- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz Dzsekó #20127 üzenetére
Most olvasom ezt, nekem is ilyenem van, csak én még március közepén vettem.
De nekem is furcsa volt egy kicsit, hogy jobban melegszik, mint várnám.
Jelenleg 42 fokos, bár pár hete (amikor nem volt ilyen meleg kint) inkább 40 fok volt.
Egy jelenleg nyitott, de plusz venti nélküli (tápban van 12cm-es, meg egy extra-alacsony Intel gyári LGA775 hűtő - alaplap álltal erősen leszabályozva) egyszerűbb házban van.
Neked pontosan mit jelentettek ezek a hőfokok ?
Úgy volt hogy ez tárolásra lesz csak, külső házban, de közben nem kaptam vissza még mindig a Samsung F1 640GB-met a barátomtól, így már két hónapja ez a rendszerlemez is ebben a fenti gépben.
Így amíg az vissza nem érkezik, nem nagyon tudom mivel összehasonlítani.Már kibontás után feltűnt, hogy a hátulján nem bordázott szűkebb keresztmetszetű a fekete burkolat, hanem teljes szélességű sima, olyan, amiben 4 adattányér is elfér.
Ezt nem értem egyenlőre, de megnézem majd mindjárt a vinyót kiszedve. -
k4rL^
senior tag
Sziasztok!
Pár hete írtam, tegnap végülis megvettem a Samsung F3 500GB-os vinyót.
Teszt már "megpakolva".Amúgy az normális, hogy a 1.5 éves F1estől alaphangon 5 C fokkal melegebb?
Az F1es Samsung egész napos nyúzás után se volt 34 foknál melegebb, ez meg indításnál 32 körül mozog, de játék után volt már 38 fokos is. -
TokLac
senior tag
Üdv!
Én nem vagyok otthon, de a feleségemmel csináltattam egy tesztet. Értékelés? Bocsi a link miatt, Opera Mini csak így tudja: http://kepfeltoltes.hu/100526/K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.pngSymbian modding: www.smartphonepro.hu
-
Dzsekó
addikt
válasz atesss #20154 üzenetére
Nálam is 42-43 fokos, de a 7200RPM-es Hitachi az csak 41 fokos.
3 vinyó van egymás felett, ezeket 1 db 14cm-es venti hűti 1000RPM-en.
Ezen kívül leszabályzott proc hűtő és táp hűtő van még, mindkettő 12cm-es.
Tapasztalat nálam, hogy +5 fokot melegednek a vinyók nyáron, azért a 48 fok egy Greennél már necces kezd lenni. -
atesss
addikt
válasz Dzsekó #20157 üzenetére
Nekem ez az egy szál vinyó csak, közelében semmi (oldalt egy IDE kábel, de rá az sem lóg - az összes kábel amennyire lehet azért el van rendezve a házban), a VGA is nagyon messze van (HD4670) - meg az 2D-ben amúgy is alig fogyaszt.
De venti nincsen.
Így ez talán kb. ugyanannak felel meg, mint nálad a ventivel.Hát akkor úgy tűnik jól belefutottunk ebbe.
De a sebesség legalább ugyanolyan.
Csak a fogyasztás, melegedés (ebből következően esetleg az élettartam), meg a hang rosszabb.
Ebből a hang talán ami a legjobban zavar (legalábbis közvetlenül), az mennyivel lehet nagyobb, mint a 3 lemezeseknél ?
Ja de ha a tényérok egy részét letiltották, akkor azért elvileg mégis lehetne észrevenni különbségek köztük - jó szemmel, és egy pontos grafikonnal.
Ha a tányérnak a lassabb felét tiltották le, akkor elvileg gyorsabb is lenne
Akkor a 3 lemezes grafikonjának mondjuk első 70-80%-át kivágva, és azt felnagyítva (széthúzva az 1,5TB-ra) kapnánk meg a 4 lemezesét.
Vagy itt bizonyos részeket tiltanak le, ami pont rossz a vinyón, azokat a szektorokat, vagy szektor-tartományokat ?Hát igen, a 48 fok azért tényleg elég sok, és nekem ráadásul külső házban lesz - pont nemsokára akartam megvenni hozzá.
Mivel úgyis olyan hűvös, a fő szempont az lett volna a háznál, hogy minnél halkabb legyen benne a vinyó - akár a rosszabb hővezetés árán.
De így lehethogy át kell ezt gondolnom. -
TokLac
senior tag
A tisztateszt: http://kepfeltoltes.hu/view/100526/K_pkiv_g_s1_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ha megfelel lehet frissíteni az első hozzászólást. És köszönöm a szakvéleményt!
Symbian modding: www.smartphonepro.hu
-
kano
nagyúr
válasz TokLac #20163 üzenetére
Gratulálok, ez jó vétel volt.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Dzsekó
addikt
válasz atesss #20162 üzenetére
1. hangja ugyanolyan, külsőre semmit sem lehet észrevenni.
2. tányér oldalakat tiltanak le (egyik oldal nem sikerül), azaz van benne 2 teljes értékű 500GB-os tányér és 2db olyan, aminek csak az egyik oldala jó és egyik oldalán van fej. Azaz a sebesség azonos a 3 teljes értékű tányérossal. -
atesss
addikt
válasz Dzsekó #20166 üzenetére
2. Ja persze, tényleg.
1. hangja ugyanolyan, külsőre semmit sem lehet észrevenni.
Hát ha 3 helyett 4 tényér van benne, akkor elvileg a hangja is növekszik, nem ?
Az más kérdés, hogy ezt könnyen lehet, hogy nem lehet észrevenni, mert olyan kicsi a különbség.
Amit írtál a külső különbségtől az eredeti (megvastagított) hsz-edben, ez mit is jelent pontosan ?
Melyik oldalaa néz ki máshogy ?
Az alja, vagyis ahol a nyák is van ?
Vagy a csatlakozókkal (Sata és táp) ellentétes oldala ?Ja és én vállalom a súlymérést is.
Csak egy biztos 3 lemezes tulaj is kellene, aki le tudná mérni !
Mennyire kellene pontosnak lennie, kb. mennyi lehet egy lemez súlya ?
Mert ha kell tudok nagyon pontosat is elvileg ismerőstől; ha nem lenne elég egy konyhai mérleg. -
PettR86
csendes tag
Sziasztok!
Kb. két hete vette ipon-ban ugyanolyan WD vinyót mint TokLac de nekem lassab pedig elvileg ugyanaz. Itt a hd tune kép:
(ez a rendszervinyó)
Mitől lehet ez az eltérés? Lehetséges, hogy azért lassabb mert SATA I-re van jumperelve?[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
És PettR86 -nek
Nem, valójában nincs 150MB/s a vége sajnos.
De úgy tudom nem is 100 körül, annál azért több.
Én inkább arra gyanakszom, hogy egy PCI buszra kapcsolódó kártya ez, annak sajnos lehet hogy 100 körül van csak a vége - persze ha nem húzod a gépet a PCI porttal együtt.De az egyértelmű, hogy valami ilyen limitáló van, mert a grafikon felső 2/3-adán belassulás van, egyáltalán nem egy sima olvasási görbe ez.
[ Szerkesztve ]
-
1hijjanhusz
senior tag
Hali!
Eljött az idő, hogy 500gigás samu vinyóm kevés.
Max 7-8kig tudnátok ajánlani vmi használt vinyót?
köszi.lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
PettR86
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Az alaplap egy Asus A7N8X v2.0 Deluxe. PCI ha jól emlékszem vissza van van osztva alapra. Holnap megpróbálom kicsit húzni a PCI-t azt akkor majd kiderül. Ha csak ez a gond akkor jó mert úgyis nem sokára veszek új gépet. -
KMT
addikt
válasz atesss #20170 üzenetére
"Az első generációs SATA csatlakozók SATA/150 vagy SATA I néven futottak és 1,5 Gbit/s sebességgel kommunikáltak. Az aktuális kódolatlan átviteli sebesség 1,2 Gbit vagy 150 MB/s."
PCI kártyára nem is gondoltam, de ez a kérdező hibája is. :]
PettR86:
Szerintem ne babráld a frekit. Nem éri meg, hogy netán megsérüljön a vinyó érzékeny lelke. -
MaxEvans
csendes tag
Sziasztok!
Van egy elég régi gépem kb 6 éves és van benne egy Maxtor 4D040H2 vinyó, ezt szeretném lecserélni igaz még működik de már rendkívül hangos, meg persze hely hiány miatt.
Nem tudom, hogy a mostani 320 GB vinyókat felismerné e gond nélkül a gépem, vagy ez független lenne és csak a csatlakozás számít, tehát hogy amit vennék annak régi csatlakozása legyen nem mint az újak a sata-sak. Vagy ahhoz létezik valamilyen átalakító.
Mindenképpen EIDE merevlemez kategóriába tartozót vehetek csak?
Bocsi ha hülyeségeket írok, de nem értek ezekhez a dolgkozhoz nagyon ezért is fordulok segítségetekért.
Előre is köszönöm! -
PettR86
csendes tag
Bocs a pontatlanságért. Egy integrált Sil 3112 SATA vezérlő van az alaplapon.
Na megnéztem nem is lehet állítani a PCI frekjét csak az AGP-ét.
Én annyira nem értek hozzá de gondolom akkor a SATA vezérlő a PCI bus-ra csatlakozik és ezért nem megy 100MB/s fölé az olvasás (legalábbis ezt szűrtem le a válaszaitokból).
Még egyszer köszönöm! -
atesss
addikt
A vinyó nem igazán tudna így megsérülni, de még a vezérlő sem hinném.
Csak maximum nem , vagy nem megbízhatóan (fagyás) működik ha túl magasra állítod a PCI frekvenciát.
De ha a 100Mhz-et mondjuk 110-re átállítod egy teszt idejére, attól nem lehet baja, és 110Mhz-en minden Sata vezérlő simán elmegy még.
De ha tényleg nemsokára lesz új géped, akkor tartósan biztos nem érdemes.
Meg simán a PCI-t nem tudod ugye húzni (vagy esetleg profibb alaplapon igen, de csak osztó állítással, és az nem 10%+ lenne), azt a proci húzásával együtt tudod, ha beállítod, hogy ne fixálja 100Mhz-re a PCI-t.Igen, tudom hogy elméletileg 150MB/s, de az a tapasztalat, hogy nem tudnak ennyit a valóságban, vezérlőtől is függ gondolom, de asszem olyan 120-130 körül van a vége a SATA 1-nek. Intel 865/875-ös lapokról láttam ilyesmi eredményeket pont itt a topicban asszem.
-
atesss
addikt
válasz PettR86 #20175 üzenetére
Igen, akkor jól sejtettem.
Nekem egy SIL3114-es van külső kártyaként a lenti gépben, ez elvileg kb. ugyanaz mint a SIL3112, csak 4 porttal.
De abban a gépben egy régebbi vinyó van most, úgyhogy nem tudom kipróbálni, csak korábban teszteltem más vinyót rajta, és kb. ez jött ki nekem is.
A procit (FSB-t) húzva (a PCI-t vele együtt húzza, sőt nem is lehetne fixálni, mert az egy szar Shuttle alaplap) gyakorlatilag pont arányosan nőtt az átviteli sebesség, tehát pl. 100Mhz helyett 120Mhz-es FSB-n 100 MB/s helyett 120 MB/s lett a max. sebesség.
Afölött már a proci sem bírta, de asszem volt olyan is, amiből úgy tűnt, hogy 125 Mhz fölött már a vezérlővel is lehet gond néha. -
atesss
addikt
válasz MaxEvans #20174 üzenetére
Pontosan milyen gép ez ?
Az alaplap típusát lenne jó tudni igazából.
Ha megnézni nem tudod, Everest nevű programot tudom pl. ajánlani, vagy esetleg a gép indításakor kiírja egy pillanatra - ilyenkor ha Pause-t nyomsz, megáll a kép.
Az újabb Pentium 4-eseken már lehet hogy van Sata, ami lehet akár 6 éves - ha akkor amikor vetted elég modern volt. -
1hijjanhusz
senior tag
Tudnátok segíteni, hogy 8kig bezártólag milyen vinyót érdemes venni?
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
atesss
addikt
válasz 1hijjanhusz #20179 üzenetére
Milyen gépbe, mire lenne használva ?
-
Dzsekó
addikt
válasz PettR86 #20168 üzenetére
Lehetséges, látszik, hogy Sata1 350GB-ig "vágja" a görbét.
150MB/s csak elméleti max, de PCI busz mögé vannak ezek a régi Sata1-ek kötve, az meg elméleti max 133MB/s-et tud, ami gyakorlati 100-110MB/s-ben csúcsosodik ki.
A te vinyódat meg használja a háttérben valami, ezért vannak a leesések. Ha ezt megszünteted, akkor kicsit gyorsabb, szebb görbét kapsz. -
Tottu
senior tag
A mostani winyóm kezd haldokolni, ezért egy új winyó vásárlását terveztem.
Az elsődleges szempont az ár/gyorsaság arány, mivel rendszerwinyó lenne. Amiket kinéztem:
- Caviar Blue
- Caviar BlackMind a két fajtából a 250, 320 és 500GB-os jöhet szóba. A kérdésem annyi lenne, hogy melyik a gyorsabb, melyikben hány tányér van? Esetleg melyik a megbízhatóbb? Vagy egyszerűen melyiket ajánlanátok?
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Dzsekó
addikt
Mindegyikből létezik 1 tányéros, amelyek ugyanolyan gyorsak. Célszerű a Blue-t venni, mert abból több az 500GB-os tányérral szerelt változat.
500GB-os Blue-ból az 1 tányérosok pontos tipusa az 1. hsz-ben van.Samsung F3, Hitachi 7K1000.C is ugyanilyen gyors, azokat is veheted.
-
Dzsekó
addikt
válasz MaxEvans #20188 üzenetére
Sajna nincs a lapon SATA port csak IDE (EIDE) port, ezért a Hitachi P7K500 szériát tudom javasolni vételre, amiből van 160GB-250GB-320GB-500GB méretű.
Itt tudsz venni.
Még egy fontos dolgot meg kéne nézned, hogy az alaplap biosa támogatja-e a 120GB feletti vinyókat (48 bit LBA). De szerintem egyszerűbb lenne konfigot cserélni, mint szenvedni ezzel a lappal, persze ez pénzfüggő. -
old gray
addikt
Vajon ez a 2 SCSI hdd tökéletesen fog üzemelni RAID-ben?
Egy Adaptec AIC-7901 single channel pcix scsi vezérlőről mennének.HP 72.8GB Ultra320, 10K Non-Hot-plug, 68 Pin model no. BD07297B57
HP 72.8GB Ultra320, 10K Hot-pluggable, 68 Pin model no. BD07288277A RAID/SCSI topic nem nagyon pörög..nekem meg sürgős eldönteni, hogy ez így jó lesz-e.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
ntraxxx
tag
Hali all!
Egy kis help kellene! Milyen SSD-t vegyek? max 40-60 k rendszernek lesz hogy kicist gyorsabb legyen a ps, dw, fl + akár a gémek
Mindannyiunkban lapul egy közülünk...
-
Ombi5
őstag
udv. Egy idoben ez volt viszonylag korrekt arban:
-1TB Samsung SpinPoint F3 (HD103SJ)Most ennek mar van ujabb valtozata?
-
atesss
addikt
Hopsz, elnézést, tényleg rosszul írtam, az a PCI-E frekvenciája.
Csak most azzal foglalkoztam egy csomót (egy ExpressCardból PCI-E átalakító létrehozásán gondolkodok, laptophoz külső videókártyának, kicsit csökkent sebességgel akár játékra is ), így úgy tűnik nagyon az maradt meg bennem, annyit nézegettem már. -
atesss
addikt
válasz MaxEvans #20188 üzenetére
Vagy esetleg lehet venni egy PCI-os SATA kártyát, használtan szerintem már nagyon olcsón találni - de körbe kell nézni.
És arra akkor akármilyen új, halk (akár 5400rpm-es "Green", ha tényleg nagyon halk kell - és a konfig is halk egyébként, amit viszont egy ilyen P4-es gépnél nem nagyon hinnék) vinyót rá lehet kötni.
Mondjuk a pont pár hsz-el ezelőtt említett 100-110MB/s-es sebességtetőzésre számítani kell.
No nem mintha nem lenne elég ez egy P4-es géphez álltalában.
De igen, az új konfig is meggondolandó, de ez attól függ mire használnád a gépet + mennyire van rá pénz.[ Szerkesztve ]
-
SpZ
senior tag
WDC WD5000AAKS-00A7B2 ATA erről valami vélemény? Ezt nem találtam a gyors merevlemezek között. Mit kéne róla tudnom?
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Laptopba szeretném a jelenlegi 5400 RPM-os HDD-met lecserélni, egy gyorsabb meghajtóra de már rögtön a keresgélésnél elakadtam. A specifikáció annyit ír, hogy SATA. Azt tudom, hogy a nagy, 3.5"-ös lemezeknél belemegy a SATA II is az első generációs csatlakozóba, de laptopoknál teljesen vak vagyok. A laptop 2010-es, így feltételezem legalább SATA II-es (SATA III-as is lehet?) Leköteleznétek..
-
Dzsekó
addikt
Nem rossz ez sem, de 2 db 320GB-os tányérból épül fel, emiatt picit lassabb az 1db 500GB-os tányérból felépülő változatnál. Az 1. hsz-ben utóbbiak típusai vannak feltüntetve.
A tiéd is jó vinyó, halk, hűvös, és viszonylag gyors is. Természetesen az adattányérok nincsenek teljesen tele, mert akkor 640GB-os vinyó lenne, ha tele lennének.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Cicero #20197 üzenetére
Hardveresen minden Sata csatlakozó ugyanolyan, akár 3,5, akár 2,5, akár sata 1, 2, vagy 3-ról van szó. És ezek egymással is kompatibilisek. 2010-es laptop nagy valószínűséggel még Sata2-es. Mindegyik vinyómárka jó 2,5"-osban, kivéve a Samsung.
Hitachi, WD, Toshiba, Fujitsu, stb mind jók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest