Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deva

    tag

    Sziasztok!

    Nemrég vettem egy Sennheiser PX 200-IIi fejhallgatót, amivel meg is vagyok elégedve, nem ez a probléma. Mivel headset, ezért van rajta mikrofon is, illetve 3 gomb is, ezek mind iPod/iPad/iPhone kompatibilis részek. Én naív azt hittem, hogy biztos működni fog minden androiddal is, asztali géppel is(itt a gombok nyilván nem fontosak, csak a mikrofon jönne jól).

    Itt jön a hidegzuhany: a mikrofon abszolút nem működik, a gombok közül pedig csak 1, ami zenehallgatásnál Play/Pause, hívásnál felvétel/letevésre jó. Utánanéztem, miért is nem működik, a következőre jutottam(mivel nem értek annyira a témához, lehet hülyeséget írok, ezért sry): az apple "szabvány" 4 pólusos jack dugót használ, míg az android és pc-k 3 pólusosat, és több mint valószínű, hogy a mikrofon és a 2 extra gomb az utolsó pólusra van kötve, amivel a telefonom nem tud mit kezdeni. Ha minden igaz, egy adapter ezt meg tudná oldani, például egy Fiio LU1.

    Kérdés a következő: jól gondolom, és tényleg működne a mikrofon(ez a legfontosabb) egy ilyen adapterrel? Ha igen, esetleg valami olcsóbb/jobb adaptert tudtok ajánlani? Esetleg Budapesten valami konkrét boltot is? Előre is köszi. :))

    [ Szerkesztve ]

    It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.

Új hozzászólás Aktív témák