- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz Gainka #54485 üzenetére
Nyilván nem mennék mélyebb értelmezésekbe, de egyet el kell ismerni: ahogy a Microsoft a piaci fölényével uralja az oprendszereket, vagy a Samsung a mobiltelefon piacot, úgy az Nvidia meg a VGA kínálatot szabja meg, egyúttal a fejlődés és terjesztés ütemezését.
Kettő dolog fix:
1. annak idején a 3dfx felvásárlásával rengeteg szabadalom, technológia került a birtokukba, ezért már akkor lépéselőnyben voltak. (a korábbi SLI-ból jött az ötlet a jelenlegihez pl.)
2. A PC játékok szabják meg a VGA-fejlődés történelmét, és ezen a téren az is biztos, hogy az NV előrébb van, főleg driver-ek terén, jobban optimalizálnak a játékfejlesztők NV-re. Nehogy azt gondoljuk, hogy az NV-logó a játékok elején poénból vagy kedvtelésből ficereg...Ettől még egy Matrox kártya is tökéletes, ha célirányosan nézi az ember a dolgokat. Nekem volt szerencsém négy gyártó VGA kártyáit használni a 386DX-40 óta, így személyes tapasztalatom, hogy NV oldalról láttam legstabilabbnak mind a rendszer működését, mind a játékok futtathatóságát.
Azon kár lamentálni, hogy melyik GPU fejlettebb és mennyivel, hiszen számos olyan feature van, amit még nem is építettek bele a fejlesztők a programjaikba, és még majd jön a DX12 is...
Mindenki olyat vásárol és azt használja, ami a szíve csücske. Vannak fanatikusok, mint pl a Liverpool és United, hát ők sem fognak soha komolyabban együtt sörözgetni...ettől kerek a világ!
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
napsterke91
újonc
Sziasztok !
Nekem sajnos csak két magos E8400es Intelem van, nem szeretném cserélni.Érdemes Gtx750-nèl drágább kártyát vennem, vagy a proci már nagyon visszafogná a kártyát ?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz napsterke91 #54502 üzenetére
Nem érdemes nagyobbat venned.
-
juve600
nagyúr
válasz haypro #54487 üzenetére
üdv
én nem vonom kétségbe a szaktudásodat de tényeket még mindig nem mutattál...-zero core bug nálam egyszer sem volt pedig hd 7750-től r9 280-ig mindegyik amd kártyám volt,nem mindegy milyen buherált oprendszert-drivert használ valaki
- a driver problémák is 90%-ban user error problémák,aki rátelepiti a meglévő driverre az újjabbat és csodálkozik hogy valami gond van ott nem a driver a hibás ( számtalanszor találkoztam a problémával)
-fogyasztás /teljesitmény egy gamer felhasználót nem érdekel,őt csak a teljesitmény érdekli,tény hogy a gtx 750ti pl az egyik legjobb teljesitmény/fogyasztás kártya de hány fps-t ad ??
-azzal sem értek veled egyet hogy az NV mindig előbbre tart,amikor az R9 290 a maga 100k árával majdnem hozza a GTX TITÁN szinjét akkor miről beszélünk?? persze most az új nv széria jónak tűnik de lehet csak addig amig ki nem jön az új amd
- midkét gyártónál vannak jóbban vagy kevésbé sikerült szériák,év elején ismerősőm R9 280X -t hajtott 3 hibás darabba futott bele egymás után....
-ShadowPlay, TXAA, GeForce Experience,DX12, a Mantle és az OpenCL, TrueAudio, ZeroCore, ezekből szerinted egy normál user mit használ-vagy miről tudja hogy mire jó ????ez egy forum,mindeki a saját legjobb tudása-tapasztalata alapján próbál segiteni,nem leszólni kell a másikat
-
t72killer
titán
válasz napsterke91 #54502 üzenetére
Sokkal erősebbet én már nem tennék bele. Esetleg játékfüggően egy 760/270x környéke, de ezzel már megtisztelted a gépet.
#54504: féligmeddig user-erroros Catalyst összeomlást nekem is sikerült csinálnom: az egyik Asus referencia r9 290-et kicseréltem a másikra. Aztán az új kari alatt próbáltam leszedni a catalystot, sehogyse ment (jöhetnek az 5letek, próbáltam én mindent, csökkentett mód, driver cleaner vackok, sajnos csak x-edik lépésben a telepítéskor használt radeon visszarakása), win újrarakás lett a vége.
SzVSz jó, ha verseny van. Mennyit kérne a karijaiért az egyik gyártó, ha egyedül maradna?? Kicsit láthattuk ezt az AMD részéről, amikor a bányász-sztoriban kvázi monopólium lett. Egy éven keresztül nem csökkent a 290-ek ára.
"ShadowPlay, TXAA, GeForce Experience,DX12, a Mantle és az OpenCL, TrueAudio, ZeroCore, ezekből szerinted egy normál user mit használ-vagy miről tudja hogy mire jó ?"
A user csak a készterméket nézi, hogy milyen szép a grafika. Hogy mi van mögötte, az csak a haladókat érdekli, lényeg hogy jól vigye a vas. És ezt a kapcsolatot (szép+a vas jól viszi) ezek a csodaszavak hozzák létre - ezért érdeklik a haladóbb szintű felhasználót.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
napsterke91
újonc
válasz BomiBoogie #54503 üzenetére
Akkor egy utolsó kérdés,
Gigabyte GXT 750 2Gb OC 33e vagy Asus GTX 750 Ti 2Gb 39e ?
Mennyire éri meg a Ti ? -
mcs
veterán
válasz napsterke91 #54506 üzenetére
Szerintem elég lesz a GTX 750 is, ha tényleg nem akarsz procit cserélni. Ha tudod, rántsd meg azt is.
-
addikt
13-15%-kal gyorsabb a Ti. 39k 18%-kal több a 33k-nál. Döntsd el Te.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A proci miatt nem éri meg a Ti, maradj a simánál, ahogy a kolléga is írta.
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
~20k-ig bezárólag milyen VGA-t ajánlotok? (Játékra, komprumiszomokkal)
Az alábbi konfiggal kéne együttműködnie: 8GB Hyper X ddr3, i5-2300+B75lap7770-t ajánlottak, milyen értelmes alternatívák jöhetnek számításba?
Előre is köszi!
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Medocsabi
addikt
NAGYON! főleg hoszabb távra,simán megéri
-
Mans20
addikt
Ilyen szintű kártyákat felejtsd el az E8400-hez.
-
Szevasztok
Faternak keresek új kártyát egy 8800gt helyett.
gigabyte ma-ma770t-udp3 , 4Gb RAM , X4 620 proci melléMost csak a kártya lesz cserélve de a jövőben lehet a többi is szóval nem baj ha egy kicsit overkill.
GTX 760-at néztem ki használtan garisan. kb 45-50k kategória
Gondolom ezzel nem nyúlok nagyon mellé.A kérdés az lenne, hogy érdemes most ezt megvenni ha mondjuk csak jövőre lesz a többi cserélve vagy nem?
Illetve 30k környékén mindenképpen garis kártyát mit ajánlanátok. (új vagy használt garis) Nvidia vonalon.Köszi előre is
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
juve600
nagyúr
válasz CaNNa3IS #54515 üzenetére
gtx760 használt van 50k környékén,bár ki lehet fogni 55k körül újonan is
r9 270x új 47k
r9 270 új 43k
gtx 750ti 37k
szemezgessél [link]
kérdés mennyit hagy ezekben a kártyákban a procid,sztem határseset ezekhez30k-os kategória:
új gtx 750/r7 260x ,de itt inkább a gtx 750 az ajánlott,a r7 260x-el sok gond van
használt gtx 660/r9 270/r7 265[ Szerkesztve ]
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
A kérdés a következő volna: Mennyire sikerültek jól és mennyire megbízhatók az R9-es kártyák?
Eddig elvakult Nvidia párti voltam de most, hogy új VGA-t kell vennem kicsit körbenéztem.
Két verzió játszik:
GTX760-DC2T
R9280-DC2Egy árban vannak és ahogy a specifikációt nézem az R9 280 magasan veri a GTX760-at.
Mivel jó ideje nem volt AMD-s kártyám nem is követtem figyelemmel mit alkotnak.
Teljesítmény alapján én úgy látom jobb vétel az R9 280 de megbízható és strapabíró is ? Illetve hozza is azt a többletet amit elvárnék tőle ?Köszönöm!
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Eduardo89
aktív tag
juve600;TechN7ne:
Köszönöm a válaszokat. Azt kihagytam, hogy játékra kell és Cad-Cam-re. Gondolom utóbbi nem fog problémát jelenteni.
Még átrágom kicsit ezt a dolgot.http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
NY124
tag
válasz Hunork #54501 üzenetére
Ez mind szép és jó és lehet, hogy igaz.
Csak az a furcsa, hogy most, hogy jönnek ki a Maxwell VGA-k és az RX 200-as széria nem sikerült igazán átütő sikerre hirtelen az nVidia lett az 1000 éve piacvezető cég, a HD 4000, 5000 és még a 7000-ről is mindenki megfeledkezett. -
pwrr0323
csendes tag
sziasztok! r7 250 1gb ggrd5 vga-m meghalt. arra gondoltam pár ezret rádobnék és r7 260x-re cserélném. megérné ez? bf3-al jatszok. phenom x2 550 proci 4gb ram
-
addikt
Nem tudom itt hányan emlékeznek rá, de amikor kijött a Radeon HD 5000-es széria, hirtelen megfordult az új PC VGA vásárlási arány a zöldek és a pirosak között. Akkor az Nvidia kártyái kb. olyan lemaradásban voltak a HD 5000-es szériától, mint most az Rx 200 széria a Maxwelltől. Az Nvidia fanok nagy része átpártolt AMD-hez, de sokan maradtak, akik kitartottak a zöldek mellett és várták a Fermitől a megváltást. Láss csodát, nem jött el. Teljesítményben megközelítette a Fermi a HD 5000 szériát, de iszonyat volt a fogyasztása és a melegedése (100 fok feletti levegő áramlott ki hátul a kártyákból...). A GTX 500 széria volt az, amivel stabilizálni tudta az Nvidia a helyzetét.
Ezzel csak azt akartam leírni, hogy mindkét gyártónak voltak leszálló és felszálló időszakai. Most a zöldeknél van a labda, de ezért még nem szabad leírni az AMD-t, mert a tapasztalatok alapján eddig mindig tudott fordítani. -
-
t72killer
titán
válasz Superhun #54531 üzenetére
Fordítson is, még csak az kéne, hogy tartósan egyszereplőssé váljon a piac! Az Nv egyelőre barátian árazta a 970/980-at, de ha látja, hogy nincs rájuk hatékony AMD válasz (alakulgat azért, ld r9 285), akkor a következő széria gyorsan kijön (=átnevezés) és drágább lesz.
Saját nézőpontom, hogy az ember ne ragadjon le egyik gyártónál sem, válassza a feladatra a költséghatékonyabb megoldást. Ebbe sok faktor beleszámít, nem csak az FPS és a bolti árcímke. Nem feltétlen az áramszámlára gondolok (gyors számológépezés kiköpte, hogy a kb 50W fogyasztáselőnyű 970 évi 1000óra játékkal számolva kb évi 2kFt-t takarít csak meg a 290-hez képest - javítsatok ki, ha nem stimmel), hanem a használat utáni eladhatóságra. - Most ebben is hátul kullog az AMD, lévén a piacra szakadt a rengeteg bányászkari, ami 1-2évig tartósan ellátja a használt árut keresőket 290/x-ekkel.
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
amd-ből a MSI R9 920 89k-ért is sztem több mint jó....
-
Hunork
veterán
Üdv!
i3-ról i5 3470 csere megvan.
Viszont nagy baj van. Nem tudom, mit tegyek...
GTX660 siralmas lett az i5-el, az i3 2100 agyonveri tesztekben.
Biztos van valami, amit át kell állítani, vagy nem tudom, de sürgős segítség kellene!
Csak egy példa i3-3dmark 11 ~ 5700, míg most meg 4300...
Kérlek benneteket, segítsetek!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Bios legújabb. Oprendszert emiatt nem kell, 386-os géppel kezdtem, ezt tudom, és amúgy is, a héten raktam újra, nem szándékszom ismét. Valami a Bios-ban van, nem tudom... de most szépen szétszedem a gépet, VGA ki, majd be, aztán meglássuk, meg nyomok egy Bios rest-et is...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
t72killer
titán
válasz Hunork #54542 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, teljes OS újrarakást javaslok. Ha mostanában nem érsz rá, próbálkozhatsz a driverek leszedésével/újrarakásával, nem tudom NV-nál ez mennyire kivitelezhető - AMD fronton én a falkaparás és a sírásás közti állapotok között leledztem hasonló szituban....
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz t72killer #54545 üzenetére
Nos, Bios-ban matattam. Most 3dmark Vantage ~14 000 vs 26000 az i5 javára. Unigine Heaven és Luxmark csak 2-4 pontos többletet hozott. Lehet, itt csak szimplán a VGA számít? Viszont Shadow of Mordor High beálításon FullHD-n, plusz 17 átlag fps-t adott. Most fittatom a 3dmark11-et, epedezve várom az eredményét!
-
Hunork
veterán
válasz TechN7ne #54549 üzenetére
Gyerekek! Sok gépem volt, sok gépet raktam össze, procicsere esetén akkor KELL rendszert újratelepíteni, ha alaplapot is cserél az ember. Most sincs már gond, majd a blogomban kiegészítem a cikkemet, ha lesz időm.
A lényeg, hogy egyrészt VGA ki, majd be, Bios reset, és ott manuálisan állítottam be egy-két dolgot, mint pl dram-frequency, cpu cores, letiltottam az IGP-t...stb.
Ahogy elnézem, egyedül a 3dmark11 finnyás, mert a Physx résznél hirtelen lemegy a GPU load, és csak a CPU számol, amitől szétszaggat mindent... ezen még dolgozom.
De két játék esetében íme az eredmények:Shadow of mordor: 19 / 78 / 47 korábban ez a trió ez volt: 17/81/30 Utolsó szám az átlag fps.
Batman Arkhma Origins: 42 / 59 korábban ez volt 29/40, itt is az utolsó az átlag fps.
Tehát minden rendben, a teljesítmény javult az i5 és GTX660 kapcsán.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest