maximális teljesítmény előnyben részesítése" opciót, ne a globálist használd.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Helmoras
őstag
Én ezzel az uj driverrel kapcsolatban azt vettem észre hogy lényegesen hűvösebb a kártya, mondjuk lehet a jobb időnek is köze van hozzá...
-
zippofcy
senior tag
Érdeklődnék hogy mit lehet csinálni egy olyan gyárilag húzott 560 Ti kártyával aminek a BIOSában (ahogy a mellékelt képen látható) a volt értékek 3D terhelésnél:
Setting 2: 0.975v - 1.0625v
De ennek ellenére 3D terhelés alatt sem viszi fel a volt értéket soha 1.0625v-re. Max 1.012v-re (Afterburnerrel monitorozva).
Ennek megfelelően pl. Crysis 2 alatt néha újraindítja a grafikus drivert.Eddig nem zavart a dolog mert megvétel után rögtön lockoltam a voltot Afterburnerrel 1.0625-re, így teljesen stabilan működik már egy éve.
De most készülök cserélni gyorsabbra és mondjam a vevőnek hogy Afterburner használata kötelező ?
Miért nem emeli fel a voltot a biosban megadott értékre?
Próbáljam átírni a BIOSában a 0.975v-ot 1.0625-re, akkor végre 1.0625v-on fog menni 3Ds max terhelésen?Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
Pipó
őstag
válasz zippofcy #9376 üzenetére
Nem biztos, hogy az "alacsony" fesz az oka. A giga oc-nak is 900 az órajele és nekem mindkettőnek 1,00V a 3D órajele, amit az afterburner kiír. És ezen teljesen stabil, de van itt, akinek 0,975 van beállítva a 900 MHz-hez gyárilag. Próbálj ki másik drájvert is, nekem az előző béta (304.) teljesen jó volt crysis2 alatt. Most feltettem az új whql-t, holnapra tervezem egy kicsit a crysist. A hőmérsékletek rendben voltak, amikor baszkódott?
Szerk: Ahogy újra elolvastam amit írtál, látom, amikor megemelted a feszt, nem volt problémád. Azóta visszavetted a gyárira és megint problémázik, vagy még az egy évvel ezelőttire alapozod, hogy feltehetően most is csinálná?
[ Szerkesztve ]
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
zippofcy
senior tag
Visszavettem, csinálja. Most Win8, egy évvel ezelőtt meg Win7 alatt. Driver nem tudom hány volt már alatta. Tuti hogy 1.0625v kell neki a stabil működéshez, a biosából is ezt olvassa ki a Nibitor, ahogy a képen látszik.
Azt akarom elérni hogy stabilan működjön Afterburneres feszlock nélkül. Nem pedig azt hogy alacsonyabb feszen. Tökéletes nekem az 1.0625v.
Azt hittem a BIOSban van megadva túl kicsi fesz de ahogy a mellékelt ábra mutatja nem ez a helyzet. Abban jól van a fesz, csak vmiért nem emeli fel addig, megáll 1.012v-nál, ami meg nem elég neki.Tudom hogy divat az alulfeszelés de én '95-óta az összes procim a max feszen járattam amit még engedett a lap meg a hűtés, mivel nekem a sebesség meg a stabilitás a fontos. Sose volt egyikkel se gondom. GPUnál ráadásul még a fogyasztásban sem mérhető (legalábbis 4 db HDD mellett, konnektoros voltmérővel mérve). 1.15v-ig engedné húzni az Afterburner, a bios meg 1.2-ig. Hol van még ahhoz az 1.0625v. Akinek a legkisebb fesz a lényeg annak nem éri meg a gyárilag húzott kártya a felárat mert csodák nincsenek, gyorsabb működéshez több kakaó kell. Olyan ez mint a turbós autók. Ott se a kipufogógáz által hajtott turbina miatt megy jobban az autó, hanem a turbina által benyomott plusz levegővel elégő plusz benyától. Ehhez képest az autós lapok azt írják hogy "a kipufogógáz energiáját használja" nem pedig azt hogy "a kipufogógáz energiáját használja arra hogy több benzint égethessen el".
