Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Mobil flották
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz mephi666 #59714 üzenetére
Jól tudod az 5 évet, de a távközlés kivétel. Az eht alapján az előfizetői szerződésekből eredő polgári jogi igények egy év alatt évülnek el, amelyet a késedelem, illetve a hibás teljesítés bekövetkezésétől kell számítani.
Az intrum jellemzően behajthatatlan követeléseket vesz meg 20% körüli árfolyamon, nem véletlenül NEM ajánlott/tértivevényes levélben szólítanak fel fizetésre. Mert ugye utóbbinak nyoma van, az alapján perelhetsz. Az időnként küldött normál postai levél pedig nem számít zaklatásnak, azt el sem vagy köteles olvasni. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz mephi666 #59714 üzenetére
"úgy tudom, hogy maga a tartozás soha nem évül el, csak peres úton nem követelhető amennyiben legalább 5 éven keresztül nem foglalkoztak vele"
Tkp. ezt jelenti az elévülés. Egyébként de, elévül a tartozás, magát a kifejezést használja is a jogszabály.
darvinya:
"Adó tartozás nem évül el"De igen, annak is van elévülése, tehát az is elévül.
4GRider:
"Te írtad (nagyon helyesen), hogy maga a tartozás soha nem évül el, csak a peresíthetősége függ az utolsó felszólítástól eltelt időszaktól"Nem, rosszul írta, elévül, és az új Ptk. óta már nem az utolsó felszólítás időpontjától függ.
"Még egyszer: A tartozás maga soha nem évül el. Amíg én tartozom neked, mint jogi személynek, addig köteles vagy egy csomó törvény szerint az azonosításomhoz/elérésemhez szükséges adataimat megőrizni."
Uhh az elévülés nagyon nem ezt jelenti, nem az adatkezelésre való feljogosítást jelenti. A tartozás igenis elévül. A jog az időmúláshoz jogkövetkezményt fűz.
Szerintem ne feszegessétek ezt a témát srácok, mert nagyon nagy tévedéseket írtok és a végén még valaki készpénznek veszi őket.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest