Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz KAMELOT #116184 üzenetére
A 4GB-os DUAL GPU-s kártya, vagy dual kártyák helyett 4 vagy 8GB-os kártyát? Ott van a linkben, miről van szó konkrétan. Mivel én sem tudom biztosan, inkább nézd meg azt! Biztos működik sok mindennel, de melyik közelíti leginkább az ott írt optimálist?
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz KAMELOT #116190 üzenetére
Tehát akkor a 4GB-os az optimális? Nem tudom, mi mennyi memóriát használ. Az optimálisnak 16GB rendszermemória mellett írt 4GB videókártya memóriát. Nem tudom, mennyivel lenne jobb 8GB-al, ami kb. 30e-el drágább.
-
gyulank
addikt
válasz KAMELOT #116192 üzenetére
Én arról beszéltem amit az oldalon írtak, nem azokról a kártyákról, amiket te írtál. Én RX580-ra gondoltam, de most ez lényegtelen, mert nem az volt a kérdésem, hogy milyen típusszámú kártyát vegyek, hanem, hogy hány gigásat. És még mindig az a kérdés. Nem tudom, hogy megnézted-e a linket amiben benne van a link amiben benne van a link amiről szó van. Itt van az Optimális alatt 16GB rendszermemória és Dual OpenGL 3.2 compatible graphics cards with 4 GB RAM.
-
-
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
válasz KAMELOT #116237 üzenetére
Nem igaz. Szerintem többször is leírtam, azt a mondatot, hogy azt tudom, hogy minél több, annál jobb, csak konkrétan nem tudom, hogy mennyi mit befolyásol. Vagyis, nem tudok semmit ami alapján eldönthetem, hogy nekem mennyire van szükségem. Hogy mit nyerek ha ennyi, és mit vesztek ha annyi. Mivel tudok többet vagy kevesebbet. A minél többől semmi nem derül ki. Ha tudnám, hogy melyik mit tud, akkor nem kéne senkinek tudnia helyettem, hogy az nekem elég-e.
Lehet, hogy úgy is lehetett érteni a procis dolgot, de az első reakcióm után már egyértelműsítettem, hogy hogy értettem. Nem tudom úgy írni, hogy mindenki értse, mert vannak akik nem akarják érteni.Azért kérdezem, hogy miért írtak nagyobb rendszermemóriát az Optimalhoz, ha a videókártyáét használja a program? Ezért mondtam, hogy nem tudom, hogy mi milyen memóriát mennyire használ. Milyen arányban. Miért fontos, melyik memóriánál, és mit befolyásol, hogy mennyi?
-
F.B.I.
veterán
válasz KAMELOT #116589 üzenetére
Igen, ezt nem értem, vagyis bármi lehet, nagyker, hatalmas cég, amihez már semmi közük, esetleg a kiskereskedelmi bolt is csak webshop volt, ami 1 év után bezárt, külföldi, észak koreai vásárlás. Szóval ez a garancia nem egyértelmű. Jártam így anno, boltból, garanciás egér, 1 év után kicsivel behalt, a cég meg a vásárlást követően fél évvel csődöt jelentett, bukta.
Tehát megveszem, hazaviszem,1 hét durca tesztelés, ha addig nem adja le magát, az én felhasználói szokásaimmal, a célját, arra a 2 évre elérheti.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Zicokuka
senior tag
válasz KAMELOT #118082 üzenetére
Én se vennék ilyen szörnyeket már,bár a 30k-s értékhatár más kategória,ott mondjuk legalább egy öreg erős karit kap az ember.A fogyasztás sose érdekelt,de azért általában melegednek is ezek a dögök,az meg nem mindig ideális.30k-ért 780Ti jó vétel,már ha tudja etetni az ember,és van alá procija is ami kisajtolja az utolsó erőt is.980Ti már más kategória,az annyira nem olcsó még ma se.
-
VGNGR
senior tag
válasz KAMELOT #118097 üzenetére
A 1060 bőven a 780ti felett van, kb 980 szint, a 980Ti meg nincs 50-60-ért.
Gari lehet van rajta, de mennyi?A kedvedért átnéztem az aprón a 980-akat. ár: 50-85k. 980 Ti-k kizárólag 80 és afölött.
Garancia: 3 nap próba, 1 hét próba, 3 hét próba, illetve gari nélkül.
Miről beszélünk? -
Peddy789
őstag
-
Krend
csendes tag
válasz KAMELOT #118140 üzenetére
Ja nem ugyanannyiért, inkább az aktuális bolti ár minusz 3 forint a tendencia hardverapron, de van, hogy amúgy drágábban adják.
Ha már úgyis offolok, valaki meg tudná nekem magyarázni azt a jelenséget, amikor valaki egy 2 hete vett videokártyát árul? Egyszerűen nem tudom felfogni miért nem állt inkább el a vételtől a 2 hét alatt és seftel helyette, mindenesetre nekem baromi gyanús.
-
Peddy789
őstag
válasz KAMELOT #118148 üzenetére
Irjal szerintem GamersNexus-nak meg hardware unboxednek hogy elkurtak a tesztjeiket akkor
A 2070 kb 1080 kategoria az osszes tesztben.
A 1080 meg valoban regen dragabb volt mint 520, de a launch elott 550 es kategoria volt, nehol egesz jo akciokkal stb. Ehez kepest szerintem horribilisan SZAR a 2070, mivel picit olcsobban ugyanaz a kategoria.
Emlekszem a launch elott nezegettem a 970-1070 meg 980-1080 valtozasokat, es ott joval nagyobb teljesitmeny volt, csak eppen szinte ugyanazon az aron indultak. Valami iesmi remlik, es azok alapjan meg kiis szamoltam hogy valoszinuleg launch utan 1080 teljesitmeny ujonan 400 euroert kell menni.
[ Szerkesztve ]
-
crylicious
lelkes újonc
válasz KAMELOT #118144 üzenetére
Amiről te beszélsz az adócsalás. Ez pedig nem helyi sajátosság, mindenhol van általános forgalmi adó, amivel vissza is lehet élni, ha akar az ember.
Egyébként én is kártya vásárlás előtt állok, és megdöbbentően magas áron lehet használt kártyához is hozzá jutni, amit nem igazán értek.
Így, hogy az újabb széria a küszöbön van a zöldektől, egy fullos 1060-asnak max 60k-nak kéne lennie. Ehhez képest a szakadtakat találom ennyiért, a jobbak sok garival inkább 75k-t kóstálnak. De nyilván minden annyit ér, amennyit adnak érte... -
MZsoltee
veterán
válasz KAMELOT #118201 üzenetére
Szerintem csak lassan árazza be a használtpiac. Amíg van egy két madár aki vesz 90k vagy fölötte 1070-et, mert nem tudja hogy 110 fölött van 2060-as, mai ugyanaz vagy erősebb, addig mindenki ennyiért akarja eladni. Kell még idő, mire beáll a használtpiac. Ha a 1660Ti is megjelenik és kapható is lesz, akkor csak-csak beárazódik a helyére a 1070/1070Ti/1080 is.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
viperabácsi
addikt
-
robi212
tag
válasz KAMELOT #121647 üzenetére
Bocs, azt elfelejtettem leírni, hogy a PC-t cserélném laptopra, mert többször kellene vinnem be az irodába és ott használni.
Erre ajánlották a workstationöket az alkatrészek tartóssága, jobb hűtése miatt, mert hiába ugyanazon árkategóriában a gamerlaptopok javára a jobb teljesítmény, de azok alkatrészei hamar elhasználódnak, pontosan a nagyobb igénybevétel és gyengébb anyaghasználat miatt.
És a nekem megfelelő árkategóriában csak használtak vannak és azok közül ebben volt a legjobb VGA.Nem mellékesen az pl. tök érdekes, hogy ebben a Dell Precision 7520-as szériában ez a legerősebb VGA-jú opció.
Ha a Vasembert felcseréled Bádogemberre, már nem ugyanazt a filmet nézed.
-
Motion_Blur
félisten
válasz KAMELOT #121677 üzenetére
Max. bowlert, Manlit stb...
Kell azért oda egy korrekt hűtés, a barátom most vett egy ASUS 2080 Dual-t, 120% TDP-vel 80 fokos a kártya és ordít a venti. El tudom képzelni egy bowler mit kezd ekkora hőtermeléssel
ui: 2070-re okés még a bowler, no offense
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest