Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zolee897

    tag

    válasz #31733248 #40288 üzenetére

    Jól visszhangzod a propagandát, az tény. Azt is meg tudod magyarázni, hogy ha ennyire jók az oroszok, akkor miért nem képesek évek óta megfelelő minőségű terveket lerakni az asztalra Paks2 kapcsán és miért csúszik éveket a projekt emiatt?

    "A kínai-orosz tengely ráadásul sikeresen maga mögé állította az olajban gazdag arab államokat. Nem nehéz kitalálni, hogy Európa keményen szívni fog, sőt, még a dollár világgazdaságban játszott szerepe is vissza fog szorulni."

    Egyelőre ott tartunk, hogy Kína lendülete megtört. Egyrészt a népessége csökkenni kezdett, valamint a közepesen fejlett országok csapdájából ő sem tud szabadulni, de legfőképpen szakított azzal a politikával, hogy a növekedésre tette a hangsúlyt. Nem véletlen, hogy Hszi Csin-ping harmadik ciklusára az volt a visszhang, hogy Kína már sokkal kevésbé vonzó, mint befektetés.

    Oroszország épp most végzi ki magát évtizedekre. Eddig is egy Olaszország GDP-jű országról beszéltünk, most már a maradék befolyása végképp elúszott. Már a volt szovjet tagállamok is elhúzódoznak tőle. Oroszországnak vége.

    "még a dollár világgazdaságban játszott szerepe is vissza fog szorulni."
    Bizonyára. De a dollár dominanciája a mi életünkben még biztosan nincs veszélyben.

Új hozzászólás Aktív témák