- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
-
Pala
veterán
válasz Alpachino #13903 üzenetére
27-ért már lehet kapni újonnan. Tulajdonképpen a 30k-s 5850-ek létezésének tudatában semelyik ez alatti kártya nem ér semmit.
Te viszont belinkeltél egy 512 megás karit, én ilyet már nem vennék 2011-ben, maximum a legalja (HD5450, GT210, stb.) kategóriából, de játékra semmiképpen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pala
veterán
válasz BeerBier #13911 üzenetére
Hát igen, elég nagy a kínálat, de pl. könnyebben tudunk segíteni, ha leírod a pontos igényeidet: mennyit játszol, milyen felbontásban, mennyire legyen halk / hangos ( ), fogyasztásával kapcsolatban milyen elvárásaid vannak, milyen legyen a színe, doboza..
1440x900-ra bármelyik itt linkelt kártya megfelelő. A kérdés, hogy mennyire akarsz "jövőbiztos" lenni!?
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz BeerBier #13913 üzenetére
Akkor jó oda a GTS450. Feljebb azért nem érdemes menni, VGA-val, mivel a procid úgy is kevés lenne hozzá.
Egyébként a következő lépcsőfok ez lenne : [link] nagyon megérné ennyiért, ha közeljövőben procicserét is terveznél...ráadásul a keretedbe is beleférne
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
BeerBier
senior tag
Oké,megpróbálom összeirni
SOkat nem játszok,ráadásul nem is túl gépigényes játékokkal (f1 2010,perfect world,asszony meg a sims3-ra akadt rá)
1440x900 as felbontásban menjen minden,élsimitással (min 2x,de a 8xq a legjobb)
Lehetőség szerint kussba legyen a kártya,filménzésnél ne visitozzon..
Doboz,márka,szag nem lényeg..
Fogyasztás?nehogymár egy 650W-s táp ne birja elOlyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit
-
rostiron
őstag
A belinkelt sparkle 465GTX mennyivel fogyaszt többet a 6850 nél ?
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz szab.tam #13870 üzenetére
Szerintem te is tudod, hogy közel lehetetlen feltételeid vannak..
Részemről azt tudom elképzelni, hogy egy ref. 5850et szétszedve, a gyári hűtő alsó lemezét rajtahagyva indulsz neki..de az sincs meg totál 0 légmozgás nélkül, valami kell, ami elmozgatja a meleg levegőt.
Viszont, ha telepakolod azt a lemezt bordázattal..még működhet is.
A GPUra azt raksz, amit csak akarsz..de 150W nem játék..az S1 nem gyenge hűtő, mégis felmegy vele 70°Cra, ha 1000rpm körüli 12es figyel rajta..annál hatékonyabb megoldást meg otthon, házilag szvsz nem tudsz készíteni.
Víz nem játszik? szerintem olcsóbban kijönnél, mint amit eddig elvertél a projektre sikertelenül..és a hatékonyság is egész más lenne. -
Pala
veterán
válasz BeerBier #13917 üzenetére
Nos, akkor az élsimításra és a jövőállóságra való tekintettel szerintem a 30k-s Sapphire 5850 a legjobb választás ennyi keretből. Igazából 30k fölött nem sokkal kezdődik az a kategória, ami neked teljesítményben ideális lenne, ez most egy ilyen kivételes lehetőség, amire le kell csapni. Hangja nemigen van, fogyasztása is korrekt, az AMD kiemelt partnere (PC Partner) gyártja, szóval a minőségével sem lehet gond.
-
szab.tam
nagyúr
válasz shteer #13889 üzenetére
(csak nem nyugszom, amíg a játékgépből is ki nem írtom az összes ventit. gyakorlatilag minden megoldott, csak a vga-val kell kezdenem valamit.
egy PCI-E 16x Riser Card kéne, és akkor 90 fokban beforgatnám a vga-t, hassal kifelé. és rögtön nem sülne be alá a meleg...2 lehetőségem van: vagy egy kisebb fogysztású, mint a 6850. fele, mint a 480-é. vagy egy behőcsövezett fullcover blokk. piszok drága, nagyon nem éri meg egy 60k-s karira, ami mire leírom, már csak 55k... akkor inkább megpróbálok egy ilyen 6850-et passzívban. a power color-ét, garisat. csak még nem forgalmazzák. legfeljebb megfő, és visszaviszem. akkor tartalékban megmarad a 480. és addig legfeljebb tervezek rá valami olcsóbb, brutál megoldást, és visszarakom. vagy mittomén.
de őszre vagy meg akarom sütni mindkét gépet fanless-ben, vagy diadalittasan felmutatni, hogy működnek, és mindenkinek mondhatom: backup/6...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
TOTAL LOKI
tag
Sziasztok!
Egy haver nevében írnék, aki vga vásárlás előtt áll.
Van egy Asus Nvidia 260GTX-e, 896Mb-al.
Ezt akarná váltani, és olyan. 50 ezret költene rá.
A lényeg, hogy gyorsabb legyen.Előre köszi a helpet!
TL
-
shteer
titán
válasz szab.tam #13924 üzenetére
elszomorítalak nem tudsz bele tenni erős vga-t passzív üzemmódra
nekem vízzel nem sikerült a full passzív üzem - gyáron rá kellett tolni a ventit a 400x600-as radira, 88gt-vel ano
nagy hőcsöves hűtők + alacsony fordulatú ventik - ez a max szvsz amit léggel meg lehet tenni egy erősebb konfigban
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
válasz TOTAL LOKI #13930 üzenetére
+50-et vagy a gtx260 eladásával együtt 50?
mert ha előbbi akkor GTX570 / HD6950
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
-
szab.tam
nagyúr
válasz shteer #13931 üzenetére
nem szomorítasz el. olvasd el az aláírásom....
és víz... hadzsámá'
molnarpeter
felxibilis pcie16x: van erre itt 1-2 érdeklődő koma még. rendeljünk egy kupaccal, oszt' osszuk szét.... (de minimum fejenként 2-t, mert ezeknél a taiwan alsói, átalakító csodakábeleknél elég nagy az elhullási arány.)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
gabber9511
csendes tag
Le fogom cserélni a HD4850 -et (mivel tesóm eladja az ő X1950-ét és az én VGA-amat kapja meg és én meg veszek újat) kb bő 1 hónap múlva veszek
pár infó: 1280x1024-en tolom, CPU E5200 3.2ghz,RAM 3gb DDR2 800mhz, táp CHIEFTEC 450W (a többi az adatlapomon)
esélyesek:
HD 5850 kb:40 000Ft
HD 5870 kb:50 000Ft
HD 6850 kb:40 000Ft
HD 6870 kb:50 000Fta HD58xx típusok ára számomra nem volt egyértelmű csak ipon-on néztem még ott kevés ilyen kari van nagy ár különbségekkel. igaz lehet hogy nem is kéne HD 58XX -en gondolkodnom többet fogyasztanak, szerintem az új driverek is inkább már a HD68XX -ek teljesítményét dobják meg jobban meghát modernebbek a HD 68xx karik.
én a HD6870 -et gondoltam mivel kevesebbet fogyaszt a HD 5870-nél és nem sokkal lassabb no meg szerintem nem bírnám kihasználni a HD5870-et ,
a HD 6870 kedvező árban van, gondolkodtam a HD 6850-en is de arra jutottam hogy jobb a HD6870 teljesítmény/fogyasztás aránya és főképp az szól mellette hogy sokáig jó lesz.Szerintetek jó döntés HD 6870?
vagy szerintetek érdemes még gondolkodni a HD58XX szérián ?
Megéri-e kb 10 000 -rel többet fizetni a HD 6870-ért a HD 6850-al szemben? -
shteer
titán
válasz gabber9511 #13937 üzenetére
teljesítményben jó döntés, de procilimited lesz
szerintem jónak tűnik..
-
gabber9511
csendes tag
válasz shteer #13938 üzenetére
gondoltam rá csakhát nem tudtam hova tenni a gondolatot
azt mondják fontos a jó CPU-VGA pár de hát új VGA lesz és hát ha már veszek akkor legyen már valami jelentősebb plusz benne
nem akarok olyat hogy például HD 4850-ről HD 5770 -re váltani, szerintem feleslegesszerinted nem hozna kellő teljesítmény javulást a cpulimit miatt?
-
szab.tam
nagyúr
válasz shteer #13936 üzenetére
dehogynem....
mint írtam: vga-ra átalakított fullcover vizelsblokk (kb. 40k), amiből hőcsövek jönnek ki, és belemennek néhány kilónyi, (5-10-20-?), aluprofil bordába. költséges, de nem lehetetlen.
5 kiló már van...
na, az ilyen beszólások inspirálnak. köszi.
de jó és olcsó hőcsövet nem kapok. gyártásához meg béna vagyok.[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz gabber9511 #13939 üzenetére
5770-re nem is
de, hoz. a core2-ből sajtold ki az utolsó MHz-et is
szerintem jónak tűnik..
-
Pug
veterán
válasz shteer #13942 üzenetére
Én sem azt modnatm, hogy feltétlenül onnan kell vásárolni, csak a kérdésedre válaszoltam, de még pk-val is megvagy 34k alatt. Természetesen amennyiben nem a legalacsonyabb ár az elsődleges szempont, hanem a megbízható garanciális ügyintézés, akkor erősen "rizikós" megoldás tőlük vásárolni , bár mint már említettem, hallottam pozitív visszajelzéseket is velük kapcsolatban, szóval számomra a kép kicsit vegyes , de aki biztosra akar menni feltehetőleg nem őket választja
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
1280x1024-re, E5200 3.2ghz-hoz, tök felesleges a felsorolt karik bármelyikét is megvenned
Oda elég lenne egy 5750, vagy egy GTS450 20k környékén. E fölött csak pénzkidobás.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
gabber9511
csendes tag
válasz shteer #13944 üzenetére
hát meg nem is lenne keret új procira most nem is vennék mert nem érdekel bár múltkor nézegettem a CPU vs VGA középkategória tesztet és hát azt vettem le hogy játékonként változik az hogy mennyire függ a CPU -tól az fps és sok esetben ha a játék jobb grafikára van állítva akkor kezd elhalványulni a proci szerepe
Alpachino: ki tudja még milyen fejlesztések lesznek a kövi években és ahogy leírtam szerintem HD4850-ről HD5770-re értelmetlen váltani mert nem jelent sokkal többet[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
HD5850 ,HD6850 ,HD6950 ezek közül válassz amelyikre pénzed van!!!
És vegyél egy jobb monitort FULL HD-t vagy TRUE HD-t.
Én a HD5670-el összes játékot FULL HD-ban játszom!
Elmondom COD MW1 FULL HD + minden maxon 55FPS stabilan!!!!
Crysis FULL HD + medium/high settings 35FPS!!!
Még egy jó tanács---Vegyél legalább egy Q9400 vagy Q9550 procit!!![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest