Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • raven12

    senior tag

    válasz Xterms #13891 üzenetére

    kicsit jobban is utánaolvashattál volna a dolgoknak, mert azért ez nem olyan egyszerű mint egy telefon kezelése :D

    Van két USB mód, MSC és MTP. a két módban teljesen más az adatkezelés, amelyik módban vagy, a másik mód elemeit nem látod, pl a zenéket stb... Be lehet állítani settings/system/USB mode-ban hogy melyiket akarod. Egyébként én az MSC-t ajánlom, az az originál kezelőfelület, az MTP kicsit extrább, ott észleli a Sansa Fuze-t a gép, kiírja, töltöttségi szintet is jelez meg minden. Nem kell az, jobb az egyszerűbb..

    Vettem hozzá microSD-t (pontosabban microSDHC-t) nb1976 kolléga jóvoltából (megbízható és a két valóban legolcsóbb microSD árus egyike), Maxell 8GB class2.
    Az előző magyarázat nem volt teljes, a tényleg minimális garantált sebességet jelent, csak a pontosítás kedvéért ez class2-nél 2mb/s, class6-nál 6mb/s stb...
    Nekem átlag 4mb-al ír egyébként a class2-esre.

    Feltettem rockbox-ot. Amik szembetűnnek: hihetetlen szabad és szinte végtelen beállítási lehetőségek, nagyon durva EQ, elsőre kicsit túl bonyolult kezelőfelület.
    Tényleg szinte bármit megtehetünk benne, jó témával pedig jól is néz ki.
    Sokkal több mindent tudok megjeleníteni a lejátszási képen (pl.: nekem jobban tetszik, ha nem a fennmaradó időt írja ki, hanem a szám teljes idejét; akksiidő százalékban stb.).

    Az EQ-val csínján kell bánni, alapból van bass és treble +24db-ig, az szépen hardveresen elintézi, majd mélyebbre menve lehet grafikusan, saját magunk által megszabott(!!!) tartományokat emelgetni illetve csökkenteni, azonban ez már durván szoftveres, úgyhogy a radikálisabb emeléseket(durvább esetekben már +4 fölött) például nem díjazza a gép, FLAC-on is berecseg.
    Aki még most ismerkedik a készülékkel, annak info végett az eredeti firmware EQ-ja írtógagyi, agyonállítgathatod a basszust, akkor se fog döngeni, rockbox-on nagyon szépen lehet döngetni, akár Sony Ericsson MegaBass-t is lehet csinálni, vagy még annál is durvábbat, persze az már szoftveres, és nem díjazza.

    To cut a long story short, nagyon bejön a rockbox, meg kell szokni, kicsit műhelyszagúbb, mint egy eredeti firmware, de a gazdag beállítások, a professzionálisabb megjelenés és a profi EQ bőven kárpótol, jó témával szép is.
    Az alaphangzásban eredeti firmware és rockbox között eddig nem találtam különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák