- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Hello! Van nekem egy 80gigás ATA IBM HDD-m, de le szeretném cserélni mert másik gépben jobban szolgálna és így kikerülne az utolsó ATA eszköz is a gépemből.
Ki mit ajánl mire cseréljem?
Elvárások:
500Gb Sata II legalább 16 mega gytárral. Samsung kizárva. Szóba jöhet: Hitachi, Seagate, WD
Fogyasztás nem érdekes, nem kell green. Gyors és megbízható legyen. Keret mindezekre: 15-6k2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Ismerősömnek kell szereznem egy 2 terrás vinyót adattárolásra.
3,5" SATA2 2 TB WD 64MB HDD 20EARS
3,5" SATA2 2 TB SAMSUNG 5400 32MB HDDA kettő közül melyiket?
Előre is köszi.
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
fenergie84
addikt
WD szakértők!
Ez a Black 2 tányéros: WD5001AALS - 00L3B2 ??? -
Dzsekó
addikt
válasz fenergie84 #20504 üzenetére
Igen, két tányéros.
Ez egy tányéros: WD5001AALS-00E3A0 -
Dzsekó
addikt
válasz Kolondrum #20501 üzenetére
Nem a leggyorsabb, amit linkeltél.
Akkor inkább már ez. Nagyobb is és gyorsabb is, csak picivel drágább. Ha drága, akkor WD6400AAKS, van rá esély, hogy 500GB-os tányérost kapsz, ami gyorsabb a 640-es Blacknél.
Hitachiból 7K1000.C 1TB ajánlott, ez olyan 18-19k.
Samsungból F3-as széria ajánlott, az 1TB-os az 17-18k.
Seagate nem ajánlott, mert Samsunggal ellentétben ők nem megtanultak vinyót gyártani, hanem elfelejtettek vinyót gyártani. -
Ayg0
senior tag
sziasztok!
témában legközelebb ezt a topikot találtam, ergo hátha tudtok segíteni. hdd dokkolót szeretnék venni eSATA csatlakozással, de nem tudom melyikért nyissam ki a tárcám.
valakinek javaslat/tanács/tapasztalat(/esetleg olcsóbb megoldás), hogy mire figyeljek a vásárlásnál, melyiket vegyem?előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
félisten
válasz Dzsekó #20512 üzenetére
Az IBM adattároló volt, de úgy néz ki kelleni fog élesbe rendszenek. 16Mb-os írása van, és max 50 megás olvasása. Nagyon hallani ha seekel, de deka gond nem volt vele soha.
A másik 320-as Seagate meg megy adattárolónak és a WB lesz az elsődleges HDD.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
válasz Dzsekó #20512 üzenetére
Felírni: Dzsekó a HDD szakértő. Mindezt a tápegység szakértő fül mellé! Mindennek meg van a szakértője.
A HDD sentinel ma vizsgázik. Addig nem kerül rá fontos adat még el nem telt pár nap működési idő. Ezalatt ellesz a CM 690 II felső részében a WD.Legalább ha halódik akkor csak kiveszem és viszem garba. Iponba ugyan ez a HDD 2 ropival drágább.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Dzsekó
addikt
válasz Kolondrum #20514 üzenetére
Ki kéne cserélni az "őstag" jelzőt "HDD Guru"-ra.
Nem szoktak ezek berogyni, de biztos, ami biztos, én is szoktam ráhagyni pár napot vinyócserekor.
Tudom, hogy drágább, azért írtam konkrét bolt linket. Ráadásul Hardverker jobb bolt, mint Ipon, korrektebbek. Ez a vinyó olyan ~140MB/s-ről kezd el olvasni, ezt lehet az IBM 50MB/s-jéhez hasonlítani. És ráadásul még nem is darál.Előző hsz-edben a WB az Warner Bros. akart lenni?
-
h_eduka
tag
hello
most van egy 250gigás 8mb cache memos 7200rpm-es winyom ami kb 3hetes ezt kaptam ajándékba de túl kicsi és le szeretném cserélni egy 500asra és ha lehet vmivel gyorsabbra a rászánt összegem 15e forint
eduka
-
félisten
Minden rendben van! Igaz a működési idő nem moccant meg, de már szépen számol. Valóban bontatlan volt a HDD és egy deka üzemidő nem volt benne.
-
moreno526
csendes tag
Hali!
Szerintetek melyiket vegyem?
WD Caviar Blue 1TB (WD10EALS) 19 k vagy: Samsung SpinPoint F3 1TB (HD103SJ) 18 kMelyik a mebízhatóbb vagy a gyorsabb?
-
félisten
válasz moreno526 #20532 üzenetére
A WD-ről tudok nyilatkozni. 140megáról indul az olvasása és 100 mega alatt ér véget mire végigér a lemezem. Halk. 931.5Gb a formázott lemezterülete. Hűvös. Igaz én egy 320-as Seagate HDD-hez tudom mérni. Ennyit tudtam leszűrni 2 nap alatt róla. Ha veszel egyet biztosan bontatlan 0 órás üzemidővel kapod. A SMART-ja az elején nem indult el rendesen, de miután lefuttattam rajta minden (15órát tartott) tesztet utána már rendesen számolta a működési időt és a többit. A samuk SMART-ja halott dolog és én még nem láttam olyat ami rendesen mutatta volna a hőfokot. A WD biztosan jól mér mert indításkor a szobahőfokot mutatja. 6.8W-ot zabál ha ez érdekel és 690gramm.
-
-
coqito
tag
Sziasztok épp merevlemez vásárlása előtt állok. Egy ILYEN vincsesztert néztem ki. Azonban az alaplapomon csak sata1 es csatlakozó van. Szerintetek megoldható jumperral az beállítása sata1-re?
Előre is köszönöm a válaszokat!
UI: Vlaki használ ilyen vincsesztert, véleménye?
Üdv: coqito
-
fenergie84
addikt
válasz coqito #20537 üzenetére
Sata2 visszafelé kompatibilis, tehát jónak kell lennie...
De:
- Ha az alaplapi chipset nem szereti (pl régi Via), akkor lehet nem fogja látni, de látom, h a tieden intel van...ez a jobbik eset.
- Szerintem a Seagate-et felejtsd el, inkább WD, Hitachi, Samsung új modelljei... -
gg72
veterán
Ez az új F4-es Samsung pont jó lenne nekem egy utolsó rendszervinyónak az SSD előtt...
Valóban 640-es tányérral szerelt, aminek csak az egyik oldala van használva, így jön ki a 320 giga, ami persze rendszernek bőven elég. Találtam egy tesztet is, ebben picit még jobban teljesít, mint a HD502HJ F3-as, ami pedig már egy nagyon gyors vinyó!
[link][ Szerkesztve ]
-
Romeo619
senior tag
Megvan de dzsekó ez gyorsítani fog a gépen?
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
A már meglévő 2 HDDm mellé (samu 403LJ, 642JJ) szeretnék venni egy vinyót.
20e alatt gondolkodom, ha lehet valami kevésbé melegedős (mivel eléggé tele van a házam) és megbízható típust szeretnék. 1TB Samsung SpinPoint F3 (HD103SJ)-re gondoltam. Főleg adatok, programok tárolására használnám és tennék rá egy 50Gb-s partíciót ha végre rászánom magam a win ujratelepítésére, mert most a leglassabb HDDmen van (403Lj).Az F3as jó választás lenne?
Köszönöm előre is! -
Songo
senior tag
Sziasztok
1 kis segítséget szeretnék kérni.
jelenleg van 4db 1tb Samsung 7200 32mb HDD a gépemben
Bővíteni szeretnék
Amit a következőképpen gondoltam vennék 2db 2tb-os samsungot, de meglepődve tapasztaltam hogy 1tb fölött csak 5400-as hdd-k vannak a samsung kínálatában
160gbos hdd-k megjelenése óta samsungot hazsnálok ezért nem szívesen váltanék le erről a márkáról. soha semmi bajom nemvolt velük (kop kop) de meghallgatom az érveket.
Többnyire több 40-250gb-os HD videok lennének rajta tárolva. illetve néhány száz cd-nyi video file.Hallagaom a tanácsokat mit tegyek. samsung és 5400 vagy váltsak márkát?
Köszönöm előre is -
Songo
senior tag
Közben elmélkedtem némileg és arra jutottam, hogy divx, mp3, és iso tárolásra szinte biztos jobban járok egy 5400-es hdd-vel mert kevésbé melegszik, csendesebb és lejátszani ugyanúgy folyamatosan lejátsza
De a HD filmeknél már gondban vagyok. Mivel ezeket a filmeket töbségében nem nézem, hanem vágom így nemtudom hogy elég lesz-e neki a sebesség.ugyanaz a film 2-3x egymáson futtatva most is iszonyatos tekerésre bírja a merevlemezeimet amig nem renderelem le. mitfog hozzá szólni ha még lassítom is alatta a HDD-t?
Vagy mennyire fog elboldogulni a 32x-es lejátszási sebességgel. Ami jelenesetemben nem azt jelenti hogy hogy csak minden 32. képkocka hanem hogy 32x29,97 képkocka másodpercenként.Ha valakinek van tapasztalata kérem ossza meg.
Alternativ megoldás: Veszek 1 nem samsungot és azthazsnálom munkára vagy arra hagyok 1TB-ost.
Közben felmerült egy ettől független kérdés is. 32GB SSD elég egy W7-nek? vagy inkább a 64? hogyszoktátok ezt megoldani? 32 és mindent máshova telepiteni? vagy 64 és mehet a win programokkal meg virtuális memoriával az SSD-re?
Köszönöm a segitséget
-
Songo
senior tag
válasz Kolondrum #20548 üzenetére
ennyire rossz hírük van?
jelenleg van itthon 8db 1tb-os kb 6db 500as meg azthiszem talán 4 250-es de lehet hogy 6.
1etlen1 x irt badsectort a wincsim de a formázás után sehol semmi az valami hiba lehetett.
160asból is legalább 20db volt a birtokomban mindet eladtam hibátlanul.
Mondjuk nekem a sokat kritizált maxtorokkal sem volt soha semmi bajom (kop-kop )
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital