- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Ezt azért cáfolnám. Legalábbis számomra baromi kényelmetlen. Sajnos supra (ezt nem láttam eddig írva) és nyomja a fülem, ráadásul teljesen szétnyitva se ér rá a fülcsatornámra közvetlenül, hanem kicsit feljebb helyezkedik el, így a fejem tetejét is nyomja. Pedig nagyon könnyű szerkezet.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Tim82
félisten
Nyilván szubjektív a kényelem kérdése. A nagy fejem és füleim ellenére nekem sem a fejem tetejét, sem a fülemet nem nyomja, gyakorlatilag nem igazán van szorítóereje, legalábbis az én példányomnak. Mind a Veho Z8, mind a HA-S500 sokkal kényelmetlenebb nála. A SoundMagic P21S mondjuk nem, annai se nagyon van szorítóereje.
Mivel van róla fotó úgy ~50 hozzászóláson belül a topikban, én pl. nem éreztem szükségét, hogy leírjam, hogy supra.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Egy ideig kerestem fejhallgatókat, majd elengedtem a témát. Most megint eszembe jutott és addig olvasgattam, míg megtetszett a [JVC HA-RX900]. Kétfajta zenét élvezek igazán, a mélyorientált [klubzenéket] és az [akusztikus], vokál-kiemelt nyugis zenéket. Előbbire a PC-s hangszórók egykori sztárját, Logitech Z-5500-at, másik térben pedig egy 300 mm tányérátmérőjú aktív Magnat mélynomót, míg uttóbbira egy kellemes fülhallgatót használok. Ezt ismerve szerintetek elégedett lehet egy hozzám hasonló ízlésű vásárló a fejhallgató mélyével, másik dal esetén a részletességével? Könnyű lenne ajánlani egy 100 ezer Forintos fejhallgatót helyette, de ez pont jó árkategóriában lenne.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
mcs
veterán
válasz Darko_addict #73453 üzenetére
Kiegyenlített hangzású fejessel más élmény klubzenét hallgatni. Szinte csak az alsó mélytartomány nyomását és simogatását érzed, nem pedig a brummogást és ugrálást.
-
Darko_addict
őstag
Az a baj, a kutyafáját, hogy magam sem tudom, milyet szeretnék. Szeged nagyon korlátozott: vagy vannak boltok, amiknek nincs online kínálata, aztán nem is tudok róla, hogy ott épp árulnának ilyet vagy olyat; vagy van online kínálata, de nem elérhető (pl. eDigital), így nem tudok elmenni és meghallgatni...
Várok még inputot, s megpróbálom a legjobb döntést meghozni a székemben ülve.
Köszi MCS!
-
Spíler
őstag
válasz Darko_addict #73455 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
ribizly
veterán
Sziasztok! Audio-Technica ATH-A900x vs A1000Z témakörben valakinek van tapasztalata?
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
fericske
addikt
Nem kellenek a túltolt mélyek, ha jó minőségben kapja őket az ember, aki egyébként igényli őket (mint én).
Általában rájönnek, hogy csak azt hitték, nekik sok mély kell, mert addig csak silány minőségben jutottak hozzá, ahol hiányzik az alja, és az a mérce mert azt ismeri csak. Aztán megvilágosodik.
Volt már példa itt is erre pár hónapja -
Dimaj
aktív tag
válasz -FreaK- #73462 üzenetére
Nem szokott általában a zárt fejhallgatóknak probléma lenni, hogy mélyre lemenjen. Az egy másik dolog hogy a nyitottak elfogynak hamar alul, és tudnak -3db ket 50hz-n. Neked a basshead karakter nem jön be valószínű , ami olyan 40-250 hz-ig 3-6db emelések vannak ugrálva. De a szóban forgó hd25 egyáltalán nem ilyen. Niof jól jellemezte hogy milyen. Kicsit meleg , semleges, de mellette élénk hangú , nagyon dögös ,öblös szub tartománnyal . (Ezért szeretik nagyon EDM zenékre, és ezért lett a DJ-k első számú fejhallgatója is, meg felépítésük miatt) .
-
margithid
veterán
Azért a posta is megéri a pénzét. Massdropos rendelésem még mindig a vámon várakozik.
Én azt gondoltam, hogy a dhl hozza ki, nem a posta, gondolom ők nem tökölnének ennyit.
Érdekes, Kínából rendelt fülesem már rég itthon van, pedig elvileg ott is van vámellenőrzés.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz fericske #73461 üzenetére
Én már minimum 15 éve nem EQ-zok semmit. Mikor meglett a 650, és a régi fejeserősítő volt, akkor kevésnek éreztem a mélyét, ezért ott elkezdtem újra használni. De hozzáteszem, hogy addig csak a HD25-öt használtam, az volt az összehasonlítási alap. Ahhoz képest vékony volt. Aztán meglett a Schiit Magni 3, és megértettem, mit jelent, hogy az erősítő kihajt egy fejest. EQ vissza 0-ra, és nincs hiányérzetem.
Mobil vonalon gondolkozok még a CMoy cseréjében, de az számomra igen kellemes párost alkot a HD25-el. Nem tudom lenne e olyan, ami jobb is, meg méretben passzol is a Lotoo-hoz...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #73453 üzenetére
Gondoltam írok egy kis visszajelzést, hátha mást is érinteni fog majd. Euronics-ba mentem, ahol honlap szerint volt készleten JVC HA-MR60X és JVC HA-RX900 is. Elsőben vonzott a marketing, a másodikban az abszolúte pozitív vélemények. Kipróbálni persze nem lehetett, de amúgy is csak az MR60X volt raktáron. Megkaptam kedvezményes online áron, ezért elhoztam azt. Úgy voltam vele, hogy ha nem jön be, visszaviszem, lerendeljük a másikat, és annak az árába ezt beszámolják (9600,- vs 18.000,-) - ami kérdeztem és működik is.
Elsőre tök pozitív élmény volt. Telefonon vacakul szól, de külső hangkártyára kötve (már kiegyensúlyozva a hangkártya negatív tulajdonságait EQ-val) meglepően jót dobbant. "Klubzenére" élvezetes, akusztikusra/vokálra kevésbé. Most bejáratom, finomhangolom az EQ-ját direkt erre a fejesre szabva (Equalizer APO 1.2) és reménykedem, hogy a végére mindenfélre stílusú zenét lehet majd vele élvezni.
Most úgy gondolom, hogy nem viszem vissza, megtartom, de szörnyen kíváncsi vagyok, hogy szólhat az RX900 megannyi pozitív leírás, teszt, értékelés után!
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Még 2011-ben itt javasoltátok nekem a Beyer DT770-et (250 Ohm-os), amit borzasztóan szerettem, de a mai napon az egyik driver-e végképp megadta magát. Már volt kábel szakadása, amit egyszer javítottam házilag. Most újraforraszthatom akárhogy, sehogy sem szólal meg az egyik oldal már. RIP.
Mivel eléggé sokat nyüstöltem az elmúlt 7 év alatt és ez azért erősen meglátszik rajta (törött villa, koszos szakadó párnák, felkeményedett fejhallgató vezeték, eltörött törésgátlók), amúgy is tervben volt már, hogy veszek még egy ugyanilyet ha tönkremegy.
De elgondolkodtam rajta hogy esetleg nincs-e már valami olyan, ami jobban ajánlott nála és ugyanilyen max. 50k-s árszinten mozog? -
Bl@tty
tag
válasz DarkByte #73474 üzenetére
Én tegnap kaptam kézhez a Beyer Custom Studio-t (49900,- volt az ára, még van belőle, ha jól látom a "barátságos házban"). Erről azt hallottam, hogy nagyon közel van a DT770-hez (nyitott bass porttal), amit bár még nem hallottam, de én is azt néztem korábban (80 Ohm).
Még bejáratós ugyan, de már most úgy tűnik, hogy megérte váltani HyperX Cloud I-ről.
Ennek cserélhető, 3 méteres spirálkábele van, 4 állású bass port, zárt, masszív, a párna plüss és nagy. Egy lehetőségnek felírnám a listára...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most utánanéztem a dolognak, mert én is akkoriban vásároltam egy DT770 Editiont, ami az első komolyabb fejhallgatóm volt. Viszont én tényleg 2011-ben, te viszont 2012-ben.
Ha tetszett, én maradnék ugyanennél. Úgyis most egy újnak az új, feszes párna miatt is más lesz a hangja, szóval valószínűleg jobbnak fogod hallani, ha eredetileg tetszett. Ha már valóban szakadt a párna, akkor valószínűleg szökött a basszus is (nálam nagyon durván), a laposodás miatt meg a magas is visszafogottabbá válik. Nálam is ez volt tavaly a 770-emnél, ezért tudom. Én viszont cseréltem végül az egész fejhallgatót, mert én kiegyenlítettet kerestem.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz #56474624 #73476 üzenetére
Oh, hát ezek szerint rosszul emlékeztem. Vigyázzon mit mond az ember.
Igazából amiatt merült fel az ötlet, mert valami jó lenne a TV-hez is csendben filmezni, viszont ahhoz úgyis vezeték nélkülit választanék, ami pedig úgyse lesz köszönő viszonyban sem a DT770 hangminőségével. Szóval szerintem inkább veszek majd oda valamit, a PC-hez pedig maradok a Beyer-nél. És szerintem most ráveszem magam arra his hogy veszek hozzá egy ModMic-et hogy játszani is értelmesen lehessen vele. Viszont akkor már a Fiio E10 helyett is kellene valami, amin már mikrofon bemenet is van.
-
-FreaK-
veterán
A 770-et nem hallottam, csak 990-em volt, de utána váltottam egy Fostex T20rp mk3-ra, ami azért előrelépés volt rendesen. Sőt, igazából a Nightowl-t sem tartom jobbnak nála, vagyis persze a saját ízlésemnek megfelelően. A basszusoknál pl. eddig semmi nem ért a nyomába amit hallottam, de azért vigyázni kell az erősítő párosítással. Pl. az R2R-11 már kicsit sok neki, bizonyos számoknál fárasztó vele a mély tartomány, a Myryad Z40 sokkal jobb alá.
Egy elég sötét hangú fejes amúgy, de nekem ez tetszik. Technikailag is jobb szerintem a DT990-nél, kiegyenlítettebb, a közép tartomány nincs a háttérben, ami a 990-nél eléggé zavart (erős V karakter). Kicsit több a részlet is amúgy.Nálam sem a HD58x, sem a Nightowl nem ért fel hozzá (ezeket hallottam mostanában), de én sok elektronikus zenét is hallgatok, így az erőteljes planár basszus hiányzott leginkább azokból. Más zenéknél, már nem volt annyira hiányérzetem.
Én sokkal inkább ezt ajánlanám egy újabb DT770 helyett, de hallgasd meg ha tudod valahol
-
milkabrams
őstag
Gondoltam, hogy veszek egy chord mojot a meze 99c mellé, szerintetek érdemes?
Mivel lehetne ellensúlyozni a Meze meleg hangját, hogy valami világosabbat kapjak?Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
törölt tag
Egész jó basszusa lett a DT440-emnek, mióta jól teszem fel. Eltartott pár hónapig, míg visszataláltam a megfelelőhöz. Mikor megvettem, pedig ugyanígy 2-esre vettem, aztán 3-asra, majd 4-esre. Pedig minden egyes fokozat ront a hangján technikailag (nekem a 2-es a pont megfelelő méret), ugyanakkor bizonyos esetekben kellemesebb lehet. Viszont 4-es fokozaton a basszusnak már csak az egy oktávval magasabb felharmonikusát hallani, a magas is jóval kevésbé tiszta úgy, ráadásul a koherencia sem olyan jó, 3-ason a 2-eshez képest egy kicsit fedettebb a magas, 2-esen viszont nagyon összeáll a hangzás. A mély egészen zárt dobozosan feszes (csak mélyebbre lemegy, mint az én zárt dobozaim), és a nyomatéka is megfelelő. Most már csak attól kell rettegnem, hogy mikor romlik el valami, mikor épp elégedett vagyok.
-
milkabrams
őstag
Közben rájöttem, hogy nem úszom meg 1 fejessel. Ha találnék egy olyant aminek olyan magasai vannak mint az ath msr7se-nek és le tud menni nagyon mélyre, pont jó lenne mindenesnek, létezik ilyen?
Ha nem, akkor kell vennem egy a fent említett fejhallgatót, de annak nagyon puhák a mélyei és hiába lenne jó a női ének, ha (Funeral - Under Ebony Shades) a férfi ének és dobok szörnyűek.
Tehát valaki ismer ilyen zárt fejhallgatót?Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
fericske
addikt
válasz milkabrams #73481 üzenetére
-
törölt tag
Jó állapotúnak tűnő DT550 az eredeti párnával.
-
MPeter87
őstag
válasz Bukk900 #73485 üzenetére
Ha a DT770-hez hasonló hangot keres és a HP50 valóban nagyon hasonlít a Focal Spirit Prof-ra, akkor a HP50 nagy eséllyel nem az ő világa. Ízlések és pofonok, ki kell próbálni, de nekem a DT770-hez képeset a Spirit Prof nagyon fura, tompa, magas-vágott volt, nem csilingelt eléggé.
-
Bukk900
őstag
válasz MPeter87 #73488 üzenetére
Biztos több a 770-ben a magas, de ez forrás és megszokás függő is. Nekem Spirit Classic van egy világos láncról. A múltkor főzés közben előszedtem a rég nem hallgatott nyitott HI2050-et (ami Beyer koppintás, egyeseknek szúrós magasakkal) és telefonról hajtva először tompa volt, mélyek előtérben, majd percek alatt hozzászoktam és tetszett a produkciója...
-
törölt tag
válasz Bukk900 #73489 üzenetére
Én, ha saját bevallásom szerint "borzasztóan szeretek" egy fejhallgatót, akkor ugyanolyat vennék, vagy legalábbis nagyon hasonló karakterűt, legalább ugyanolyan kvalitásokkal. Na most a HP50 a DT770-hez képest kicsit sem hasonló, ahhoz képest az egy masszívan középorientált fejes. Miközben a kolléga egy korábbi hsz-ében bizonyos zenéken még a DT770 közepét is soknak találta.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz #56474624 #73490 üzenetére
Nehezen nevezhető középorientáltnak a HP50, inkább mondanám meleg hangzású, enyhén mély felé húzó, de nagyjából kiegyenlített fejesnek. Persze a DT770 V karakteréhez képest jobban jelen van a középtartomány, de attól nem lesz középhangsúlyos, csak mert itt nincs hiányosság.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok.
Nem nagyon merultem el a hozzaszolasokban, mert altalaban minel tobbet olvasok annal bizonytalabb leszek
Szeretnek vasarolni egy fejhallgatot ehhez kernek tanacsot!
1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Kizarolag itthon.2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Kizarolag zene. Abbol viszont szinte mndent hallgatok. Fokent hip-hop de valtozo mikor mi tetszik meg. Tenyleg minden szobajon. Kiveve mondjuk a komoly zenet.
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? Nagyon maximum £400 /kb 140.000Ft/
4. Új vagy használt? Igazabol hasznalt elol sem zarkozom el. Tehat ha evvel sokkal jobb vegeredmeny erheto el, akkor lehet akar hasznalt is.
5. Circumaural vagy supraaural? 1.
6. Zárt vagy nyitott? mindegy
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar? Minel reszletesebb legyen. Nagyon szeretem a kellemes lagy melyhangokat, viszont a magas hangok is nagyon fontosak. Szeretem, a kis csilingelos magasakat, addig amig nem banto Fuu nehez ezt igy leirni
8. Honnan vásárolnál? UK Amazon vagy ebay.
9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Astell&Kern AK100 van jelenleg. O a forras az autohifiben. Ugye egyszer kiprobaltam fulessel azota egyfolytaban nyuzom. Tampontnak esetleg annyit tudok adni, hogy a paromnak van egy ilyen, idos: [link] Ennek tetszett a hangja, viszont eleg rossz minoseg az osszeszereles, elvileg 2 het alatt eltort ami tartja a hangszorokat es egyszeruen nem lehet kapni hozza. Mivel ez mar teljesen hasznalhatatlan ezert vettem egy olcso fulest, az itteni ajanlo alapjan:[link] Viszont ez oszinten szolva nem tetszik, alig van mely Koszonom elore is
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz fojtviki #73492 üzenetére
Ha már külföldi rendelés, akkor ez is megérhet egy próbát: Fostex TH XR00
Vagy az éppen akciós Shure Srh 1540 is jó választás lehet.
De jó választás lehet az ugyancsak akciós Audio-Technica ATH-A1000Z is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sinesol #73491 üzenetére
Ha a DT770 a vonatkoztatási pont, márpedig most ez volt, akkor ahhoz képest minden amúgy (tehát abszolút értelemben) kiegyenlített fejhallgató középorientált. Akinek 6 évig DT770 volt a fején, amit még szeretett is, annak az a vonatkoztatási pont, teljesen logikus az ő szemszögéből leírni, hogy mit fog kapni pluszban (illetve mínuszban) a DT770-hez képest. Függetlenül attól, hogy abszolút értelemben mi a helyzet, tehát melyik a hangzáshűbb, viszont szerintem ez jelen esetben indifferens, nem volt kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz fojtviki #73492 üzenetére
Üdv!
Egynek ajánlanám ezt, én kb. másfél éve használom, a legnagyobb megelégedéssel. [link]
Mivel ahogy nézem, az általad megadott pénzügyi keretbe most újonnan nincs olyan ami beleférne, itt viszont van jó állapotú, használt. [link][ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
őstag
Koszonom mindenkinek A shure pont olyan playerrel van promotalva mint ami nekunk van Isteni sugallat?
Tetszik mind, viszont ez az Adl rev2 is jo? Nem tudom pontosan mi a kulombseg de a rev 2 £200-tal olcsobb [link]
Mindenkeppen megvarom januar elso felet egyebkent, mert az igazi akciok akkor vannak tobbnyire
-
stemplar07
őstag
Sennheiser HD 630VB -t próbált már valaki ?
(nem mobil célra , otthon/iroda stb) Ha a HD650 nagyon tetszik , talán ez is ? -
brummmogo
tag
válasz fericske #73461 üzenetére
Köszi a tippeket! A zenéim minőségét látatlanban felesleges volt méltatni. A jelenlegi fejhallgatóm karakterisztikáját keresem, ami meglehetősen mély orientált összehasonlítva a mostanában próbáltakkal. Bár nem egy high-end darab és már idős is, de ugyanazt az élményt szeretném az utódját ól is megkapni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest