- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bon
őstag
válasz XenHai #10491 üzenetére
Nekem műkődnek a kulcsok, ma aktiváltam office 2010 pro-t, múlt héten 1xdb Windows 7 Enterpriset. kb két hete office 2013-at. Windows 8.1-re már nem emlékszem, hogy mikor de kb 2-3 hónapja. A Windows 7-es kulcs idei igénylés a több tavaly év végi, asszem decemberi.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz DopeBob #10500 üzenetére
Én havonta 1x kalibrálom a szünetmenteseket így még soha se volt gond az áthidalási idővel, jó előre tudtam ha gond van.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Feri1977
senior tag
Senki nem lusta tanulni sőt..csak a munkáltatók elintézik egy legyintéssel, hogy már megint egy okj-s, és nem érdekli őket, azóta szigorítottak a rendszeren, pont nem rég állítólag, és itt már kőkemény szakmai tudást is adnak és komoly a tananyag és az elvárások..és max. a tudással érünk majd többet, hogy van, de ha a munkáltatóknak megvan a véleménye az okj-s tanítványokról, akkor félek, nem sok esélyünk lesz, mert a munkáltatók még a régi rendszer szerint gondolkozna, és a többsége nem tudja, változott a rendszer nemrég, és szigorították, és mi már e szerint tanulunk.
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
sanzi89
addikt
Az Aquila Tech Wake On Lan programját próbálnám beüzemelni. Ha működne rendesen elég májer lenne, egyszerre lehetne több gépet leállítani, elindítani, távoli asztali kapcsolatot kezdeményezni, stb. Eddig működik is minden, de a kikapcsolás egyszerűen nem megy. A hibaüzenet az alábbi:
The RPC server is unavailable. (Exception from HRESULT: 0x800706BA)
Annyit kiderítettem, hogy a Windows tűzfal okozza a problémát, ha kikapcsolom a tűzfalat megy probléma mentesen a leállítás. A leállítás WIM-et használ. A probléma megoldása az lenne gondolom, hogy valamit engedélyezek a tűzfalon, ami blokkolásra kerül, node a kérdésem, hogy mit? A hibaüzenet alapján elindultam és az alábbi dolgokat engedélyeztem GPO-n keresztül:
De ezek ellenére a hiba ugyanaz. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
gaborbol
őstag
Egy gyogyszertarban meloztunk, server meg kliens csere volt, hat ennyi Xp-t egy rakason reg lattam.
Mondja a gyogyszeresz, hogy sracok, nem kell am kapkodni, csak nyugodtan csinaljatok a melot, mert reggel 6 kor amikor elindultam ide, akkor mondtam a felesegemnek, hogy este 8-9 fele jovok.
O meg visszakerdezett, hogy olyan koran?
Bizony! Es ebben az aldott es boldog hazassagban elek mar 42 eve!
Ezt olyan pofaval adta elo... Teljesen kesz voltunk, siman megelne belole. -
DopeBob
addikt
Kb két hónapja volt egy hosszabb áramszünet, akkor majdnem teljesen lemerült, és a tegnapi esetig még értelmesen mutatta a hátralévő időt. Ilyen hirtelen nem szoktak azért meghalni SZerencsére nincs gáz, a legtöbb cucc dupla tápos, és a másik végük is egy UPS-ben van, de azért furcsa volt
MZ/X
-
Utka
aktív tag
Üdv!
Szerintetek mit tegyek, ha egy LOCAL ip címen bejutottam a szolgáltatóm Blade serverére??
Köszönöm
.[ Szerkesztve ]
Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
-
-
cildren
tag
Helló Mesterek!
Holnap mennék egy céghez ránézni a VoIP telefonjukra mivel Fantom hívások jelentkeznek random időpontban.
Jelenség: csörög a készülék felveszed és semmi, a naplóban nem látszik semmi.
Sima egyszerű UPC-s modem van náluk, elötte egy optikai kábelről átalakító, illetve egy TP-Link WR841N AP-ként.
Szerintetek, hogy lenne a legegyszerűbb ezt megoldani? Ha jól olvasgatom az 5060-as porton megy a VoIP forgalom. Ha letiltom gondolom nem fog működni így valami más lehetőség?
Előre is köszi a segítséget -
Snoop-y
veterán
válasz kraftxld #10513 üzenetére
T-nel anno a hosting ugyfeles reszebol lehetett elerni a kabelnet modemek szolgaltatoi labat.
Mikor szoltam erte azt mondtak eloszor hogy ez nem baj
Hat mondom amig nem kezdem ujrainditgatni vagy floodolni oket addig nem valoszinu de ha megis akkor lehet lesz par reklamacioNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
gaborbol
őstag
válasz cildren #10514 üzenetére
Voip-Sip trunk szolgalltatot kene megkerdezni, hogy ok mit latnak belole.
Mi kapasbol letiltjuk az osszes USA-n kivuli IP-t, rengetegen probalkoznak, gondolom olyan rendszert keresnek ahol egyszeru jelszo van, hogy aztan ingyen telefonaljanak vagy,hogy ne lehessen oket megtalani valami buncselekmeny miatt.
Ahol video telefon rendszer van itt kb 3 percenkent jon be egy ismeretlen hivas, ha nincs blokkolva a vilag 3/4-e. -
iwu
addikt
exchange migrálás előtt bpa.
hiba: ad site x does not contain any global catalog servers running win 2003 sp1 or later.
Össz 4 db dc van, 2-win 2k8 sp1, 2 win2003 sp2...
A hibára futott siteon 1-1.
mind angol nyelvű...
van ötlet? ad replikál szépen. ezt az egy hibát kapom a bpatól.(ill bmi tipp trükk, tapasztalat jöhet ex 2003-2010 migrálásról, kicsit régen csináltam már utoljára )
[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
válasz Snoop-y #10516 üzenetére
Nem is komolyan írtam A legjobb ilyen esetben tényleg felhívni a szolgáltató figyelmét.
Én egyszer egy helyen találtam nyílt wifit amin a cég nyomtatóira lehetett gond nélkül küldeni az anyagot, ott kiküldtem 1-2 oldalt mindegyikre, hogy keressék meg az IT szolgáltatójukat és állítsák be a wifi biztonságot rendesen, vagy hívjanak fel ha véletlenül nem sikerül nekik| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
gaborbol
őstag
Ev elejen eladtunk 2 osszerakott gepet ket cegtulajnak. Core i7, 16 GB ram, 512 SSD, 2 GB vga 4 monitorra, 1 TB HDD local backup, de minden adat egy kulon NAS-re megy a szerverrol.
Irodai gep! Semmi olyan nem fut rajta ami indokolna, csak legyen bika.Ma kikuldtuk az ajanlatot irodai gepcserere az alkalmazottaknak.: Dell OptiPlex 3020 4GB ram Core i3 3.5Ghz, 256 SSD, dual vga, semmi komoly melot nem csinalnak: PDF, office doksi, bongeszes, nyomtatas, scanneles es ennyi.
Egybol vissza is irt az egyik cegtulaj, hogy ez mi a pelo???
Az osszes alkalmazottnak ugyan olyan konfigot rakjunk mar ki mint ami nekik van Es csak szolnak,hogy 2015-be 4 Gb ram mar nagyon ego, ha nem tevednek
Megneztem majd $1300 dodo a gepek darabja.
[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
Üdv
A FORS-ITIS-ről mi a véleményetek (milyen minőségben oktatnak,vannak felszerelve)?
A kuponos képzésük érdekelne. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Állítottatok már be Event Collectort Windows Server 2008 R2-n? [link]
Egy szerver több szerverről is gyűjti a logokat (DC, SQL) viszont az Exchange-ről az istenért nem akarja, pedig elvileg minden ugyanúgy van beállítva, a GPO is applied, és nem tudom miért nem megy A link alján a Troubleshooting résznél lefuttattam a parancsokat a collector szerveren, ugyanaz a kimenetele a DC és az Exchange szerverre nézve is.Valakinek van esetleg valami tippje, milyen beállítást nézzek meg?
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
DopeBob
addikt
Szisztok,
régebben volt talán 11-es norton ghostom, pici boot cd-n. SZépen tette a dolgát, sata vinyókat is ismerte... most szükségem lenne valami hasonló megoldásra, de nem találom már sehol. Van esetleg valami alternatívája, ami hasonlóan egyszerű? Disk2Image Image2Disk kb ami kell, tömöríteni jó ha tud, és megbízható.
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz InfiniteReality #10531 üzenetére
teljesen ad-hoc. Régen találtam neten vmi isolinuxos ghostos kis csodát. Megtaláltam megint, sajnos az iso már ghost nélkül van, gondolom felfedezte őket a sym Jó lenne helyette valami hasonlóan kicsi/gyors/egyszerű. WDS azért nem pont ez
MZ/X
-
InfiniteReality
őstag
válasz DopeBob #10532 üzenetére
Persze, sokkal egyszerűbb és gyorsabb is a ghostnál Elavult technológia és teljesen felesleges is full lemezképet csinálni. A WDS ingyenes, szögegyszerű összerakni (csak működő domain kell alá persze rendesen működő DNS, DHCP szolgáltatásokkal). Maga a server role ingyenes.
Az image elkészítése szintén ingyenes eszközökkel megtörténhet.Mivel a Windows alap image-e (.WIM) amit a WDS szerver is kezel file szintű, így pl offline módosítható, nem kell feltétlenül új image-et deployolni és capture-ölni, bár igazából az sem, egy történet.
Nálunk a cégnél minden hónapban újraépítem az image-et, a folyamat jelentős részét automatizáltam illetve a legtöbb dolog offline megtehető. A tényleges image elkészítése pár óra max (1 db deploy + 1 db capture).
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
gaborbol
őstag
válasz bugizozi #10527 üzenetére
Kis ceg csak 7 db, igaz ebbol kijonne vagy 15 db OptiPlex 3 ev helyszini garral. Majd nezik, hogy ketyeg a gep 1 % cpu meg 15% memory usage mellett.
Ma meg a milliomos ugyvedi irodabol szoltak, hogy uj gepet kene rakni a halozatba. Sure, itt a session ID, belepek ra tavolrol aztan megcsinalom, belepek XP- office 2000 rajta.
Mondom rossz gepre leptetetek, be ez nem fog menni az Exchange 2013-mal. Nem, jo gepre leptem be, ok nem vesznek most uj gepet az uj ugyvednek. Akkor sok sikert![ Szerkesztve ]
-
SityiSXT
őstag
válasz DopeBob #10532 üzenetére
Redo Backup - olyasmi, mint a ghost; igaz, közvetlen lemezről-lemezre nem tud klónozni.
-
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok
Az MS féle cloudos backupot használja/ismeri itt valaki?
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
iwu
addikt
A 2010 BPA-JA már jónak látta, öröm bodottá, migráció megvolt...
Viszont megint dumb cert kérdés. Wildcardcertje van a cégnek, internal domain tök más. outlookook szépen betaláltak a 2010re, csak rossz cert név hiszti van. Split dns megoldaná?
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Teejay83
tag
Sziasztok
Kérnék egy kis segítséget hátha valakinek van ötlete mert én már kifogytam:
Van központi szerveren egy fájlmegosztás, egy bizonyos könyvtáron belül található egy index.html amit eddig a user szépen megnyitott szerkesztésre (word-el) most viszont ma reggel azt írja neki,hogy zárolva van a fájl egy másik felhasználó által,de senkinél nincs megnyitva és másnak nincs is joga szerkesztésre.
- Ha lementi a fájlt más néven és újból megnyitja ugyan ez a probléma( miért?hisz ő a tulajdonosa is)
- Ha hozzáadom magamat(gyenge user-emet) akkor nálam működik a dologEsetleg a profiljával lenne valami?
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
pschio
őstag
hi!
Exchange 2007. Mitől lehet az, hogy egy bejövő levélre válaszol az egyik kliens és kiküldés után eltűnik az elküldöttekből és a levél valójában el sem megy? Outlookban és OWA-ban látom, hogy "Válaszolt: 2015.05.26. 11:54." A levél se queuéban nincs se a logban, se sehol. Értetlenül állok a dolog előtt. Merre induljak?
[ Szerkesztve ]
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy miért tart 2,5-3 percig a tartományi hálózatba történő bejelentkezésem?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
DopeBob
addikt
-
InfiniteReality
őstag
válasz anonymus89 #10545 üzenetére
Sok oka lehet. Pl DNS probléma is.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Titmouse09
aktív tag
Üdv! Nemsokára én is rendszergazda "féleség" leszek (IT Biztonságtechnikus) amire holnapután lesznek a windows-os gyakorlati vizsgák és van valami amire nem emlékszem.
A környezet Win Server 2012 plusz W8.1
A kliens távoli telepítéssel lett felrakva, de ha jól emlékszem ezt meg csináltuk "visszafelé" is, tehát a feltelepített, testre szabott rendszerből készítettünk telepítési lemezképet. Rákeresve a RIPrep.exe programmal lehet ilyet csinálni, de nem nagyon sikerül azt előcsalni.
Itt találtam leírást, de amikor belépek a kliensre (Tartományi rendszergazdával) és a szerver megosztásaiban bemegyek a reminst mappába nincs Admin mappa, meg úgy egyáltalán keresés alapján sincs ilyen exe fájl.
Valamilyen szerepkör, vagy összetevő kellene még ehhez?
Előre is köszönöm a segítséget!Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
bobsys
veterán
Tapasztalat VMware Site Recovery Manager + Exchange 2007 komboval?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz bobsys #10549 üzenetére
Az Exchange 2007 termeszetesen egy CCR cluster. Ezt akarjak Vmware SRMel replikalni a masik sitera es ha beut a szar akkor majd ott jol elinditjak es szerintuk orul mindenki. En meg fraszt kapok az otlettol
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
Új hozzászólás Aktív témák
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest