Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz Ba cy lus #93691 üzenetére

    A tranzisztoroknak van egy optimális működési hőmérséklete, ami befolyásolja a hangot és igen, ha valaki erre nagyon háklis, akkor folyamatosan járatja az erősítőt meg a forrást mert így szól a legjobban. Ez energiát fogyaszt és az alkatrészek élettartamát is befolyásolhatja (főleg akkor, ha az eszköz eléggé melegszik).

    Kb. tápszűrő helyett a '0Ft-os esti tuning' nálam az, hogy kiiktatom az elosztót, a forrás és az erősítő külön aljzatból, a laptop akkumulátorról megy, minden más off. Így tisztábban szól (főleg a mélyek tisztasága és az elválasztás, ahol szembetűnő), de nem feltétlen annyival, hogy ezért megérje kiiktatni minden mást (vagy költeni tápszűrőre, stb.)
    Mióta ezt kipróbáltam, azóta az erősítő mindig az egyik külön aljzatból megy, úgy tűnt, hogy ez befolyásolja a legjobban. A másik 'módba' akkor kapcsolok, ha már egyébként is ment pár órát, a forrás hálózati kábelét ki-be húzgálása aligha fog a bemelegedésen változtatni.

    Vettem egy vadonatúj HD250-et (én bontottam fel a gyári ragasztást), nem érzem, hogy bármi érzékelhetőt változott volna a hangja egy használt darabhoz képest (nem szólt ugyanúgy a kettő, de a kettő közti különbség konstans volt)
    Szóval ebben bejáratás dologban én nem hiszek, igaz, új dolgokat is ritkán veszek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák