- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok.
Az összefoglalóban szereplő Seagate IronWolf 1Tb merevlemez ajánlott még? Egy routerre lenne kötve külső házban.
Előre is köszönöm.Csend a lelke mindennek!
-
titán
válasz gabikiraly2 #64201 üzenetére
Igen.
-
meridaharcos
senior tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
Hozzájutottam egy alig használt WD80EFZX winchester-hez, két kérdésem lenne vele kapcsolatban:
- ezen is állítani kell a parkolást ? Próbáltam, de nem tudtam.
- a használati statisztikát ugye nem lehet nullázni ? Futott óra, indítások száma, parkolások száma. Nem trükközni szeretnék, a használtként vásárolt vinyó statisztikájának megbízhatósága érdekelne.Köszönöm előre is !
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
Dzsekó
addikt
válasz meridaharcos #64203 üzenetére
Mindent lehet nullázni, de nehéz. Felhasználók nem tudják, csak a gyár, esetleg HDD adatmentők, akik a halott HDD-ből is élőt varázsolnak.
Nézd meg a smart-ot, ha a start/stop count-tól nem sokkal több a load/unload cycle count, akkor minimálisan parkol, ha kevesebb vagy egyenlő, akkor nem parkol, ha sokkal több, akkor nagyon parkol. Wdidle3-al már ezt a szériát nem biztos, hogy tudod állítani. Korábbi EFRX-et még biztosan lehetett, mert olyat csináltam. -
meridaharcos
senior tag
-
bolic
őstag
Amióta bekapcsolva hagytam a HDS-et, azóta nem parkol a WD Red winyóm!
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogy ha most karácsonyra vennék mondjuk egy ilyet, akkor a jelenlegi 3x500GB-t tartsam meg, vagy szedjem ki? Hely lenne, de akkor 4 vinyó is lenne a gépben az 1 helyett, valamint a mostaniakból az egyik egy 5400-as 2,5-ös laptop vinyó... Van értelme bent tartani?Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
tpeter77
addikt
válasz meridaharcos #64205 üzenetére
Hds mit mutat? Tegyél be róla képet.
-
titán
válasz racskobalazs #64207 üzenetére
Szia! Ez attól függ lenne-e rájuk szükség vagy nem. Igaziból itt nem is tudom mi a kérdés, hisz mi nem tudhatjuk, hogy a vinyókat használnád-e vagy nem.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
HDD-t szeretnék venni, belsőt, mert az olcsóbb, majd ahoz veszek egy rack házat. Jelenleg van egy WD10EZEX Western Digital 1 TB-s HDD-m, ami tökéletes. Viszont kevésnek bizonyul, így szeretnék venni egy 2TB vagy egy 3 TB-s HDD-t. Ki milyet tud ajánlani, ami megbízható és bírja több évig is?
Köszönöm.
-
zeus_2k14
senior tag
Okés köszönöm.
Ezt a 2-t néztem amúgy :
Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 ST2000DM008
Western Digital 2TB 64MB 5400rpm SATA3 WD20EZRZEzekről mi a vélemény?
Köszi
-
titán
válasz zeus_2k14 #64219 üzenetére
A P300 mehet, annyi, hogy írtak róla a topikban olyan tapasztalatot, hogy hangosan kerreg , mikor dolgozik. Ez nem tudom mennyire számít neked. Azt sem tudni, hogy egyedi jelenség, vagy általánosan ilyen a vinyó.Bár a toshibáknál többször előjött már ez a jelenség a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz meridaharcos #64209 üzenetére
van kép?
-
Dzsekó
addikt
válasz meridaharcos #64222 üzenetére
Egy kövér 300 sec-et tennék rá. Amit a "jó az úgy" jelzővel illetnék. Azért nem ártana, ha eltelne némi idő, mert a 16 ki-be kapcs. és a 24 parkolásból, még messzemenő következtetést nem lehet levonni.
-
Dzsekó
addikt
válasz meridaharcos #64224 üzenetére
Meg lehet próbálni.
-
meridaharcos
senior tag
Tegnap 4-5 órát ment a gép és ezzel együtt az említett winchester, nem nőtt a parkolások száma. Ezt az adatot a HDS csak rendszerindításkor kérdezi le, vagy esetleg folyamatosan frissíti ?
