- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek 290\290X-es VGA-t, érdemes egy FX8350@4.4GHZ mellé tenni?
Leginkább Játékok és Full HD.
Ki tudná hajtani?Köszi
-
baandii92
tag
válasz Walter_White #40052 üzenetére
szerintem Simán meghajtja a procid
főleg ha még húzol is rajta -
regener
veterán
válasz gyulank #40053 üzenetére
Mert ezeknek sokkal nagyobb a gépigényük mint az XP-nek. Min 2GB ram kell, mert pl a win7 magába elcsócsál 500-700mb-ot is, akkor a maradék 300-500mb meg annyira elég hogy nézz egy yt videót 480p-ben.
Régen jó volt az a gép, de ma már nagyon elavult, az integráltak meg azért nemjók ezeknél még mert nagyon kicsi a számítási sebessége, yt-on a videó is laggolni fog... (az újabb integráltak mérföldekkel jobbak, de azok teljesen mások már - a prociban vannak az alaplap helyett, az alaplap csak kivezeti)A 9250-ben sincs még hardveres videógyorsítás, de különálló chip, sokkal több kiterjesztést támogat és van saját memóriája.
[ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyra sikerült egy ASUS HD7790-et vennem. Sajnos nem olvastam eléggé utána, így nálam is előjött a szériánál jelentkező driver probléma. Már leadtam garanciális ügyintézésre. Az az ötletem támadt, hogy a csere kártyát amire 30 napot várnom kell, eladom majd és most veszek egy olyan kártyát amivel várhatóan sem most sem később nem lesz problémám. Szóval azt szeretném kérni tőletek, hogy ajánljatok nekem légy szíves egy hasonló ár és teljesítmény kategóriába eső kártyát. Egy i5-4570 mellett lesz, CTG-500-as táppal. Nincs szükségem nagyobb teljesítményre, ez bőven elegendő azokra a játékokra amikkel játszani szeretnék.
Köszönettel:
Ádám -
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Hálás lennék egy kis segítségért!
Konfigom:
Gigabyte GA-B75M-HD3 alaplap
Intel Pentium G2030 1155 processzor
4 gb RAM
FSP 350w -60HHN /85/ tápEbbe a configba szeretnék egy vkarit ha lehet 10-15 között/körül, amint a régebbi 2011-2012 től lefelé játékok elmennének a konfigommal együtt, és még a tápom fogyasztásába belefér (úgy számoltam egy 100 w-ot ehet a kari, annyi tartalékom van).
És innen a PC x oldaláról venném...
http://www.pcx.hu/videokartyaTök noob vagyok videokártyák terén!
Köszönöm a segítséget!!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
zeusz55
senior tag
válasz zeusz55 #40059 üzenetére
Még egy kérdés, egy ilyen configba és játékigény mellé szükség van még egy 4 gb ramra, vagy elég ez az egy, ill, paasziv VGA esetében a házba kell rendszer hűtő, vagy a passzívnak elég ami rajta van, ill, teljesen huzatos a ház, a táp, és a rácsos skin miatt! Köszönöm a válaszokat!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
gtamate2
veterán
-
Habugi
addikt
válasz Walter_White #40052 üzenetére
Akár 2db 290x-et is simán kihajt, nyugodtan veheted.
Annyit azért jó ha tudsz hogy a ref. hűtős 290/290x-et állítólag elég hangosak és lehet jobban járnál ha várnál pár hetet amíg megjelennek a nem refesek.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
haypro
senior tag
válasz Habugi #40064 üzenetére
Ne állíts már ekkora baromságot, légyszíves.
Még egy R290/290x-hez is csak neccesen elég. Az egymagos teljesítmény így 4.4Ghz-n is gyengébb i5 szinten van, sőt... És nem sok játék támogat 6-8 magot.
Mondjuk a BF4 pont igen, ha netán arra kellene, akkor kihajtaná.
De mondjuk egy PlanetSide 2-ben egyet se tud kihajtani, sőt egy R9 280X-et vagy 7970-et se.
R R9 280X, R9 290 vagy R9 290X Crossfire-hez minimum i7 3770!,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
G**@**B**!
tag
válasz Walter_White #40065 üzenetére
Szerintem fusd át a következő tesztet:http://anandtech.com/show/7189/choosing-a-gaming-cpu-september-2013/6
Tehát ezek szerint FX 8350 elég 3db 7970-hez 1440p-ben.
[ Szerkesztve ]
4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?
-
Grave_444
nagyúr
válasz G**@**B**! #40068 üzenetére
Ez alapján nem úgy tűnik.
Szerintem 2 db 290X-hez már I7 3770K vagy 4770K kéne, az FX8350 mellé ha 4.5GHz körül van tennék max 1 290X-et. Mivel az esetek 95%-ában az FX I5 szint maximum, I5 4670 mellé se tennék több csúcs kártyát.[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Grave_444 #40069 üzenetére
FX-8320/8350 4,4 GHz-en veri az i7 3770-et és nem sokkal marad le az i7 4770K-tól (szintén 4,4 GHz-en) többszálas teljesítményben.
Felejtsd el az i5 szintet FX83xx-nél. Az már i7 szint.
----------------
Egyébként meg minden a leggyengébb feltétel függvénye. Amit az FX-8350 nem visz el, azzal az i7 4770K sem fog boldogulni igazán.Egy optimalizálatlan alkalmazásnál pedig nem i7 kell, hanem egy fürge i5.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
haypro
senior tag
válasz Zsivaagoo #40070 üzenetére
Egyet mondhatok. Bizonyítsd be.
Lehet, hogy olyan helyeken, ahol számít a 8 mag, megfogja a 3770-et, de ez ritka mint a fehér holló. Átlagban egy i5 4670 OC nélkül veri a 4.4Ghz-s "8 magos" FX-et.,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
7770-ről mire érdemes váltani ?? Cpu I5-4570.
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Habugi
addikt
válasz Grave_444 #40073 üzenetére
Alkalmazások terén (tehát minden ami nem játék), az intel mindig is erősebb volt egy szálon mint az amd. Azt vallom hogy ha valakinek főleg játékra kell gép, teljesen fölösleges i7-et vennie. Lassan 3 hete hogy váltottam phenom II x4-ről FX-re, az újabb játékok apraja nagyját felraktam, mivel a proci mellé vga-t is vettem, amit tunningolok így monitorozom még az egész rendszert. Az ismerősi körömben többen is vettek karácsony környékén, vagy utána 270x/280x vga-kat. Ketten közülük i7 tulajok, 2600k ill. 4770k.
Crysis 3 (igen, techdemo)
Azonos felbontáson/VGA, 2x-es SMAA, minden very high az FX-em veri a húzott 2600k-t és 3-4fps-el van lemaradva a 4ghz-re húzott 4770estől. Nézzétek már el nekem, de ugyan mi a bánatért kéne bármelyik FX tulajnak azzal foglalkoznia, hogy olyan alkalmazásban/játékban mérje a processzora teljesítményét, ami alkalmatlan azt megfelelően kihasználni? Az idő nem visszafelé halad emberek, egyre több alkalmazás/játék használja/kihasználja a 8 magot, ahol az i5 már olyan messze elvérzett hogy látni se lehet a távolban. Uram bocsá'.., mindezt egy 35-40k-s procival. Tényleg muszáj olyan egyértelmű dolgokkal fárasztani a népet hogy az intel erősebb egy-egy ágon, nagyon köszönjük emese beütése van.i5-höz meg akkor hasonlítsátok ha raktok az FX alá olyan alkalmazást/játékot ami properül használja a 8 magot, ne fárasszuk már egymást! Ugyan én jó kedélyjel mosolyogva elolvasom amit irtok, de amikor a 3-4. homálylakó is beszáll a partyba kevés lesz a két kezem, melybe marha okos fejem bele-bele temetem!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
zodo
nagyúr
Ha már montirozás.
Milyen progit érdemes használni?AMD System Monitor 1.0.0.9. -el (2012 január kiadású) néztem nemrégiben de nem tudom hogy lehet e hinni a látottaknak.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Habugi #40080 üzenetére
"Ugyan én jó kedélyjel mosolyogva elolvasom amit irtok, de amikor a 3-4. homálylakó is beszáll a partyba kevés lesz a két kezem, melybe marha okos fejem bele-bele temetem!" Egyetértek veled.
Ha már itt tartunk frostbite motoron kívül talán nincs is, ami profitál rendesen a 8 szálból, mivel az FX 8xxx sem rendes 8 magos. Azt gyorsan felejtsd el, hogy 4 erős mag elfogyjon meg elvérezzen, mivel szinte az összes játéknak elég és előbb lesz VGA limit még HD felbontáson is. Esetleg pár plusz FPS-t kap az FX meg az I7 egy I5-el szemben. Azért nem említek 4 magos AMD-t, mert csak 8 szálas hozza egy alap I5 teljesítményét.
Játékra szerintem is elég egy I5, extrém esetben kell I7.Ez nem ebbe a topikba vág és már 100x ki lett vesézve.
[ Szerkesztve ]
-
Oneill90
csendes tag
Szerintetek HD 7870-es VGA-hoz melyik a legolcsóbb CPU amivel nem lesz CPU limites a gép.
Ismerősnek kellene összeszednem egy "játékos" gépet, de én nem mozgok ezen a téren, mert hálózati informatikus vagyok. Játszani nem szoktam.Úgy tippelem, hogy egy FX-es 4 vagy 6 magos lenne a jó, ehhez a VGA-hoz. Árérzékeny a dolog, így melyik a legolcsóbb AMD (vagy talán Intel) CPU amivel nem nyúlok mellé?
-
Grave_444
nagyúr
Attól függetlenül még nem feltétel, hogy gyenge is, nem igazán befolyásolja az erejét.
Oneill90 Remélem nem 1280*768-ban tolja. FX 6300 + 22-25 ezer egy normális lap + minimum 5-6 ezres hűtő AMD oldalon. FX 4xxx-et hanyagoljátok. Intelből I5 2400-2500-3470-3570 apróról 30-35 között + 16-18 körül már van jó lap hozzá, elég a gyűri hűtő is. Ha számít én I5 3470-et vagy 3550-3570-et vennék aprón.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Szerintem nem én kérdeztem, ne nekem válaszolj. De ha egy vga ereje csak azon múlik, hogy 128 vagy 256 bites akkor vehet 9800XT-t is.
Ettől függetlenül az R7 260X tud annyit 128 biten mint egy HD 6950 256 biten, szóval hagyjuk ezt a hány bites dumát.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
mclaren777
senior tag
R7 260X közül melyiket vennétek?
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2040&lid=1
+1 év gari, nagyobb(?) venti, +2000ft(kb.)
http://www.msi.com/product/vga/R7-260X-2GD5-OC.html#/?div=Overviewvagy egyéb? :-)
-
Kakukktojás2
aktív tag
Üdv, én kaphatok egy választ a kérdésemre, 40049
-
KAMELOT
titán
válasz Kakukktojás2 #40049 üzenetére
Szerintem itt proci limites vagy. X3-as elég gyenge!
Komplett gépet jó lenne váltani ha maxon akarsz játszani. i5 + 7850 + 8gb ram legalább.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ST05
őstag
válasz Kakukktojás2 #40092 üzenetére
1 szálat használ a wot, valószinűleg az limitál, gondolom nem is HD-ban vagy akkor. ?![link]
-
ST05
őstag
válasz Kakukktojás2 #40095 üzenetére
amit linkeltem monitorozd ki játék alatt te is, kilépsz gameből képmentés, gpu-z kari kihasználás görbe látszon ,meg a feladatkezelő proc kihasznaltsag.
ha az első szál, maxon lesz mint nála is, akkor cpu-limites neked is.[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz Kakukktojás2 #40097 üzenetére
nem ismerem a game-et, más play4free Bf-et nyomom béta évek óta, de hasonló lehet(1-2mag) ez ilyen, lehet egy BF4 menne ugyanigy optimalizalva neked fullHD-be..
amuyg itt nem irrnak ilyen 5600+-okat: [link][ Szerkesztve ]
-
Lipton
őstag
Q6600 + 560Ti 1600x1200 szépen viszi a WOT-ot. A Q megy majd 3Ghz-re az 560Ti pedig kb 10% tuning így lesz még valamennyi FPS növekedés.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs