Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LamaCube

    addikt

    válasz Winne #15724 üzenetére

    Basszus egyszerű matematika. 10 órát megy, akkor szegedi áron számolva kb. 500Ft. Persze, ha 10 órát megy, akkor kb. 14-15 óra, amit hűt, mert amikor eléri a beállított hőmérsékletet, akkor lekapcsol és áll, majd amikor a beállított érték felett lesz megint, akkor elindul. Ezért nevezik on-off klímának. Az inverteres meg állandóan leszabályoz, így takarékosabb.

    A régi klímával, amikor bejött a kánikula, akkor du. kettőkor elindult és este 10-ig ment. Persze hétvégén többet. Nagyjából 3500-4500 ft-al volt több a számla, persze ez használat függvénye.
    Mondjuk az inverteresek lényegesebben takarékosabbak, de rohadt drágák. Ami normális az 150-nél kezdődik.
    Én egy Gree-t vettem, aminek kb. 115 az ára, de én megszereztem 92 ropiért+50 volt a szerelés, de ez baráti ár, mert 70-nél kezdődnek + 3 méter felett minden méter 4500-5000 forint. Nálam a szerelés 20 volt és 6 méter volt a csövezés, csatornázás.

    Mint írtam kb.32-35m2, amit hűtök. Konyha fürdőszoba kizárva. Nincs értelme.Amikor a gyerek nincs, akkor 17m2.
    Igazából méret szerint a 3.2 le kell, hogy hűtse az egészet, de becsapós. Függ a lakás elhelyezkedésétől és a helyiségektől is. Amikor 5 éve szereltettem, akkor elég volt a 3 helyiségre a 2.6-os, de akkor nem voltak ilyen extreme kánikulák. Most csak a kis szobára és az előszobába lenne elég a régi klíma és itt jön elő az is, hogy hova helyezed a beltérit és milyen messzire a kültéritől. Minél messzebb van a két egység annál rosszabb a hatásfoka. Magyarul, ha több helyiséget szeretnél hűteni, akkor indokolt a multi klíma, ami egy kültéri és több beltériből áll és mellesleg rohadt drága. Ezért ez a 2 klímás megoldás számomra ideális.

    Itt egy alaprajz. A pirossal áthúzott, amit nem hűtök.

    [ Szerkesztve ]

    HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

Új hozzászólás Aktív témák