Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tome0001

    senior tag

    Sziasztok,
    Szeretnék egy rövid review-t írni a Sennheiser HD58X Jubilee fejhallgatóról:
    Értelemszerűen a drop.com oldalról rendeltem, Black Friday alkalmából volt rá 20$ discount, így 170 helyett 150 dollár volt kb 10 napig az ára, de mivel haver küldött meghívót dropra, így további 10$ discount ütötte a markomat. 15 dollár volt a postaköltség. Így 140+15$ volt a vége (pontosan 47.200 Ft volt a kártyaterhelésem)
    Megrendelés után kaptam egy DHL futáros trackinget. A feladás után 14 nappal, tegnap érkezett meg, ami érdekes volt, hogy nem a DHL futár hanem a Magyar Posta hozta házhoz a csomagot. Meglepődtem, hogy nem kaptam levelet az adóhivataltól, hogy fizessek utána áfát és 3500 Ft vám ügyintézési díjat, így nagy szerencsém volt.
    A doboz egyszerű, flancmentes, egy 3,5->6,3mm-es jack átlakító van a dobozban, semmi más. Mindig is a plüss fejhallgatópánákkal szimpatizáltam (emiatt is választottam ezt a típust), volt Sennheiser Momentum OEI-m, ott a birkabőr memóriahabos párna kellemes érzést adott, viszont nyáron beleizzadt a fülem 1-2 óra után. A kibontás után az ISOTEK bejárató lemezét futtattam le egy IFI Zen DAC társaságában. Ami miatt aggódtam, hogy nyitottsága miatt nem lesz elég mélye/dinaikája, de erre rácáfolt a fejhallgató. Röviden és tömören: Nagyon kényelmes (szemüveggel is) hosszú távon is, és a hangzása pedig kiegyenlített, tiszta, széles teret ábrázol. Olyan fejhallgatót kerestem ami nem húz sem magasba, se nem mélyhangsúlyos, és úgy érzem ebben az árkategóriában ennek az igénynek maximálisan eleget tesz. A nyitott volta miatt kicsit behallatszanak a külső hangok, és a fejhallgató hangja is kihallatszik (de egyátalán nem zavaró szerintem).
    Bevallom őszintén nem volt sok fülesem eddig, és nem is hallottam még 100 ezer ft feletti fülest, de így 2 nap után szerintem nagyon jó vétel volt, elégedett vagyok a cuccal, lehet hogy az elégedettséghez az IFI ZEN Dac is hozzátesz valamelyest.
    Érdekességképp kipróbáltam egy Huawei okostelefon mit kezd vele egy USB-C <-> 3,5mm jack átalakítóval. Az IFI ZEN hangminőségéhez képest természetesen elmarad, de meglepően szépen szól, de mivel 150 ohm-os a fejhallgató, így érezhetően nehezen hajtja meg a teló, és egy kicsit nekem halk még max hangerő közelében is. Összességéven én a telós meghallgatás előtt sokkal rosszabbra számítottam.
    A későbbiekben szeretnék kipróbálni egy balanced kábelt, de nem tudom hogy ehhez a típushoz létezik-e 4,4mm-es jack-el szerelt, mert nekem az IFI balanced kimenetéhez az kellene (drop-on csak 2,5mm-es kábelt találtam hozzá 40$-ért).
    Ezúton kérdezném, lehet valakivel csináltatni ilyen kábelt valahol?
    Minden fenti mondat az én egyéni szubjektív véleményemet tükrözi, lehet vele vitatkozni/véleményezni nyugodtan.

Új hozzászólás Aktív témák