Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tibaimp

    nagyúr

    válasz rabbit87 #74682 üzenetére

    Az a gond, hogy ma már az összes 2,5 colos HDD SMR-es, és mint ilyen a gyártók 2 év gart vállalnak csak rájuk, így a megbízhatóság az olyan, amilyen. Amit írtál 2012-es HDD még valószínű CMR volt.

    Két dolog lehet:
    1. maradsz a 2,5 colon, és végül is totál mindegy melyiket veszed meg 1TB-os méretben, mert kb. egy kutya. Az SMR rögzítés miatt be tud lassulni [link] , de mivel csak ritkán lenne használva, és el tudod viselni az akár pár 10MB/sec sebességet, akkor OK.

    2/1. veszel 2-4TB-os 3,5 colos CMR, 3 év garos, jóval megbízhatóbb belső HDD-t és hozzá egy külső 3,5 colos házat. Egyre figyelj, minden 3,5 colos külső háznak 230V-os konnektor igénye van! Erre a célra jó lehet: WD Purple, WD Red Plus, Seagate Ironwolf, ezek megbízható, CMR, 3 év garos, olcsó HDD-k, 5400 RPM. A WD Purple kifejezetten halk is (a többi is, de ez a leghalkabb). Én ezt javaslom!

    2/2. veszel szintén 2-4TB méretben 7200-as Enterprise HDD-t, 5 év garral, nagy írástűréssel, jó drágán szintén 3,5 colos külső házba, pl.: Seagate EXOS, Toshiba MGxx, de ez szerintem fölösleges!

    Külső ház témában, itt nézz szét: Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja

    A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

Új hozzászólás Aktív témák