Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    válasz bitrograde #108699 üzenetére

    Na igen ez teljesen rendben van, ezért is kérdeztem. Szerinted tehát az áruk nem feltétlen tükrözi a tudásukat? ha jól értem ezt mondod. Az árat én elég jó kiindulási pontnak tartom, alapvetően ha végig gondolom a különböző árkategóriákat, akkor azért az mindig beigazolódik, hogy a drágább fejes objektív tulajdonságokban jobb lesz, mint az olcsóbb. Részletesség, "tisztaság", szeparáció, layering és hasonló technikai paraméterek biztosan jobbak az árral arányosan. Persze erre mindjárt linkel valaki egy ordenáré elárazott valami batár rossz ár/érték arányú beats fejest, ami kivétel, de érted mire gondolok.

    Amúgy nézegettem mindkét fejes headfi topikjait, hátha említik őket egymáshoz képest, de ezekben a fórumokban birtoklási önvisszaigazolás történik, tehát:
    1. A D7200 topikban többnyire azt írják az aeont cserélték le a denonra, mert a denon sokkal jobb, van mély, van dinamika stb.
    2. Az Aeon Noire topikjában meg pont fordítva, még a D9200-nál IS jobbnak mondják az Aeon 2 Noiret. Sőt hát a HD820s-nél is írta valaki, hogy sokkal jobb...

    Szóval ezekre sem lehet hagyatkozni.

    Hangban az olvasottak alapján, amúgy a Noire nekem jobban bejöhet, imádom a nagy teret, jó szeparációt, finom könnyed, légies hangzást, szerintem ezek egy jó fejhallgató ismérvei, nem hiába az olcsó fejhallgatóknak nagyon ritkán van jó tere, ez ami inkább csak a drága fejesek tulajdonsága, főleg zártban, amiről most szó is van.

    A D7200 viszont még ha kisebb is a tere, elvileg még így is nagyobb picit mint a D5200-nek, ami már lenyűgözött engem a terével alapból. Emellett valószínű jobb pop műfajhoz a több/jobb mély és erősebb dinamika miatt, mint a Noire, amiről azért néhányan írják, hogy kissé dinamikátlan tud lenni.

    Áh szóval nem egyszerű. :)

Új hozzászólás Aktív témák