Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yxcv

tag

Sziasztok!

Kb 1 hete vásároltam egy Nikon D5100-as gépet fotós szaküzletben, ahol direkt rákérdeztem arra, hogyan töltsem fel először az akksit. A nő azt mondta, hogy merítsem le teljesen, és aztán 7-8 óráig is tölthetem. Na, én elolvastam a leírást és kicsit kutakodtam neten, és azt találtam, hogy a fejem tetejére is állhatok, akkor se fog tovább tölteni a töltő, mint ami a szokványos. Mármint hiába dugtam rá az áramra, és szerettem volna tölteni 7 óráig, a villogás (=töltés) 2 óra után megállt. Azt olvastam, ilyenkor akármeddig fent tarthatom még, tölteni rajta nem fog többet. Ergo a maradék 5-6-7 órát csak be van dugva. Ez mennyire igaz? :F
    Lényegében követtem a papírban levő leírást, azaz, amikor abbamaradt a villogás, kihúztam. Lehet, hogy már ezzel is hibát követtem el? :F
    Ugyanis nem nagyon bírja az akksi. 660 képet jósolnak neki, de most tartok ~300 képnél és negyedszerre van töltésen. Még ha LiveView-t is használok, ez irreálisan kevés időtartam, amit bír. Tegnapelőtt feltöltöttem este, tegnap reggel készítettem 5 képet, és elterveztem, hogy ma tesztelem, mennyit bír, ha folyamatosan használom. Erre be se kapcsolt, semmi. Ergo tegnap a reggeli 5 kép után kikapcsolt állapotban mára fullosan lemerült az akksi? Létezik ilyen vadiúj akksinál? :F
    Az befolyásol valamit, hogy sokszor van összekötve a laptoppal? Könnyebb a másolás, és olykor véletlen úgy marad órákra, de kikapcsolt állapotban. :F

Köszi előre minden választ és segítséget!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák