Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz gtamate2 #75550 üzenetére
Inkább ne terelj. Gondolom a ph tesztjeit nem lehet úgy megcsinálni, hogy kedvezzenek az R9 3xx-nek az R9 2xx-hez képest, hiszen ugye egyezik a GPU, ahogy mondod is. Úgyhogy ha az nVidia kártyáihoz képest nem is mutatnak talán valós képet, az AMD házi versenyét jól szemlélteti a grafikon. Vagy rosszul gondolom?
No már ha a fenti megállapítás igaz, akkor a kérdező által linkelt listában előrébb kerülne a GTX970-hez képest az R9 390, mivel a GTX970-et az R9 290X is leelőzi ebben a konkrét játékban.
Nem kell mindjárt kardot rántani, senki nem állította, hogy jobb kártya volna az R9 390 a GTX970-nél, hanem csak azt, hogy ebben a konkrét játékban egy kicsivel felette lenne. (lásd #75542)
Esetleg a TPU tesztje meggyőz róla, hogy az R9 390 hajszállal jobb az R9 290X-nél, pont mint a Prohardver tesztben?
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
gtamate2
veterán
válasz solfilo #75551 üzenetére
Nem terelek, a ph-s tesztek ilyen tekintetben szarok és nem a valóságot tükrözik, de olvass bele a teszt alatt a hsz-ekbe, nem csak én gondolom így, hogy a gtx 980-at egy 390 elver, kész vicc
Egészen addig erősebb a 390, ameddig valaki meg nem fogja a 290x órajeleit és emel rajta egy minimálisat,tehát egyáltalán nem erősebb a 390 a 290x-nél, hiszen a felépítése miatt egyszerűen pár kattintással behozható a 390 órajel beli előnye.A linkelt tesztben pedig nem lehet tudni hogy most ref. 970-el vagy valami custom verzióval teszteltek, de erős a gyanú hogy ref. volt. De elő is túrtam, én nem tudtam belőle kiolvasni.
És egyébként nem, nem győz meg arról senki egyszerűen hogy a 390 erősebb a 290x-nél, nagyjából szinten vannak egészen addig ameddig a 290x-ből sem a ref. értéket nézzük.
*Sn0w
-
veterán
válasz gtamate2 #75552 üzenetére
Komolyan nem értem mi a gondod.
#75533: Volt egy kérdés, hogy az R9 390 jó lenne e a kinézett játékra (Black Desert Online), kérdező linkeli is a az erősorrendet, s fájlalja, hogy az R9 390 nem szerepel benne.
#75542: érkezik a válasz, hogy megfelelő lesz az R9 390, egy kicsivel az GTX970 felett lenne az előbb linkelt listában, ha szerepelne benne.
#75545: válaszba belekötsz, mert hogy mire alapozza kedves válaszoló, hogy a GTX970-et kicsivel leelőzné az R9 390.
Márpedig, ha az R9 290X megveri a GTX970-et kicsivel a Black Desert Online játékban, akkor ugyan így az R9 390 is megverné, hiszen te is elismered, hogy egyezik a két kártya ereje alapon.
"És egyébként nem, nem győz meg arról senki egyszerűen hogy a 390 erősebb a 290x-nél, nagyjából szinten vannak egészen addig ameddig a 290x-ből sem a ref. értéket nézzük."Tehát az első válasz helyes volt, azaz ha szerepelt volna a tesztben a R9 390, akkor egy kicsivel a GTX970 felett lett volna a listában. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni.
Prohardver tesztet kizárólag az AMD kártyák erőviszonyai miatt linkeltem, ahogy azt már írtam is, ezt a TPU is megerősítette.
solfilo
-
p2pp
őstag
Mire számíthatok Battlefront ügyben?
Kiírta, h kevés a Ram?!
Most csak G3250 van meg 8GB DDR3 1600MHz Kingston Blue Ram.
Tudom 16GB lenne a min.
Mivel nincs VGA-m csak Lapi.
Anno Zotac GTS 250 volt. Imádtam! Most ebből adódóan szemeztem a Zotac GTX 760-al is.
A realitás XFX R 370 4GB lenne anyagilag. A 950-960 380 nem fér bele elvileg.
Nagyon sokáig tervezem meglétét. De ha vki tud olyat, ami legalább 4-5 évig jó lenne, ám legyen.
Proci G3250. (Tervben van i5 4460 Haswell).
Lapom B85M-D3H
Táp FSP 650WIphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Pécsi gyerek
addikt
-
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok, Asus 7850-es kártyámat szeretném lecserélni. Szerintetek egy Asus Strix R9 380-as mekkora előrelépés lenne? Illetve most jött ki a R9 380X, megéri a plusz pénzt a sima R9 380-hoz képest?
Megyen!
-
4264adam
veterán
válasz CptAdamica #75558 üzenetére
Megéri lecserélni (50%). Nem érdemes a 380X-et venni mert 10% teljesitmény különbség sincs. Elég a 380 abból az MSI Gaming vagy Sapphire Nitro 4GB-al.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz Pécsi gyerek #75556 üzenetére
Itt az ajánlásokkal nagy tévedésben vannak a tisztelt profinak tartott ajánlók.Mivel a konkrét topik megnevezés (milyen videókártyát) helyett a "milyen játékos videókártyát" lenne jó elsósorban jó.Nem derül ki az ajánlásoknál hogy konkrétan munkára, szerkesztésre, is mennyire lenne megfelelő az adott sorozat.Nem szerepel sehol, hogy mennyire jó dupla pontoságú számításra s más feladatokra stb. egy adott kártya .Elég lenne Fps táblázatokat belinkelni az adott kártyáról mennyit hoz egy adott játékban.Például vettem ény egy vidkarit amit nem hajtott ki a procim 70%-ben sem, cseréltem platformot aztán már sehol sem volt a vidkari...Persze nem fogok újra frissiteni, ez a "nem hajcsa ki" dolog nagyon fals...és megtévesztő.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz johnywalker #75560 üzenetére
A "szerkeztésre" az milyen területet ír le nálad? Nem szükséges jelen lenned a topicban ha nem tetszik. Mint ahogy nem lehet személyre szabni 100%-ban az ajánlást. Gratulálok neked hogy pontosan meg tudod mondani mekkora proci erőt kíván az adott program...
San01: csak a sapphire vagy msi között dönts hűtés hang miatt
[ Szerkesztve ]
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Adott egy konfig amivel anno sokat játszottam, de aztán pihenőpályára került, de most mindenes gépnek újra befogtam, miután kapott egy SSD-t. W10-zel csodálatosan pörög a rendszer, de a W10 animációk (ablakfelugrás, ilyesmi) meg-megdöccennek. Van a konfigban egy Athlon X250-es kétmagos cpu, 4 giga rammal, illetve jelenleg egy hd 4200-es alaplapi integrált vga (sztem emiatt a grafikus gondok). Ezt szeretném kiváltani egy olyan passzív kártyával, ami ár-érték arányban jó, és ez a kövület cpu még kihajtja, ha netán előkapnék valami régi kedvenc játékot. Anno a cpunak remek párja volt egy hd4770, csak azt már elajándékoztam, ehelyett kellene valami alternatíva.
Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
Den Hadnagy
senior tag
A fontos rész kimaradt: új kártyában gondolkodom, olyan 15k magassága, javarészt net+mozi, alkalmi játék régebbi címekkel.
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
Depression
veterán
Megér 8k Ft felárat a 960gtx a 950-hez képest? Mindkettő 2gb-os windforce 2.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
válasz Depression #75565 üzenetére
Bőven, teljesítményben kb 15-20% van köztük
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
Sicér
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, az alábbi két VGA közül melyik éri meg jobban:MSI R9 285 Gaming 2GB (használt, ~2 év papiros gari) -55k
MSI R9 380 Armor 2X 2GB (zsír új) ~58kKöszönöm!
-
4264adam
veterán
8k-t nem ér meg. Két kattintással Ott van a 960 szintján pontokban. FPS értékben maximum 5-el tér el tuning nélkül. Enyhe tuningal 3FPS difi van. 960-at csak is 4GB-al kell keresni.
-
tudatL@N
csendes tag
válasz 4264adam #75570 üzenetére
szia!
mivel az oldal közepén feltett kérdésemre még nem kaptam válasz(oka)t és én is a gtx950 és gtx960 között vacilálok, úgy gondolom ezzel a hsz-eddel nekem is segítettél
már csak az a kérdés milyen márkát vegyek? a gtx750ti-ből bevált a gigabyte én ezek közül is ezt választanám:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5549#kfremélem egy ilyen kari tudja a 4k 60Hz-et a DP-n keresztül.
-
Pécsi gyerek
addikt
Na.Gigabyte Gt 430 Mafia 2 teszt megvolt.Számomra teljessen jó Igaz csak 1280 /1024 ben próbáltam egyenlőre de perfekt.Amire nekem kell arra tökéletes lesz.Jó kis kártya ez persze nem a hardcore felhasználoknak Örülök hogy megvettem,köszi a tanácsokat skacok
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
falijja
őstag
Csak full hd ba witcher 3 ra, a gtx 670 2gb vagy egy hd 7950 a jobb....?
Oké hogy vram nagyobb az atiba, de ha full hd nál soha nem fogok nagyobba játszani akkor is szüksêges már az amd...? -
veterán
Jelenlegi Celeron G530-hoz, később esetleg i3-3xxx-re bővítve jó párosítás egy GTX560? Vagy nagyon sokat fogyaszt egy 7770-hez képest?
Chieftek 350 EB 101A tápom vanhttps://tinyurl.com/rasoapro
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Karácsonyra szeretnék gépet fejleszteni. 1440p-ben használom jelenleg mindenben a gépemet ( desktop + játékok is )
A konfigurációm nagyjából:
Intel i5 44xx
2x4GB RAM
Gigabyte GTX 770 OC2
Samsung SSD
600W tápA videokártyát mire lenne érdemes cserélni ( GTX 970 ? ) hogy élvezhetőek legyenek a következő játékok:
Total War Rome 2
Total War Attila
Starcraft 2 Void
Company of Heroes 2
stb.