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
Dzsekó
addikt
válasz meridaharcos #64226 üzenetére
Mindig az aktuális állapotot jelzi.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék adattárolásra új merevlemezt. Jelenleg egy 4 éves 2Tb 100%-os WD van a gépben, de hangos (morog vagy nem tudom mit csinál) és szerintem vissza fogja a gépet is úgyhogy mennie kell.
Adattárolásra és seedelésre használnám. 4Tb WD-t szeretnék de nem tudom melyik verziót használjam Blue, Purple, Red.
-
titán
válasz Dzsolo #64228 üzenetére
Szia! Jó lenne tudni miért fogja vissza a gépet. Lehet a torrentezést nem bírja. Ha nagy sebességű a neted és sok torrentet futtatsz, érdemes ssd-t venni a célra. Adattárolásra (tehát nem nagy mennyiségű torrent seedelésére gbit-es nettel) megfelel az említettekből a két utolsó.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsolo
senior tag
Igen, sok torrentet futtatok és gbit-es a netem, akkor lehet azért fogja. Akkor vegyed 2tb SSD-t meg egy tároló vinyót? Az úgy jó kombo? Illetve van egy TP-Link 1043ND utolsó szériás routerem a fiókban, akkor lehet jobban járnék ha OpenWRT-t tennék rá és külön arról futna a torrent?
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, minden előzmény nélkül (folyamatos HDSentinel figyelés mellett)
ma ébresztettem a gépem és elkezdtem böngészni. Pár lap megnyitás után nagyon akadozott, majd lefagyott minden. Ránéztem a HDS-re és szomorúan tapasztaltam, hogy baj van. Restart után a Windows sem indult el. Újraraktam és látszólag most megy, de HDS szerint van 1 gyanús és 8 gyenge szektor. Azt nem értem a chkdsk /f miért nem helyezte át a rossz szektort.
Dell Latitude 6230 notebookról van szó, HGST HTS725050A7E630 ,500 GB-os 7200rpm HDD-vel. Tudnátok ajánlani valami megbízhatót, ami nem parkol sokat?
A lényeg, hogy 7200rpm-es legyen és 500 GB...
Eddig Samsung, Toshiba HDD-im megbízhatóak voltak. Semmi extrém használat nincs, csak böngészés.
Köszönöm előre is.Összefoglaló ajánlatai még megfelelőek lennének?
HGST-t ezek után kihagynám.
500GB Seagate BarraCuda Pro ST500LM034
500GB WD Scorpio Black WD5000LPLX[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
ui:
Viszont úgy látom kicsit eltérő méretűek. Ez okozhat gondot az említett notebooknál? Így lehet beletenni...
Seagate: Szélesség 69.9 mm, Magasság 7 mm, Súly 90 g, Átmérő 2,5 inch
WD: Szélesség 69.8 mm, Magasság 100.2 mm, Mélység 9.5 mm, Súly 115 g, Átmérő 2,5 inch -
chopin42
addikt
Üdv! Nas építésén gondolkozom, és érdekelne, mi a legcsendesebb, megbízható lemez egy 2-max 4 lemezes házi szerverbe, a tervezett raid mód az 5 (de erről még nem tudok biztosat, eléggé kezdő vagyok a dologban). Lényeg a csendesség, hűvösség, megbízhatóság, első körben 6-8tb tárhelyben gondolkodnék (4 lemeznél 12). Folyamatos üzemre, torrent, fényképek, videók, egyéb adatok, biztonsági mentés lenne rajta, OpenmediaVault lenne az oprendszer (tervezett). Árban ne a legdrágábbat, de ha kell, megfizetem Köszönöm!
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
M107
addikt
1 hónapja tettem be egy 2 évig álló Toshi DZ0ACA200 HDD-t egy usb-s dokkolóba még mindig 100/100 360/14 órát ment.
Most másolok rá olyan Iso file-kat amik ne akarom hogy foglalják a belő 3 GB HDD-t
2014 jun 18-ai vásárlású.
Pedig anno sokan nem ajánlották és temették ezeket a merevlemezeket.
mondjuk én mindig elolvasom és megfontolom HDD vásárlás előtt a topic leírást. idág 1 HDD-m ment gariba vissza a durva 27 év alatt amióta foglalkozom sz technikával.
az is MBR hiba miatt egy samu HDJ 753 anno még a sata 2 korszakból.
Lehet hogy szerencsém van
UI:[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
őstag
válasz chopin42 #64237 üzenetére
Nem tudom, hogy ez mennyire számít ajánlatnak, de én 4 db 3TB-s P300-at használok RAID-ben Win 10 alatt (alaplapi AMD RAID vezérlővel).
A kapacitásuk egy része RAID5-ben van (4× ~2 TB) torrentre, a maradék meg RAID10-ben fontosabb dolgokra.
A lényeg, hogy stabil és minőségi tápod legyen ezekre! Ha kell, inkább ebből erre költs/szerezz újat, mert nekem - szerintem - a régi tápomat nem szerette 2 db P300-as, így azok garanciában lettek cserélve. De egy új tápcsere után minden ok.Az OpenMediaVault-ot nem ismerem, most hallottam róla először.
-
chopin42
addikt
Toshiba p300 van nekem, sajna hangos volt, ezért ment a gépből
Most a szekrényben pihen, az asztaliban csak ssd van, a nas valahol a szekrény tetején lenne, most a bekapcsolt gép nem hallható alapon. A tápkérdés még odébb van, most vadászom össze az alkatrészeket, legalábbis fejben. Szóval a kérdésem továbbra is áll. Illetve raid5 milyen lappal megy?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
őstag
válasz chopin42 #64240 üzenetére
Az egy régi alaplap: Asrock FM2A88X Pro+
A gép torrentre és biztonsági mentések tárolására van használva.
1 SSD (rendszernek) és 7 HDD van benne (ebből 5 db 3 TB P300-as).Viszont egy jól hangszigetelt házban van: Cooler Master Silencio 652 vagy 652S (nem tudom pontosan).
A proci hűtő pedig Cooler Master Hyper 612 Ver.2
Halk, de nem megy 24 órában, amikor alszok, akkor kikapcsolom.Szerk.:
De a hangosság amúgy is egy kicsit szubjektív: mennyire jó a füled és milyen - zajos - környezetben vagy.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
és tibaimp:
Igen, már mások is meggyőztek. Eddig a Crucial MX500 2,5" 500GB tűnik szimpatikusnak.
Samsungban nem bízom a korábbi szériák (pl 840) fw hibái, lassulásai miatt.Most pár napot várnom kell, hogy megtudjam a HDD-vel volt csak valami gond, vagy esetleg egy komolyabb gép hiba okozta (alaplap, táp...) Tesztelem folyamatosan, mert javítva lett 1 szektor és azóta HDS szerint is hibátlan a kondició. Gondolom, ha komolyabb gép hibáról van szó, akkor pár napon belül romlani fog.
-
gg72
veterán
2-3 TB-s HDD-t keresek adattárolásra PC-be, de videókódolás is fut a gépen (2db HDD között, a másik HDD egy HITACHI HDS723020BLE640 / DT01ACA már megvan régebbről), szóval gyakran megesik, hogy nagyobb fájlok mocorognak a két vinyó között. Mit ajánlanátok?
Most egy WD20EFRX van a gépben, de ezen megjelentek gyenge szektorok, ezért is gondolkodtam el a lecserélésén. -
titán
Én másik vinyónak is ilyet választanék, egy wdc ultrastar data center hdd-t mondjuk, ezekből 2 vagy 4tb-os lesz. Esetleg egy goldot. 7200 fordulatú legyen és minél magasabb az éves írásmennyiség (workload). Az említett lemezeknél ez 550TB/év, úgy tudom ez a maximum hdd-nél amit lehet kapni. A wd gold is tökéletes a célra. Seagate-ből enterprise-ot néznék, ezeket is átnevezgették, most exos néven futnak. Exos 7E8-ból találsz 2-3-4TB-os modellt is. Szintén nagy igénybevételre tervezett, strapabíró lemezek.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
OK, kösz szépen. Azért ezeknek már van áruk.
Ezek lennének azok?
[WD2005FBYZ]
[HUS722T2TALA604 ] -
titán
Ebben nem tudok segíteni. Igaziból olyan nagy választási lehetőséged nincsen. A kisebb fordulatú lemezek nem nagyon ajánlottak erre a célra, szóval marad a 7200 rpm. A hangosság amúgy is relatív, de szerintem mindegyik 7200-es vinyót hallani, legalábbis nekem amik vannak, mind rotyog. HGST-ből használok nas vinyót is, 4tb-os verzió, az hangosabb nekem, mint a 6tb-os ultrastar. Annak sokkal lágyabb a hangja, nem olyan feltűnő. Ebben a 2tb-os méretben nem hallottam még őket.
[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
Már nem emlékszem, hogy a 3TB-os Toshiba P300-nál ki lehet kapcsolni a lemez parkolását vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest