Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lee56

    őstag

    válasz and1ao #17720 üzenetére

    Nagyon szépen beszélsz madjarul, engedd meg hogy megdícsérjelek. :)

    Ami pedig azt illeti amit felvázoltál; hát, ilyen jellegű gondok biztos nem lesznek, mivel az FX-eknél ez a probléma két összetevőből jött, vagyis lényegében egyből, a baromira elszálló fogyasztás miatt, amit már azért lehetne két részre osztani, egyrész volt a szép "új" gyártástechnológia, aminél leragadtak, másrészt meg úgy tervezték az egész architechtúrát anno hogy magas órajeleket tudjon elérni, ahhoz meg kell a delej, főleg az elavult gyártástech mellett.. :)

    Zen-el már ilyen gondok nem lesznek, előreláthatólag, a dizájn intel 5th gen-re hajaz, a gyártást meg a Samsung végzi 14nm-en, ebből lehetnek még kisebb (órajel)-gondok talán főleg az elején. De FX-éhoz hasonló fogyasztási adatokat, azt hiszem sokak nevében mondom, hogy remélem nem látunk egyhamar többé, maximum extrém tuningosok körében :)

    Az egységesített foglalat, ahogy Fiery is többször mondta, még rejthetnek kisebb buktatókat/gondokat amivel meg küzdetteti magát az AMD. A kezdeti lapok minősége és jövőbiztossága azért kérdéses, szerintem még maguk az AMD-sek sem tudják pl., hogy egy első kiadású középkat AM4 lap vajon mihez kezd majd a Zen+-al mondjuk. De itt nyilván sokminden függ a konkrét lap gyártóktól is, mint mindig.. Vásárláskor meg legyen szemfüles az ember és jól nézze meg hogy mit és mire vesz (de ez is egy általános jótanács is lehetne kb mindenre). :)

    No Comment

Új hozzászólás Aktív témák