Nem 120 fps szeretnék, de jelenleg például a Total War 18 fps -el megy High vagy Ultra felbontáson ami azért kevés. Árban 100-120.000 környéke elfogadható. Videokártya csere után a gép többi komponense maradhat vagy ott is hozzá kell valamihez nyúlni?Köszönöm
-
Grafirka
őstag
válasz Freezee #75578 üzenetére
Ha 100K-120K a keret akkor GTX 970 ajanlhato. A kovetkezo szint kb 160K kornyeken kezdodik. Nem tudom milyen tipusu a jelenlegi tapod de egy minosegi 500W eleg ehhez a konfighoz .A hangsuly a minosegen van.Tapegyseges topikban kerdezz ra a konkret tipusokra. ( FSP, Antec, SeaSonic, stb)
-
nandi17
tag
sziasztok rovid kerdesem lenne 😀 menyire befojasolja egy ilyen a videokartya gyorsasagat ?
-
nyulnyulu
senior tag
Fx 9370 egy Gigabyte gtx 960 g1 gaming 4 GB oc mennyire lesz jó párosítás,16 giga hyperx fury 1860 rammal?
privátra illik válaszolni
-
nyulnyulu
senior tag
A 8350 helyére fog kerülni a nagytesó,a vga ram megvan.
-
nyulnyulu
senior tag
válasz MZsoltee #75585 üzenetére
A párosírásra lettem volna kiváncsi,kevés befektetéssel tudok váltani,nem akartam bonyolultan feltenni a kérdést,de akkor vegyük ugy hogy azt kérdeztem,hogy fx 9370 procihoz jó ha gtx 960 4gb vgát veszek?Köszönöm a választ!minden jót!
[ Szerkesztve ]
-
bence007
tag
Sziasztok!
Van egy GTX 970-es kártyám, amit nemrég vettem!Az egyik legfontosabb dolog számomra a videó szerkesztés de sajnos a Sony Vegas alatt nem sikerül aktiválni a kártya működését. Sajnos nagyon megterheli a gépemet a videóvágás, szinte nem is tudok a konvertálás alatt mást használni.
Ha videóvágás nem működik, megválnék a kártyától és egy kategóriával alacsonyabb szinten nézelődnék!A mostani kártya teljesítménye szinte felesleges, ritkán van időm játszani.
Tudtok-e ajánlani olyat, ami megfelelő teljesítményt nyújt videóvágáshoz és játékhoz egyaránt?
Azon gondolkozom, hogy áttérek AMD-re, mivel ott állítólag jobb a videó konvertálás támogatása.
Köszönöm a segítséget!
-
veterán
válasz nyulnyulu #75588 üzenetére
Jó lesz a kinézett kártyához. FX topikban jártál már finomhangolási tanácsokért?
(#75589) bence007: milyen kártyát támogat a szoftver? Ha nem támogatja AMD-t sem, akkor felesleges venned olyat. Előbb ennek nézz utána.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
petszol
tag
Sziasztok.
Teljesen amatőr vagyok a témában.
Intel Core 2 Duo E8400 procihoz milyen videokártya ajánlott a limitek miatt?
Nem szeretnék túl jó sem túl rossz karit venni.Üdv: Petszol
-
Depression
veterán
Maradok az OC 950-nél. Ahol a 950 kevés lenne, oda a 960 is az. A 20k Ft-os 4gigás 960 felára meg tényleg felesleges, mert ahova kevés már a 2 GB vram, oda a 960 is kevés lesz szerintem.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
veterán
7770-ből jó az Asus directCU v2?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Starlights
csendes tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem.
Meghalt a régi VGA-m (Gainward GeForce® GTX 560 Ti 1024MB "Phantom") le szeretném cserélni, de semmi puccosra 30-nál nem szeretnék most többet költeni erre.
Van hozzá: 8gb ram / i5-2500k cpu / ssd (ofc.) Főleg csak blizzard játékokra.
Köszi szépen előre is a tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
--== Starlights ==--
-
veterán
válasz rasotamas #75597 üzenetére
Illetve lenne még egy kérdésem az ASUS kártyával kapcsolatban, ez mit jelent? :
• Nem támogatja az UEFI BIOS-t.
* Nincs natív UEFI BIOS támogatás, keresse fel az ASUS terméktámogatási oldalát az UEFI BIOS beszerzéséhez. (A frissítőprogram csak ASUS alaplapokhoz használható.)
Nekem UEFI-s Asrock H61M-HVS alaplapom van. Akkor gond lesz itt?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Hosszú távon gondolkodom az egyik ismerősömnek Videokártya választásában.
R7 370 4GB verzió vs. GTX 950 2GB
A GTX 950 erősebbnek tűnik viszont a 4GB ram szerintem hosszabb távon jobb.
Vélemény ?
Proci: i3-as vagy FX4300, FX6300 körüli lesz maximum.
[ Szerkesztve ]
Dr. Student
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Nintendo Switch
- Trump vagy Harris
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest