- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
Boxi88
őstag
-
Mika1227
őstag
Tuti, hogy nem veszek monitort nemhogy 1 hónap múlva hanem addig megy ami van ameddig bírja!! Nagyon szeretem jó kis moncsi, ez a FULL HD-s dolog meg nem igazán érdekel! Úgyhogy szerintem elég az a 768MB!!!
A tv-m is az a régi 50Hz-s darab és nem izgat más!!! Nem is tudom milyen felbontása van ezeknek a régi tv-nek?!![ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
joshua7
veterán
Cöcöcö... Fulhd-ben, 4AA-val kb 10%-kal gyorsabb a gigás a 768-asnál. Árban meg nem 10% a különbség... AA nélkül meg alig van 5% különbség.
Egyébként is ki kellene már verni mindenki fejéből ezt a mostanában terjedő 'fullhd-re nem elég a GTX460 768' nevezetű baromságot. A 768-asnak inkább az AA tesz be, mivel 1680/8AA-nál nagyobb a különbség (~15%) például, mint 1920/4AA-nál (~10%)...
Semper Fi
-
Boxi88
őstag
válasz Mika1227 #3952 üzenetére
Ahogy gondolod, csak felvetettem mint ötletet, nem tudtam hogy ilyenre gondoltál e mikor elkezdted keresni a vga-t!
joshua7Én azt nem tudhatom, hogy ő milyen AA-val játszik, vagy használja e egyáltalán... de amúgy topicokat olvasva fullHD-re mindenki 1GB-at javasol legalább...
[ Szerkesztve ]
-
Archer
őstag
Szerintetek várható, hogy a GTX 460 768 ára belátható időn belül még lejjebb megy erről a 37-38k-s árról vagy ebben már bent van a beígért árcsökkentés? Azért kérdezem mert ilyen kártyát akarok venni de nem életbe vágó így inkább várok 1-2 hetet ha valószínűleg még "jóárasodik".
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
WinuX
csendes tag
Felmelegítve az eredeti kérdést:
"Anno a C2D E8400 mellé egy 8800gt-t vettem, érdemes lecserélni valami izmosabbra, ami jobban passzol egy ilyen szintű procihoz, vagy jók ezek igy együtt?"
A javaslat gtx460 1Gb volt, és tetszik is, mint ötlet, viszont nem vagyok biztos benne, hogy elbírja-e a mostani tápom. Egy FSP Blue Storm-ról van szó, 500 wattosról.
Ezen a honlapon: [link] utánaszámoltam, és most 410w köré jött ki a "Recommended PSU Wattage". Miután átcseréltem a kártyát a gtx460-ra ez felment 480-ra, ami már túl közel van ahhoz, hogy megnyugtató legyen még úgy is, hogy hagytam rá a "Capacitor Aging" részben is +20%-ot (elég sokat van használva, és egy évnél régebbi).
Le kellene cserélni a tápot is? Ha igen, milyenre? Elsőre Corsair VX450 szimpatikus.
-
KERESZTAPA9
tag
Hali mindenkinek!
Kérdésem a következő lenne. Játékra szeretnék venni egy videokártyát. Hozzám az AQUA van legközelebb" www.aqua.hu ",de ha megéri más bolt is érdekel...A lényeg,hogy 26 K-m van és ennél nem szeretnék többet rászánni egy videokarira..kivéve ha pár ezerrért sokkal jobb van!!!! HASZNÁLT KIZÁRVAN!!!!
TEHÁÁÁT! Van 26 ezer FT...A legjobbat szeretném játékra! Mit éri meg megvenni???
KONFIGOM:
- AMD Athlon II X3 405e Triple-Core dobozos Socket AM3
Foglalat : Socket AM3
Belső órajel : 2.3 GHz
L1 cache : 3x128 kb
L2 cache : 3x512 KB- 4 GB DDR 3 RAM
Ki szerint mi a legjobb választás???
Mindenkinek jó Prohardverezést kívánok!
-
agemate
addikt
válasz KERESZTAPA9 #3963 üzenetére
Gigabyte GV-R485ZL-512H HD4850 512MB DDR3 PCIExpress 23k
Ha érdekel a DX11+kisebb fogyasztás, akkor:
Gigabyte GTS450 GV-N450-1GI 1GB GDDR5 PCIExpress 32k
Teljesítményük közel azonos, a GTS450 valamivel gyorsabb.
1280x1024/1440x900 vagy akár 1600x1200/1680x1050-ben jól teljesítenek.
Milyen tápegységed van? (pontos típusa az oldalára van írva)
-
BiP
nagyúr
válasz KERESZTAPA9 #3963 üzenetére
Kár, hogy ennyire elzárkózol a használttól. Ebben a kategóriában arányaiban sok pénzt megspórolhatnál. De hát Te tudod.
A 2 legerősebb kártya, ami befér a limit alá, az a 4850 meg a gts250. (ill. az 5670, de az lassabb valamivel, ellenben újabb) Kis ráfizetéssel pedig gts450.
Ebben a kategóriában olvasnivaló: [link]
( + [link])[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz KERESZTAPA9 #3966 üzenetére
Nem, mert a GTS450 GDDR5-ös memóriával szerelt, a 4850 meg GDDR3-assal, tehát kb ugyanaz.
-
KERESZTAPA9
tag
-Új kari! - Gigabyte GTS450 GV-N450-1GI 1GB GDDR5 PCIExpress 32k
-Használtban MAXIMUM ugyan ennyiért mi jobb a fentinél?Mindenkinek jó Prohardverezést kívánok!
-
lsc
nagyúr
válasz KERESZTAPA9 #3966 üzenetére
Ennyi pénzből onnan ezt [link], a keretbe is bőven belefér.
Mod : Ha meg rugalmasabb a keret akkor ez [link], viszont itt az apróban is tudsz venni új kártyát, 5770 van már 30e alatt is ami valószínűleg jobb.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
agemate
addikt
válasz KERESZTAPA9 #3969 üzenetére
Ennél jobb kártyát a processzorod nem tud kiszolgálni. Mekkora felbontáson játszol?
-
KERESZTAPA9
tag
VTX3D Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe
Igen mondjunk ez ÁRBAN is jó lenne...PL: - GTA4
- FALLOUT 3ilyenekkel játszanék de MINIMUM 1024x768 MINDEN FULL grafikával...Ez is a lényeg része..ez a minimum felbontás és grafika..Ha ez alatt teljesít a kari..nincs értelme...
Tehát akkor menne ezzel a videokarival???
-
lsc
nagyúr
válasz KERESZTAPA9 #3972 üzenetére
A tápod milyen és mekkora, de olyan alacsony felbontáshoz felesleges ilyen erős kártya, egy 4670 512 is bőven elég. Ráadásul mivel alacsony a felbontás inkább a procit kellene tuningolni legalább 3 gigára, akkor lehet kell egy jobb procihűtő is ha a gyári van rajta.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
KERESZTAPA9
tag
Chieftec 500W tápegység van a gépben KB 4 hónapja vettem...igen drága és állítólag erős megbízható...Procit tudom húzni gond nélkül 2,8 on ment 2-3 hónapig tökéletesen akadás nélkül...ezért kéne egy jó videokari...
Amiket írtam akkor azaok lazán mennének..ez jó hír..
Milyen jtékok amik nagyobb igényűek? hátha lenne olyan amivel tolnék...
-
lsc
nagyúr
válasz KERESZTAPA9 #3974 üzenetére
A tápod elég az említettekhez, a 4850 de főleg az 5770 elég 16xx felbontáshoz is, de pl a gta nagyon szereti az erős procit, amennyiben 3 giga környékére tudod húzni akkor az említettekhez elég lesz.
Az apróban már egész jó áron vannak 5770-ek, akár új is, hogy ne csak a levegőbe beszéljek, pl vaporx 32-ért.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
WinuX
csendes tag
Én szintúgy köszönöm a válaszokat, megnyugodtam
-
Dezsőbá
csendes tag
E5200 cpu , 4770 vga, érdemes ezt lecserélni - a vga t- valami erőssebbre?
-
borg315
aktív tag
hello!
kérdésem lenne - 512-es vagy 1 gb-os vga-t vegyek, ha a gépem 32 bites winxp 4 gb rammal (pae-vel)?
azaz: a több vga ram itt csökkentené a processeknek rendelkezésre álló memóriát?
-
Dezsőbá
csendes tag
bocs
e5200
4770 512 ddr5
4gb ddr2 800
gigabyte 460w
1680*1050 felbontás
win7 64a cpu alap 2.5ghz fut, xp alatt ment easy tunne al 3.0 ghz, de win7 alatt valamiért nem tudom ezzel a programmal felhúzni, bios ból próbáltam, de csak a szorzóval nem sikerült, a memória órajelet nem akartam növelni, azaz 800 mhz fölé vinni.
-
Hackerman
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a Legújabb GTA IV-vel!
http://upload.pcflash.hu/images/391fot_.jpg
Vidkártyám: HD 5970 4GB
Nemigazán értem,hogy miért írja ezt ki...Semmit sem tudok vele csinálni :/
Valakinek ötlet?
-
lsc
nagyúr
válasz Dezsőbá #3982 üzenetére
Arra a felbontásra sok értelme nincs egy cserének, azt bírja a 4770 is. A procit mindenképpen húzni kellene, az több előrelépés lenne, de ha cserélni akarsz a 6850 megérheti, most 47 körül már van, remélhetőleg 40 körülre lemegy az ára akkor jó vétel lesz.
Az élet kegyetlen .
-
Mika1227
őstag
Ez Gigabyte PCIe GV-N460OC-768I - GTX460 768MB 40 000 Ft a kari ennyiért jó vétel? Hűtése halk, hatékony? Meg mit jelent az, hogy UD? Meg az a 768MB elég lesz azért egy darabig? 1680*1050-ben tolom, és nem tervezek monitor cserét míg a mostani működik és nem kell, hogy a játékok full-fullon menjenek!!! És egy ilyen Core2Duo e6750@3,2Ghz procival lesz hajtva+ 4GB RAM!!!
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
smiti
veterán
Szerintetek melyik lenne jobb választás? Egy GTX460 vagy egy HD6850? Feltételezve hogy közel ugyanannyiba fog kerülni.
Nekem már csak azért szimpatikusabb az AMD mert elég hozzá egy tápcsatlakozó. -
acc200
tag
Sziasztok!
Adott 1 régi gép: Abit alaplap, 2.2-es 1 magos AMD proci, 1 giga ram és a x1800gto..
A vidikari szerintem halálán van, kérdezném, hogy mi lenne jó a helyére? Mind1 h nvidia vagy ati, használt sem baj, csak ne legyen vele mondjuk proci limit.. (tudom, hogy 2.2-es proci elég kevés de nem játszik annyira új játékokkal húgom, meg 1440x900-ban tolja, az a max)Köszi előre is!
Üdv!
Valamint elég erre szerintetek 1 400W-os kodegány táp?
-
BiP
nagyúr
Ezt neked kell mérlegelni. Mindkettő ugyanolyan jó. A 6850 hajszálnyit gyorsabb, és az új driverekkel talán még gyorsul, alacsonyabb a fogyasztása. A 460 mellett meg szól a physx, cuda, kicsit hatékonyabb tesszeláció a kicsit nagyobb tuninglehetőség és (szerintem) problémamentesebb driverek.
[ Szerkesztve ]
-
joshua7
veterán
Annak mi köze is van bármihez? De ki mondja tapasztalatból? Mert senkit nem látok...
Az AA kontra felbontás viszony meg tény a két GTX460 esetében, azon még vitatkozni sem lehet.
De mondtam már, ha valakinek az a fontos, akkor ott a 2 gigás kari, mert ugye (mint megtanultam most) nyilván a felbontás emelésével lineárisan emelni kell a vram mennyiséget...Semper Fi
-
lacika0926
tag
sziasztok 1 kérdés van az laplapom hd4200az alapilapi videokari neve, és van 1 nvidia gt220-am. van 1 program ha jol tudom hogy windows7 nél összetudja ugymont kapcsolni a 2 videokarit.. ez lehetséges?
-
Hackerman
csendes tag
válasz lacika0926 #3993 üzenetére
Hááát..Nemigazán..Vagyis nem
Úgy lehet csak 2 karit összecsűrni ha a két kártya ugyan az,és az alaplapon van hely
[ Módosította: bnss ]
-
Kevinmaster
tag
válasz Mika1227 #3986 üzenetére
Én most vettem egy 1 gigásat, feltételezem, hogy ugyanaz a a hűtés, és nagyon halk, csitu van. Ha auto-n hagyod a ventiket, akkor 40 %-ról indul, semmit nem hallok, aztán terhelés alatt nekem még nem ment 60 fok fölé a hő (bár igaz, hogy csak egy játékkal néztem eddig). És a venti persze marad 40%-on. Szóval van még benne potenciál, én ajánlom.
-
borg315
aktív tag
kérdésem lenne még mindig vga-választáshoz: mely játékra is alkalmas középkategóriás vga-kártya-szériák képesek arra, h 2d-ben kimondottan alacsony fogyasztással működjenek?
az ati 5000-esekről úgy hallottam, ez tudják; a 4000-esek is? van esetleg erről cikk/leírás? (én nem találtam.)
-
fagy53
nagyúr
válasz borg315 #3981 üzenetére
A RAM virtuális címzési tartománya tartalmazza minden, a gépben található eszköz memóriájának a címzési tartományát, ebbe beletartozik a VGA is.
A 32bites OS 4GB memória címet tud kezelni, tehát nem mindegy valóban az 512MB vagy az 1GB VGA memória méret. Igaz, hogy a monitorod felbontása és a VGA teljesítménye kb meghatározza, hogy szükség van-e a nagyobb vmem verzióra, de a döntést neked kell meghozni. -
borg315
aktív tag
-
félisten
Az 1gb-ot fullHD-hez legalább 2 éve ajánlgatják, lassan ilyen "mindenki tudja" szintű a dolog.
Talán idén/jövőre értelme is lesz az 1gb-nak.
De nagyon játékfüggő.(#3999) borg315: Miért is kell neked a 32 bites Xp?
Egyébként a "csökkenti"-re tippelnék.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest