Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    Hifi show, fejhallgató kínálat: sajnos idén a Muzix nem vonult fel, így maradt az Audio Partner (Sennheiser, Neumann) kínálata, és pár random fejes néhány standon, amikkel leginkább más holmikat demóztak. Ami tetszett és korábban nem hallottam:

    - Sennheiser HE-1, ez tényleg durva holmi. Nyilván zajos környezetben és pár perc alatt nem lehet tökéletesen megítélni, de annyi hallatszik elsőre is, hogy nagyon transzparens, semlegesre hangolt, főleg elektrosztathoz képest megdöbbentően mélyre megy, és nagyon komoly dinamikája van. Nagy hangerőn sem esik szét, és az olyan rettenetek, mint mondjuk a Decapitated is tökéletesen szólnak rajta, ugyanakkor egy szimfonikus zenekart is lazán megrajzol. Az ára nem evilági, inkább egy kingkongi mellkasdöngetés, mint létező és elérhető termék, ezzel együtt nagyon örülök, hogy hallhattam. Hibátlan volt egy halál egyszerű, windowst futtató nuc-szerű mini pc-re kötve is. Vicces volt hallani sorban állás közben, hogy mindenki, aki előttem próbálta, legalább 1-2 metált meghallgatott rajta.
    - Focal Stellia: két helyen is ezzel demóztak. A Djabe standon egy szalagos magnóba dugva is bőven meggyőző volt, aztán ugyanott kipróbáltam a saját hordozható dacommal is, elég könnyen hajtható. Később egy másik standon egy Uniti Atom HE-ről még jobbnak tűnt. Könnyed, jó terű, kifejezetten részletes, a nagyobb Focalokra jellemző, ütős dinamikával. Nem tökéletes, de legalább nem konyul le a mélye, mint az Elearnek vagy sok más nyitott dinamikus fejesnek. Persze mocsok drága, nehéz lenne megindokolni az árát, ettől még nem tudnék hirtelen jobb zárt fejest mondani.
    - Neumann NDH 30: ebből hiányzik a HD800s felső oktávja, egyébként nagyon rendben van. Hang alapján elhinném róla, hogy egy új Senn modell, jó kényelem, elsőre korrekt felépítés, nem elrugaszkodott ár. Jó lenne otthon is meghallgatni, érzek benne potenciált.

Új hozzászólás Aktív témák