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
Pipó
őstag
válasz zippofcy #9378 üzenetére
A kártyádhoz nincs másik gyári bios? Lehet inkább előbb azzal kellene próbálkozni, mint belenyúlni a jelenlegibe. A TDR hibák miatt elég sok gyártó adott ki magasabb fesz-ű biost a kártyáihoz.
-
Pipó
őstag
válasz zippofcy #9380 üzenetére
Nem tudom, ezek közül valamelyik? [link]
Nem tudom mennyire lehet csereberélni, de volt már rá példa."Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pipó
őstag
[link]itt egy giga emelt feszültségű. Ezt is nibitorral módosították, de lehet házilag is ugyanerre fel lehet tenni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok
Hát kivagyok ettől az nvidia drivertől
Jelenleg a 301.42-es driver van fent. Tálcán rámegyek jobb klikkel nvidia vezérlőpultra, és kifagy a driver.
Start menüből megnyílik az nvidia vezérlőpult, rámegyek arra hogy frissítés keresése erre ezt dobja be.
Microsoft Visual C++ Runtime Library
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information.
Miért fagyhat ki szerintetek a driver?
Köszönöm a segítséget előre is
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Faterkam
addikt
válasz jozsi252 #9383 üzenetére
Igazából nálad lehet a gond, nincs felrakva rendesen a driver.
Szerintem rakj fel egy újabb Drivert tiszta installal. (a Visual C++ t is érdemes lenne esetleg újra rakni)
[ Szerkesztve ]
-
fogirobi
senior tag
Valaki segítsen pls!
Az a helyzet, hogy a kártyámnak a gyári fesz az 1,025! Nvidia Inspectorral én alul feszeltem 0,950-re, hogy ne melegedjen annyira! Most vissza akarnám állítani gyárira de nem engedi! Beállítom 1,025-re, rányomok, hogy Apply Clocks & Voltage és akkor beáll 1,025re, de kb 5 másodperccel később visszaugrik 0,950-re és úgyis marad! Nyomtam a Create Clocks Shortcut-ra is, create startup shorcutra is, újraindítom a gépet és ugyanúgy 0,950-en van!Amikor rányomok a 1,025-re:
És 5 másodperccel később pedig így néz ki:
Valaki mondja már meg nekem, hogy miért van ez? És hogyan tudom visszaállítani gyárira? Afterburnerrel is próbáltam! Párhuzamosan megvolt nyitva az inspectorral, rányomtam afterburner-be az 1,025re, inspector mutatta is, de 5 másodperc mulva ugyanúgy visszaugrott! Miért van ez?
-
Pipó
őstag
válasz fogirobi #9385 üzenetére
Én így csinálnám: inspector apply default, inspector töröl (ha van mappája azt is), windows keresés: inspector kifejezésre (ha talál valamit törlés) drájver uninstall, ccleaner registry pucolás. Újraindítás, drájver fel.
-
fogirobi
senior tag
azt elfelejtettem írni, meg ki is csúsztam a szerkesztésből, de amikor játszok akkor felugrik 1,025-re, ha kilépek pedig vissza 0,950-re, nem tudom, hogy ez segít e valamit a probléma megoldásában....
[ Szerkesztve ]
-
Pipó
őstag
válasz fogirobi #9388 üzenetére
Igen, mert akkor nincs is probléma. 2D-ben és low 3D-ben gyárilag 0,950V a feszültség, csak 3D-ben emeli magasabbra feszültséget. Ez mindegyiknél így van.
-
fogirobi
senior tag
Srácok megcsináltam ezt, hogy töröltem az inspectort,unistalláltam a drivert, registry cleanerrel is kitakarítottam, újraindítottam, drivert feltettem! Utána visszaraktam az inspectort a gépre és ugyanez a probléma! Már azt is régen megcsináltam, hogy az automatikus indításoknál kiszedtem az se segített!
Pipó: Azt én értem, hogy ez így van, de nekem gyárilag ez 1,025ön volt alaphelyzetben, tehát ha nem játszottam akkor is! Akkor most miért nem tudom visszaállítani??? Bármire állítom egyszerűen visszaugrik 0,950-re!!!!
[ Szerkesztve ]
-
fogirobi
senior tag
Az asztalon is megjelenik egy inspectoros ikon ha állítani akarom 1,025-re aminek ez a neve: NVI_0_2_1660_2004_1025 és ha rákattintok akkor visszaáll 5 másodpercre 1,025-re! Ilyet se csinált régebben, hogy egy ikont kirakott... Kajak nem értem mi baja van ennek!
-
Pipó
őstag
válasz fogirobi #9391 üzenetére
Nem értem miért nem jó neked a normális működés? Ha ragaszkodsz 2D-ben is a max feszültséghez, próbáld ki, hogy drájverben az energia gazdálkodási módot globálisan állítsd át "maximális teljesítmény előnyben részesítése" opcióra.
-
fogirobi
senior tag
Nem az a lényeg, hogy nem jó nekem, hanem az, hogy gyárilag is 1,025ön volt érted? Tehát alaphelyzetben, amikor nem ment semmi játék meg semmi, amit visszaállítottam a nagy melegben 0,950-re mert nagyon melegedett és ez segített is, most pedig vissza akarom állítani, úgy ahogy gyárilag is volt 1,025-ön de nem engedi!
-
Pipó
őstag
válasz fogirobi #9394 üzenetére
Úgyse 1,025 ahogy írtam a drájver beállítást? A kártya bios-a egyébként így van megírva. Itt vannak, ellenőrizd le mid van, kiírja milyen feszültségeken üzemel 2D és low 3D-ben. [link]
Eredetileg lehetett nálad valami gubanc, amit te gyárinak gondolsz."Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
fogirobi
senior tag
MSI Afterburnerben is rámegyek, hogy 1,025 Apply, 5 másodpercig azon is marad aztán visszaugrik 0,950-re!
Én azt elhiszem neked és azt is ami ide le van írva, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez 1,025ön volt! Még ti segítettetek alulfeszelni! [link]
[ Szerkesztve ]
-
fogirobi
senior tag
Nah de ha azt mondjátok, hogy így tökéletes, hogy játék nélkül 0,950, játék alatt pedig 1,025, akkor kajak elhiszem nektek, nem is akarok ebbe belebonyolódni, mert nem vagyok túl járatos ebben a dologban, meg nem is akarok itt okosítani! Én elhiszem nektek ha tényleg azt mondjátok, hogy így jó!
-
Faterkam
addikt
válasz fogirobi #9397 üzenetére
Ennek így kell lennie, ha 2D-ben van a kártya nem kell neki annyi fesz. Nekem 0,9500-0,987v között van, és örülök neki. A gyári 0,9500-1,0620 között volt! De én alulfeszeltem a maxot, mert így is megy rendesen!
-
Pipó
őstag
válasz fogirobi #9396 üzenetére
Ami AB-ben core voltage (legfölül), az a 3D-s maximum, amit ad a kártyának. Ezt állíthatod. 2D-s feszültségre semmi kihatása nincs.
-
{Zodiac}
senior tag
Tanácsot kérnék! Melyik lehet "átlagosan" jobb és mennyivel? Ilyen játékokra gondolok: Mafia 2, BF3, Crysis 2, CoD MW3, LFS, Bulletstorm, Metro 2033, HL2, F1 2012 stb... meg minden újabb, ami nemsokára jön.
EVGA GTX 560 Ti 448 FTW 1280MB
vagy
Gainward GTX 560 Ti Phantom 2048MB
Öntörvényű Sünmalac
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest