- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobrooney
senior tag
Sziasztok!
Unokatesóm szeretne az Audio-gd NFB-12.1-jához valami nagyobb impedanciás fejhallgatót, Beyerdynamic DT990 600 Ohm jó választás lehet hozzá? Ill mit ajánlanátok még 60-70k-s áron?
Köszi előre is!
-
GibsonSG
tag
Köszönöm az ajánlást. Igyekszem kipróbálni. Amennyire utána néztem, néhány helyen stúdiónak írják, ez mennyire gázos otthoni használtra? A másik kérdésem meg, hogy: boltban kipróbálva telefonról és bejáratlanul mekkora különbségre számítsak a későbbi otthoni használat között?
-
Bodz
nagyúr
válasz gaborka8x8 #50455 üzenetére
Miért ne lehetne hozzá magas impedanciájú fejes?
(#50451) Bobrooney: HD600.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz gaborka8x8 #50457 üzenetére
Miért kellre miért ne lehetne volt a kérdés. Ha magas impedanciást akar, hát istenem... Lényegtelen, hogy 2 ohm az audio-gd.
[ Szerkesztve ]
-
gaborka8x8
aktív tag
Figyelmes, és értő olvasást javaslok!
A kérdésem arra vonatkozott, hogy miért ez, mármint a magas impedancia az egyetlen kritérium, amit Bobrooney fórumtársunk megadott, miközben az Audio-gd NFB-12.1 nem igényli a magas impedanciájú terhelést. (Ellentétben jó pár magas kimeneti impedanciájú csöves OTL erősítővel, amik esetében érthető, hogy ez fontos kritérium.)
De most már inkább Bobrooney fórumtárstól várom a választ, lévén, hogy a kérdés is neki szólt, és választ is csak ő tudhatja.
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Bodz
nagyúr
válasz gaborka8x8 #50459 üzenetére
Akkor talán pontosabban kellett volna feltenni a kérdést már először is. Sajnos nem láttam bele a fejedbe, hogy mire gondoltál.
Az előbb leírt magyarázat viszont rendben van, így már megvilágosodtam.[ Szerkesztve ]
-
RIC5I
tag
sziasztok a mostani steelseries siberia 2 es 3 év után tönkre ment igy cserére kerül sajnos (nagyon szerettem)
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
csak itthon2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
számitógépen lesz hazsnálva tehát játék teamspeak discord így fontos lenne valamilyen mikrofon hozzá álló mikrofonokkal nagyon nagyon sokkal próbálkoztam az asztalról távolról eggyik sem vette rendesen a hangom főleg amikor a család nyugovóratér és halkabban beszélek igy szükséges a szám közelében legyen3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
15.000ft4.) Új vagy használt?
új5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural6.) Zárt vagy nyitott?
mind egy7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
különösebb hangzást nem várok bár szeretem a magas hangokat, ami zavar maikor töketlen a headset és az összes hang egyszerüen nem adja vissza magát hanem mintha ellveszne az ereje a hangnak ( nem tudom szebben meg fogalmazni elnézést )8.) Honnan vásárolnál?
itthoni boltokból ebayel hadilábon állok amazonon ha van rendes ide szállitás az még jó9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
asus xonar dgx van a gépbea segitségeket és az okító jellegü válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is
Hatékonyság nem tetszés kérdése.
-
Bobrooney
senior tag
válasz gaborka8x8 #50459 üzenetére
Igazándiból nem tudom miért szeretne olyat fejest, nem kérdeztem meg.
Ill milyen fejes lenne hozzá alkalmasabb ? Jelenleg AKG k551-el használja.EQMontoya, Bodz köszi
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz Bobrooney #50463 üzenetére
A nagy impedanciájú fejes is alkalmas hozzá, de akár már egy 16 ohm impedanciájú fejes esetén sincs illesztési probléma. Tehát szerintem a fejes impedanciájánál sokkal fontosabb szempont, hogy az illető milyen hangképet favorizál, milyen zenéket szeret, stb. Vagy azok a kérdések, amik az összefoglalóban is benne vannak, azaz, hogy circumauralt vagy supraauralt szeretne, zártat vagy nyitottat, milyen hangzást vár a fejhallgatótól, mi az, ami zavarja, stb.
Én a magam részéről Audio-gd NFB-12.1-hez biztosan nem az impedancia alapján keresnék fejhallgatót."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
HeadHunter98
tag
Sziasztok, 2014 szeptembere óta voltam egy boldog tulajdonosa egy Sennheiser HD 205 II fejhallgatónak. A gond sajnos az, hogy körülbelül egy hete a hangja valamilyen oknál fogva negatív irányba megváltozott. Bizonyos hangszínek vagy hallattszanak, vagy nem. A mély is szinte eltűnt belőle, én hangszóró hibára gyanakszom. Mivel a garanciapapír, se a doboz sajnos már nincs meg, szeretném tőletek megkérdezni, hogy tudtok e olyan helyet, ahol a vételár max feléér (8 000 Ft) megtudják csinálni?
Ha esetleg a szervíz nem érné meg, akkor:
- Otthon, de az utazásokra is elvinném.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
- Multimédiás tartalmakra (zene, videó, film).
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- 20 000 Ft
4.) Új vagy használt?
- Lehetőleg új, de ha ilyen kategóriában van jó használt akkor azt is szívesen megnézem.
5.) Circumaural vagy supraaural?
- Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott?
- Lehetőleg zárt, azaz ne jöjjön be túl sok zaj a külvilágból, se hallatszódjon ki onnan. Esetleg, hogy ha van ilyen árban kiváló hangzású nyitott kialakítású darab is, akkor olyanokat is mondhattok.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
- Eddig mélyorientált voltam, de úgy érzem, hogy most már a kiegyensúlyozott, részletes hangzást várok, ami az összes tartományban hasonlóan teljesít.
8.) Honnan vásárolnál?
- Csak is Budapest jöhet szóba, készpénzes átvétellel vásárolnék
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
- Egy LG G4 telefonnal használnám, erősítő nélkül. Meg néha bekötném a gépbe, amibe gigabyte alaplap van, integrált hangkártyával.Én eddig a Creative Aurvana Live!-t néztem ki magamnak, ami az összes feltétel közül csak a zajszűrésnek nem felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz HeadHunter98 #50468 üzenetére
Én váltanék a helyedben a CAL!-ra.
Wherever you go - go with all your heart.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz HeadHunter98 #50468 üzenetére
Ha még kapható a CAL!, én is adok egy szavazatot rá. HD205-nél magasan jobb mindenben, szerintem.
"csak a zene van"
-
HoReSz1975
őstag
Fejhallgató vásárlás előtt állok, jelenleg Roccat Kave –m van, de már nagyon le van nyúzva, csere szavatos.
Kizárólag játékra kellene FPS &TPS –re.
Maximum 20, esetleg 25e –ig tudok elmenni.
Mit tudtok ajánlani
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz HoReSz1975 #50472 üzenetére
Hyperx Cloud I. vagy amit feletted vett a kolléga. Kifejezetten gamer fejesekhez pedig van külön topik. De én a helyedben maradnék itt, biztos nem fogsz mellé egy jó sztereó fejessel.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
csocs
tag
Sziasztok,
fejhallgatót szeretnék vásárolni. A tanácsotokra volna szükségem.
Előre is köszönöm!1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
néha talán utca, de leginkább lakásban
zene, film
25e
4.) Új vagy használt?
csak új
fület teljesen körülölelő
6.) Zárt vagy nyitott?
zárt vagy félig zárt - úgy tudom, hogy a teljesen zárthoz képest a nyitottnak szebb a hangja, ezért
jóféle basszus, közép és magas
8.) Honnan vásárolnál?
Budapest vagy magyar webáruház
számítógép jóféle alaplappal, okostelefon (Samsung Galaxy S család) -
Saccco
nagyúr
Ha nagy a füled, akkor az M30x kicsi lehet, nekem is szerepelt a kiszemeltek között, de túl kicsinek találtam, felfeküdt.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Nekem nagyon tetszik. Eléggé mély-orientált, de a magasabb hangok is szépen szólnak. Sok összehasonlítási alapom nincs, egy olcsóbb Genius-om volt előtte. Többek között a plusz plüss fülpárna is mellette szólt, mert többnyire a fejesek párnája ment szét nálam, így már egyből dupla élettartammal indul.
Itt írtam róla és örömködtem, hogy olyanokat hallok vele, amiket korábban nem vagy kevésbé.
#supelux #hd681 #evo #681
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Batyulda #50485 üzenetére
Egy Oneplus One-ról próbáltam, kollégám iPhone 5S-ével lett még próbálva, ami érezhetően jobban meg tudja hajtani. Igazság szerint otthonra vettem az asztali gépemhez. Alaplapi hangkártyával használom, 40-45% hangerőn teljesen megfelel.
Az itt olvasott tapasztalatok alapján fontolgatom egy Asus Xonar beszerzését...
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz Saccco #50486 üzenetére
Szerintem a Xonart ne csak fontolgasd, legalábbis én nem bírtam túl sokáig ALC1150el, annyira gyengécske. A mélyek egy részét ki se adja rendesen, és a többi tartomány (főleg a közép) is tompább DG/DGXhez viszonyítva.
Majd beszámolok, hogy milyen DGXszel a 681 Evo.[ Szerkesztve ]
-
-
Bodz
nagyúr
Keresek egy Audeze EL-8 tulajt. Cserélhető a párna vagy leszedhetetlenül ragasztva van?
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz Saccco #50488 üzenetére
A JVCnél az bosszant néha, hogy a magas-közepet bántóan ki tudja emelni, és ez például egy Michael Jackson - Dangerous féle tapsütemnél irritáló. Hátha finomabb lesz ebből a szempontból a Lux, mert ahogy idősödök, gyakrabban hallgatok könnyebb zenéket is, de a mélykiemelést továbbra se vetem meg.
[ Szerkesztve ]
-
csocs
tag
Szerintetek ez elég a fejhallgató meghajtásához? Középkat., jobb féle alaplap. Asus z170-a.
Crystal Sound 3:
Pre-regular energiaellátás
A legkorszerűbb hangprofil
Audioárnyékolás
Pattogásmentes áramkör
Audioerősítő
Elkülönített réteg a jobb- és baloldalnak
Prémium japán audió kondenzátorok -
Flind
senior tag
Sziasztok!
Elromlott a Sony MDR-ZX100 fejhallgatóm, ezért új után nézek (és ezúttal valami picit komolyabbra gondoltam, bár azzal is elvoltam 2-3 évig).1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Utazáskor (nem városban), illetve otthon.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Multimédia.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
15-20k körül.4.) Új vagy használt?
Új.5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt, esetleg félzárt.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Mélyorientált vagy V hangzás az rendben van, de azért ne nyomja el nagyon a többi tartományt. Vagy azt is mondhatnám hogy kiegyensúlyozott, de jó basszusokkal. Igazából itt amit megemlítenék és az egyik legfontosabb szempontom, hogy minél jobban szigetelje el a külvilágot és szűrje ki a zajt.8.) Honnan vásárolnál?
Itthon, ha MediaMarktban kapható az előny.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Xperia Z3C illetve számítógép.Amit még megemlítek hogy a kinézet is érdekel, egy szép design nagy plusz. De a legfontosabb most nekem tényleg a zajszűrés és a kényelem. Egyébként ennyi pénzért normálisabb gyártóktól azt hiszem a hanggal majdnem minden esetben meg lennék elégedve, nem vagyok egy audiofil.
Ahogy kicsit körülnéztem a Sony MDR-XB450AP nagyon megtetszett, aztán rájöttem hogy supraarual így pont a zajszűrés és a kényelem nem megfelelő. Az MDR-XB950AP már tökéletes lenne, de az meg túl drága. Most az MDR-V55-öt néztem még, az is supraaural de állítólag kifejezetten kényelmes és jól szigetel (mondjuk az XB-k sokkal jobban tetszenek).
Szóval örülnék néhány nem Sony ajánlatnak is, előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
J.Cs.
tag
Sziasztok. Végig néztem a topikot, keresve a Sennheiser HD 202 II-re, mivel hogy ma este végképp kilehelte lelkét (az egyik hangszóró halt oda végül, a 3. rend kábel kicserélése során, csak dobozhangot adott ki bármit csináltam). Ahogy leszűrtem az általános álláspont az, hogy ennyi pénzért most már nem ez a best-buy, mint ahogy 4 éve az volt. Pedig még mindig árulják, durván 12k-ért. Kérlek ajánljatok valami hasonlót, eddig nagyon meg voltam ezzel elégedve. Ha ennyi pénzért jobbat mutattok azt veszem, de ha nincs jobb, akkor veszek még egyet.
Csakis otthon.
Zenehallgatás, modern elektronikus zenére. Tiszta és erőteljesen basszust elvárom (legalább mint a Sennheiser HD 202)
15k a maximum, de csak nagyon indokolt esetben. 10-12k amennyit nyugodt szívvel kiadnék.
4.) Új vagy használt?
Új.
A Sennheiser HD 202 fülrecuppanós volt, nem volt gondom vele, de egy fül körüli lehet jobb lenne.
6.) Zárt vagy nyitott?
Mindenképpen zárt. Legalább annyira mint a Sennheiser HD 202. Nyitott semmiképp sem játszik.
Egy moderált basszust elvárok, a többi tartományt viszont ne nyomja el. Amit nem szeretnék az, hogy erőlködő mély hangokat halljak, vagy "dobozhangokat". A hangerő is fontos, hozza a régi szintet minimum.
8.) Honnan vásárolnál?
Mindegy az, csak legyen raktáron.
Asus Xonar DGAmit még megemlítenék az, hogy strapabíró legyen, lehetőleg ne törjön el a fel és levételtől, az állítása pedig egy idő után ne ölje meg a pántot. Nem érdekel a design igazából, inkább tartós legyen.
Amit eddig össze szedtem infót:
Superlux HD681 EVO - állítólag egész jó, egyedül a tartósságától félek, ha gagyi műanyag akkor a le és feltevéstől hamar el fog törni.
Superlux HD681B - az előző kistestvére jobb basszussal, de gyenge közép és magassal, ami élvezhetetlenné teszi.
Maxell Audio Wild - állítólag nagyon jó, de alig kapni, és a csoda design szerintem nagyon otromba, plusz nem időtálló a sok csuklós megoldás. Szerintem a szimpla megoldások sokkal időtállóbbak.
Philips SHP5401 - ugyancsak jónak mondják, bár már gyanúsan olcsó. Cserébe sehol sincs raktáron, gyakorlatilag megszűnt az árusítása.Előre is köszi a válaszokat!
-
pulutodurumo
őstag
Ennyi pénzért sajnos nem jellemző a masszív fejes. Amik nem drágák és bírják, azok a Takstar Pro 80 klónok. Ilyen a Hyperx Cloud is, ami ugyan gamer, de levehető a mikrofonja.
Takstar Pro80:
Egyéb nevei (tartozékok eltérhetnek): Gemini HSR-1000, LD Systems HP 800 Pro
Fő karakterisztika: enyhe V, meleg hangzás
Kialakítás: zárt, circumaural
Előnyök: jó felbontás, jó tér, kényelmes, van hozzá egy jópofa koffer
Hátrányok: fejpánt kicsi lehet egyeseknek
Ajánlott: utcára, általános felhasználásra
INNEN[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
zsocy
őstag
válasz pulutodurumo #50494 üzenetére
Ez igaz, és ajánlott is a Takstar meg a HyperX, de ő "nagyon max 12-ért" keres fejest. Ezek meg inkább kétszer ennyibe kerülnek sajnos.
Annyiért szerintem egy EVO jó lenne, az sem törik szét csak úgy, bár az árkeret erősen behatárol.
-
zsocy
őstag
válasz pulutodurumo #50496 üzenetére
Teljesen igazad van, azért ezek nem több százezres cuccok, én lehet várnék egy hónapot és megvenném a Takstar-t, mert az annyival jobb.
-
oneiros
tag
válasz pulutodurumo #50496 üzenetére
Hihetelen, de csinálnak, igaz ez nem zárt, hanem nyitott. Az OEM egy ISK HF2010.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
Saccco
nagyúr
Ha veszek egy SNSV ( ) Xonar DG hangkártyát, akkor annak a fejhallgatóerősítő részét csak akkor tudom kihasználni, ha hátulra kötöm be a fejest? Esetleg ki lehet vezetni a gép elejére? Egy micro hifi is rá van kötve a gépre és mindig a ház tetején lévő jack aljzatba szoktam a fejest csatlakoztatni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.